Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
a_aandzela wrote:Wiesz co,Pani doktor powiedziała : dość niskie stężenie,nic więcej. Na pewno do powtórzenia,bo nie było robione w laboratorium na miejscu. Wykupiłam pakiet badań płodności w Alab w 4cs i jeszcze tematu tak mocno nie cisnęłam,bo chciałam dać nam ten przysłowiowy rok starań. Natomiast ten wynik mnie mocno zaniepokoil i chce przyspieszyć… W tym miesiącu idę na monitoring cyklu pierwszy i dopiero tak naprawdę będę to wszystko konsultowac z moją ginekolog i na tej podstawie zobaczymy czy już się wybierzemy do kliniki leczenia niepłodności. Widzę ,że Ty już trochę dłużej się starasz. Co u Ciebie o tym mówili?
U mnie w sumie podobna sytuacja.
Robiłam w lab, gdzie próbka była przewożona
Lekarz powiedział, że to ma wpływ na wynik badania i najlepiej byłoby powtórzyć, bo to jest niski wyniki, a jak zobaczy, że spada w dół to nawet nie starać się o inseminacje tylko od razu invitro.
Kurde a ja głupia jeszcze czekam, łudzę się że może akurat to będzie ten szczęśliwy naturalny cykl.
Chociaż w sumie los bywa przekorny…
Straciłam pracę, aktualnie poszukuje nowej
I mówię do mojego, że kurde wiesz jak to w życiu bywa akurat jak szukasz pracy i to może bum i będzie 😂 Wiem, łudzę się, ale bardzo mi zależy, na ciąży naturalnej, więc dałam sobie jeszcze szansę 3 miesiące, a potem raczej IUI2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
a_aandzela wrote:Hahaha to piąteczka ! Bo ja zamiast pracować to ciągle to robię…. Te dni przed samym okresem są najgorsze,bo się już człowiek nakręca - przyjdzie czy jednak nie przyjdzie. Do owulacji jestem spokojna ,a potem to już… wyszukiwanie objawów i porównań czas start26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na luzie: 09.24r.
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛ -
bellA wrote:Cześć Dziewczyny. Wkoncu wynik przyszedl Bety .. na poziomie 143..🫣
Czyli wychodzi na 4 tydzień? Jak mam to liczyć..
Powtórzę za 2dni pewnie by mieć pewność że wszystko ok..lekarz za tydzień w piątek.
Moje objawy to bulgowanie takie w dole brzucha , kłucie jajników na przemian.. , rozpieranie w macicy takie dziwne uczucie.. a cycuszki to tak bolą...ze z kazdym dniem coraz mocniej.. żyły takie widoczne na nich są ze nie pamiętam w ogole kiedy takie mialam😅
Wierze ze każda z Was Sie doczeka na upragnione Dwie Kreski❤️ nam szybko poszło... tak sądzę patrzac na Moj wiek...4 miesiace i oooo... II kreski. W szoku bylam.. a to byl wlasnie ten miesiąc...w którym sobie odpuściliśmy totalnie.. I na luzaka wszystko było.. takze czasem trzeba sobie odpuścić.. I zaskoczy🥰 mniej stresu , dużo pozytywnego myślenia.. czasem ciężko wiem.. ale poddawać się nie można nigdy.
Gratulacje ❤️ Trzymaj się z maluszkiem 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 23:19
bellA lubi tę wiadomość
26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
bellA wrote:Cześć Dziewczyny. Wkoncu wynik przyszedl Bety .. na poziomie 143..🫣
Czyli wychodzi na 4 tydzień? Jak mam to liczyć..
Powtórzę za 2dni pewnie by mieć pewność że wszystko ok..lekarz za tydzień w piątek.
Moje objawy to bulgowanie takie w dole brzucha , kłucie jajników na przemian.. , rozpieranie w macicy takie dziwne uczucie.. a cycuszki to tak bolą...ze z kazdym dniem coraz mocniej.. żyły takie widoczne na nich są ze nie pamiętam w ogole kiedy takie mialam😅
Wierze ze każda z Was Sie doczeka na upragnione Dwie Kreski❤️ nam szybko poszło... tak sądzę patrzac na Moj wiek...4 miesiace i oooo... II kreski. W szoku bylam.. a to byl wlasnie ten miesiąc...w którym sobie odpuściliśmy totalnie.. I na luzaka wszystko było.. takze czasem trzeba sobie odpuścić.. I zaskoczy🥰 mniej stresu , dużo pozytywnego myślenia.. czasem ciężko wiem.. ale poddawać się nie można nigdy.
Bella nawet nie gadaj, bo nie chce się nakręcać!
8 dpo kurde cycki mnie bolą od dołu i od wewnętrznej strony, kłucie przy dotykaniu, a jak chodzę to je czuję non stop, czasem mam uczucie takiego gorąca w cyckach, oj chyba nigdy nie miałam takiego bólu przed okresem. Nie chce sobie robić złudnej nadzieji 🫣 stop…uspokój się kobieto, to pewnie okres stulecia nadciągaDiancia99, bellA lubią tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
bellA wrote:Nie doluj się.. mysl pozytywnie.. a rok 2025 jest bardzoooo dlugi także napewno będziesz miała te upragnione II KRESKI❤️🥹
U mnie teściowie akurat spoko są .. całe szczescie😊 a Ciebie co tak Kochana zdołowało?26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
Diancia99 wrote:Że teściowa ciągle daje mi argumenty jakie to dzieci są złe żebyśmy ich tylko nie mieli. Jak tu przyjeżdżam to od razu negatywne emocje bo ma być po jej myśli i nawet nie mam gdzie tu zwiać 🙄 jakby nie dołowało to że nie wychodzi to jeszcze jej gadanie jakby czuła że chcemy 🙄
Serio Ci tak mówi? 🫣
A weź jej nie słuchaj, bo to jest twoje życie
Ona już swoje przeżyła z dziećmi, niech da innym ☺️2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Diancia99 wrote:Weź ją po dzisiejszym dole też mam ochotę odpuścić jak ciągle pod górkę i tyle stresów 🙈 a jak poczytałam na innym wątku ile leczenie co niektórych kosztuje to tym bardziej 😂
Gratulacje ❤️ Trzymaj się z maluszkiem 🤗
Daj na luz.. a jak u nas , zaskoczy nim sie obejrzysz😊❤️ trzymam Kciuki za was. I dziękuję za gratulacje..
Naprawde dużo to daje , podnosi na duchu takie Rozmowy Tu z wami.. I widok jak każda sie wspiera..rozczula Mnie to az.🥹❤️
Ciesze sie ze do was tu dołączyłam. -
Panika wrote:Bella nawet nie gadaj, bo nie chce się nakręcać!
8 dpo kurde cycki mnie bolą od dołu i od wewnętrznej strony, kłucie przy dotykaniu, a jak chodzę to je czuję non stop, czasem mam uczucie takiego gorąca w cyckach, oj chyba nigdy nie miałam takiego bólu przed okresem. Nie chce sobie robić złudnej nadzieji 🫣 stop…uspokój się kobieto, to pewnie okres stulecia nadciąga
Hahahaha jestes niesamowita poprostu❤️😅 Okres stulecia... haha. Niesamowita.
Rozbawiłaś mnie mega.. ale trzymam Kciuki ze to nie jest okres stulecia.. I masz racje , cycuchy az pala od srodka🫣 takie gorące są ze masakra jakby rozpalone jakieś. -
Panika wrote:Serio Ci tak mówi? 🫣
A weź jej nie słuchaj, bo to jest twoje życie
Ona już swoje przeżyła z dziećmi, niech da innym ☺️
Dokladnie Diancia W ogole jej nie sluchaj.. jednym uchem wspuszczaj a drugim wypuszczaj co mówi. Swoje przeżyła, nawychowala się i ma dość pewnie🙄🙄 ale wiem że jak się slucha to portafi takie coś zdołować.. 🙄🙄 na Twoim miejscu też bym chyba nie chciała tam przyjeżdżać w ogole.. ale Głowa do Góry ! -
Panika wrote:U mnie w sumie podobna sytuacja.
