X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irynka wrote:
    Cześć wszystkim! Życzę każdej z Was zobaczyć dwie kreseczki na testach w tym roku! Chcę dołączyć do wątku ☺️ staramy się już 5 miesiący, ale w dni owu mąż zawsze był na wyjazdach. Straciłam nadzieję, że kiedykolwiek uda się trafić w odpowiedni czas. Ale tego miesięca był w domu, mam nadzieje, iż nam udało 🥰

Trzymam kciuki, żeby się udało :) Pamiętaj, że plemniki są w stanie przetrwać do kilku dni, więc przed owulacją też jest szansa na ciążę :)

Irynka lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
    🌿Niepokalanek mnisi, Koper włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka
  • ancia Nowa

Wysłany: 8 stycznia, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się wytrzymać do jutra 🤞a dla zainteresowanych tak wygląda mój wykres temperatur :)
    https://drive.google.com/file/d/1ZfN9bBPydFJOBBe1nKVOC7P15CttBqJh/view?usp=sharing

a_aandzela lubi tę wiadomość

28 lat 👩&👨‍🦱
    Macica z przegrodą😕
  • a_aandzela Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancia wrote:
    Postaram się wytrzymać do jutra 🤞a dla zainteresowanych tak wygląda mój wykres temperatur :)
    https://drive.google.com/file/d/1ZfN9bBPydFJOBBe1nKVOC7P15CttBqJh/view?usp=sharing
    Pięknie ! Trzymam mocno kciuki!

ancia lubi tę wiadomość

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅
    TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    ➡️luty - badania nasienia,
  • Irynka Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Trzymam kciuki, żeby się udało :) Pamiętaj, że plemniki są w stanie przetrwać do kilku dni, więc przed owulacją też jest szansa na ciążę :)

Wcześniej to było na 8 dc albo po 18 dc…

Jak się nie nakręcać i nie zaczynać szukać objawów? Mam hobby, ale kiedy czeka się na pierwszą ciążę, wszystko jest takie ekscytujące i emocjonujące.
    Jestem dorosła, ale w tym czasie czuję się jak dziecko czekające na prezenty.☺️

👩🏻35 🧔🏻‍♂️41

🍀 Początek starań 09.2024

👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Panika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, nie nakręcajmy się wszystkie po kolei ☺️
    Trzeba czekać spokojnie do okresu i tyle

Irynka lubi tę wiadomość

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czekam na pierwszą ciążę od 2 lat
    I mogłoby się powiedzieć, że taki czas uczy człowieka cierpliwości, na mnie to nie działa 🫣
    Co miesiąc tak samo przeżywam to, że dziad jednak przylazł i pokrzyżował mi plany.

TrochesamotnaAsia lubi tę wiadomość

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to kogoś zmotywuje to jutro rano będę robić test jeśli do rana się nic nie wyklaruje😉 mam problem, bo infekcja znów mnie złapała i nie wiem jak działać😭 macie jakieś sprawdzone sposoby na nawracające infekcje? Ostatnio mam z tym taki problem, że prawie co miesiąc jestem u ginekologa. Mam już dość, bo jak idę do randomowego i słyszy, że staram się o dziecko nie dostaje nigdy niczego mocniejszego i to się nie może skończyć😭

• bellA Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Jeśli to kogoś zmotywuje to jutro rano będę robić test jeśli do rana się nic nie wyklaruje😉 mam problem, bo infekcja znów mnie złapała i nie wiem jak działać😭 macie jakieś sprawdzone sposoby na nawracające infekcje? Ostatnio mam z tym taki problem, że prawie co miesiąc jestem u ginekologa. Mam już dość, bo jak idę do randomowego i słyszy, że staram się o dziecko nie dostaje nigdy niczego mocniejszego i to się nie może skończyć😭

Też mialam nawracające infekcje i antybiotykami sie leczyłam.. itd lecz u mnie problem był w tym że nie wybierałam leków do końca.. a bo jak już przeszło to odstawiałam i leczyłam tylko objawy a nie Źródło infekcji :/ poza tym częste mycie.. płyny specjalne.. mnie jeden uczulał i tylko po nim bylo mi gorzej.. niestety bywa że to wraca ale narazie odpukać od kilku.miesiecy jest ok.

