X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Super tez bede trzymac kciuki za Nas wszystkie tu 😍 ja Wam dac znac czy mnie odwiedziła @ we wtorek , narazie czuje mocny bol piersi i przez tydzien czułam takie kłucia jajnikow jak nigdy dotąd przed okresem . Mocno sie wziełam za przygotowania przed ciaza pod wzgledem diety supli i ruchu , partner ma dobre wyniki nasienia wiec nic tylko czekac na dwie wymarzone kreseczki🥹

Niestety @ przyszedł dzień wcześniej … no nic jak zawsze sie spóźniał tak teraz z wyprzedzeniem. Trochę smutek no ale trudno

Ola9896, OrkiszowaSowa lubią tę wiadomość

• klaudia00.. Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, fajnie że powstał ten wątek bo w końcu czuję że nie jestem sama 😊 ja zaczęłam starania pod koniec stycznia i udało się za pierwszym razem lecz moje szczęście przestało się rozwijać w 7tc więc teraz te pierwsze tygodnie ciąży będą dla mnie bardzo stresujące bo tydzień chodziłam z martwym zarodkiem a myślałam że wszystko jest okej… byłam w tamtym tygodniu u ginekologa i powiedziała że wszystko jest okej i możemy zacząć się starać już po 1 @ która powinna przyjść w piątek bo wtedy minął równe 4 tygodnie od łyżeczkowania :) trzymajcie proszę za mnie kciuki bo jeśli wszystko pójdzie dobrze to termin będę mieć na swoje urodziny 🥹 (tak ja też wszystko wyliczam hahaha)

Ola9896, OrkiszowaSowa, Piret, Bergamotka94 lubią tę wiadomość

preg.png
    Starania od lutego 2025
    ⏸️ 02.2025
    💔👼🏻 03.2025 poronienie zatrzymane w 7tc

Starania po poronieniu 05.2025
    ⏸️ 19.05 🥹
    20.05 beta 24 🤞🏻
    22.05 beta 83 (przyrost 245,8%) 🥹
    26.05 beta 944
    11.06 0,71cm człowieczka z ❤️
    #rodzew2026 ❤️
  • oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia00.. wrote:
    Hejka dziewczyny, fajnie że powstał ten wątek bo w końcu czuję że nie jestem sama 😊 ja zaczęłam starania pod koniec stycznia i udało się za pierwszym razem lecz moje szczęście przestało się rozwijać w 7tc więc teraz te pierwsze tygodnie ciąży będą dla mnie bardzo stresujące bo tydzień chodziłam z martwym zarodkiem a myślałam że wszystko jest okej… byłam w tamtym tygodniu u ginekologa i powiedziała że wszystko jest okej i możemy zacząć się starać już po 1 @ która powinna przyjść w piątek bo wtedy minął równe 4 tygodnie od łyżeczkowania :) trzymajcie proszę za mnie kciuki bo jeśli wszystko pójdzie dobrze to termin będę mieć na swoje urodziny 🥹 (tak ja też wszystko wyliczam hahaha)

Trzymam za Ciebie mocno kciukasy ❤️ ja czekam na nastepna owulacje i zobaczymy co to dalej bedzie , bo narazie dziś juz łzy wylane po policzkach :(

klaudia00.. lubi tę wiadomość

• Ola9896 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia00.. wrote:
    Trzymam mocno kciuki! Oby się udało, to będzie najlepszy prezent urodzinowy!❤️

• Ola9896 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Niestety @ przyszedł dzień wcześniej … no nic jak zawsze sie spóźniał tak teraz z wyprzedzeniem. Trochę smutek no ale trudno
    Znam twój ból…dwa ostatnie cykle @ dzień wcześniej. Wszystko wskazywało na dobre nowiny, ale jednak. Miałam wyjęty jeden dzień z życia - wielki smutek i rozczarowanie, ale jutro wyjdzie słońce, pamiętaj 😊🌸

• Karolaaa95 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za was obydwie mocno kciuki i czekamy na info na bieżąco 😁😊

👩🏼‍❤️‍👨🏻 ’95 & ’94
    🐱 ’19

Ona: PCOS
    💊Omega
    💊Ovarin: inizytol, kwas foliowy, Wit. D, Wit B6 i B12, chrom, selen, kwas pantotenowy
    💊Niepokalanek
    💊Wit. D
    🔜 zioła ojca Sroki
  • oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola9896 wrote:
    Znam twój ból…dwa ostatnie cykle @ dzień wcześniej. Wszystko wskazywało na dobre nowiny, ale jednak. Miałam wyjęty jeden dzień z życia - wielki smutek i rozczarowanie, ale jutro wyjdzie słońce, pamiętaj 😊🌸

Dziekuje za slowa otuchy🥰
    Dziewczyny a co suplementujecie przy przygotowaniach przed ciaza ?

Bergamotka94 lubi tę wiadomość

• oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps dziewczyny macie jakos ustawione ta apke ze dostajecie powiadomienia na biezaco ?:) jest to super grupa dla mnie u chcialabym byc na biezaco

• Sandra18070! Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Ja też w tym cyklu dostałam dzień szybciej… przytulam mocno, nie teraz to może w następnym nam się uda ❤️

• Sandra18070! Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia00.. wrote:
    Bardzo mi przykro, mam nadzieję że teraz się uda i wszystko będzie dobrze ❤️

• Karolaaa95 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Ps dziewczyny macie jakos ustawione ta apke ze dostajecie powiadomienia na biezaco ?:) jest to super grupa dla mnie u chcialabym byc na biezaco

Ja mam ustawione w tym wątku żeby mnie powiadamiało o nowych wpisach, chyba trzeba to ustawić przy każdym, który nas interesuje, żeby dostawać maila z powiadomieniem 🤔

👩🏼‍❤️‍👨🏻 ’95 & ’94
    🐱 ’19

💊Omega
    💊Ovarin: inizytol, kwas foliowy, Wit. D, Wit B6 i B12, chrom, selen, kwas pantotenowy
    💊Niepokalanek
    💊Wit. D
    🔜 zioła ojca Sroki
  • oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra18070! wrote:
    Ja też w tym cyklu dostałam dzień szybciej… przytulam mocno, nie teraz to może w następnym nam się uda ❤️

Tulę ❤️czekam na moja owocna majówke bo wtedy przypada mi owulacja może jakoś rozluźnię głowę i sie uda, przyznam szczerze ze poczułam dzis zlosc ze niektorzy sie nie przykladaja do staran i od tak zachodza w ciąże :(

Ola9896, OrkiszowaSowa lubią tę wiadomość

• Ola9896 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Tulę ❤️czekam na moja owocna majówke bo wtedy przypada mi owulacja może jakoś rozluźnię głowę i sie uda, przyznam szczerze ze poczułam dzis zlosc ze niektorzy sie nie przykladaja do staran i od tak zachodza w ciąże :(
    Ojej tak! Wiadomo, wiele osób się nie chwali tym, ile się starali, tylko widzimy „efekt” i piękne sesje ciążowe na fb. Jednak mam dość bliską znajomą, która jest w ciąży. Oboje z partnerem palili i to sporo, zaczynali dzień od kawy i papierosa, styl życia też dużo do życzenia jeśli chodzi o odżywianie, suplementacja itp, jej dodatkowe wyszły problemy z tarczycą a tu ooo,ciąża. Co prawda na początku miała małe problemy, ale mimo to się udało.
    A niektóre znasz dwoją się i troją, odpowiednio się odżywiają, garściami biorą witaminy, badają się i nie wychodzi :((

• oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola9896 wrote:
    Ojej tak! Wiadomo, wiele osób się nie chwali tym, ile się starali, tylko widzimy „efekt” i piękne sesje ciążowe na fb. Jednak mam dość bliską znajomą, która jest w ciąży. Oboje z partnerem palili i to sporo, zaczynali dzień od kawy i papierosa, styl życia też dużo do życzenia jeśli chodzi o odżywianie, suplementacja itp, jej dodatkowe wyszły problemy z tarczycą a tu ooo,ciąża. Co prawda na początku miała małe problemy, ale mimo to się udało.
    A niektóre znasz dwoją się i troją, odpowiednio się odżywiają, garściami biorą witaminy, badają się i nie wychodzi :((

Tak dokładnie o to chodzi :(

• Ola9896 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny marzę żeby wyłączyć głowę. Żyć normalnie, nie sprawdzać kiedy owulacja, kiedy ma przyjść okres, liczyć ile razy się serduszkowaliśmy i w któryś piękny dzień ogarnąć, że okres mi się spóźnia. Tak wiecie, jak na filmach 😂 i takie ojej, takie zaskoczenie jak to się stało. Bez liczenia, bez planów. 😄

• oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola9896 wrote:
    Ja dziewczyny marzę żeby wyłączyć głowę. Żyć normalnie, nie sprawdzać kiedy owulacja, kiedy ma przyjść okres, liczyć ile razy się serduszkowaliśmy i w któryś piękny dzień ogarnąć, że okres mi się spóźnia. Tak wiecie, jak na filmach 😂 i takie ojej, takie zaskoczenie jak to się stało. Bez liczenia, bez planów. 😄

Haha ja tez bym tak chciala ale nie wiem czy to wykonalne w moim przypadku😂

• OrkiszowaSowa Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia00.. wrote:

Ogromnie współczuję straty i ślę moc uścisków 🩷 Oby w piątek przyszła spodziewana @ 🤞

Karolaaa95, Ola9896, Bergamotka94 - w takim razie życzę Wam podwójnej niespodzianki na USG. 👶👶Nie wyobrażam sobie tej ekscytacji płynącej z zobaczenia nie jednego, a aż dwóch bijących serduszek na monitoringu. I faktycznie, podobnie jak Ty Bergamotka94 najbardziej bym się martwiła o zdrowie bobasów i utrzymanie takiej ciąży. Plus pewnie trudno by było urodzić dzieciaki siłami natury - ponoć zazwyczaj przynajmniej jedno z bliźniąt przychodzi na świat przez cesarkę.

Swoją drogą myślałyście już dziewczyny jak chcecie rodzić?

Karolaaa95, klaudia00.. lubią tę wiadomość

Syn - maj 2024
    Pierwsza miesiączka po porodzie: styczeń 2025
    Starania o drugiego malucha rozpoczęte! 💪
    Wciąż kp 🤱🏻
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Dziekuje za slowa otuchy🥰
    Dziewczyny a co suplementujecie przy przygotowaniach przed ciaza ?

Ja mam trochę wyników do naprostowania więc suplementuje:
    Typowo ciążowe - Prenacaps multi 1 - uwaga: okropnie śmierdzą 🤢
    Witaminę D + magnez
    Kwasy Omega 3
    Koenzym q10

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,

4cs 📌🍀

27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35
    29.05 - bHCG 302, progesteron 39
    2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
    4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60. Pęcherzyk ciążowy 9mm.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    25.06 - 1,6 cm Bączka ❤️ i krwiak 4x9mm
    10.07 - 3,81 cm Bączka 🥹
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OrkiszowaSowa wrote:
    Ogromnie współczuję straty i ślę moc uścisków 🩷 Oby w piątek przyszła spodziewana @ 🤞

Karolaaa95, Ola9896, Bergamotka94 - w takim razie życzę Wam podwójnej niespodzianki na USG. 👶👶Nie wyobrażam sobie tej ekscytacji płynącej z zobaczenia nie jednego, a aż dwóch bijących serduszek na monitoringu. I faktycznie, podobnie jak Ty Bergamotka94 najbardziej bym się martwiła o zdrowie bobasów i utrzymanie takiej ciąży. Plus pewnie trudno by było urodzić dzieciaki siłami natury - ponoć zazwyczaj przynajmniej jedno z bliźniąt przychodzi na świat przez cesarkę.

Swoją drogą myślałyście już dziewczyny jak chcecie rodzić?

Ja jeszcze o tym tak szczegółowo nie myślałam - najpierw chciałabym dojść do etapu „ciąża” ale chyba naturalnie jak będzie taka możliwość. Przeraża mnie trochę perspektywa cięcia brzucha

OrkiszowaSowa lubi tę wiadomość

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,

4cs 📌🍀

27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35
    29.05 - bHCG 302, progesteron 39
    2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
    4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60. Pęcherzyk ciążowy 9mm.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    25.06 - 1,6 cm Bączka ❤️ i krwiak 4x9mm
    10.07 - 3,81 cm Bączka 🥹
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Karolaaa95 Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Ja jeszcze o tym tak szczegółowo nie myślałam - najpierw chciałabym dojść do etapu „ciąża” ale chyba naturalnie jak będzie taka możliwość. Przeraża mnie trochę perspektywa cięcia brzucha
    Ja to samo, jeszcze o tym szczegółowo nie myślę, ale na pewno chciałabym naturalnie i NA RAZIE myślę, że bez ZZO.

OrkiszowaSowa lubi tę wiadomość

👩🏼‍❤️‍👨🏻 ’95 & ’94
    🐱 ’19

💊Omega
    💊Niepokalanek
    💊Wit. D
    🔜 zioła ojca Sroki
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