Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
hope♥ wrote:Cześć wszystkim ♥
Od kilku miesięcy obserwuje forum i Wasze wypowiedzi, ale wreszcie postanowiłam się zarejestrować i odezwać.
Również się staram, co prawda od lipca 2024, ale mam nadzieję że ten rok przyniesie upragnione dwie kreski.
Hej witamy w grupie staraczek, każdy ma taką nadzieję,że ten rok będzie szczęśliwy 🥹
Mieliście już jakąś diagnostykę?hope♥ lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Hej, przycupnę również. Trzy dni temu miałam plamienie z przysłowiowej czapy, w 21dc (cykle mam jak w zegarku), nigdy w życiu nie miałam czegoś takiego. Poleciałam z tym do gin, bo wystraszyłam się, że to infekcja albo niedomaga lutealna, a pani doktor zasugerowała, że to mogło być plamienie implantacyjne i kazała czekać na @ bądź jej brak.
Po miesiączce mam wrócić i pomyślimy o badaniu drożności.
Czytanie tego forum przynosi mi ulgę od dobrych paru miesięcy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 22:29
Irynka, Panika , Bubu2024, Amira lubią tę wiadomość
👩🏼32 👨🏻30 🐕🦺 4
Starania od XII 2023
Ona:
AMH VIII 2023 - 3,94 🙏
Niedoczynność tarczycy TSH 2,05 2.12.2024 (z 4,65 we wrześniu 2023)
Euthyrox 50/75 mg
HSG - marzec 2025 r.
On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy. -
Panika wrote:Hej witamy w grupie staraczek, każdy ma taką nadzieję,że ten rok będzie szczęśliwy 🥹
Mieliście już jakąś diagnostykę?
Ja robiłam cytologię na podłożu płynnym - LBC + HPV 14, glukozę, TSH, morfologię pełną, kontrolnie przeciwciała ospie wietrznej, USG piersi, USG dopochwowe, ALT (GPT), APTT, kreatyninę, mocz, toksoplazmoze.
Wszystko jest z tych rzeczy okej.
Partner w tym miesiącu idzie na badanie nasienia.bellA, Panika lubią tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, wit. D, kolagen (ona), L-karnityna (on), zioła Ojca Sroki (ona), selen (on), cynk (on), wit. B12 (on), wit. E (on) -
Monnie wrote:Hej, przycupnę również. Trzy dni temu miałam plamienie z przysłowiowej czapy, w 21dc (cykle mam jak w zegarku), nigdy w życiu nie miałam czegoś takiego. Poleciałam z tym do gin, bo wystraszyłam się, że to infekcja albo niedomaga lutealna, a pani doktor zasugerowała, że to mogło być plamienie implantacyjne i kazała czekać na @ bądź jej brak.
Czytanie tego forum przynosi mi ulgę od dobrych paru miesięcy.
To prawda, forum to skarbnica wiedzy i miło, że można z kimś pogadać kto jest w podobnej sytuacji.bellA, hope♥ lubią tę wiadomość
-
Monnie wrote:Hej, przycupnę również. Trzy dni temu miałam plamienie z przysłowiowej czapy, w 21dc (cykle mam jak w zegarku), nigdy w życiu nie miałam czegoś takiego. Poleciałam z tym do gin, bo wystraszyłam się, że to infekcja albo niedomaga lutealna, a pani doktor zasugerowała, że to mogło być plamienie implantacyjne i kazała czekać na @ bądź jej brak.
Czytanie tego forum przynosi mi ulgę od dobrych paru miesięcy.
Trzymam kciuki ze to właśnie bylo to ! Bo na nic innego to by nie wskazywało.. skoro do zagnieżdżania zarodka dochodzi po 7 dniach mniej więcej od Zapłodnienia.🫣 licząc od owulacji.. -
hope♥ wrote:Ja robiłam cytologię na podłożu płynnym - LBC + HPV 14, glukozę, TSH, morfologię pełną, kontrolnie przeciwciała ospie wietrznej, USG piersi, USG dopochwowe, ALT (GPT), APTT, kreatyninę, mocz, toksoplazmoze.
Wszystko jest z tych rzeczy okej.
Partner w tym miesiącu idzie na badanie nasienia.
Skoro Ty zdrowa.. maz zapewne też.. Długo się nie staracie to kwestia Kilku miesięcy a nawet nie i będzie bach II kreseczki. Tego Wam życzę.🥰hope♥ lubi tę wiadomość
-
bellA wrote:Trzymam kciuki ze to właśnie bylo to ! Bo na nic innego to by nie wskazywało.. skoro do zagnieżdżania zarodka dochodzi po 7 dniach mniej więcej od Zapłodnienia.🫣 licząc od owulacji..
