Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Diancia99 wrote:Znaczy może u mnie by mnie mniej stresowało bo teraz mnie stresuje że nie wiem kiedy wypada bo byle jaki stres a się mocno stresuje to okres żyje własnym życiem a teraz męża nie widzę często to szanse są mniejsze a tak nie będę panikować że wydaje mi się że mija nam szansa a jednak do owulacji np sporo czasu 😂
Diancia99 lubi tę wiadomość
-
Panika wrote:A miałaś jakieś objawy,że testowałaś?
Dlatego ja wolę nie testować chyba, czasem lepiej po prostu czekać na okres 🫣
Ok tygodnia bardzo bolą mnie piersi i wydawało mi się że czuje jakby kłucie i ciągnięcie w jajnikach a dziś to w ogóle miałam wrażenie że czuję brzuch jakby na okres ale okresu brak. No ale chyba sobie to sama symulowałam czytając to forum finalnie to siedzę właśnie w łóżku z gorączką bo mnie jakieś choróbsko rozkłada mimo że rano było dobrze… porażka na calej linii i jeszcze pewnie dostanę jakiś kosmiczny okres.Diancia99 lubi tę wiadomość
Ona 30, On 31
Starania od 01/2025
Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
Suplementacja Pregna Start
TSH 2,9
FT3 4,6
FT4 18,70 -
KejSi wrote:Kurczę mi się wydaje, że on jest zalany po prostu, mocno rozmyty, powtórz koniecznie rano bo 10 dpo to bardzo wcześniej tym bardziej nie z porannego moczu 😊
No niestety…ja tutaj nic nie widzę 🤕
Ale poczekaj,bo 10 dpo to wcześniej, nie każdy test wyjdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 16:39
BarbaraAnna lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
BarbaraAnna wrote:Ok tygodnia bardzo bolą mnie piersi i wydawało mi się że czuje jakby kłucie i ciągnięcie w jajnikach a dziś to w ogóle miałam wrażenie że czuję brzuch jakby na okres ale okresu brak. No ale chyba sobie to sama symulowałam czytając to forum finalnie to siedzę właśnie w łóżku z gorączką bo mnie jakieś choróbsko rozkłada mimo że rano było dobrze… porażka na calej linii i jeszcze pewnie dostanę jakiś kosmiczny okres.
A kiedy masz mieć okres?2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
KejSi wrote:Stara dupa 31 lat, ale powiedziałaś!😁 oczywiscie, ze w końcu przyjdzie Twój czas. Najgorzej, że od małolata wszyscy nas straszyli nastoletnią ciążą i potem mamy takie przeświadczenie że to się od spania obok zachodzi😅 a potem mamy oczekiwania kontra rzeczywistość haha
No poważny wiek 😜
No tak było! A ja do tej pory się śmieje do mojego męża,że na cholerę było się zabezpieczać tyle lat 😋
My znamy się od 18 roku życia, ale nigdy nam się nie spieszyło ani do ślubu, ani do dzieci.
Można było po prostu iść na żywioł i tyle 😀
Ale już za późno 😂2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:A kiedy masz mieć okres?
Wg aplikacji za 3 dni i ja generalnie do tej pory miałam zawsze regularne miesiączki. Oby chociaż to zostało wolę biały test i regularny okres niż jeszcze z nim jakieś przesunięciaOna 30, On 31
Starania od 01/2025
Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
Suplementacja Pregna Start
TSH 2,9
FT3 4,6
FT4 18,70 -
Panika wrote:No poważny wiek 😜
No tak było! A ja do tej pory się śmieje do mojego męża,że na cholerę było się zabezpieczać tyle lat 😋
My znamy się od 18 roku życia, ale nigdy nam się nie spieszyło ani do ślubu, ani do dzieci.
Można było po prostu iść na żywioł i tyle 😀
Ale już za późno 😂Iskierka nadziei, Diancia99, BarbaraAnna, KejSi, psaj91 lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie staraczki. Ja 32 lata mąż 35 aktualnie staramy się 10 miesięcy i nic;( powoli tracę nadzieję. Monitoring owulacji ok bez większych badań. Jakie badania zacząć robić? Mąż aktualnie zapisany na badanie nasienia. Chcieliśmy podejść na luzie ale tyle miesięcy minęło że chcemy się zacząć diagnozować. Bardzo pragniemy dziecka a kolejny miesiąc porażki to kolejna rozpacz. Czekam za @ do niedzieli ale podświadomość po tylu próbach mówi że się nie udało. Od wtorku bóle brzucha, momentami jakby szczypanie w lewym jajniku. Ból i obrzęk piersi. Także kolejny PMS;( A Tak bardzo pragnę dziecka:,(
-
Iskierka nadziei wrote:Witam wszystkie staraczki. Ja 32 lata mąż 35 aktualnie staramy się 10 miesięcy i nic;( powoli tracę nadzieję. Monitoring owulacji ok bez większych badań. Jakie badania zacząć robić? Mąż aktualnie zapisany na badanie nasienia. Chcieliśmy podejść na luzie ale tyle miesięcy minęło że chcemy się zacząć diagnozować. Bardzo pragniemy dziecka a kolejny miesiąc porażki to kolejna rozpacz. Czekam za @ do niedzieli ale podświadomość po tylu próbach mówi że się nie udało. Od wtorku bóle brzucha, momentami jakby szczypanie w lewym jajniku. Ból i obrzęk piersi. Także kolejny PMS;( A Tak bardzo pragnę dziecka:,(
Albo idziesz do ginekologa i on Ci zleci wszystkie badania jakie trzeba z krwi,moczu, hormony, cytologie itp. albo idźcie do kliniki leczenia niepłodności, niech Was ktoś pokieruje, bo naprawdę badań jest multum i przyczyn które blokują zajście w ciążę także.Iskierka nadziei lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Oczekujaca wrote:Tak żeby poznać cykl i mniej więcej ocenić to tak, ale najlepiej kupić testy w aptece. Te z allegro się praktycznie nie wybarwiały. Raz pani mi dała jakieś z krótkim terminem ważności za 5zl i były świetne 😀26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na luzie: 09.24r.
