X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Znaczy może u mnie by mnie mniej stresowało bo teraz mnie stresuje że nie wiem kiedy wypada bo byle jaki stres a się mocno stresuje to okres żyje własnym życiem a teraz męża nie widzę często to szanse są mniejsze a tak nie będę panikować że wydaje mi się że mija nam szansa a jednak do owulacji np sporo czasu 😂
    Tak żeby poznać cykl i mniej więcej ocenić to tak, ale najlepiej kupić testy w aptece. Te z allegro się praktycznie nie wybarwiały. Raz pani mi dała jakieś z krótkim terminem ważności za 5zl i były świetne 😀

Diancia99 lubi tę wiadomość

• BarbaraAnna Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    A miałaś jakieś objawy,że testowałaś?
    Dlatego ja wolę nie testować chyba, czasem lepiej po prostu czekać na okres 🫣

Ok tygodnia bardzo bolą mnie piersi i wydawało mi się że czuje jakby kłucie i ciągnięcie w jajnikach a dziś to w ogóle miałam wrażenie że czuję brzuch jakby na okres ale okresu brak. No ale chyba sobie to sama symulowałam czytając to forum :) finalnie to siedzę właśnie w łóżku z gorączką bo mnie jakieś choróbsko rozkłada mimo że rano było dobrze… porażka na calej linii i jeszcze pewnie dostanę jakiś kosmiczny okres.

Ona 30, On 31
    Starania od 01/2025
    Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
    Suplementacja Pregna Start
    TSH 2,9
    FT3 4,6
    FT4 18,70
  • Panika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejSi wrote:
    Kurczę mi się wydaje, że on jest zalany po prostu, mocno rozmyty, powtórz koniecznie rano bo 10 dpo to bardzo wcześniej tym bardziej nie z porannego moczu 😊

No niestety…ja tutaj nic nie widzę 🤕
    Ale poczekaj,bo 10 dpo to wcześniej, nie każdy test wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 16:39

BarbaraAnna lubi tę wiadomość

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BarbaraAnna wrote:
    Ok tygodnia bardzo bolą mnie piersi i wydawało mi się że czuje jakby kłucie i ciągnięcie w jajnikach a dziś to w ogóle miałam wrażenie że czuję brzuch jakby na okres ale okresu brak. No ale chyba sobie to sama symulowałam czytając to forum :) finalnie to siedzę właśnie w łóżku z gorączką bo mnie jakieś choróbsko rozkłada mimo że rano było dobrze… porażka na calej linii i jeszcze pewnie dostanę jakiś kosmiczny okres.

A kiedy masz mieć okres?

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejSi wrote:
    Stara dupa 31 lat, ale powiedziałaś!😁 oczywiscie, ze w końcu przyjdzie Twój czas. Najgorzej, że od małolata wszyscy nas straszyli nastoletnią ciążą i potem mamy takie przeświadczenie że to się od spania obok zachodzi😅 a potem mamy oczekiwania kontra rzeczywistość haha

No poważny wiek 😜
    No tak było! A ja do tej pory się śmieje do mojego męża,że na cholerę było się zabezpieczać tyle lat 😋
    My znamy się od 18 roku życia, ale nigdy nam się nie spieszyło ani do ślubu, ani do dzieci.
    Można było po prostu iść na żywioł i tyle 😀
    Ale już za późno 😂

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • BarbaraAnna Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    A kiedy masz mieć okres?

Wg aplikacji za 3 dni i ja generalnie do tej pory miałam zawsze regularne miesiączki. Oby chociaż to zostało :D wolę biały test i regularny okres niż jeszcze z nim jakieś przesunięcia :P

Ona 30, On 31
    Starania od 01/2025
    Niedoczynność tarczycy, Euthyrox 50 (2 razy w tyg 75)💊
    Suplementacja Pregna Start
    TSH 2,9
    FT3 4,6
    FT4 18,70
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    No poważny wiek 😜
    No tak było! A ja do tej pory się śmieje do mojego męża,że na cholerę było się zabezpieczać tyle lat 😋
    My znamy się od 18 roku życia, ale nigdy nam się nie spieszyło ani do ślubu, ani do dzieci.
    Można było po prostu iść na żywioł i tyle 😀
    Ale już za późno 😂
    Dla mnie zawsze taka tragedia było, że mogłabym być w ciąży, bo mi się wydawało, że to tak łatwo😜 teraz wiem jakie to było śmieszne 😁