Robiłam w lab, gdzie próbka była przewożona
Lekarz powiedział, że to ma wpływ na wynik badania i najlepiej byłoby powtórzyć, bo to jest niski wyniki, a jak zobaczy, że spada w dół to nawet nie starać się o inseminacje tylko od razu invitro.
Kurde a ja głupia jeszcze czekam, łudzę się że może akurat to będzie ten szczęśliwy naturalny cykl.
Chociaż w sumie los bywa przekorny…
Straciłam pracę, aktualnie poszukuje nowej
I mówię do mojego, że kurde wiesz jak to w życiu bywa akurat jak szukasz pracy i to może bum i będzie 😂 Wiem, łudzę się, ale bardzo mi zależy, na ciąży naturalnej, więc dałam sobie jeszcze szansę 3 miesiące, a potem raczej IUI
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 07:34
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
➡️luty - badania nasienia, -
Hej, postanowiłam dołączyć, choć staramy się już od zeszłego roku. Jestem po jednym poronieniu, teraz nasz trzeci cykl. Czekam na okres i walczę ze sobą żeby nie robić testu, został mi jeden dzień do terminu, ale wariuje trochę😅 jestem tym trochę przerażona, bo niby czekam na to, a z drugiej strony bardzo się boję, że skończy się jak ostatnio…
Trzymajcie się Dziewczyny! Życzę Wam dwóch kresek jak najszybciej!😘
Poczytałam trochę Wasze wpisy i błagam, wrzućcie na luz z tym wiekiem!😂 ja mam 32 lata i nie uważam żeby to było jakoś bardzo dużo. Fakt faktem czasem narzucam sobie sama presję, bo moje koleżanki mają już dzieci w przedszkolach🫣
Trzeba wierzyć, że się udać!a_aandzela, Tindaya, shaniqa10, kasialinkaa, snieżka lubią tę wiadomość
-
Oczekujaca wrote:Hej, postanowiłam dołączyć, choć staramy się już od zeszłego roku. Jestem po jednym poronieniu, teraz nasz trzeci cykl. Czekam na okres i walczę ze sobą żeby nie robić testu, został mi jeden dzień do terminu, ale wariuje trochę😅 jestem tym trochę przerażona, bo niby czekam na to, a z drugiej strony bardzo się boję, że skończy się jak ostatnio…
Poczytałam trochę Wasze wpisy i błagam, wrzućcie na luz z tym wiekiem!😂 ja mam 32 lata i nie uważam żeby to było jakoś bardzo dużo. Fakt faktem czasem narzucam sobie sama presję, bo moje koleżanki mają już dzieci w przedszkolach🫣
Trzeba wierzyć, że się udać!
Oczekujaca lubi tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
➡️luty - badania nasienia, -
Ja sobie nie narzucam żadnej presji, to inni mi ją narzucają, co roku składając życzenia na święta o wnuka…szczerze? Jestem po 30-stce, ale wcale nie czuję się na ten wiek ☺️
bellA lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
a_aandzela wrote:Kochana to czekamy na info z testu
No czekamy!
Daj znać ☺️Oczekujaca lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Pamiętam jak dziś jak beczałam kiedy w pierwszym cyklu się nie udało, bo sądziłam, że jak to młodzi, zdrowi, bez nałogów i aktywni to nie ma innej opcji i jak to mi się nie uda zaraz, ale życie weryfikuje😀
Wiele razy słyszałam komentarze, urwało się po poronieniu, choć mój teść pytał mnie nawet po czy w ogóle planujemy, bo jesteśmy 3 lata po ślubie i jakoś nam nie idzie. Wtedy bardzo mnie to dotknęło, ale po drodze tyle złych rzeczy się wydarzyło, że pytania tego typu są wręcz bezczelne. Nie zamknie się ludziom ust, a oni się nie zastanowią. Rozumiem, że czasem to mimo wszystko dobre intencje, ale wychodzi chu****😜
A wcześniej cały czas czegoś nie robiłam, bo „a może będę w ciąży” i co? I nic. To może być Wasz ostatni moment żeby zjeść coś zakazanego, zrobić coś szalonego, wyjechać z mężem sama bez myśli, że coś nie tak, że nie powinnaś. Czas, który możecie spędzić tylko we dwoje, bo ja wiem, że mając dziecko będę tęsknić za tymi momentami.