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛ -
Oczekujaca wrote:Dla mnie zawsze taka tragedia było, że mogłabym być w ciąży, bo mi się wydawało, że to tak łatwo😜 teraz wiem jakie to było śmieszne 😁
BarbaraAnna, Iskierka nadziei lubią tę wiadomość
26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na luzie: 09.24r.
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛ -
Panika wrote:Albo idziesz do ginekologa i on Ci zleci wszystkie badania jakie trzeba z krwi,moczu, hormony, cytologie itp. albo idźcie do kliniki leczenia niepłodności, niech Was ktoś pokieruje, bo naprawdę badań jest multum i przyczyn które blokują zajście w ciążę także.
-
Diancia99 wrote:Mój tak gadał ciągle zanim chciał że on ma takiego farta że tylko mnie dotknie i ciąża a nie mamy warunków a potem jak się zdecydował to to takie proste nie jest 😂😂
Diancia99, Amira lubią tę wiadomość
-
Iskierka nadziei wrote:Przeczytałam cały wątek i widzę, że jest Nas dość sporo, dopiero Was poznaję i Wasze historię,życzę Nam wytrwałości choć wiem jak jest czasami cieżko;(
Diancia99, Amira lubią tę wiadomość
-
Oczekujaca wrote:Głowa do góry! Najgorzej to się załamywać, a jest nas trochę i to wcale nie takie proste zajść w ciążę. Idź do giną, niech Cię ktoś poprowadzi. Są tutaj dziewczyny, które wiedzą co i jak. Jak chcesz to się wyżal i popłacz, ale jutro trzeba się podnieść i nie kopać większego dołu pod sobą 😘
psaj91 lubi tę wiadomość
-
Iskierka nadziei wrote:I też tak zrobię. Podstawowe badania robiłam z krwi wszystko w normie, przez to mój lekarz rodzinny nie dał mi skierowania na rozszerzone, bo nie widzi powodu a wie, że staramy się o dziecko. Kiedy prawie rok temu podjęliśmy decyzję nie przeszło nam przez myśl, że będzie to tak odległy czas. Ale widzę u Ciebie też długi czas i też jesteś już dużo mądrzejsza o szereg badań. Teraz i przed nami badania
Też mi się wydawało,że zajdę góra w 3cs 🫣
I nawet nie wiem kiedy te 2 lata przeleciały…
I człowiek żyje od cyklu do cyklu
To jest straszne, a życie przelatuje przez palceWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 18:33
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Iskierka nadziei wrote:I też tak zrobię. Podstawowe badania robiłam z krwi wszystko w normie, przez to mój lekarz rodzinny nie dał mi skierowania na rozszerzone, bo nie widzi powodu a wie, że staramy się o dziecko. Kiedy prawie rok temu podjęliśmy decyzję nie przeszło nam przez myśl, że będzie to tak odległy czas. Ale widzę u Ciebie też długi czas i też jesteś już dużo mądrzejsza o szereg badań. Teraz i przed nami badania
Iskierka Ciebie już powinni dawno kierować na rozszerzone badania ze względu na wiek.
Nie oszukujmy się po 30 już dużo ciężej zajść w ciążę niż jak ma się te 20 parę lat…Diancia99 lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Iskierka nadziei wrote:Witam wszystkie staraczki. Ja 32 lata mąż 35 aktualnie staramy się 10 miesięcy i nic;( powoli tracę nadzieję. Monitoring owulacji ok bez większych badań. Jakie badania zacząć robić? Mąż aktualnie zapisany na badanie nasienia. Chcieliśmy podejść na luzie ale tyle miesięcy minęło że chcemy się zacząć diagnozować. Bardzo pragniemy dziecka a kolejny miesiąc porażki to kolejna rozpacz. Czekam za @ do niedzieli ale podświadomość po tylu próbach mówi że się nie udało. Od wtorku bóle brzucha, momentami jakby szczypanie w lewym jajniku. Ból i obrzęk piersi. Także kolejny PMS;( A Tak bardzo pragnę dziecka:,(
Na wątku miesięcznym na pierwszej stronie masz wszystkie badania wypisane które warto zrobić i w jakim dniu cyklu.Panika lubi tę wiadomość
👩33l
💊 PregnaStart, Wit D, Omega3, Magnez, Koenzym Q10, Witamina C
7 cs o pierwsze 🍼 -
Właśnie ja mam takie wrażenie, że mi życie przez palce przelatuje i ostatni rok kompletnie zmarnowałam, bo(moje ulubione)”może będę w ciąży” i dziś chuć odczuwam lekki smutek i zawód nie chce się załamywać i podtrzymywać złej energii i jeszcze udzielać jej dla mojego męża. Wierzę, że na każdą z nas jest jakaś recepta i życzę Wam z całego serca żeby te męki się skończyły jak najszybciej😉