X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • KejSi Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślę, że w dzisiejszych czasach ta granica się już tak mocno przesunęła, że 35 lat i starania o dziecko to prawie standard, przynajmniej w wielu europejskich krajach 😁 w Polsce średnia urodzenia 1 dziecka to 29 lat i jest to jedna z niższych, więc wydaje mi się że dzisiaj starania przed 40 stką to rzecz zupełnie normalna, proszę się nie zamartwiać 🥰
    Ja jestem kilka lat przed 30 stką teoretycznie zdrowa a walczę z niepłodnością już rok, a w tym czasie w rodzinie i wśród znajomych dziewczyny po 35,38 lat zachodzą praktycznie od ręki. Więc nie ma co narzucać sobie niepotrzebnej presji i blokad w głowie 😊

BarbaraAnna, Oczekujaca, Irynka, Diancia99, psaj91, hope♥, Iskierka nadziei, kasialinkaa, Monnie, Nefretam lubią tę wiadomość

👸poziomy witamin, hormony, wymazy, drożność - wszystko 🆗
    🫅seminogram, posiewy, HBA, fragmentacja DNA 🆗

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • Irynka Debiutantka

Wysłany: 9 stycznia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dawno temu przeszłam infekcję. Oprócz antybiotyku lekarz przepisał tampony z probiotykami. Probiotyk typu Bifidobacterium. Nie wiem dokładnie co pomoglo, ale nie było już więcej problemów

Oczekujaca, Diancia99 lubią tę wiadomość

👩🏻35 🧔🏻‍♂️41

🍀 Początek starań 09.2024

👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Diancia99 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Najlepiej chyba zajść w ciążę naturalnie, w każdym cyklu chyba jest koło 20% szans, więc chwilę to potrwa. Mój mąż by Ci powiedział, że nie ma się czym stresować, bo ludzie się starają latami i nie można się spinać paroma miesiącami 😀 wiesz, ja mam cały schemat co robić jak wyjdzie test ciążowy po ostatnim, ale i tak jest stres 😌
    Mój też mi tak gada że czym ja się tak stresuje, dopiero się zaczęło a ja już panikuje 😂 myślę żeby kupić testy owulacyjne żeby się mniej stresować że coś mnie omija 😂

26l💁🏻‍♀️& 29l🙋🏻‍♂️ & 😺Melka
    05.12.2020r.🤵🏻‍♂️👰🏻‍♀️

*Alergik
    *Początki astmy?

💊Kwas foliowy, wit. D

Starania o 1 🤰🏻:
    🌸 Na luzie: 09.24r.
    🌸 Na poważnie 11.24r.
    ⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
    🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛
  • Diancia99 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irynka wrote:
    Ja też dawno temu przeszłam infekcję. Oprócz antybiotyku lekarz przepisał tampony z probiotykami. Probiotyk typu Bifidobacterium. Nie wiem dokładnie co pomoglo, ale nie było już więcej problemów
    Dobrze wiedzieć. Jeśli by u mnie wróciło to też się wybiorę 🤔 na razie mam ciszę 🙈

Irynka lubi tę wiadomość

05.12.2020r.🤵🏻‍♂️👰🏻‍♀️

*Alergik
    *Początki astmy?

💊Kwas foliowy, wit. D

Starania o 1 🤰🏻:
    🌸 Na poważnie 11.24r.
    ⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
  • Panika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejSi wrote:
    Miałam, miałam monitoringi, wszystkie cykle z piękną owulacją. Niektóre miałam wspomagane zastrzykiem, ale bez też wszystko ładnie pękało, w kilku cyklach miałam włączony Duphaston po owulacji ale raczej totalnie zbędnie bo swój poziom progesteronu po owulacji mam całkiem dobry. Generalnie brak na mnie pomysłu😃 Też przerobiłam kilku lekarzy i niektórzy wymyślali takie herezje, że żegnałam ich po jednej wizycie także świetnie Cię rozumiem😁
    Jak Twoje odczucia co do IUI? Jakie badania macie zlecone przed jeśli mogę zapytać? U nas pewnie też będzie to kolejny krok, ale odwlekam to w czasie póki co🙂