Życzę Wam z całego serca żebyście zobaczyli dwie kreski jak najszybciej i ciąża była najnudniejsza na świecie i zdrowa🥰
Jak nie dostanę okresu to zrobię test, zapewne nic z tego nie wyjdzie, ale nie ma się co załamywać.bellA, snieżka lubią tę wiadomość
-
Panika wrote:Ja jak byłam negatywnie nastawiona w tamtym roku, tak w tym postanawiam myśleć, że to będzie szczęśliwy rok! No bo ile można mieć pecha?!
Kiedyś się musi w końcu wyczerpać limit 😂
Dokładnie! Też sobie myślę że jak z negatywnym nastawieniem się nie udało to trzeba zmienić podejście 😆💃37 lat
Ponad 2 lata starań
16.01 biopsja kontrolna endo
🔜10.02 wyniki -
Cześć dziewczyny 👋
Jestem na forum od listopada 2024, do tej pory tylko wątki miesięczne, więc chyba czas dołączyć także tutaj.
Niech ten rok będzie nasz ❣️Oczekujaca, a_aandzela, snieżka lubią tę wiadomość
🤶 28l. 🎅34 l.
❤️🔥 8 cs
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
💊Fertisim, omega3, wit.D
21.12 (2 dc)
💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
💠TSH < 0,005 µlU/mL
💠Estradiol 34 pg/mL
💠FSH 4,1 mIU/mL
💠LH 3,61 mIU/mL
💠Progesteron 0,146 ng/mL
💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Oczekujaca wrote:Hej, postanowiłam dołączyć, choć staramy się już od zeszłego roku. Jestem po jednym poronieniu, teraz nasz trzeci cykl. Czekam na okres i walczę ze sobą żeby nie robić testu, został mi jeden dzień do terminu, ale wariuje trochę😅 jestem tym trochę przerażona, bo niby czekam na to, a z drugiej strony bardzo się boję, że skończy się jak ostatnio…
Trzeba wierzyć, że się udać!
Powodzenia! 😊
Co do wieku to racja, mam 37 lat i fajnie by było mieć trochę mniej 😅 ale statystyka statystyką a każda z nas jest inna.
Kupiłam właśnie koenzym Q10 (200 mg) i będę 'koksować' 🥚🥚🥚
Wiecie może czy trzeba robić przerwy w suplementacji Q10?
💃37 lat
Ponad 2 lata starań
16.01 biopsja kontrolna endo
🔜10.02 wyniki -
Ja w tym roku 35 Koncze ( stara baba ) a czasami czuje się na 25😅 myslalam ze dluzej mi zejdzie że staraniami bo do mlodych jakos nie znaleze a tu proszę 4 cykl.. W którym odpuściliśmy totalnie , wyjazd na święta do Teściów, zakopane Na Sylwestra.. I oooo bach... II kreski🫣
Za 2dni powtórzę betę zeby mieć pewność..
Ten Rok będzie Wasz Dziewczyny. ❤️🥰
Oczekującą czekamy na test💪💪💪
Ściskam was Mocno. ❤️a_aandzela, kasialinkaa, snieżka lubią tę wiadomość
-
Tindaya wrote:Powodzenia! 😊
Co do wieku to racja, mam 37 lat i fajnie by było mieć trochę mniej 😅 ale statystyka statystyką a każda z nas jest inna.
Kupiłam właśnie koenzym Q10 (200 mg) i będę 'koksować' 🥚🥚🥚
Wiecie może czy trzeba robić przerwy w suplementacji Q10?
Dziękuję! Będzie co będzie😘 nie uważam, że jesteś stara. Ba, wręcz po 30stce przestałam być taka zakompleksiona i to najlepszy czas w moim życiu 😉Tindaya lubi tę wiadomość