Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Oczekujaca wrote:Pamiętam jak dziś jak beczałam kiedy w pierwszym cyklu się nie udało, bo sądziłam, że jak to młodzi, zdrowi, bez nałogów i aktywni to nie ma innej opcji i jak to mi się nie uda zaraz, ale życie weryfikuje😀
Wiele razy słyszałam komentarze, urwało się po poronieniu, choć mój teść pytał mnie nawet po czy w ogóle planujemy, bo jesteśmy 3 lata po ślubie i jakoś nam nie idzie. Wtedy bardzo mnie to dotknęło, ale po drodze tyle złych rzeczy się wydarzyło, że pytania tego typu są wręcz bezczelne. Nie zamknie się ludziom ust, a oni się nie zastanowią. Rozumiem, że czasem to mimo wszystko dobre intencje, ale wychodzi chu****😜
A wcześniej cały czas czegoś nie robiłam, bo „a może będę w ciąży” i co? I nic. To może być Wasz ostatni moment żeby zjeść coś zakazanego, zrobić coś szalonego, wyjechać z mężem sama bez myśli, że coś nie tak, że nie powinnaś. Czas, który możecie spędzić tylko we dwoje, bo ja wiem, że mając dziecko będę tęsknić za tymi momentami.
Życzę Wam z całego serca żebyście zobaczyli dwie kreski jak najszybciej i ciąża była najnudniejsza na świecie i zdrowa🥰
Jak nie dostanę okresu to zrobię test, zapewne nic z tego nie wyjdzie, ale nie ma się co załamywać.
Jak czytam to co napisałaś, to przypomina mi się jak zaczęliśmy się starać o dziecko.Zawsze myślałam, że to będzie pyk i dwie kreseczki.Pierwszy cykl starań i ja już taka podniecona chodziłam, że jestem napewno w ciąży i to było takie fajne, a potem rzeczywistość postanowiłabyć brutalniejsza 😊
I tak 2 lata minęło i dalej chodzę w tej urojonej ciąży 😀Amira lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
bellA wrote:Ja w tym roku 35 Koncze ( stara baba ) a czasami czuje się na 25😅 myslalam ze dluzej mi zejdzie że staraniami bo do mlodych jakos nie znaleze a tu proszę 4 cykl.. W którym odpuściliśmy totalnie , wyjazd na święta do Teściów, zakopane Na Sylwestra.. I oooo bach... II kreski🫣
Za 2dni powtórzę betę zeby mieć pewność..
Ten Rok będzie Wasz Dziewczyny. ❤️🥰
Oczekującą czekamy na test💪💪💪
Ściskam was Mocno. ❤️ -
Panika wrote:Jak czytam to co napisałaś, to przypomina mi się jak zaczęliśmy się starać o dziecko.Zawsze myślałam, że to będzie pyk i dwie kreseczki.Pierwszy cykl starań i ja już taka podniecona chodziłam, że jestem napewno w ciąży i to było takie fajne, a potem rzeczywistość postanowiłabyć brutalniejsza 😊
I tak 2 lata minęło i dalej chodzę w tej urojonej ciąży 😀Amira lubi tę wiadomość
-
bellA wrote:Ja w tym roku 35 Koncze ( stara baba ) a czasami czuje się na 25😅 myslalam ze dluzej mi zejdzie że staraniami bo do mlodych jakos nie znaleze a tu proszę 4 cykl.. W którym odpuściliśmy totalnie , wyjazd na święta do Teściów, zakopane Na Sylwestra.. I oooo bach... II kreski🫣
Za 2dni powtórzę betę zeby mieć pewność..
Ten Rok będzie Wasz Dziewczyny. ❤️🥰
Oczekującą czekamy na test💪💪💪
Ściskam was Mocno. ❤️
Bella widocznie jesteście obydwoje zdrowi, jeżeli z jakiejkolwiek strony, czy z Twojej czy Twojego męża byłby jakiś problem, to pewnie nie zaszłabyś w ciążę tak szybko.
Ciesz się, bo naprawdę taka walka o maluszka jest ciężka psychicznie, fizycznie i finansowo.
Oby zdrowie Wam tylko dopisało, ja trzymam za Was kciuki i oczywiście odzywaj się co i jak, też chcemy wiedzieć jak ta ciąża u Ciebie będzie przebiegać ❤️bellA lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
@Panika zdradź proszę jak poradziłaś sobie z IO? Widzę w stopce super osiągnięcie!🤶 28l. 🎅34 l.
❤️🔥 8 cs
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
💊Fertisim, omega3, wit.D
21.12 (2 dc)
💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
💠TSH < 0,005 µlU/mL
💠Estradiol 34 pg/mL
💠FSH 4,1 mIU/mL
💠LH 3,61 mIU/mL
💠Progesteron 0,146 ng/mL
💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Oczekujaca wrote:Różnie w życiu bywa, ja nie byłam przed 30stka gotowa na dziecko i napawasz mnie nadzieją, że może się uda szybko 😉 boli mnie bardzo brzuch typowo okresowo, mdli mnie i strasznie bolą piersi, ale to może być wszystko 🫣
Niestety właśnie to jest to że jednoczesnie takie same mogą być objawy na ciaze jak i na okres.. 🫣 chociaz ja przeczucie mialam.. ze jest jakoś inaczej.. I sie sprawdziło.