W dodatku podobnie jak część z Was, też mam nawracające infekcje 🙄🙄🙄 podobno to przez nadżerkę, którą wszyscy lekarze komentują ale nikt nie chce się nią zająć. Teraz lekarka też wspominała, że jest dużo śluzu i pewnie przez nią, dostałam gynalgin i tyle.👩🏼32 👨🏻30 🐕🦺 4
Starania od XII 2023
Ona:
AMH VIII 2023 - 3,94 🙏
Niedoczynność tarczycy TSH 2,05 2.12.2024 (z 4,65 we wrześniu 2023)
Euthyrox 50/75 mg
HSG - marzec 2025 r.
On: VIII 2024 - CASA - wszystkie parametry w granicach normy. -
Panika wrote:psaj91
A może warto jakieś probiotyki dopochwowe stosować żeby podszprycować biocenozę pochwy?
Może stamtąd jakieś bakterie się przedostają do cewki moczowej. Spróbować nie zaszkodzi
Kurcze, cytologia niby czysta, nawet przed hsg nie kazali mi robić żadnych wymazów, itd., więc obstawiam, że to typowo urologiczna sprawa. 😕👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
Plapart wrote:Dziewczyny, a na kiedy macie zaplanowane testowanie w tym miesiącu ? Ja jestem dziś 7 dpo i myślę, że zatestuje za 4 dni , tj. Niedziela
Ja muszę czekać 14 dni ☺️👩🏻35 🧔🏻♂️41
🍀 Początek starań 09.2024
👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
psaj91 wrote:Kurcze, cytologia niby czysta, nawet przed hsg nie kazali mi robić żadnych wymazów, itd., więc obstawiam, że to typowo urologiczna sprawa. 😕
Przed HSG nie robiłaś żadnych wymazów?🫣
Serio? A wiesz, że to jest niebezpieczne dla twojego zdrowia? Dziwne, że w ogóle dopuścili Cię do tego badania bez wymazów.
U mnie mimo,że byłam prywatnie to musiałam pokazać zalecenie od lekarza, że to jest na jego prośbę a nie ja sobie wymyślam diagnostykę i bez wymazów, czystości pochwy i cytologi mogłaś się tam nie pokazywać.2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
psaj91 wrote:Kurcze, cytologia niby czysta, nawet przed hsg nie kazali mi robić żadnych wymazów, itd., więc obstawiam, że to typowo urologiczna sprawa. 😕
W cytologii nie musi ci wyjść infekcja pochwy czy np. coś z MUCHa. Polecam wykonać wymazy pod kątem bakterii i grzybów z pochwy oraz wymaz z szyjki macicy/panel urogenitalny (różnie nazywają) MUCHa. U mnie nawracające infekcje po okresie i seksie to była ureaplasma (dodatkowo miałam grzyby i gardnerelle). Odkąd przeleczylismy, problem zniknal. Warto zweryfikować i jeśli coś wyjdzie, przeleczyc i siebie, i partnera (ważne). My leczyliśmy się oboje, mąż jeszcze dla pewności weryfikował czy urea go opuściła, robiąc wymaz z cewki moczowej właśnie pod kątem MUCHa. Byliśmy czyści oboje.
A to, że przed HSG nie kazali robić wymazów to trochę mało odpowiedzialne. U mnie do HSG wymagali pełnych wymazów z pochwy sprzed miesiąca maksymalnie, właśnie tego mucha dwumiesięcznego maksymalnie i cytologii półrocznej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 01:21
Panika , Majlen lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Dziś totalna biel. Umawiam się w takim razie do gina żeby mnie porządnie przeleczyl. Dziwne to, bo chwilowo nawet nie jest mi smutno. Piersi przestają mnie boleć, więc jak zwykle w zegareczku pewnie pojawi się okres. Mam nadzieję, że u Was będzie inaczej w tym cyklu! 😘
-
Hej dziewczyny 🫠
Jestem od roku na forum, a starania zaczęliśmy w marcu 2024, tzn "starania" to dużo powiedziane, po odstawieniu tabletek anty. Po 8 latach, wszystko wyszło na światło dzienne, czyli wszelakie niedobory, PCOS i brak owulacji..
Gdy wzięłam się za suplementację i znalezienie w końcu dobrego lekarza za 3 razem, to 1 owulację miałam dopiero we wrześniu i od października jestem na stymulacji Lamettą.
