Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka dziewczyny!
Ja też jestem nowa (stara) na forum.
Długo już tu jestem,ale ostatnio postanowiłam się udzielić i coś napisać! Siedzę już tutaj od około 2 lat, spisuję cykle,czytam forum i dopiero po tak długim czasie tknęło mnie, żeby do Was przemówić ☺️
Prawie 2 lata starań o dziecko, między czasie moje badania, badania męża (x3) nie jest wesoło, ale walczymy! Pozytywów w 25 życzę każdej z tego wątku ❤️bellA, Ola8999, snieżka, Plapart, Tindaya, Diancia99, Amira, Czajnik lubią tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Hejka dziewczyny!
Ja też jestem nowa (stara) na forum.
Długo już tu jestem,ale ostatnio postanowiłam się udzielić i coś napisać! Siedzę już tutaj od około 2 lat, spisuję cykle,czytam forum i dopiero po tak długim czasie tknęło mnie, żeby do Was przemówić ☺️
Prawie 2 lata starań o dziecko, między czasie moje badania, badania męża (x3) nie jest wesoło, ale walczymy! Pozytywów w 25 życzę każdej z tego wątku ❤️
Nie można się poddawać. Trzymam za was Kciuki ze się wkoncu Wam Uda !💪🥰Panika lubi tę wiadomość
-
bellA wrote:Nie dziwie sie 😃 im bliżej rozwiązania tym coraz większy pewnie wasze pierwsze czy któreś z kolei?🥰🥰
Diancia99 lubi tę wiadomość
-
Każda inaczej to przechodzi.. ale będzie napewno dobrze . Mysl pozytywnie że dzidzia szybko przyjdzie na świat cala i zdrowa. 🥰 Ja pierwsze swoje urodziłam szybciutko. Naturalnie ze skurczami juz partymi 30min.Bolalo jak cholera ale.. potem o wszystkim sie zapomina 🫣 gdy już masz swoje upragnione maleństwo w Ramionach🥰
Diancia99 lubi tę wiadomość
-
bellA wrote:Nie można się poddawać. Trzymam za was Kciuki ze się wkoncu Wam Uda !💪🥰
Nie wiem jakie to uczucie, ale mega byłoby zobaczyć chociaż raz te dwie kreseczki na teście 🫣
Na razie przez te dwa lata nic a nic
bellA lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
bellA wrote:Każda inaczej to przechodzi.. ale będzie napewno dobrze . Mysl pozytywnie że dzidzia szybko przyjdzie na świat cala i zdrowa. 🥰 Ja pierwsze swoje urodziłam szybciutko. Naturalnie ze skurczami juz partymi 30min.Bolalo jak cholera ale.. potem o wszystkim sie zapomina 🫣 gdy już masz swoje upragnione maleństwo w Ramionach🥰
-
Mi ból kompletnie nie straszny - najważniejsze żebym w ogóle zaszła w ciążę i miała zdrowe dziecko. Jeśli mi sie uda to będę się na końcu martwić bólem (wychodzę z założenia że musi przez to przejść każda matka więc skoro nas tak natura zaprojektowała to da się to wytrzymać).Ona 30, On 31
Starania od 01/2025
Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
Suplementacja Pregna Start
TSH 2,9
FT3 4,6
FT4 18,70 -
BarbaraAnna wrote:Mi ból kompletnie nie straszny - najważniejsze żebym w ogóle zaszła w ciążę i miała zdrowe dziecko. Jeśli mi sie uda to będę się na końcu martwić bólem (wychodzę z założenia że musi przez to przejść każda matka więc skoro nas tak natura zaprojektowała to da się to wytrzymać).
Zgadzam się.. bol nam nie straszny skoro wiele z nas decyduje się na kolejne dziecko.. szybko się o nim zapomina.. moc nosic pod serduszkiem serduszko to coś wspaniałego.. dlatego mimo tego bolu chcemy ponownie być w ciąży. 🥰 -
bellA wrote:Ja dziś bylam na Becie.. wyniki po 19. Stresik mam🫣
Dzięki kochana! Oby 2025 w końcu coś przyniósł ☺️
No i ja też trzymam kciuki i pisz od razu jaki wynik!
My kobiety jesteśmy wiele w stanie znieść w końcu to ta silniejsza płeć jakby nie patrzeć ☺️bellA lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Mam doła. Czarno widzę ten 2025 w kwestii maluszka 🥺 Chyba wizyta u teściów mnie do tego doprowadziła....26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na luzie: 09.24r.
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛ -
Diancia99 wrote:Mam doła. Czarno widzę ten 2025 w kwestii maluszka 🥺 Chyba wizyta u teściów mnie do tego doprowadziła....
Rok się nawet jeszcze dobrze nie zaczął, także na spokojnie! Ja jestem totalną panikara i mistrzynią dram ale staram się to sobie tłumaczyć że trzeba się o siebie zatroszczyć i wszystko się uda ❤️ w ciągu roku może się tyyyle wydarzyć! Mam nadzieje, że wkrótce naszymi „problemami” będzie wybór wózka czy fotelika 🥹
snieżka, Diancia99, bellA lubią tę wiadomość
Ona 30, On 31
Starania od 01/2025
Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
Suplementacja Pregna Start
TSH 2,9
FT3 4,6
FT4 18,70 -
Ja jak byłam negatywnie nastawiona w tamtym roku, tak w tym postanawiam myśleć, że to będzie szczęśliwy rok! No bo ile można mieć pecha?!
Kiedyś się musi w końcu wyczerpać limit 😂snieżka, Diancia99, bellA, Choinka123 lubią tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Ja jak byłam negatywnie nastawiona w tamtym roku, tak w tym postanawiam myśleć, że to będzie szczęśliwy rok! No bo ile można mieć pecha?!
Kiedyś się musi w końcu wyczerpać limit 😂
W sumie w naturze musi być równowaga, jak było do tej pory ciężko to musi w końcu się wyrównać 😅Panika , Diancia99 lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml ❌️
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex -
snieżka wrote:Podoba mi się Twój nowy sposób myślenia 😅
W sumie w naturze musi być równowaga, jak było do tej pory ciężko to musi w końcu się wyrównać 😅
Śnieżka, powiem Ci tak, że Grudzień mnie tak przeorał, tyle złych informacji, tyle złych wydarzeń.
Połowę grudnia przeleżałam z głową przy poduszce i zamartwianiem się, pytanie po co?
To w niczym mi nie pomoże, trzeba zawsze szukać jakiejś pozytywnej strony. To jest bardzo ciężkie, ale moja przyjaciółka zawsze mnie tego uczy, by zawsze patrzeć w stronę słońca i myśleć pozytywnie, bo to przyciąga dobre rzeczy!Diancia99, snieżka, bellA lubią tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
BarbaraAnna wrote:Rok się nawet jeszcze dobrze nie zaczął, także na spokojnie! Ja jestem totalną panikara i mistrzynią dram ale staram się to sobie tłumaczyć że trzeba się o siebie zatroszczyć i wszystko się uda ❤️ w ciągu roku może się tyyyle wydarzyć! Mam nadzieje, że wkrótce naszymi „problemami” będzie wybór wózka czy fotelika 🥹26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na luzie: 09.24r.
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