Iskierka nadziei, Diancia99, BarbaraAnna, KejSi, psaj91 lubią tę wiadomość

• Iskierka nadziei Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki. Ja 32 lata mąż 35 aktualnie staramy się 10 miesięcy i nic;( powoli tracę nadzieję. Monitoring owulacji ok bez większych badań. Jakie badania zacząć robić? Mąż aktualnie zapisany na badanie nasienia. Chcieliśmy podejść na luzie ale tyle miesięcy minęło że chcemy się zacząć diagnozować. Bardzo pragniemy dziecka a kolejny miesiąc porażki to kolejna rozpacz. Czekam za @ do niedzieli ale podświadomość po tylu próbach mówi że się nie udało. Od wtorku bóle brzucha, momentami jakby szczypanie w lewym jajniku. Ból i obrzęk piersi. Także kolejny PMS;( A Tak bardzo pragnę dziecka:,(

• Panika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Witam wszystkie staraczki. Ja 32 lata mąż 35 aktualnie staramy się 10 miesięcy i nic;( powoli tracę nadzieję. Monitoring owulacji ok bez większych badań. Jakie badania zacząć robić? Mąż aktualnie zapisany na badanie nasienia. Chcieliśmy podejść na luzie ale tyle miesięcy minęło że chcemy się zacząć diagnozować. Bardzo pragniemy dziecka a kolejny miesiąc porażki to kolejna rozpacz. Czekam za @ do niedzieli ale podświadomość po tylu próbach mówi że się nie udało. Od wtorku bóle brzucha, momentami jakby szczypanie w lewym jajniku. Ból i obrzęk piersi. Także kolejny PMS;( A Tak bardzo pragnę dziecka:,(

Albo idziesz do ginekologa i on Ci zleci wszystkie badania jakie trzeba z krwi,moczu, hormony, cytologie itp. albo idźcie do kliniki leczenia niepłodności, niech Was ktoś pokieruje, bo naprawdę badań jest multum i przyczyn które blokują zajście w ciążę także.

Iskierka nadziei lubi tę wiadomość

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Diancia99 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Tak żeby poznać cykl i mniej więcej ocenić to tak, ale najlepiej kupić testy w aptece. Te z allegro się praktycznie nie wybarwiały. Raz pani mi dała jakieś z krótkim terminem ważności za 5zl i były świetne 😀
    Wiadomo że takie coś tylko w aptece 😅 właśnie patrzyłam za większym zestawem to w gemini można zamówić 😅

26l💁🏻‍♀️& 29l🙋🏻‍♂️ & 😺Melka
    05.12.2020r.🤵🏻‍♂️👰🏻‍♀️

*Alergik
    *Początki astmy?

💊Kwas foliowy, wit. D

Starania o 1 🤰🏻:
    🌸 Na luzie: 09.24r.
    🌸 Na poważnie 11.24r.
    ⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
    🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛
  • Diancia99 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Dla mnie zawsze taka tragedia było, że mogłabym być w ciąży, bo mi się wydawało, że to tak łatwo😜 teraz wiem jakie to było śmieszne 😁
    Mój tak gadał ciągle zanim chciał że on ma takiego farta że tylko mnie dotknie i ciąża a nie mamy warunków a potem jak się zdecydował to to takie proste nie jest 😂😂

BarbaraAnna, Iskierka nadziei lubią tę wiadomość

26l💁🏻‍♀️& 29l🙋🏻‍♂️ & 😺Melka
    05.12.2020r.🤵🏻‍♂️👰🏻‍♀️

*Alergik
    *Początki astmy?

