Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Irynka wrote:Cześć wszystkim! Życzę każdej z Was zobaczyć dwie kreseczki na testach w tym roku! Chcę dołączyć do wątku ☺️ staramy się już 5 miesiący, ale w dni owu mąż zawsze był na wyjazdach. Straciłam nadzieję, że kiedykolwiek uda się trafić w odpowiedni czas. Ale tego miesięca był w domu, mam nadzieje, iż nam udało 🥰
Trzymam kciuki, żeby się udało Pamiętaj, że plemniki są w stanie przetrwać do kilku dni, więc przed owulacją też jest szansa na ciążęIrynka lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
🌿Niepokalanek mnisi, Koper włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka -
ancia wrote:Postaram się wytrzymać do jutra 🤞a dla zainteresowanych tak wygląda mój wykres temperatur
https://drive.google.com/file/d/1ZfN9bBPydFJOBBe1nKVOC7P15CttBqJh/view?usp=sharingancia lubi tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
➡️luty - badania nasienia, -
snieżka wrote:Trzymam kciuki, żeby się udało Pamiętaj, że plemniki są w stanie przetrwać do kilku dni, więc przed owulacją też jest szansa na ciążę
Wcześniej to było na 8 dc albo po 18 dc…
Jak się nie nakręcać i nie zaczynać szukać objawów? Mam hobby, ale kiedy czeka się na pierwszą ciążę, wszystko jest takie ekscytujące i emocjonujące.
Jestem dorosła, ale w tym czasie czuję się jak dziecko czekające na prezenty.☺️👩🏻35 🧔🏻♂️41
🍀 Początek starań 09.2024
👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Spokojnie, nie nakręcajmy się wszystkie po kolei ☺️
Trzeba czekać spokojnie do okresu i tyle
Irynka lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Też czekam na pierwszą ciążę od 2 lat
I mogłoby się powiedzieć, że taki czas uczy człowieka cierpliwości, na mnie to nie działa 🫣
Co miesiąc tak samo przeżywam to, że dziad jednak przylazł i pokrzyżował mi plany.TrochesamotnaAsia lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Jeśli to kogoś zmotywuje to jutro rano będę robić test jeśli do rana się nic nie wyklaruje😉 mam problem, bo infekcja znów mnie złapała i nie wiem jak działać😭 macie jakieś sprawdzone sposoby na nawracające infekcje? Ostatnio mam z tym taki problem, że prawie co miesiąc jestem u ginekologa. Mam już dość, bo jak idę do randomowego i słyszy, że staram się o dziecko nie dostaje nigdy niczego mocniejszego i to się nie może skończyć😭
-
Oczekujaca wrote:Jeśli to kogoś zmotywuje to jutro rano będę robić test jeśli do rana się nic nie wyklaruje😉 mam problem, bo infekcja znów mnie złapała i nie wiem jak działać😭 macie jakieś sprawdzone sposoby na nawracające infekcje? Ostatnio mam z tym taki problem, że prawie co miesiąc jestem u ginekologa. Mam już dość, bo jak idę do randomowego i słyszy, że staram się o dziecko nie dostaje nigdy niczego mocniejszego i to się nie może skończyć😭
Też mialam nawracające infekcje i antybiotykami sie leczyłam.. itd lecz u mnie problem był w tym że nie wybierałam leków do końca.. a bo jak już przeszło to odstawiałam i leczyłam tylko objawy a nie Źródło infekcji poza tym częste mycie.. płyny specjalne.. mnie jeden uczulał i tylko po nim bylo mi gorzej.. niestety bywa że to wraca ale narazie odpukać od kilku.miesiecy jest ok. -
bellA wrote:Też mialam nawracające infekcje i antybiotykami sie leczyłam.. itd lecz u mnie problem był w tym że nie wybierałam leków do końca.. a bo jak już przeszło to odstawiałam i leczyłam tylko objawy a nie Źródło infekcji poza tym częste mycie.. płyny specjalne.. mnie jeden uczulał i tylko po nim bylo mi gorzej.. niestety bywa że to wraca ale narazie odpukać od kilku.miesiecy jest ok.