Nadzieja umiera ostatnia❤️ -
Panika wrote:Bella widocznie jesteście obydwoje zdrowi, jeżeli z jakiejkolwiek strony, czy z Twojej czy Twojego męża byłby jakiś problem, to pewnie nie zaszłabyś w ciążę tak szybko.
Ciesz się, bo naprawdę taka walka o maluszka jest ciężka psychicznie, fizycznie i finansowo.
Oby zdrowie Wam tylko dopisało, ja trzymam za Was kciuki i oczywiście odzywaj się co i jak, też chcemy wiedzieć jak ta ciąża u Ciebie będzie przebiegać ❤️
Dziekuje Kochana.. oczywiście będę się odzywać.🥰
Dziś miala przyjsc @ bole lekkie w dole brzucha są.. I obawy również.. z tym związane. Ale myślę pozytywnie że wszystko będzie dobrze. -
AnMiPe wrote:@Panika zdradź proszę jak poradziłaś sobie z IO? Widzę w stopce super osiągnięcie!
Generalnie długa historia, ale w miarę szybko udało mi się z tym uporać. Zacznę od tego, że zawsze byłam szczupłą osobą. Zaczęłam pracować, mało ruchu i z 48 kg zrobiło się prawie 70 przy wzroście 160.
Wiecznie niezdrowe jedzenie, coca-cola litrami się lała, jedzenie na noc w dużych ilościach.
Nie mogłam na siebie patrzeć i właśnie zaczęło mi się świecić czerwone światło, jak po zjedzonym obiedzie nie minęło 30 minut a ja miałam napad głodu, niepokoju, trzęsły mi się ręce. Gdyby nie to,że moja mama choruje na cukrzycę, nie wiedziałabym, że to może być od tego. Oczywiście zmierzyłam no i jest cukier 80 zaraz po obiedzie, szok! I tak powtarzało się to kilka razy, aż w końcu wybrałam się na badania.
Wyszła IO, lekarka zaleciła zdrową dietę, ćwiczenia i wizytę u dietetyka.Ja jestem bardzo uparta, stwierdziłam, że nie będę wydawać kasy, jak sama o siebie zadbam ☺️ Bardzo dużo słodziłam! Cukier od razu grubą krechą odstawiłam z dnia na dzień, zaczęłam ćwiczyć kardio, biegać, jadłam zdrowo, 5 posiłków dziennie o stałej porze, dużo wody. Potrafiłam wypić 4 l dziennie. A na dodatek zażywałam sobie suplement diety polecony przez lekarza na IO ( berberyna z firmy BalanceMe)
I tak przez rok, ćwiczyłam 3x w tygodniu po 40 minut
W niecały rok schudłam z 70 kg na 52.
Dużo osób strasznie mi dogryzało,że jestem za chuda, żebym przestała, ale nikt nie wiedział co się za tym kryje. Jak powtórzyłam badania, lekarka była w szoku 😂AnMiPe, Ola8999, Amira lubią tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Zero słodkości, robiłam sobie tylko nagrody raz w tygodniu za swoje wysiłki i zjadałam sobie w niedzielę coś słodkiego ☺️
Na śniadania raczej sałatki z ciemnym chlebem,
Dużo jajek, nabiału, serów, ryb, zamiast ziemniaków ciemne kaszę, ryż lub ciemny makaron, zero gazowanych napoi, zero fast foodów, było mi ciężko bo mam Dnę Moczanową i też nie wszystko to co mogłam jeść przy IO mogę jeść przy Dnie2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Dziękuję za odpowiedź! 🥰
Ja startuję z "grubszego" pułapu, bo to już otyłość, a wzrost podobny mam.🤶 28l. 🎅34 l.
❤️🔥 8 cs
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
💊Fertisim, omega3, wit.D
21.12 (2 dc)
💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
💠TSH < 0,005 µlU/mL
💠Estradiol 34 pg/mL
💠FSH 4,1 mIU/mL
💠LH 3,61 mIU/mL
💠Progesteron 0,146 ng/mL
💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
bellA wrote:Cześć Dziewczyny. Wkoncu wynik przyszedl Bety .. na poziomie 143..🫣
Czyli wychodzi na 4 tydzień? Jak mam to liczyć..
Powtórzę za 2dni pewnie by mieć pewność że wszystko ok..lekarz za tydzień w piątek.