Szczerze? Dokładnie nie pamiętam, bo mam zakopane to gdzieś w swoich badaniach, a nie mam teraz do nich dostępu.
    Napewno cytologia,bo w grudniu już straciła ważność,biocenoza pochwy,wszystkie wymazy
    Chyba krew jak się nie mylę,AMH muszę powtórzyć itp. Tyle pamiętam 🫣

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BarbaraAnna wrote:
    Przyznam się Wam, że ja dziś jednak nie wytrzymałam i zrobiłam test… wyszedł negatywny tak jak podejrzewałam więc rozczarowanie jest tylko trochę - „niby człowiek wiedział ale się łudził że może jednak zaskoczyło. Może troche za szybko bo okres powinnam dostać dopiero za 3 dni. No nic, pozostaje mi działać dalej :)

A miałaś jakieś objawy,że testowałaś?
    Dlatego ja wolę nie testować chyba, czasem lepiej po prostu czekać na okres 🫣

Diancia99 lubi tę wiadomość

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejSi wrote:
    Dziewczyny myślę, że w dzisiejszych czasach ta granica się już tak mocno przesunęła, że 35 lat i starania o dziecko to prawie standard, przynajmniej w wielu europejskich krajach 😁 w Polsce średnia urodzenia 1 dziecka to 29 lat i jest to jedna z niższych, więc wydaje mi się że dzisiaj starania przed 40 stką to rzecz zupełnie normalna, proszę się nie zamartwiać 🥰
    Ja jestem kilka lat przed 30 stką teoretycznie zdrowa a walczę z niepłodnością już rok, a w tym czasie w rodzinie i wśród znajomych dziewczyny po 35,38 lat zachodzą praktycznie od ręki. Więc nie ma co narzucać sobie niepotrzebnej presji i blokad w głowie 😊

Kurcze niby tak,ale dziwnym trafem u mnie wszyscy przed 30 mieli juz nawet po 2 dzieci 🫣
    Zawyżam statystyki 😂

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • KejSi Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Kurcze niby tak,ale dziwnym trafem u mnie wszyscy przed 30 mieli juz nawet po 2 dzieci 🫣
    Zawyżam statystyki 😂

Nieee, tłumacz to sobie odwrotnie to oni po prostu zaniżali średnia 😂 doskonale wiem jakie to ciężkie być bez dzieci w towarzystwie gdzie każdy już ma 1 albo 2, jeszcze do tego jak pojawiają się niewygodne pytania. ale nie pozostało nam nic innego jak walczyć o marzenia 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 15:40

hope♥ lubi tę wiadomość

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • Mala97 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Rano zrobiłam test pink. Wyraźnie negatywny. Coś mnie skusiło żeby po południu zrobić jeszcze facelle i chyba zgłupiałam, bo widzę jakiś cień cienia.
    Możecie ocenić?
    Jestem 10 dpo.

20250109-134346.jpg

• Panika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejSi wrote:
    Nieee, tłumacz to sobie odwrotnie to oni po prostu zaniżali średnia 😂 doskonale wiem jakie to ciężkie być bez dzieci w towarzystwie gdzie każdy już ma 1 albo 2, jeszcze do tego jak pojawiają się niewygodne pytania. ale nie pozostało nam nic innego jak walczyć o marzenia 🙂

Najgorsze to jest wtedy gdy moje młodsze kuzynowsto w ciąży a ja stara dupa i nie 🫣
    A tam może kiedyś i na mnie przyjdzie czas

Amira lubi tę wiadomość

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala97 wrote:
    Hej dziewczyny. Rano zrobiłam test pink. Wyraźnie negatywny. Coś mnie skusiło żeby po południu zrobić jeszcze facelle i chyba zgłupiałam, bo widzę jakiś cień cienia.
    Możecie ocenić?
    Jestem 10 dpo.