-
Panika wrote:Generalnie długa historia, ale w miarę szybko udało mi się z tym uporać. Zacznę od tego, że zawsze byłam szczupłą osobą. Zaczęłam pracować, mało ruchu i z 48 kg zrobiło się prawie 70 przy wzroście 160.
Wiecznie niezdrowe jedzenie, coca-cola litrami się lała, jedzenie na noc w dużych ilościach.
Nie mogłam na siebie patrzeć i właśnie zaczęło mi się świecić czerwone światło, jak po zjedzonym obiedzie nie minęło 30 minut a ja miałam napad głodu, niepokoju, trzęsły mi się ręce. Gdyby nie to,że moja mama choruje na cukrzycę, nie wiedziałabym, że to może być od tego. Oczywiście zmierzyłam no i jest cukier 80 zaraz po obiedzie, szok! I tak powtarzało się to kilka razy, aż w końcu wybrałam się na badania.
Wyszła IO, lekarka zaleciła zdrową dietę, ćwiczenia i wizytę u dietetyka.Ja jestem bardzo uparta, stwierdziłam, że nie będę wydawać kasy, jak sama o siebie zadbam ☺️ Bardzo dużo słodziłam! Cukier od razu grubą krechą odstawiłam z dnia na dzień, zaczęłam ćwiczyć kardio, biegać, jadłam zdrowo, 5 posiłków dziennie o stałej porze, dużo wody. Potrafiłam wypić 4 l dziennie. A na dodatek zażywałam sobie suplement diety polecony przez lekarza na IO ( berberyna z firmy BalanceMe)
I tak przez rok, ćwiczyłam 3x w tygodniu po 40 minut
W niecały rok schudłam z 70 kg na 52.
Dużo osób strasznie mi dogryzało,że jestem za chuda, żebym przestała, ale nikt nie wiedział co się za tym kryje. Jak powtórzyłam badania, lekarka była w szoku 😂
Gratuluję i jednocześnie szacun za wytrwałość!! Jakbym czytała o sobie... Całe życie ważyłam 48kg a nagle w dwa lata +20kg. Niby wyszła niedoczynność tarczycy, ale pomimo leczenia waga nie spada tylko utrzymuje się na tym samym poziomie. Sto razy podchodziłam do diety i ćwiczeń, ale wieczne zmęczenie wygrywa. W lutym mam reumatologa, bo podejrzewam, że to tutaj może leżeć problem. 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 20:30
👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
Oczekujaca wrote:Jeśli to kogoś zmotywuje to jutro rano będę robić test jeśli do rana się nic nie wyklaruje😉 mam problem, bo infekcja znów mnie złapała i nie wiem jak działać😭 macie jakieś sprawdzone sposoby na nawracające infekcje? Ostatnio mam z tym taki problem, że prawie co miesiąc jestem u ginekologa. Mam już dość, bo jak idę do randomowego i słyszy, że staram się o dziecko nie dostaje nigdy niczego mocniejszego i to się nie może skończyć😭
Mi ginka mówiła, że do momentu spodziewanego okresu nie zaszkodzi się zarodkowi. Mnie spotkało to samo, ale z zapaleniem pęcherza - jak rodzinna usłyszała, że w tym cyklu się staramy, to zaleciła śmieszne suplementy, a ja zdychałam z bólu.
Słyszałam wręcz opinie, że to właśnie nieleczone czy przechodzone infekcje mogą doprawić do problemów z zajściem w ciążę tudzież z utrzymaniem ciąży.
