Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny myślę, że w dzisiejszych czasach ta granica się już tak mocno przesunęła, że 35 lat i starania o dziecko to prawie standard, przynajmniej w wielu europejskich krajach 😁 w Polsce średnia urodzenia 1 dziecka to 29 lat i jest to jedna z niższych, więc wydaje mi się że dzisiaj starania przed 40 stką to rzecz zupełnie normalna, proszę się nie zamartwiać 🥰
Ja jestem kilka lat przed 30 stką teoretycznie zdrowa a walczę z niepłodnością już rok, a w tym czasie w rodzinie i wśród znajomych dziewczyny po 35,38 lat zachodzą praktycznie od ręki. Więc nie ma co narzucać sobie niepotrzebnej presji i blokad w głowie 😊BarbaraAnna, Oczekujaca, Irynka, Diancia99, psaj91, hope♥, Iskierka nadziei, kasialinkaa, Monnie, Nefretam lubią tę wiadomość
👸poziomy witamin, hormony, wymazy, drożność - wszystko 🆗
🫅seminogram, posiewy, HBA, fragmentacja DNA 🆗
starania od 2024 👩❤️👨 -
Ja też dawno temu przeszłam infekcję. Oprócz antybiotyku lekarz przepisał tampony z probiotykami. Probiotyk typu Bifidobacterium. Nie wiem dokładnie co pomoglo, ale nie było już więcej problemów
Oczekujaca, Diancia99 lubią tę wiadomość
👩🏻35 🧔🏻♂️41
🍀 Początek starań 09.2024
👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Oczekujaca wrote:Najlepiej chyba zajść w ciążę naturalnie, w każdym cyklu chyba jest koło 20% szans, więc chwilę to potrwa. Mój mąż by Ci powiedział, że nie ma się czym stresować, bo ludzie się starają latami i nie można się spinać paroma miesiącami 😀 wiesz, ja mam cały schemat co robić jak wyjdzie test ciążowy po ostatnim, ale i tak jest stres 😌26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na luzie: 09.24r.
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛ -
Irynka wrote:Ja też dawno temu przeszłam infekcję. Oprócz antybiotyku lekarz przepisał tampony z probiotykami. Probiotyk typu Bifidobacterium. Nie wiem dokładnie co pomoglo, ale nie było już więcej problemów
Irynka lubi tę wiadomość
26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
KejSi wrote:Miałam, miałam monitoringi, wszystkie cykle z piękną owulacją. Niektóre miałam wspomagane zastrzykiem, ale bez też wszystko ładnie pękało, w kilku cyklach miałam włączony Duphaston po owulacji ale raczej totalnie zbędnie bo swój poziom progesteronu po owulacji mam całkiem dobry. Generalnie brak na mnie pomysłu😃 Też przerobiłam kilku lekarzy i niektórzy wymyślali takie herezje, że żegnałam ich po jednej wizycie także świetnie Cię rozumiem😁
Jak Twoje odczucia co do IUI? Jakie badania macie zlecone przed jeśli mogę zapytać? U nas pewnie też będzie to kolejny krok, ale odwlekam to w czasie póki co🙂
Szczerze? Dokładnie nie pamiętam, bo mam zakopane to gdzieś w swoich badaniach, a nie mam teraz do nich dostępu.
Napewno cytologia,bo w grudniu już straciła ważność,biocenoza pochwy,wszystkie wymazy
Chyba krew jak się nie mylę,AMH muszę powtórzyć itp. Tyle pamiętam 🫣2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
BarbaraAnna wrote:Przyznam się Wam, że ja dziś jednak nie wytrzymałam i zrobiłam test… wyszedł negatywny tak jak podejrzewałam więc rozczarowanie jest tylko trochę - „niby człowiek wiedział ale się łudził że może jednak zaskoczyło. Może troche za szybko bo okres powinnam dostać dopiero za 3 dni. No nic, pozostaje mi działać dalej
A miałaś jakieś objawy,że testowałaś?