💊Kwas foliowy, wit. D

Starania o 1 🤰🏻:
    🌸 Na luzie: 09.24r.
    🌸 Na poważnie 11.24r.
    ⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
    🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛

Wysłany: 9 stycznia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Albo idziesz do ginekologa i on Ci zleci wszystkie badania jakie trzeba z krwi,moczu, hormony, cytologie itp. albo idźcie do kliniki leczenia niepłodności, niech Was ktoś pokieruje, bo naprawdę badań jest multum i przyczyn które blokują zajście w ciążę także.
    I też tak zrobię. Podstawowe badania robiłam z krwi wszystko w normie, przez to mój lekarz rodzinny nie dał mi skierowania na rozszerzone, bo nie widzi powodu a wie, że staramy się o dziecko. Kiedy prawie rok temu podjęliśmy decyzję nie przeszło nam przez myśl, że będzie to tak odległy czas. Ale widzę u Ciebie też długi czas i też jesteś już dużo mądrzejsza o szereg badań. Teraz i przed nami badania

Wysłany: 9 stycznia, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam cały wątek i widzę, że jest Nas dość sporo, dopiero Was poznaję i Wasze historię,życzę Nam wytrwałości choć wiem jak jest czasami cieżko;(

Oczekujaca, Loraa, hope♥, Diancia99, Irynka, psaj91, Amira lubią tę wiadomość

• Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Mój tak gadał ciągle zanim chciał że on ma takiego farta że tylko mnie dotknie i ciąża a nie mamy warunków a potem jak się zdecydował to to takie proste nie jest 😂😂
    Wiesz, mam koleżankę, która wpadła po jednym stosunku ze swoim chłopakiem. Jak to usłyszałam to nie mogłam wyjść z podziwu jak to możliwe! 😅 w każdym razie życzę Wam wszystkim właśnie takich zakończeń 😁

Diancia99, Amira lubią tę wiadomość

• Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Przeczytałam cały wątek i widzę, że jest Nas dość sporo, dopiero Was poznaję i Wasze historię,życzę Nam wytrwałości choć wiem jak jest czasami cieżko;(
    Głowa do góry! Najgorzej to się załamywać, a jest nas trochę i to wcale nie takie proste zajść w ciążę. Idź do giną, niech Cię ktoś poprowadzi. Są tutaj dziewczyny, które wiedzą co i jak. Jak chcesz to się wyżal i popłacz, ale jutro trzeba się podnieść i nie kopać większego dołu pod sobą 😘

Diancia99, Amira lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 stycznia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Głowa do góry! Najgorzej to się załamywać, a jest nas trochę i to wcale nie takie proste zajść w ciążę. Idź do giną, niech Cię ktoś poprowadzi. Są tutaj dziewczyny, które wiedzą co i jak. Jak chcesz to się wyżal i popłacz, ale jutro trzeba się podnieść i nie kopać większego dołu pod sobą 😘
    Tak tak wiem. Teraz jest ten najgorszy moment czekania, niepewności. Przychodzi @, przychodzi też płacz a zarazem kolejny cykl ,nowa nenergia, kolejna nadzieja!😘

psaj91 lubi tę wiadomość

• Panika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    I też tak zrobię. Podstawowe badania robiłam z krwi wszystko w normie, przez to mój lekarz rodzinny nie dał mi skierowania na rozszerzone, bo nie widzi powodu a wie, że staramy się o dziecko. Kiedy prawie rok temu podjęliśmy decyzję nie przeszło nam przez myśl, że będzie to tak odległy czas. Ale widzę u Ciebie też długi czas i też jesteś już dużo mądrzejsza o szereg badań. Teraz i przed nami badania

Też mi się wydawało,że zajdę góra w 3cs 🫣
    I nawet nie wiem kiedy te 2 lata przeleciały…
    I człowiek żyje od cyklu do cyklu
    To jest straszne, a życie przelatuje przez palce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 18:33

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:

Iskierka Ciebie już powinni dawno kierować na rozszerzone badania ze względu na wiek.
    Nie oszukujmy się po 30 już dużo ciężej zajść w ciążę niż jak ma się te 20 parę lat…

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Kirby Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:

Na wątku miesięcznym na pierwszej stronie masz wszystkie badania wypisane które warto zrobić i w jakim dniu cyklu.

Panika lubi tę wiadomość

👩33l
    💊 PregnaStart, Wit D, Omega3, Magnez, Koenzym Q10, Witamina C

7 cs o pierwsze 🍼
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja mam takie wrażenie, że mi życie przez palce przelatuje i ostatni rok kompletnie zmarnowałam, bo(moje ulubione)”może będę w ciąży” i dziś chuć odczuwam lekki smutek i zawód nie chce się załamywać i podtrzymywać złej energii i jeszcze udzielać jej dla mojego męża. Wierzę, że na każdą z nas jest jakaś recepta i życzę Wam z całego serca żeby te męki się skończyły jak najszybciej😉

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