X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Diancia99 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Ja jak byłam negatywnie nastawiona w tamtym roku, tak w tym postanawiam myśleć, że to będzie szczęśliwy rok! No bo ile można mieć pecha?!
    Kiedyś się musi w końcu wyczerpać limit 😂
    Dobra myśl , to prawda no ile można go mieć 😂

26l💁🏻‍♀️& 29l🙋🏻‍♂️ & 😺Melka
    05.12.2020r.🤵🏻‍♂️👰🏻‍♀️

*Alergik
    *Początki astmy?

💊Kwas foliowy, wit. D

Starania o 1 🤰🏻:
    🌸 Na luzie: 09.24r.
    🌸 Na poważnie 11.24r.
    ⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
    🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛
  • Panika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Wspaniałe pocieszenie tego potrzebowałam dzisiaj 🥺tule🤗 Właśnie też mi ciężko uwierzyć że ledwo się zaczął a tu tyle stresów i niedogodności że się podłamałam 🫡 ale dobra myśl natchnęłaś żeby się o siebie zatroszczyć ❤️

To że się zaczął ciężko to nie znaczy, że tak będzie cały czas ☺️ ja tamten zaczęłam rewelacyjnie i co?
    Był cały ciężki i trudny! To u Ciebie będzie na odwrót 😀

Diancia99 lubi tę wiadomość

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Plapart Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Dzięki kochana! Oby 2025 w końcu coś przyniósł ☺️
    No i ja też trzymam kciuki i pisz od razu jaki wynik!

My kobiety jesteśmy wiele w stanie znieść w końcu to ta silniejsza płeć jakby nie patrzeć ☺️
    Trzymam kciuki ! Dawaj znać co wyszło ! ☺️☺️

👩 28 | 🧔32

👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc
  • Diancia99 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    To że się zaczął ciężko to nie znaczy, że tak będzie cały czas ☺️ ja tamten zaczęłam rewelacyjnie i co?
    Był cały ciężki i trudny! To u Ciebie będzie na odwrót 😀
    Powiem ci że o tym nie pomyślałam 😂

05.12.2020r.🤵🏻‍♂️👰🏻‍♀️

*Alergik
    *Początki astmy?

💊Kwas foliowy, wit. D

Starania o 1 🤰🏻:
    🌸 Na poważnie 11.24r.
    ⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
  • zorilla94 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Pierwszy raz robię testy owulacyjne, już 4 dzień z rzędu, ta sama pora, raz dziennie, dzisiaj mam 13 dc, cykl trwa 28 dni u mnie. Wszystkie testy negatywy, czy to możliwe że nie wyłapałam piku robiac raz dziennie czy owulacja się przesunie?

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    6 cs o pierwsze 👶🏼

Badania z 10/2024:
    4dc:
    TSH 1.02
    FT4 18.2 pmol/l
    Prolaktyna 520 mu/l ❌
    Estradiol 170.7 pmol/l
    FSH 6.47 lU/l
    LH 11.80 lU/l ❌
    Testosteron wolny 2.10 pg/ml
    DHEAS 269 ug/dl
    Androstendion 1.71 ng/ml ❌
    AMH 3.08
    SHBG 42.8 nmol/l
    17-OH-Prog 0.910 ng/ml
    Witamina D 30.8 ng/ml

Progesteron 7dpo - 8.47 ng/ml
  • Panika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorilla94 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Pierwszy raz robię testy owulacyjne, już 4 dzień z rzędu, ta sama pora, raz dziennie, dzisiaj mam 13 dc, cykl trwa 28 dni u mnie. Wszystkie testy negatywy, czy to możliwe że nie wyłapałam piku robiac raz dziennie czy owulacja się przesunie?

Raczej powinny wyłapać pik LH
    Obstawiam późną owulację, lub w najgorszym wypadku jej brak.