Moje objawy to bulgowanie takie w dole brzucha , kłucie jajników na przemian.. , rozpieranie w macicy takie dziwne uczucie.. a cycuszki to tak bolą...ze z kazdym dniem coraz mocniej.. żyły takie widoczne na nich są ze nie pamiętam w ogole kiedy takie mialam😅
Wierze ze każda z Was Sie doczeka na upragnione Dwie Kreski❤️ nam szybko poszło... tak sądzę patrzac na Moj wiek...4 miesiace i oooo... II kreski. W szoku bylam.. a to byl wlasnie ten miesiąc...w którym sobie odpuściliśmy totalnie.. I na luzaka wszystko było.. takze czasem trzeba sobie odpuścić.. I zaskoczy🥰 mniej stresu , dużo pozytywnego myślenia.. czasem ciężko wiem.. ale poddawać się nie można nigdy.
Gratulacje! Wszystkiego dobrego dla was 😘bellA lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
🌿Niepokalanek mnisi, Koper włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka -
AnMiPe wrote:Dziękuję za odpowiedź! 🥰
Ja startuję z "grubszego" pułapu, bo to już otyłość, a wzrost podobny mam.
Uwierz mi jak już zrzucisz pierwsze 5 kilo, zobaczysz różnicę to sama dostaniesz powera 💪🏼
Jestem przekonana,ż w rok spokojnie osiągniesz to co sobie zaplanujesz, jak będziesz do tego uparcie dążyć ❤️2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
bellA wrote:Niestety właśnie to jest to że jednoczesnie takie same mogą być objawy na ciaze jak i na okres.. 🫣 chociaz ja przeczucie mialam.. ze jest jakoś inaczej.. I sie sprawdziło.
Nadzieja umiera ostatnia❤️a_aandzela, bellA lubią tę wiadomość
-
Oczekujaca wrote:Ważne, że chociaż Ty masz dwie kreseczki i rozpoczęłaś dobrze nasz sezon!🥰
Może to jest dobry znak dla nas, może też zarazi nas 🫛 zieloną fasolką 😂bellA, Amira lubią tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Cześć dziewczyny!
My też się staramy, ale na razie "bez pośpiechu", jednak.. jestem teraz w 30 dc, a @ dalej brak. Cały rok cykl trwał 24-26 dni, w tym dosłownie 2 cykle po 28 dni. Stosunek był 3 dni przed skokiem temperatury na "poowulacyjną". Objawów brak, ani tych ciążowych ani okresowych. Trochę boję się zrobić test, ale mam go przy sobie i zastanawiam się czy robić teraz czy czekać do rana? 15 dpo i temperatura utrzymuje się na poziomie 36.8-36.9.28 lat 👩&👨🦱
Macica z przegrodą😕 -
ancia wrote:Cześć dziewczyny!
My też się staramy, ale na razie "bez pośpiechu", jednak.. jestem teraz w 30 dc, a @ dalej brak. Cały rok cykl trwał 24-26 dni, w tym dosłownie 2 cykle po 28 dni. Stosunek był 3 dni przed skokiem temperatury na "poowulacyjną". Objawów brak, ani tych ciążowych ani okresowych. Trochę boję się zrobić test, ale mam go przy sobie i zastanawiam się czy robić teraz czy czekać do rana? 15 dpo i temperatura utrzymuje się na poziomie 36.8-36.9.👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
➡️luty - badania nasienia, -
ancia wrote:Cześć dziewczyny!
My też się staramy, ale na razie "bez pośpiechu", jednak.. jestem teraz w 30 dc, a @ dalej brak. Cały rok cykl trwał 24-26 dni, w tym dosłownie 2 cykle po 28 dni. Stosunek był 3 dni przed skokiem temperatury na "poowulacyjną". Objawów brak, ani tych ciążowych ani okresowych. Trochę boję się zrobić test, ale mam go przy sobie i zastanawiam się czy robić teraz czy czekać do rana? 15 dpo i temperatura utrzymuje się na poziomie 36.8-36.9.
Wiem,że to trudne,ale uzbrój się w cierpliwość i zrób jutro rano, z porannego moczu wyjdzie bardziej wiarygodniejszy, bo stężenie hormonu będzie zapewne większe ☺️2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Też bym poczekała do rana, test będzie wtedy pewniejszy👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️(po 1 antybiotykoterapii, pod opieką dietetyka)
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml ❌️ , Progesteron 0,83 ng/ml❓
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan sodu, Probiotyk: Alflorex
🌿Niepokalanek mnisi, Koper włoski, Lipa, Olej z Wiesiołka -
Cześć wszystkim! Życzę każdej z Was zobaczyć dwie kreseczki na testach w tym roku! Chcę dołączyć do wątku ☺️ staramy się już 5 miesiący, ale w dni owu mąż zawsze był na wyjazdach. Straciłam nadzieję, że kiedykolwiek uda się trafić w odpowiedni czas. Ale tego miesięca był w domu, mam nadzieje, iż nam udało 🥰
snieżka, a_aandzela, Tindaya lubią tę wiadomość
👩🏻35 🧔🏻♂️41
🍀 Początek starań 09.2024
👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy