X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • KejSi Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślę, że w dzisiejszych czasach ta granica się już tak mocno przesunęła, że 35 lat i starania o dziecko to prawie standard, przynajmniej w wielu europejskich krajach 😁 w Polsce średnia urodzenia 1 dziecka to 29 lat i jest to jedna z niższych, więc wydaje mi się że dzisiaj starania przed 40 stką to rzecz zupełnie normalna, proszę się nie zamartwiać 🥰
    Ja jestem kilka lat przed 30 stką teoretycznie zdrowa a walczę z niepłodnością już rok, a w tym czasie w rodzinie i wśród znajomych dziewczyny po 35,38 lat zachodzą praktycznie od ręki. Więc nie ma co narzucać sobie niepotrzebnej presji i blokad w głowie 😊

BarbaraAnna, Oczekujaca, Irynka, Diancia99, psaj91, hope♥, Iskierka nadziei, kasialinkaa, Monnie, Nefretam lubią tę wiadomość

👸poziomy witamin, hormony, wymazy, drożność - wszystko 🆗
    🫅seminogram, posiewy, HBA, fragmentacja DNA 🆗

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • Irynka Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dawno temu przeszłam infekcję. Oprócz antybiotyku lekarz przepisał tampony z probiotykami. Probiotyk typu Bifidobacterium. Nie wiem dokładnie co pomoglo, ale nie było już więcej problemów

Oczekujaca, Diancia99 lubią tę wiadomość

👩🏻35 🧔🏻‍♂️41

🍀 Początek starań 09.2024

👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Najlepiej chyba zajść w ciążę naturalnie, w każdym cyklu chyba jest koło 20% szans, więc chwilę to potrwa. Mój mąż by Ci powiedział, że nie ma się czym stresować, bo ludzie się starają latami i nie można się spinać paroma miesiącami 😀 wiesz, ja mam cały schemat co robić jak wyjdzie test ciążowy po ostatnim, ale i tak jest stres 😌
    Mój też mi tak gada że czym ja się tak stresuje, dopiero się zaczęło a ja już panikuje 😂 myślę żeby kupić testy owulacyjne żeby się mniej stresować że coś mnie omija 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irynka wrote:
    Ja też dawno temu przeszłam infekcję. Oprócz antybiotyku lekarz przepisał tampony z probiotykami. Probiotyk typu Bifidobacterium. Nie wiem dokładnie co pomoglo, ale nie było już więcej problemów
    Dobrze wiedzieć. Jeśli by u mnie wróciło to też się wybiorę 🤔 na razie mam ciszę 🙈

Irynka lubi tę wiadomość

• Panika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejSi wrote:
    Miałam, miałam monitoringi, wszystkie cykle z piękną owulacją. Niektóre miałam wspomagane zastrzykiem, ale bez też wszystko ładnie pękało, w kilku cyklach miałam włączony Duphaston po owulacji ale raczej totalnie zbędnie bo swój poziom progesteronu po owulacji mam całkiem dobry. Generalnie brak na mnie pomysłu😃 Też przerobiłam kilku lekarzy i niektórzy wymyślali takie herezje, że żegnałam ich po jednej wizycie także świetnie Cię rozumiem😁
    Jak Twoje odczucia co do IUI? Jakie badania macie zlecone przed jeśli mogę zapytać? U nas pewnie też będzie to kolejny krok, ale odwlekam to w czasie póki co🙂

Szczerze? Dokładnie nie pamiętam, bo mam zakopane to gdzieś w swoich badaniach, a nie mam teraz do nich dostępu.
    Napewno cytologia,bo w grudniu już straciła ważność,biocenoza pochwy,wszystkie wymazy
    Chyba krew jak się nie mylę,AMH muszę powtórzyć itp. Tyle pamiętam 🫣

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BarbaraAnna wrote:
    Przyznam się Wam, że ja dziś jednak nie wytrzymałam i zrobiłam test… wyszedł negatywny tak jak podejrzewałam więc rozczarowanie jest tylko trochę - „niby człowiek wiedział ale się łudził że może jednak zaskoczyło. Może troche za szybko bo okres powinnam dostać dopiero za 3 dni. No nic, pozostaje mi działać dalej :)

A miałaś jakieś objawy,że testowałaś?
    Dlatego ja wolę nie testować chyba, czasem lepiej po prostu czekać na okres 🫣

Diancia99 lubi tę wiadomość

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejSi wrote:
    Dziewczyny myślę, że w dzisiejszych czasach ta granica się już tak mocno przesunęła, że 35 lat i starania o dziecko to prawie standard, przynajmniej w wielu europejskich krajach 😁 w Polsce średnia urodzenia 1 dziecka to 29 lat i jest to jedna z niższych, więc wydaje mi się że dzisiaj starania przed 40 stką to rzecz zupełnie normalna, proszę się nie zamartwiać 🥰
    Ja jestem kilka lat przed 30 stką teoretycznie zdrowa a walczę z niepłodnością już rok, a w tym czasie w rodzinie i wśród znajomych dziewczyny po 35,38 lat zachodzą praktycznie od ręki. Więc nie ma co narzucać sobie niepotrzebnej presji i blokad w głowie 😊

Kurcze niby tak,ale dziwnym trafem u mnie wszyscy przed 30 mieli juz nawet po 2 dzieci 🫣
    Zawyżam statystyki 😂

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • KejSi Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Kurcze niby tak,ale dziwnym trafem u mnie wszyscy przed 30 mieli juz nawet po 2 dzieci 🫣
    Zawyżam statystyki 😂

Nieee, tłumacz to sobie odwrotnie to oni po prostu zaniżali średnia 😂 doskonale wiem jakie to ciężkie być bez dzieci w towarzystwie gdzie każdy już ma 1 albo 2, jeszcze do tego jak pojawiają się niewygodne pytania. ale nie pozostało nam nic innego jak walczyć o marzenia 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 15:40

hope♥ lubi tę wiadomość

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • Mala97 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Rano zrobiłam test pink. Wyraźnie negatywny. Coś mnie skusiło żeby po południu zrobić jeszcze facelle i chyba zgłupiałam, bo widzę jakiś cień cienia.
    Możecie ocenić?
    Jestem 10 dpo.

20250109-134346.jpg

• Panika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejSi wrote:
    Nieee, tłumacz to sobie odwrotnie to oni po prostu zaniżali średnia 😂 doskonale wiem jakie to ciężkie być bez dzieci w towarzystwie gdzie każdy już ma 1 albo 2, jeszcze do tego jak pojawiają się niewygodne pytania. ale nie pozostało nam nic innego jak walczyć o marzenia 🙂

Najgorsze to jest wtedy gdy moje młodsze kuzynowsto w ciąży a ja stara dupa i nie 🫣
    A tam może kiedyś i na mnie przyjdzie czas

Amira lubi tę wiadomość

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Panika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala97 wrote:
    Hej dziewczyny. Rano zrobiłam test pink. Wyraźnie negatywny. Coś mnie skusiło żeby po południu zrobić jeszcze facelle i chyba zgłupiałam, bo widzę jakiś cień cienia.
    Możecie ocenić?
    Jestem 10 dpo.

20250109-134346.jpg

Nie otwiera mi tego linku

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • psaj91 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala97 wrote:
    Możecie ocenić?
    Jestem 10 dpo.

20250109-134346.jpg

Powtórz za dwa dni albo idź na betę jutro rano😊

• KejSi Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Najgorsze to jest wtedy gdy moje młodsze kuzynowsto w ciąży a ja stara dupa i nie 🫣
    A tam może kiedyś i na mnie przyjdzie czas

Stara dupa 31 lat, ale powiedziałaś!😁 oczywiscie, ze w końcu przyjdzie Twój czas. Najgorzej, że od małolata wszyscy nas straszyli nastoletnią ciążą i potem mamy takie przeświadczenie że to się od spania obok zachodzi😅 a potem mamy oczekiwania kontra rzeczywistość haha

Oczekujaca, hope♥, psaj91, Monnie, Amira lubią tę wiadomość

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • KejSi Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Nie otwiera mi tego linku

Mi też niestety nie otwiera 🧐

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Mój też mi tak gada że czym ja się tak stresuje, dopiero się zaczęło a ja już panikuje 😂 myślę żeby kupić testy owulacyjne żeby się mniej stresować że coś mnie omija 😂
    Robiłam testy na początku. Czy pomogło? Chyba nie. Powiem, że jeszcze większą presję narzucało 😜

• Mala97 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20250109-134321.jpg

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejSi wrote:
    Stara dupa 31 lat, ale powiedziałaś!😁 oczywiscie, ze w końcu przyjdzie Twój czas. Najgorzej, że od małolata wszyscy nas straszyli nastoletnią ciążą i potem mamy takie przeświadczenie że to się od spania obok zachodzi😅 a potem mamy oczekiwania kontra rzeczywistość haha
    Jejku w punkt!!! 😂😂😂

KejSi, Choinka123 lubią tę wiadomość

• KejSi Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala97 wrote:
    20250109-134321.jpg

Kurczę mi się wydaje, że on jest zalany po prostu, mocno rozmyty, powtórz koniecznie rano bo 10 dpo to bardzo wcześniej tym bardziej nie z porannego moczu 😊

psaj91 lubi tę wiadomość

starania od 2024 👩‍❤️‍👨
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Robiłam testy na początku. Czy pomogło? Chyba nie. Powiem, że jeszcze większą presję narzucało 😜
    Znaczy może u mnie by mnie mniej stresowało bo teraz mnie stresuje że nie wiem kiedy wypada bo byle jaki stres a się mocno stresuje to okres żyje własnym życiem a teraz męża nie widzę często to szanse są mniejsze a tak nie będę panikować że wydaje mi się że mija nam szansa a jednak do owulacji np sporo czasu 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panika wrote:
    Zawyżam statystyki 😂
    Nie wiem od czego to zależy, mam koleżanki co ledwo przed 30 mają swoje pierwsze, mam też co dużo po a i mam co są młodsze ode mnie a mam 26 lat mają jedno lub dwa nawet 🤣 i nie wiesz czy się cieszyć czy płakać

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