20250109-134346.jpg

Nie otwiera mi tego linku

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • psaj91 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala97 wrote:
    Możecie ocenić?
    Jestem 10 dpo.

20250109-134346.jpg

Powtórz za dwa dni albo idź na betę jutro rano😊

👩🏻 33 🧑🏻‍🦱38
    Starania od 04/2024

ONA:
    AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
    Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️

ON:
    Hormony ✔️
    Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️
  • KejSi Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Najgorsze to jest wtedy gdy moje młodsze kuzynowsto w ciąży a ja stara dupa i nie 🫣
    A tam może kiedyś i na mnie przyjdzie czas

Stara dupa 31 lat, ale powiedziałaś!😁 oczywiscie, ze w końcu przyjdzie Twój czas. Najgorzej, że od małolata wszyscy nas straszyli nastoletnią ciążą i potem mamy takie przeświadczenie że to się od spania obok zachodzi😅 a potem mamy oczekiwania kontra rzeczywistość haha

Oczekujaca, hope♥, psaj91, Monnie, Amira lubią tę wiadomość

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • KejSi Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Nie otwiera mi tego linku

Mi też niestety nie otwiera 🧐

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Mój też mi tak gada że czym ja się tak stresuje, dopiero się zaczęło a ja już panikuje 😂 myślę żeby kupić testy owulacyjne żeby się mniej stresować że coś mnie omija 😂
    Robiłam testy na początku. Czy pomogło? Chyba nie. Powiem, że jeszcze większą presję narzucało 😜

• Mala97 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20250109-134321.jpg

• Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejSi wrote:
    Stara dupa 31 lat, ale powiedziałaś!😁 oczywiscie, ze w końcu przyjdzie Twój czas. Najgorzej, że od małolata wszyscy nas straszyli nastoletnią ciążą i potem mamy takie przeświadczenie że to się od spania obok zachodzi😅 a potem mamy oczekiwania kontra rzeczywistość haha
    Jejku w punkt!!! 😂😂😂

KejSi, Choinka123 lubią tę wiadomość

• KejSi Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala97 wrote:
    20250109-134321.jpg

Kurczę mi się wydaje, że on jest zalany po prostu, mocno rozmyty, powtórz koniecznie rano bo 10 dpo to bardzo wcześniej tym bardziej nie z porannego moczu 😊

psaj91 lubi tę wiadomość

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • Diancia99 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Robiłam testy na początku. Czy pomogło? Chyba nie. Powiem, że jeszcze większą presję narzucało 😜
    Znaczy może u mnie by mnie mniej stresowało bo teraz mnie stresuje że nie wiem kiedy wypada bo byle jaki stres a się mocno stresuje to okres żyje własnym życiem a teraz męża nie widzę często to szanse są mniejsze a tak nie będę panikować że wydaje mi się że mija nam szansa a jednak do owulacji np sporo czasu 😂

05.12.2020r.🤵🏻‍♂️👰🏻‍♀️

*Alergik
    *Początki astmy?

💊Kwas foliowy, wit. D

Starania o 1 🤰🏻:
    🌸 Na poważnie 11.24r.
    ⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
  • Diancia99 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Zawyżam statystyki 😂
    Nie wiem od czego to zależy, mam koleżanki co ledwo przed 30 mają swoje pierwsze, mam też co dużo po a i mam co są młodsze ode mnie a mam 26 lat mają jedno lub dwa nawet 🤣 i nie wiesz czy się cieszyć czy płakać

05.12.2020r.🤵🏻‍♂️👰🏻‍♀️

*Alergik
    *Początki astmy?

💊Kwas foliowy, wit. D

Starania o 1 🤰🏻:
    🌸 Na poważnie 11.24r.
    ⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