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za teścik. Dawaj znac🥰💪

Oczekujaca lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Też mialam nawracające infekcje i antybiotykami sie leczyłam.. itd lecz u mnie problem był w tym że nie wybierałam leków do końca.. a bo jak już przeszło to odstawiałam i leczyłam tylko objawy a nie Źródło infekcji :/ poza tym częste mycie.. płyny specjalne.. mnie jeden uczulał i tylko po nim bylo mi gorzej.. niestety bywa że to wraca ale narazie odpukać od kilku.miesiecy jest ok.
    Już wiele lat miałam spokój, teraz co chwile cos łapie. Mam już tego dość. Mam jakieś globulki w domu, ale w sumie nie wiem czy mogę je wziąć.. muszę się przeleczyc raz a 😌

• psaj91 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Generalnie długa historia, ale w miarę szybko udało mi się z tym uporać. Zacznę od tego, że zawsze byłam szczupłą osobą. Zaczęłam pracować, mało ruchu i z 48 kg zrobiło się prawie 70 przy wzroście 160.
    Wiecznie niezdrowe jedzenie, coca-cola litrami się lała, jedzenie na noc w dużych ilościach.
    Nie mogłam na siebie patrzeć i właśnie zaczęło mi się świecić czerwone światło, jak po zjedzonym obiedzie nie minęło 30 minut a ja miałam napad głodu, niepokoju, trzęsły mi się ręce. Gdyby nie to,że moja mama choruje na cukrzycę, nie wiedziałabym, że to może być od tego. Oczywiście zmierzyłam no i jest cukier 80 zaraz po obiedzie, szok! I tak powtarzało się to kilka razy, aż w końcu wybrałam się na badania.
    Wyszła IO, lekarka zaleciła zdrową dietę, ćwiczenia i wizytę u dietetyka.Ja jestem bardzo uparta, stwierdziłam, że nie będę wydawać kasy, jak sama o siebie zadbam ☺️ Bardzo dużo słodziłam! Cukier od razu grubą krechą odstawiłam z dnia na dzień, zaczęłam ćwiczyć kardio, biegać, jadłam zdrowo, 5 posiłków dziennie o stałej porze, dużo wody. Potrafiłam wypić 4 l dziennie. A na dodatek zażywałam sobie suplement diety polecony przez lekarza na IO ( berberyna z firmy BalanceMe)
    I tak przez rok, ćwiczyłam 3x w tygodniu po 40 minut
    W niecały rok schudłam z 70 kg na 52.
    Dużo osób strasznie mi dogryzało,że jestem za chuda, żebym przestała, ale nikt nie wiedział co się za tym kryje. Jak powtórzyłam badania, lekarka była w szoku 😂

Gratuluję i jednocześnie szacun za wytrwałość!! Jakbym czytała o sobie... Całe życie ważyłam 48kg a nagle w dwa lata +20kg. Niby wyszła niedoczynność tarczycy, ale pomimo leczenia waga nie spada tylko utrzymuje się na tym samym poziomie. Sto razy podchodziłam do diety i ćwiczeń, ale wieczne zmęczenie wygrywa. W lutym mam reumatologa, bo podejrzewam, że to tutaj może leżeć problem. 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 20:30

👩🏻 33 🧑🏻‍🦱38
    Starania od 04/2024

ONA:
    AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
    Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️

ON:
    Hormony ✔️
    Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️
  • psaj91 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:

Mi ginka mówiła, że do momentu spodziewanego okresu nie zaszkodzi się zarodkowi. Mnie spotkało to samo, ale z zapaleniem pęcherza - jak rodzinna usłyszała, że w tym cyklu się staramy, to zaleciła śmieszne suplementy, a ja zdychałam z bólu.

Słyszałam wręcz opinie, że to właśnie nieleczone czy przechodzone infekcje mogą doprawić do problemów z zajściem w ciążę tudzież z utrzymaniem ciąży.

Swoją drogą polecacie coś na uporczywie nawracające zapalenia pęcherza po seksie? Wszyscy mówią, że taka uroda... Oboje przeleczeni antybiotykiem, w okresie okołostaraniowym biorę suple, siusiu "po" max. po 15 min...

