Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
zorilla94 wrote:Ja odebrałam wyniki cytologii i niby wszystko ok ale wyszła obecność grzybów Candida, akurat jestem w środku cyklu starań, nie maiłam żadnych objawów infekcji… myślicie że to może mieć wpływ na ewentualne zapłodnienie? Napisałam do lekarza żeby to jak najszybciej przeleczyć albo zrobić wymaz/posiew co konkretnie tam siedzi…26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na luzie: 09.24r.
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛ -
Oczekujaca wrote:Mnie się tak zdarzyło jak już było po całych staraniach w miesiącu i dostałam leki, oczywiście jakieś takie lżejsze gdybym była w ciąży, ale da się to leczyć 😉26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
Przyznam się Wam, że ja dziś jednak nie wytrzymałam i zrobiłam test… wyszedł negatywny tak jak podejrzewałam więc rozczarowanie jest tylko trochę - „niby człowiek wiedział ale się łudził że może jednak zaskoczyło. Może troche za szybko bo okres powinnam dostać dopiero za 3 dni. No nic, pozostaje mi działać dalej
Diancia99 lubi tę wiadomość
Ona 30, On 31
Starania od 01/2025
Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
Suplementacja Pregna Start
TSH 2,9
FT3 4,6
FT4 18,70 -
Diancia99 wrote:Też mi tak wyszło ale nie byłam z tym u lekarza, wyszło mi infekcja Candida jakoś tak, wzięłam Clotidal Max i od tam tej pory nie miałam żadnej infekcji a tak to sporadycznie miałam, więc możliwe że pomogło. Wyczytałam o tym gdzieś na jakimś forum jak pytała dziewczyna i ginekolog jej tak poradziła a jak nie będzie rezultatu to wtedy udać się osobiście. 🤔 Staramy się 4 miesiące i też się zastanawiam czy iść niedługo i powiedzieć o tym że wtedy wyszło i co brałam i że nie wychodzi coś nam ciąża czy czekać do roku starań. Eh nie wiem. 🙈
Dzięki za informację, a mój mąż nie powinien się przeleczyć też? Bo nawet jak mi to nie wróci, to on podczas starań o ciążę może mnie zarażać? Jak to jest? 😅
Najgorsze jest to że nie mam żadnych objawów tej infekcji, nawet nie ogarnę czy leki pomogły czy nie 🫣Diancia99 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
6 cs o pierwsze 👶🏼
Badania z 10/2024:
4dc:
TSH 1.02
FT4 18.2 pmol/l
Prolaktyna 520 mu/l ❌
Estradiol 170.7 pmol/l
FSH 6.47 lU/l
LH 11.80 lU/l ❌
Testosteron wolny 2.10 pg/ml
DHEAS 269 ug/dl
Androstendion 1.71 ng/ml ❌
AMH 3.08
SHBG 42.8 nmol/l
17-OH-Prog 0.910 ng/ml
Witamina D 30.8 ng/ml
Progesteron 7dpo - 8.47 ng/ml -
Diancia99 wrote:Pocieszyłaś 🤗 też czytałam o tym że to nie jest problem z zajściem w ciążę że może utrudniać więc wtedy leczenie u lekarza. 😅
Diancia99, Monnie lubią tę wiadomość
-
zorilla94 wrote:Dzięki za informację, a mój mąż nie powinien się przeleczyć też? Bo nawet jak mi to nie wróci, to on podczas starań o ciążę może mnie zarażać? Jak to jest? 😅
Najgorsze jest to że nie mam żadnych objawów tej infekcji, nawet nie ogarnę czy leki pomogły czy nie 🫣26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
Oczekujaca wrote:Ostatnio mam infekcję średnio raz na dwa miesiące, więc przelecz się porządnie zanim się za coś weźmiesz. Ja teraz już tak zamierzam zrobić 😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 13:52
Oczekujaca lubi tę wiadomość
26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
Diancia99 wrote:Zrobiłam to wtedy jak mi wyszło a jeszcze się wtedy nie staraliśmy bez bo u lekarza byłam w maju a zaczęliśmy się starać bez we wrześniu 😅 Poczytałam w internecie a wtedy co nie chcieliśmy to się zabezpieczaliśmy więc mężowi nic nie zaszkodziłam na pewno wtedy a teraz chyba okey jak od tam tej pory nie mam żadnej infekcji czyli ponad pół roku 😅 a tak to miałam często 😅
-
Diancia99 wrote:Jak mi wyszło poczytałam w internecie i kupiłam ten lek, jak dobrze kojarzę po wzięciu tydzień trzeba było się wstrzymać 🤔. Przez parę dni ta tabletka wylatuje więc brudzi i miałam podpaskę . Zanim przyszła mi tabletka do apteki też powiedziałam mu że tak mi wyszło i żeby nie ryzykować jak minie okres po tabletce to będziemy działać 😅 i od tamtej pory nie mam infekcji a często miałam ze mnie piekło więc chyba pomogło 🤔 kupiłam też żele intymne pod prysznic takie na grzybicę czy jakieś takie lepsze żeby zadbać w razie w żeby nie było nawrotu i przyjaciółka mi mówiła to trochę brałam kwas kaprylowy bo na to działa też. 😅
-
Oczekujaca wrote:To dobrze u mnie za każdym razem leci leczenie męża, więc jestem pewna, że się nie zarażamy wzajemnie. Nie wiem już co z tym robić, ciągle biorę probiotyki i teraz chorowałam dwa miesiące z rzędu, więc za każdym razem na końcówce jest infekcja 🙄 żal mi odpuszczać miesiąca starań, ale bez wymazu i leczenia to się nie obejdzie 😌
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
Oczekujaca wrote:Powiesz coś więcej o tym kwasie kaprylowym?