Dlatego ja wolę nie testować chyba, czasem lepiej po prostu czekać na okres 🫣Diancia99 lubi tę wiadomość
2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
KejSi wrote:Dziewczyny myślę, że w dzisiejszych czasach ta granica się już tak mocno przesunęła, że 35 lat i starania o dziecko to prawie standard, przynajmniej w wielu europejskich krajach 😁 w Polsce średnia urodzenia 1 dziecka to 29 lat i jest to jedna z niższych, więc wydaje mi się że dzisiaj starania przed 40 stką to rzecz zupełnie normalna, proszę się nie zamartwiać 🥰
Ja jestem kilka lat przed 30 stką teoretycznie zdrowa a walczę z niepłodnością już rok, a w tym czasie w rodzinie i wśród znajomych dziewczyny po 35,38 lat zachodzą praktycznie od ręki. Więc nie ma co narzucać sobie niepotrzebnej presji i blokad w głowie 😊
Kurcze niby tak,ale dziwnym trafem u mnie wszyscy przed 30 mieli juz nawet po 2 dzieci 🫣
Zawyżam statystyki 😂Diancia99 lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Panika wrote:Kurcze niby tak,ale dziwnym trafem u mnie wszyscy przed 30 mieli juz nawet po 2 dzieci 🫣
Zawyżam statystyki 😂
Nieee, tłumacz to sobie odwrotnie to oni po prostu zaniżali średnia 😂 doskonale wiem jakie to ciężkie być bez dzieci w towarzystwie gdzie każdy już ma 1 albo 2, jeszcze do tego jak pojawiają się niewygodne pytania. ale nie pozostało nam nic innego jak walczyć o marzenia 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 15:40
hope♥ lubi tę wiadomość
starania od 2024 👩❤️👨 -
KejSi wrote:Nieee, tłumacz to sobie odwrotnie to oni po prostu zaniżali średnia 😂 doskonale wiem jakie to ciężkie być bez dzieci w towarzystwie gdzie każdy już ma 1 albo 2, jeszcze do tego jak pojawiają się niewygodne pytania. ale nie pozostało nam nic innego jak walczyć o marzenia 🙂
Najgorsze to jest wtedy gdy moje młodsze kuzynowsto w ciąży a ja stara dupa i nie 🫣
A tam może kiedyś i na mnie przyjdzie czasAmira lubi tę wiadomość
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Mala97 wrote:
Nie otwiera mi tego linku2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Mala97 wrote:
Powtórz za dwa dni albo idź na betę jutro rano😊👩🏻 33 🧑🏻🦱38
Starania od 04/2024
ONA:
AMH ✔️ Hormony ✔️ HSG ✔️ Monitoring owu ✔️
Niedoczynność tarczycy - ➡️ euthyrox✖️ ANA1 - dodatnie 🔜 reumatolog ✖️
ON:
Hormony ✔️
Nasienie - koncentracja i ruch lekko poniżej normy, morfo 2% ➡️ suple 🔜 dalej clo?✖️ -
Panika wrote:Najgorsze to jest wtedy gdy moje młodsze kuzynowsto w ciąży a ja stara dupa i nie 🫣
A tam może kiedyś i na mnie przyjdzie czas
Stara dupa 31 lat, ale powiedziałaś!😁 oczywiscie, ze w końcu przyjdzie Twój czas. Najgorzej, że od małolata wszyscy nas straszyli nastoletnią ciążą i potem mamy takie przeświadczenie że to się od spania obok zachodzi😅 a potem mamy oczekiwania kontra rzeczywistość hahaOczekujaca, hope♥, psaj91, Monnie, Amira lubią tę wiadomość
starania od 2024 👩❤️👨 -
Diancia99 wrote:Mój też mi tak gada że czym ja się tak stresuje, dopiero się zaczęło a ja już panikuje 😂 myślę żeby kupić testy owulacyjne żeby się mniej stresować że coś mnie omija 😂
Diancia99 lubi tę wiadomość
-
KejSi wrote:Stara dupa 31 lat, ale powiedziałaś!😁 oczywiscie, ze w końcu przyjdzie Twój czas. Najgorzej, że od małolata wszyscy nas straszyli nastoletnią ciążą i potem mamy takie przeświadczenie że to się od spania obok zachodzi😅 a potem mamy oczekiwania kontra rzeczywistość haha
KejSi, Choinka123 lubią tę wiadomość
-
Kurczę mi się wydaje, że on jest zalany po prostu, mocno rozmyty, powtórz koniecznie rano bo 10 dpo to bardzo wcześniej tym bardziej nie z porannego moczu 😊psaj91 lubi tę wiadomość
starania od 2024 👩❤️👨 -
Oczekujaca wrote:Robiłam testy na początku. Czy pomogło? Chyba nie. Powiem, że jeszcze większą presję narzucało 😜26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
Panika wrote:Kurcze niby tak,ale dziwnym trafem u mnie wszyscy przed 30 mieli juz nawet po 2 dzieci 🫣
Zawyżam statystyki 😂26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