👩🏻 33 🧑🏻‍🦱38
    Starania od 04/2024

ONA:

ON:
    Hormony ✔️
    Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Mi ginka mówiła, że do momentu spodziewanego okresu nie zaszkodzi się zarodkowi. Mnie spotkało to samo, ale z zapaleniem pęcherza - jak rodzinna usłyszała, że w tym cyklu się staramy, to zaleciła śmieszne suplementy, a ja zdychałam z bólu.

Słyszałam wręcz opinie, że to właśnie nieleczone czy przechodzone infekcje mogą doprawić do problemów z zajściem w ciążę tudzież z utrzymaniem ciąży.

Swoją drogą polecacie coś na uporczywie nawracające zapalenia pęcherza po seksie? Wszyscy mówią, że taka uroda... Oboje przeleczeni antybiotykiem, w okresie okołostaraniowym biorę suple, siusiu "po" max. po 15 min...
    Nikt nie chce brać odpowiedzialności w razie „w”, a ja niestety myślę, że dostanę okres, bo nie dość, że sama byłam chora, potem mąż i musiałby się zdarzyć cud.
    Pamiętam, że moja mama miała ogromne problemy z zapaleniem pęcherza i brała jakieś zastrzyki. Nie przypomnę sobie co to było, ale rozumiem, że masz dość, bo mnie też cały czas coś łapie😒

• Plapart Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a na kiedy macie zaplanowane testowanie w tym miesiącu ? Ja jestem dziś 7 dpo i myślę, że zatestuje za 4 dni , tj. Niedziela

👩 28 | 🧔32

👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc
  • psaj91 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plapart wrote:
    Dziewczyny, a na kiedy macie zaplanowane testowanie w tym miesiącu ? Ja jestem dziś 7 dpo i myślę, że zatestuje za 4 dni , tj. Niedziela

Ja mimo, że robiłam w 9 dpo i był negatyw, to planuję zrobić drugi test w sobotę, o ile @ nie przyjdzie. Będzie to wtedy 14 dpo. W tym cyklu strasznie mnie bolą piersi i są mega pełne, więc żyję nadzieją, że a nóż widelec... 😁

Plapart lubi tę wiadomość

👩🏻 33 🧑🏻‍🦱38
    Starania od 04/2024

ONA:

ON:
    Hormony ✔️
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:

Gdzieś slyszalam czy czytalam juz nie pamietam nawet że dobrze jest sie wysiusiać po stosunku.. wtedy się oczyszczamy z tych " bakterii" czy jakoś tak. Bo często te bakterie potem do cewki wędrują i stąd zapalenie się bierze..
    Z doświadczenia nie wiem czy mi to pomogło.. czy leki...ale stosowałam siusianie po stosunku.

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Ja mimo, że robiłam w 9 dpo i był negatyw, to planuję zrobić drugi test w sobotę, o ile @ nie przyjdzie. Będzie to wtedy 14 dpo. W tym cyklu strasznie mnie bolą piersi i są mega pełne, więc żyję nadzieją, że a nóż widelec... 😁

Trzymam Kciuki !😍
    Ja robilam test w 13 dpo i już druga kreska byla widoczna i to z popołudniowego moczu.. 🙂
    Powtórzyłam na następny dzień.. dla pewności i już była ciemniejsza..

psaj91 lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • Panika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91

A może warto jakieś probiotyki dopochwowe stosować żeby podszprycować biocenozę pochwy?
    Może stamtąd jakieś bakterie się przedostają do cewki moczowej. Spróbować nie zaszkodzi

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • hope♥ Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ♥
    Od kilku miesięcy obserwuje forum i Wasze wypowiedzi, ale wreszcie postanowiłam się zarejestrować i odezwać. :)
    Również się staram, co prawda od lipca 2024, ale mam nadzieję że ten rok przyniesie upragnione dwie kreski.

bellA, Amira lubią tę wiadomość

Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 29
    · 11/24 morfologia, TSH, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 konsultacja u innego ginekologa

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔

💊 omega-3, foliany, magnez + b6 forte, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona)
  • bellA Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im nas więcej tym lepiej...dużo wsparcia, rad i zrozumienia sobie tu Dziewczyny daja.. warto tu byc😍

hope♥, Irynka, Amira lubią tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