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
psaj91 wrote:Ja mimo, że robiłam w 9 dpo i był negatyw, to planuję zrobić drugi test w sobotę, o ile @ nie przyjdzie. Będzie to wtedy 14 dpo. W tym cyklu strasznie mnie bolą piersi i są mega pełne, więc żyję nadzieją, że a nóż widelec... 😁👩 28 | 🧔32
👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc -
Diancia99 wrote:Pewnie bez lekarza się nie obejdzie jak tak. U mnie na szczęście spokój w końcu. Brałam probiotyk ostatnio to mnie tak wymiótł 🤣. Przyjaciółka mi coś tłumaczyła że źle dobrany a kupiłam z dużą ilością bakterii a to trzeba stopniowo czy jakoś tak. Mi jak ostatnio raz byłam u gin na cytologii i pytałam czy wszystko okey to powiedziała że wszystko że jeśli wyjdzie coś mocno poważnego to mam przyjść a tak to nie, że jak po roku się nie uda żeby przyjść wtedy więc zostaje mi czekać jeszcze parę miesięcy żebym mogła przyjść żeby bez sensu nie wydawać na wizytę bo pewnie mi nic nie poradzi teraz bo powie że 4 miesiące co to jest pani przyjdzie za kolejne 8 wtedy zobaczymy czemu się nie udało. To i bez tych 200-300 zł w plecy bym wiedziała że mam przyjść wtedy. 😂
Diancia99, Amira lubią tę wiadomość
-
Diancia99 wrote:On jest przeciwbakteryjny , przeciwzapalny i przeciwgrzybiczy. Działa na całe ciało. Kojarzę że a ciąży nie można go brać. W sumie na razie się nic nie dzieje więc chyba do niego wrócę zawsze to wspomoże. Ja mam z firmy Swanson.
-
Oczekujaca wrote:Dziękuję Ci!!! Jak tylko dostanę okres to go kupię, być może to moja ostatnia nadzieja na zażegnanie wiecznych stanów zapalnych🥰🥰🥰
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
ancia wrote:Dziewczyny, zrobiłam dzisiaj test i mam 2 kreski😮 Szczerze mówiąc jestem w szoku i pełna obawy co dalej 🫣 pomóżcie proszę, co teraz powinnam zrobić
Szok, to norm)
Nefretam wrote:Cześć
Mam nadzieję w drugiej połowie roku dołączyć do grona staraczek, czy robiłyscie wcześniej jakieś badania? Szczepily na ospę albo na różyczkę? (Jestem zaszczepiona na błonicę tężec krztusiec i oba WZW z okazji podróży.)
Mam 34 lata, partner 38 (niestety trafiliśmy na siebie dosyć późno) i stresuje się że już jest późnoDiancia99, Iskierka nadziei, Monnie, Nefretam lubią tę wiadomość
👩🏻35 🧔🏻♂️41
🍀 Początek starań 09.2024
👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Oczekujaca wrote:Mnie też lekarz zawsze mówił, że rok to tak normalnie i żebym się tym tak nie spinała. Kiedy zapytałam na wizycie po poronieniu czy to prawda, że będzie mi teraz łatwiej zajść w ciążę zapytał mnie tylko co ja bym chciała szybciej jak teraz poszło w 4 miesiące. Poczułam się jak pajac😂 co nie zmienia faktu, że mama nadal nie jestem. Musi w końcu pójść, nie ma co oczekiwać cudów. Mam nadzieję, że w końcu pyknie )
Oczekujaca, hope♥ lubią tę wiadomość
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
Diancia99 wrote:Tabletka jest zelkowata więc się łatwo łyka także oby ci pomogło 🤗 dwa razy dziennie się bierze przed posiłkiem i czytałam że 2,3 miesiące. Mojej przyjaciółce to pomogło bo mi polecała. 😅
-
Irynka wrote:Nigdy nie późno! Mam 35 lat, mąż 41, tego roku będziemy mieć +1. Ktoś i po 40 decyduje na zwiększanie rodziny🙂
Irynka, psaj91 lubią tę wiadomość
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
Diancia99 wrote:Też mam taką nadzieję dla nas obu i dla każdej staraczki 🤗 Czasami nie rozumiem tego roku bo potem wychodzą takie głupoty że mogło przecież się wcześniej to ogarnąć a nie jak czekanie na lekarza na NFZ 😅 A nie tylko nie potrzebny stres 😅U mojej znajomej to po roku jak poszła do lekarza wyszła jakaś głupota i miesiąc dwa i wyszło. I rok stresu za darmo jakby od razu nie mógł powiedzieć że trzeba zbadać to czy tam to albo w krótszym czasie przyjść niż ten rok 😅