Niestety 3 stymulacje się nie udały i za niecały tydzień, 14 stycznia mam sono-hsg .
Także dla mnie, ten 2025r, to tak jakby znów początek starań 😃
Ale po tym co przeżyłam przez rok, tyle wylanych łez i upadków psychicznych, w tym roku jestem obok tego wszystkiego, robię to inaczej teraz 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 08:51
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Podpinam się po tym co pisały dziewczyny wyżej, że robisz hsg, bez wcześniej zrobionych wyrazów, to bardzo nieodpowiedzialna decyzja lekarza 😱
Ja pomimo, że miałam robotą cytologię pod koniec stycznia 2024, to i tak teraz w grudniu musiałam zrobić ponownie, do tego wymazy bakteriologiczne i ten cały panel urogenitalny. Na twoim miejscu @psaj91 zmieniłabym lekarza ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 08:55
♀️28 ♂️33
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Oczekujaca wrote:Dziś totalna biel. Umawiam się w takim razie do gina żeby mnie porządnie przeleczyl. Dziwne to, bo chwilowo nawet nie jest mi smutno. Piersi przestają mnie boleć, więc jak zwykle w zegareczku pewnie pojawi się okres. Mam nadzieję, że u Was będzie inaczej w tym cyklu! 😘
Tule mocno! I przesyłam siły na kolejny cs ❤️Oczekujaca lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Majlen wrote:Hej dziewczyny 🫠
Jestem od roku na forum, a starania zaczęliśmy w marcu 2024, tzn "starania" to dużo powiedziane, po odstawieniu tabletek anty. Po 8 latach, wszystko wyszło na światło dzienne, czyli wszelakie niedobory, PCOS i brak owulacji..
Gdy wzięłam się za suplementację i znalezienie w końcu dobrego lekarza za 3 razem, to 1 owulację miałam dopiero we wrześniu i od października jestem na stymulacji Lamettą.
Niestety 3 stymulacje się nie udały i za niecały tydzień, 14 stycznia mam sono-hsg .
Także dla mnie, ten 2025r, to tak jakby znów początek starań 😃
Ale po tym co przeżyłam przez rok, tyle wylanych łez i upadków psychicznych, w tym roku jestem obok tego wszystkiego, robię to inaczej teraz 😊
Hejka, zapraszamy ☺️
Jak to mówią, powoli byleby do przodu.
HSG, Boże dziewczyny ja się tak stresowałam przed tym badaniem, naczytałam się, że to tak strasznie boli i pierwsze pytanie które zadałam lekarzowi to właśnie o ból a on się zaczął śmiać i mówi, że po moim pytaniu już wiedział, że kobieta się za dużo naczytała 😂2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Tule mocno! I przesyłam siły na kolejny cs ❤️
Dziękuję Ci bardzo😘 podziwiam, że po takim czasie sie nie poddajesz. Jesteś moją motywacją 🥰 -
Oczekujaca wrote:Pozostaje mi czekać na okres i brać się za to życie trochę chce mi się płakać, ale zajmę się może pracą dzisiaj. Czasem się zastanawiam, choć to głupie czy mi w ogóle jest dane mieć dziecko, a tak naprawdę chciałabym tylko jedno i byłabym szczęśliwa.
Dziękuję Ci bardzo😘 podziwiam, że po takim czasie sie nie poddajesz. Jesteś moją motywacją 🥰
Przypomnij mi który to twój cykl starań?
A wiesz co jest najlepsze? Ze mnie straszą invitro
a ta głupia małpa jest tak uparta,że dalej walczy naturalnie 🫣 bo ja czuję,że to się uda!
Musi się udać! Jeszcze chwilę poczekam 😀2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Przypomnij mi który to twój cykl starań?
A wiesz co jest najlepsze? Ze mnie straszą invitro
a ta głupia małpa jest tak uparta,że dalej walczy naturalnie 🫣 bo ja czuję,że to się uda!
Musi się udać! Jeszcze chwilę poczekam 😀 -
Panika wrote:Hejka, zapraszamy ☺️
Jak to mówią, powoli byleby do przodu.
HSG, Boże dziewczyny ja się tak stresowałam przed tym badaniem, naczytałam się, że to tak strasznie boli i pierwsze pytanie które zadałam lekarzowi to właśnie o ból a on się zaczął śmiać i mówi, że po moim pytaniu już wiedział, że kobieta się za dużo naczytała 😂
Jedynie co, to jestem ciekawa, a że szybko to wszystko trwa, to już mnie ginekolog uświadomiła 😊Monnie lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️