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu tylko tak wpadłam życzyć wszystkim spełnienia marzeń i tych dwóch kresek na teście w tym roku! Wiem jak to jest czekać i czekać. ALE! Walczcie, bo warto. Mnie udało się po ponad 2 i pół roku. Nie poddawajcie się choćby niewiadomo jak źle było. Uda się, w końcu się uda! 🍀🍀

snieżka, Panika , a_aandzela, Diancia99, BarbaraAnna, kasialinkaa, Bubu2024, bellA, Tindaya, Ola8999, Amira lubią tę wiadomość

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Panika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Ja tu tylko tak wpadłam życzyć wszystkim spełnienia marzeń i tych dwóch kresek na teście w tym roku! Wiem jak to jest czekać i czekać. ALE! Walczcie, bo warto. Mnie udało się po ponad 2 i pół roku. Nie poddawajcie się choćby niewiadomo jak źle było. Uda się, w końcu się uda! 🍀🍀

Walczymy każdego dnia Kessa ❤️
    Dziękuje za te słowa

Kessa lubi tę wiadomość

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • a_aandzela Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    O,ale mi to dziś potrzebne było ;) dzięki!!! Staramy się staramy,ale wiadomo,że człowiek to chciałby już….
    Ja czekam sobie, okres powinien przyjść jutro ,choć mam nadzieje ,że nie przyjdzie ;D
    Czas unikam sobie czytaniem tych forów i uzależniłam się od oglądania cudzych wykresów 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 18:31

shaniqa10, Diancia99, Kessa lubią tę wiadomość

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅
    TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    ➡️luty - badania nasienia,
  • shaniqa10 Nowa

Wysłany: 7 stycznia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Od jakiegoś czasu podglądałam forum, czytając Wasze wypowiedzi i problemy w związku z chęcią posiadania maleństwa aż w końcu sama postanowiłam się odezwać 🥹 aktualnie jestem w trakcie 5cs, do tego czasu co miesiąc widzę niestety 1 kreskę… Jednak tym razem mam nadzieję, że jest inaczej🙏🏼 ostatnia @ 11 grudnia, w dni płodne robiłam testy owu Facelle, ( pozytywne były 25/26 grudnia), dużo z mężem się w te dni płodne „przytulaliśmy”. Następnie po około tygodniu od „owu” bolał mnie w dole brzuch, takie dziwne ciągnięcie które trwało 2 dni. Nie wytrzymałam i zrobiłam betę 3 stycznia - wynik <0,20 … straciłam nadzieję i pomyślałam, ze się nie udało kolejny raz jednak czytając forum kilka z Was pisało że beta może nie wyjść jeszcze tak wcześnie. Dziś zrobiłam test i również jest negatywny… więc kolejny cios. Jednak od dwóch dni w dole brzucha oraz plecy bardzo mnie bolą, ponownie takie ciągnięcie, skurcze jak na okres z tym, że nigdy nie były one tak intensywne jak tym razem. Okres mam regularnie co 28 dni i powinnam dostać go jutro ale póki co cisza tylko ten ból brzucha cały czas. Czy to możliwe że beta i testy nie wykazały ciąży a jest jakaś szansa, że jednak się udało??? 🥹

👩🏻30
    👨🏻35
    Starania od sierpnia 2024
    Cykle co 28 dni
    AMH 2,3
    Tarczyca w normie
  • Diancia99 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Tego dziś każda potrzebowała, takiej energii do działania i nie poddawania się! 🤗

a_aandzela, Kessa lubią tę wiadomość

05.12.2020r.🤵🏻‍♂️👰🏻‍♀️

*Alergik
    *Początki astmy?