Swoją drogą polecacie coś na uporczywie nawracające zapalenia pęcherza po seksie? Wszyscy mówią, że taka uroda... Oboje przeleczeni antybiotykiem, w okresie okołostaraniowym biorę suple, siusiu "po" max. po 15 min...👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
psaj91 wrote:Mi ginka mówiła, że do momentu spodziewanego okresu nie zaszkodzi się zarodkowi. Mnie spotkało to samo, ale z zapaleniem pęcherza - jak rodzinna usłyszała, że w tym cyklu się staramy, to zaleciła śmieszne suplementy, a ja zdychałam z bólu.
Słyszałam wręcz opinie, że to właśnie nieleczone czy przechodzone infekcje mogą doprawić do problemów z zajściem w ciążę tudzież z utrzymaniem ciąży.
Swoją drogą polecacie coś na uporczywie nawracające zapalenia pęcherza po seksie? Wszyscy mówią, że taka uroda... Oboje przeleczeni antybiotykiem, w okresie okołostaraniowym biorę suple, siusiu "po" max. po 15 min...
Pamiętam, że moja mama miała ogromne problemy z zapaleniem pęcherza i brała jakieś zastrzyki. Nie przypomnę sobie co to było, ale rozumiem, że masz dość, bo mnie też cały czas coś łapie😒 -
Plapart wrote:Dziewczyny, a na kiedy macie zaplanowane testowanie w tym miesiącu ? Ja jestem dziś 7 dpo i myślę, że zatestuje za 4 dni , tj. Niedziela
Ja mimo, że robiłam w 9 dpo i był negatyw, to planuję zrobić drugi test w sobotę, o ile @ nie przyjdzie. Będzie to wtedy 14 dpo. W tym cyklu strasznie mnie bolą piersi i są mega pełne, więc żyję nadzieją, że a nóż widelec... 😁Plapart lubi tę wiadomość
👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
ON:
Hormony ✔️
psaj91 wrote:Mi ginka mówiła, że do momentu spodziewanego okresu nie zaszkodzi się zarodkowi. Mnie spotkało to samo, ale z zapaleniem pęcherza - jak rodzinna usłyszała, że w tym cyklu się staramy, to zaleciła śmieszne suplementy, a ja zdychałam z bólu.
Swoją drogą polecacie coś na uporczywie nawracające zapalenia pęcherza po seksie? Wszyscy mówią, że taka uroda... Oboje przeleczeni antybiotykiem, w okresie okołostaraniowym biorę suple, siusiu "po" max. po 15 min...
Gdzieś slyszalam czy czytalam juz nie pamietam nawet że dobrze jest sie wysiusiać po stosunku.. wtedy się oczyszczamy z tych " bakterii" czy jakoś tak. Bo często te bakterie potem do cewki wędrują i stąd zapalenie się bierze..
Z doświadczenia nie wiem czy mi to pomogło.. czy leki...ale stosowałam siusianie po stosunku. -
psaj91 wrote:Ja mimo, że robiłam w 9 dpo i był negatyw, to planuję zrobić drugi test w sobotę, o ile @ nie przyjdzie. Będzie to wtedy 14 dpo. W tym cyklu strasznie mnie bolą piersi i są mega pełne, więc żyję nadzieją, że a nóż widelec... 😁
Trzymam Kciuki !😍
Ja robilam test w 13 dpo i już druga kreska byla widoczna i to z popołudniowego moczu.. 🙂
Powtórzyłam na następny dzień.. dla pewności i już była ciemniejsza..psaj91 lubi tę wiadomość
-
psaj91
A może warto jakieś probiotyki dopochwowe stosować żeby podszprycować biocenozę pochwy?
Może stamtąd jakieś bakterie się przedostają do cewki moczowej. Spróbować nie zaszkodzi2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Cześć wszystkim ♥
Od kilku miesięcy obserwuje forum i Wasze wypowiedzi, ale wreszcie postanowiłam się zarejestrować i odezwać.
Również się staram, co prawda od lipca 2024, ale mam nadzieję że ten rok przyniesie upragnione dwie kreski.bellA, Amira lubią tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 morfologia, TSH, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6 forte, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona)