Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Panika wrote:Ja jak byłam negatywnie nastawiona w tamtym roku, tak w tym postanawiam myśleć, że to będzie szczęśliwy rok! No bo ile można mieć pecha?!
Kiedyś się musi w końcu wyczerpać limit 😂26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na luzie: 09.24r.
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛ -
Diancia99 wrote:Wspaniałe pocieszenie tego potrzebowałam dzisiaj 🥺tule🤗 Właśnie też mi ciężko uwierzyć że ledwo się zaczął a tu tyle stresów i niedogodności że się podłamałam 🫡 ale dobra myśl natchnęłaś żeby się o siebie zatroszczyć ❤️
To że się zaczął ciężko to nie znaczy, że tak będzie cały czas ☺️ ja tamten zaczęłam rewelacyjnie i co?
Był cały ciężki i trudny! To u Ciebie będzie na odwrót 😀Diancia99 lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Dzięki kochana! Oby 2025 w końcu coś przyniósł ☺️
No i ja też trzymam kciuki i pisz od razu jaki wynik!
My kobiety jesteśmy wiele w stanie znieść w końcu to ta silniejsza płeć jakby nie patrzeć ☺️👩 28 | 🧔32
👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc -
Panika wrote:To że się zaczął ciężko to nie znaczy, że tak będzie cały czas ☺️ ja tamten zaczęłam rewelacyjnie i co?
Był cały ciężki i trudny! To u Ciebie będzie na odwrót 😀26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
Cześć Dziewczyny,
Pierwszy raz robię testy owulacyjne, już 4 dzień z rzędu, ta sama pora, raz dziennie, dzisiaj mam 13 dc, cykl trwa 28 dni u mnie. Wszystkie testy negatywy, czy to możliwe że nie wyłapałam piku robiac raz dziennie czy owulacja się przesunie?👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
6 cs o pierwsze 👶🏼
Badania z 10/2024:
4dc:
TSH 1.02
FT4 18.2 pmol/l
Prolaktyna 520 mu/l ❌
Estradiol 170.7 pmol/l
FSH 6.47 lU/l
LH 11.80 lU/l ❌
Testosteron wolny 2.10 pg/ml
DHEAS 269 ug/dl
Androstendion 1.71 ng/ml ❌
AMH 3.08
SHBG 42.8 nmol/l
17-OH-Prog 0.910 ng/ml
Witamina D 30.8 ng/ml
Progesteron 7dpo - 8.47 ng/ml -
zorilla94 wrote:Cześć Dziewczyny,
Pierwszy raz robię testy owulacyjne, już 4 dzień z rzędu, ta sama pora, raz dziennie, dzisiaj mam 13 dc, cykl trwa 28 dni u mnie. Wszystkie testy negatywy, czy to możliwe że nie wyłapałam piku robiac raz dziennie czy owulacja się przesunie?
Raczej powinny wyłapać pik LH
Obstawiam późną owulację, lub w najgorszym wypadku jej brak.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Ja tu tylko tak wpadłam życzyć wszystkim spełnienia marzeń i tych dwóch kresek na teście w tym roku! Wiem jak to jest czekać i czekać. ALE! Walczcie, bo warto. Mnie udało się po ponad 2 i pół roku. Nie poddawajcie się choćby niewiadomo jak źle było. Uda się, w końcu się uda! 🍀🍀
snieżka, Panika , a_aandzela, Diancia99, BarbaraAnna, kasialinkaa, Bubu2024, bellA, Tindaya, Ola8999, Amira lubią tę wiadomość
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Kessa wrote:Ja tu tylko tak wpadłam życzyć wszystkim spełnienia marzeń i tych dwóch kresek na teście w tym roku! Wiem jak to jest czekać i czekać. ALE! Walczcie, bo warto. Mnie udało się po ponad 2 i pół roku. Nie poddawajcie się choćby niewiadomo jak źle było. Uda się, w końcu się uda! 🍀🍀
Walczymy każdego dnia Kessa ❤️
Dziękuje za te słowaKessa lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Kessa wrote:Ja tu tylko tak wpadłam życzyć wszystkim spełnienia marzeń i tych dwóch kresek na teście w tym roku! Wiem jak to jest czekać i czekać. ALE! Walczcie, bo warto. Mnie udało się po ponad 2 i pół roku. Nie poddawajcie się choćby niewiadomo jak źle było. Uda się, w końcu się uda! 🍀🍀
Ja czekam sobie, okres powinien przyjść jutro ,choć mam nadzieje ,że nie przyjdzie
Czas unikam sobie czytaniem tych forów i uzależniłam się od oglądania cudzych wykresów 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 18:31
shaniqa10, Diancia99, Kessa lubią tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
➡️luty - badania nasienia, -
Cześć dziewczyny! Od jakiegoś czasu podglądałam forum, czytając Wasze wypowiedzi i problemy w związku z chęcią posiadania maleństwa aż w końcu sama postanowiłam się odezwać 🥹 aktualnie jestem w trakcie 5cs, do tego czasu co miesiąc widzę niestety 1 kreskę… Jednak tym razem mam nadzieję, że jest inaczej🙏🏼 ostatnia @ 11 grudnia, w dni płodne robiłam testy owu Facelle, ( pozytywne były 25/26 grudnia), dużo z mężem się w te dni płodne „przytulaliśmy”. Następnie po około tygodniu od „owu” bolał mnie w dole brzuch, takie dziwne ciągnięcie które trwało 2 dni. Nie wytrzymałam i zrobiłam betę 3 stycznia - wynik <0,20 … straciłam nadzieję i pomyślałam, ze się nie udało kolejny raz jednak czytając forum kilka z Was pisało że beta może nie wyjść jeszcze tak wcześnie. Dziś zrobiłam test i również jest negatywny… więc kolejny cios. Jednak od dwóch dni w dole brzucha oraz plecy bardzo mnie bolą, ponownie takie ciągnięcie, skurcze jak na okres z tym, że nigdy nie były one tak intensywne jak tym razem. Okres mam regularnie co 28 dni i powinnam dostać go jutro ale póki co cisza tylko ten ból brzucha cały czas. Czy to możliwe że beta i testy nie wykazały ciąży a jest jakaś szansa, że jednak się udało??? 🥹👩🏻30
👨🏻35
Starania od sierpnia 2024
Cykle co 28 dni
AMH 2,3
Tarczyca w normie -
a_aandzela, Kessa lubią tę wiadomość
26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
a_aandzela wrote:O,ale mi to dziś potrzebne było dzięki!!! Staramy się staramy,ale wiadomo,że człowiek to chciałby już….
Ja czekam sobie, okres powinien przyjść jutro ,choć mam nadzieje ,że nie przyjdzie
Czas unikam sobie czytaniem tych forów i uzależniłam się od oglądania cudzych wykresów 😅a_aandzela lubi tę wiadomość
26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
Diancia99 wrote:Mam to samo, też oglądam je nałogowo jakby to coś miało mi dać 🤣 No właśnie najgorsza ta chęć żeby już i z głowy a to jak na złość płata nam figla i nie ma 🙃
Diancia99 lubi tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🧪morfologia ✅
AMH 0.81❌
🧔♂️33 lata
zorilla94 wrote:Cześć Dziewczyny,
Pierwszy raz robię testy owulacyjne, już 4 dzień z rzędu, ta sama pora, raz dziennie, dzisiaj mam 13 dc, cykl trwa 28 dni u mnie. Wszystkie testy negatywy, czy to możliwe że nie wyłapałam piku robiac raz dziennie czy owulacja się przesunie?
Dodatkowo najlepiej robić je 2 razy dziennie konimum, robiąc raz dziennie możesz nie złapać póki jeśli jest u Ciebie np. Bardzo krótkiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 19:45
👩 28 | 🧔32
👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc -
a_aandzela wrote:Hahaha to piąteczka ! Bo ja zamiast pracować to ciągle to robię…. Te dni przed samym okresem są najgorsze,bo się już człowiek nakręca - przyjdzie czy jednak nie przyjdzie. Do owulacji jestem spokojna ,a potem to już… wyszukiwanie objawów i porównań czas start
A_Andżelę widzę,że masz AMH podobne do mojego, co na to Twoi lekarze?2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Plapart wrote:Czy robiłaś test powstrzymując się od picia 2-3 godziny ? Plus nie powinno robić się takiego testu z porannego moczu
Dodatkowo najlepiej robić je 2 razy dziennie konimum, robiąc raz dziennie możesz nie złapać póki jeśli jest u Ciebie np. Bardzo krótki
Tak tak, test codziennie o 12 przez 4 dni, może faktycznie za rzadko robione, dzisiaj lekko pobolewają mnie jajniki, flo pokazuje że niby dzisiaj owulacja, może przegapiłam pik, jakiś wieczorny
Mam nadzieję że to to a nie cykl bezowulacyjny, to byłby niezły początek roku 😅
W grudniu ustawiłam w stopce że w styczniu przerwa, chyba mój organizm się tego posłuchał 😅👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
6 cs o pierwsze 👶🏼
Badania z 10/2024:
4dc:
TSH 1.02
FT4 18.2 pmol/l
Prolaktyna 520 mu/l ❌
Estradiol 170.7 pmol/l
FSH 6.47 lU/l
LH 11.80 lU/l ❌
Testosteron wolny 2.10 pg/ml
DHEAS 269 ug/dl
Androstendion 1.71 ng/ml ❌
AMH 3.08
SHBG 42.8 nmol/l
17-OH-Prog 0.910 ng/ml
Witamina D 30.8 ng/ml
Progesteron 7dpo - 8.47 ng/ml -
Panika wrote:A_Andżelę widzę,że masz AMH podobne do mojego, co na to Twoi lekarze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 22:22
Panika lubi tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🧪morfologia ✅
AMH 0.81❌
🧔♂️33 lata
Cześć Dziewczyny. Wkoncu wynik przyszedl Bety .. na poziomie 143..🫣
Czyli wychodzi na 4 tydzień? Jak mam to liczyć..
Powtórzę za 2dni pewnie by mieć pewność że wszystko ok..lekarz za tydzień w piątek.
Moje objawy to bulgowanie takie w dole brzucha , kłucie jajników na przemian.. , rozpieranie w macicy takie dziwne uczucie.. a cycuszki to tak bolą...ze z kazdym dniem coraz mocniej.. żyły takie widoczne na nich są ze nie pamiętam w ogole kiedy takie mialam😅
Wierze ze każda z Was Sie doczeka na upragnione Dwie Kreski❤️ nam szybko poszło... tak sądzę patrzac na Moj wiek...4 miesiace i oooo... II kreski. W szoku bylam.. a to byl wlasnie ten miesiąc...w którym sobie odpuściliśmy totalnie.. I na luzaka wszystko było.. takze czasem trzeba sobie odpuścić.. I zaskoczy🥰 mniej stresu , dużo pozytywnego myślenia.. czasem ciężko wiem.. ale poddawać się nie można nigdy.a_aandzela, Diancia99, BarbaraAnna, snieżka, Tindaya, Plapart, Amira lubią tę wiadomość
-
Diancia99 wrote:Mam doła. Czarno widzę ten 2025 w kwestii maluszka 🥺 Chyba wizyta u teściów mnie do tego doprowadziła....
Nie doluj się.. mysl pozytywnie.. a rok 2025 jest bardzoooo dlugi także napewno będziesz miała te upragnione II KRESKI❤️🥹
U mnie teściowie akurat spoko są .. całe szczescie😊 a Ciebie co tak Kochana zdołowało?Diancia99, Panika lubią tę wiadomość
-
bellA wrote:Cześć Dziewczyny. Wkoncu wynik przyszedl Bety .. na poziomie 143..🫣
Czyli wychodzi na 4 tydzień? Jak mam to liczyć..
Powtórzę za 2dni pewnie by mieć pewność że wszystko ok..lekarz za tydzień w piątek.
Moje objawy to bulgowanie takie w dole brzucha , kłucie jajników na przemian.. , rozpieranie w macicy takie dziwne uczucie.. a cycuszki to tak bolą...ze z kazdym dniem coraz mocniej.. żyły takie widoczne na nich są ze nie pamiętam w ogole kiedy takie mialam😅
Wierze ze każda z Was Sie doczeka na upragnione Dwie Kreski❤️ nam szybko poszło... tak sądzę patrzac na Moj wiek...4 miesiace i oooo... II kreski. W szoku bylam.. a to byl wlasnie ten miesiąc...w którym sobie odpuściliśmy totalnie.. I na luzaka wszystko było.. takze czasem trzeba sobie odpuścić.. I zaskoczy🥰 mniej stresu , dużo pozytywnego myślenia.. czasem ciężko wiem.. ale poddawać się nie można nigdy.
Super wiadomość! Moje gratulacje 🥰2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%