💊Kwas foliowy, wit. D

Starania o 1 🤰🏻:
    🌸 Na poważnie 11.24r.
    ⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
  • Diancia99 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a_aandzela wrote:
    O,ale mi to dziś potrzebne było ;) dzięki!!! Staramy się staramy,ale wiadomo,że człowiek to chciałby już….
    Ja czekam sobie, okres powinien przyjść jutro ,choć mam nadzieje ,że nie przyjdzie ;D
    Czas unikam sobie czytaniem tych forów i uzależniłam się od oglądania cudzych wykresów 😅
    Mam to samo, też oglądam je nałogowo jakby to coś miało mi dać 🤣 No właśnie najgorsza ta chęć żeby już i z głowy a to jak na złość płata nam figla i nie ma 🙃

a_aandzela lubi tę wiadomość

05.12.2020r.🤵🏻‍♂️👰🏻‍♀️

*Alergik
    *Początki astmy?

💊Kwas foliowy, wit. D

Starania o 1 🤰🏻:
    🌸 Na poważnie 11.24r.
    ⏸️ 23.01.25r. 😱🥹

Wysłany: 7 stycznia, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Mam to samo, też oglądam je nałogowo jakby to coś miało mi dać 🤣 No właśnie najgorsza ta chęć żeby już i z głowy a to jak na złość płata nam figla i nie ma 🙃
    Hahaha to piąteczka ! Bo ja zamiast pracować to ciągle to robię…. Te dni przed samym okresem są najgorsze,bo się już człowiek nakręca - przyjdzie czy jednak nie przyjdzie. Do owulacji jestem spokojna ,a potem to już… wyszukiwanie objawów i porównań czas start ;D

Diancia99 lubi tę wiadomość

👩‍⚖️30 lat
    🧪morfologia ✅
    AMH 0.81❌
    🧔‍♂️33 lata
  • Plapart Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorilla94 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Czy robiłaś test powstrzymując się od picia 2-3 godziny ? Plus nie powinno robić się takiego testu z porannego moczu
    Dodatkowo najlepiej robić je 2 razy dziennie konimum, robiąc raz dziennie możesz nie złapać póki jeśli jest u Ciebie np. Bardzo krótki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 19:45

👩 28 | 🧔32

👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc
  • Panika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a_aandzela wrote:
    Hahaha to piąteczka ! Bo ja zamiast pracować to ciągle to robię…. Te dni przed samym okresem są najgorsze,bo się już człowiek nakręca - przyjdzie czy jednak nie przyjdzie. Do owulacji jestem spokojna ,a potem to już… wyszukiwanie objawów i porównań czas start ;D

A_Andżelę widzę,że masz AMH podobne do mojego, co na to Twoi lekarze?

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • zorilla94 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plapart wrote:
    Czy robiłaś test powstrzymując się od picia 2-3 godziny ? Plus nie powinno robić się takiego testu z porannego moczu
    Dodatkowo najlepiej robić je 2 razy dziennie konimum, robiąc raz dziennie możesz nie złapać póki jeśli jest u Ciebie np. Bardzo krótki

Tak tak, test codziennie o 12 przez 4 dni, może faktycznie za rzadko robione, dzisiaj lekko pobolewają mnie jajniki, flo pokazuje że niby dzisiaj owulacja, może przegapiłam pik, jakiś wieczorny
    Mam nadzieję że to to a nie cykl bezowulacyjny, to byłby niezły początek roku 😅
    W grudniu ustawiłam w stopce że w styczniu przerwa, chyba mój organizm się tego posłuchał 😅

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    6 cs o pierwsze 👶🏼

Badania z 10/2024:
    4dc:
    TSH 1.02
    FT4 18.2 pmol/l
    Prolaktyna 520 mu/l ❌
    Estradiol 170.7 pmol/l
    FSH 6.47 lU/l
    LH 11.80 lU/l ❌
    Testosteron wolny 2.10 pg/ml
    DHEAS 269 ug/dl
    Androstendion 1.71 ng/ml ❌
    AMH 3.08
    SHBG 42.8 nmol/l
    17-OH-Prog 0.910 ng/ml
    Witamina D 30.8 ng/ml

Progesteron 7dpo - 8.47 ng/ml

Wysłany: 7 stycznia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    A_Andżelę widzę,że masz AMH podobne do mojego, co na to Twoi lekarze?
    Wiesz co,Pani doktor powiedziała : dość niskie stężenie,nic więcej. Na pewno do powtórzenia,bo nie było robione w laboratorium na miejscu. Wykupiłam pakiet badań płodności w Alab w 4cs i jeszcze tematu tak mocno nie cisnęłam,bo chciałam dać nam ten przysłowiowy rok starań. Natomiast ten wynik mnie mocno zaniepokoil i chce przyspieszyć… W tym miesiącu idę na monitoring cyklu pierwszy i dopiero tak naprawdę będę to wszystko konsultowac z moją ginekolog i na tej podstawie zobaczymy czy już się wybierzemy do kliniki leczenia niepłodności. Widzę ,że Ty już trochę dłużej się starasz. Co u Ciebie o tym mówili?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 22:22

Panika lubi tę wiadomość

👩‍⚖️30 lat
    🧪morfologia ✅
    AMH 0.81❌
    🧔‍♂️33 lata
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Wkoncu wynik przyszedl Bety .. na poziomie 143..🫣
    Czyli wychodzi na 4 tydzień? Jak mam to liczyć..
    Powtórzę za 2dni pewnie by mieć pewność że wszystko ok..lekarz za tydzień w piątek.

Moje objawy to bulgowanie takie w dole brzucha , kłucie jajników na przemian.. , rozpieranie w macicy takie dziwne uczucie.. a cycuszki to tak bolą...ze z kazdym dniem coraz mocniej.. żyły takie widoczne na nich są ze nie pamiętam w ogole kiedy takie mialam😅

Wierze ze każda z Was Sie doczeka na upragnione Dwie Kreski❤️ nam szybko poszło... tak sądzę patrzac na Moj wiek...4 miesiace i oooo... II kreski. W szoku bylam.. a to byl wlasnie ten miesiąc...w którym sobie odpuściliśmy totalnie.. I na luzaka wszystko było.. takze czasem trzeba sobie odpuścić.. I zaskoczy🥰 mniej stresu , dużo pozytywnego myślenia.. czasem ciężko wiem.. ale poddawać się nie można nigdy.

a_aandzela, Diancia99, BarbaraAnna, snieżka, Tindaya, Plapart, Amira lubią tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Mam doła. Czarno widzę ten 2025 w kwestii maluszka 🥺 Chyba wizyta u teściów mnie do tego doprowadziła....

Nie doluj się.. mysl pozytywnie.. a rok 2025 jest bardzoooo dlugi także napewno będziesz miała te upragnione II KRESKI❤️🥹

U mnie teściowie akurat spoko są .. całe szczescie😊 a Ciebie co tak Kochana zdołowało?

Diancia99, Panika lubią tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • Panika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Cześć Dziewczyny. Wkoncu wynik przyszedl Bety .. na poziomie 143..🫣
    Czyli wychodzi na 4 tydzień? Jak mam to liczyć..
    Powtórzę za 2dni pewnie by mieć pewność że wszystko ok..lekarz za tydzień w piątek.

Moje objawy to bulgowanie takie w dole brzucha , kłucie jajników na przemian.. , rozpieranie w macicy takie dziwne uczucie.. a cycuszki to tak bolą...ze z kazdym dniem coraz mocniej.. żyły takie widoczne na nich są ze nie pamiętam w ogole kiedy takie mialam😅

Wierze ze każda z Was Sie doczeka na upragnione Dwie Kreski❤️ nam szybko poszło... tak sądzę patrzac na Moj wiek...4 miesiace i oooo... II kreski. W szoku bylam.. a to byl wlasnie ten miesiąc...w którym sobie odpuściliśmy totalnie.. I na luzaka wszystko było.. takze czasem trzeba sobie odpuścić.. I zaskoczy🥰 mniej stresu , dużo pozytywnego myślenia.. czasem ciężko wiem.. ale poddawać się nie można nigdy.

Super wiadomość! Moje gratulacje 🥰

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