X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • oliwia79 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Super tez bede trzymac kciuki za Nas wszystkie tu 😍 ja Wam dac znac czy mnie odwiedziła @ we wtorek , narazie czuje mocny bol piersi i przez tydzien czułam takie kłucia jajnikow jak nigdy dotąd przed okresem . Mocno sie wziełam za przygotowania przed ciaza pod wzgledem diety supli i ruchu , partner ma dobre wyniki nasienia wiec nic tylko czekac na dwie wymarzone kreseczki🥹

Niestety @ przyszedł dzień wcześniej … no nic jak zawsze sie spóźniał tak teraz z wyprzedzeniem. Trochę smutek no ale trudno

Ola9896, OrkiszowaSowa lubią tę wiadomość

• klaudia00.. Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, fajnie że powstał ten wątek bo w końcu czuję że nie jestem sama 😊 ja zaczęłam starania pod koniec stycznia i udało się za pierwszym razem lecz moje szczęście przestało się rozwijać w 7tc więc teraz te pierwsze tygodnie ciąży będą dla mnie bardzo stresujące bo tydzień chodziłam z martwym zarodkiem a myślałam że wszystko jest okej… byłam w tamtym tygodniu u ginekologa i powiedziała że wszystko jest okej i możemy zacząć się starać już po 1 @ która powinna przyjść w piątek bo wtedy minął równe 4 tygodnie od łyżeczkowania :) trzymajcie proszę za mnie kciuki bo jeśli wszystko pójdzie dobrze to termin będę mieć na swoje urodziny 🥹 (tak ja też wszystko wyliczam hahaha)

Ola9896, OrkiszowaSowa, Piret, Bergamotka94 lubią tę wiadomość

preg.png
    Starania od lutego 2025
    ⏸️ 02.2025
    💔👼🏻 03.2025 poronienie zatrzymane w 7tc

Starania po poronieniu 05.2025
    ⏸️ 19.05 🥹
    20.05 beta 24 🤞🏻
    22.05 beta 83 (przyrost 245,8%) 🥹
    26.05 beta 944
    11.06 wizyta ⌛️
    #rodzew2026 ❤️
  • oliwia79 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia00.. wrote:
    Hejka dziewczyny, fajnie że powstał ten wątek bo w końcu czuję że nie jestem sama 😊 ja zaczęłam starania pod koniec stycznia i udało się za pierwszym razem lecz moje szczęście przestało się rozwijać w 7tc więc teraz te pierwsze tygodnie ciąży będą dla mnie bardzo stresujące bo tydzień chodziłam z martwym zarodkiem a myślałam że wszystko jest okej… byłam w tamtym tygodniu u ginekologa i powiedziała że wszystko jest okej i możemy zacząć się starać już po 1 @ która powinna przyjść w piątek bo wtedy minął równe 4 tygodnie od łyżeczkowania :) trzymajcie proszę za mnie kciuki bo jeśli wszystko pójdzie dobrze to termin będę mieć na swoje urodziny 🥹 (tak ja też wszystko wyliczam hahaha)

Trzymam za Ciebie mocno kciukasy ❤️ ja czekam na nastepna owulacje i zobaczymy co to dalej bedzie , bo narazie dziś juz łzy wylane po policzkach :(

klaudia00.. lubi tę wiadomość

• Ola9896 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia00.. wrote:
    Trzymam mocno kciuki! Oby się udało, to będzie najlepszy prezent urodzinowy!❤️

• Ola9896 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Niestety @ przyszedł dzień wcześniej … no nic jak zawsze sie spóźniał tak teraz z wyprzedzeniem. Trochę smutek no ale trudno
    Znam twój ból…dwa ostatnie cykle @ dzień wcześniej. Wszystko wskazywało na dobre nowiny, ale jednak. Miałam wyjęty jeden dzień z życia - wielki smutek i rozczarowanie, ale jutro wyjdzie słońce, pamiętaj 😊🌸

• Karolaaa95 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za was obydwie mocno kciuki i czekamy na info na bieżąco 😁😊

👩🏼‍❤️‍👨🏻 ’95 & ’94
    🐱 ’19

Ona: PCOS
    💊Omega
    💊Ovarin: inizytol, kwas foliowy, Wit. D, Wit B6 i B12, chrom, selen, kwas pantotenowy
    💊Niepokalanek
    💊Wit. D
    🔜 zioła ojca Sroki
  • oliwia79 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola9896 wrote:
    Znam twój ból…dwa ostatnie cykle @ dzień wcześniej. Wszystko wskazywało na dobre nowiny, ale jednak. Miałam wyjęty jeden dzień z życia - wielki smutek i rozczarowanie, ale jutro wyjdzie słońce, pamiętaj 😊🌸

Dziekuje za slowa otuchy🥰
    Dziewczyny a co suplementujecie przy przygotowaniach przed ciaza ?

Bergamotka94 lubi tę wiadomość

• oliwia79 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps dziewczyny macie jakos ustawione ta apke ze dostajecie powiadomienia na biezaco ?:) jest to super grupa dla mnie u chcialabym byc na biezaco

• Sandra18070! Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Ja też w tym cyklu dostałam dzień szybciej… przytulam mocno, nie teraz to może w następnym nam się uda ❤️

• Sandra18070! Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia00.. wrote:
    Bardzo mi przykro, mam nadzieję że teraz się uda i wszystko będzie dobrze ❤️

• Karolaaa95 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Ps dziewczyny macie jakos ustawione ta apke ze dostajecie powiadomienia na biezaco ?:) jest to super grupa dla mnie u chcialabym byc na biezaco

Ja mam ustawione w tym wątku żeby mnie powiadamiało o nowych wpisach, chyba trzeba to ustawić przy każdym, który nas interesuje, żeby dostawać maila z powiadomieniem 🤔

👩🏼‍❤️‍👨🏻 ’95 & ’94
    🐱 ’19

💊Omega
    💊Ovarin: inizytol, kwas foliowy, Wit. D, Wit B6 i B12, chrom, selen, kwas pantotenowy
    💊Niepokalanek
    💊Wit. D
    🔜 zioła ojca Sroki
  • oliwia79 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra18070! wrote:
    Ja też w tym cyklu dostałam dzień szybciej… przytulam mocno, nie teraz to może w następnym nam się uda ❤️

Tulę ❤️czekam na moja owocna majówke bo wtedy przypada mi owulacja może jakoś rozluźnię głowę i sie uda, przyznam szczerze ze poczułam dzis zlosc ze niektorzy sie nie przykladaja do staran i od tak zachodza w ciąże :(

Ola9896, OrkiszowaSowa lubią tę wiadomość

• Ola9896 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Tulę ❤️czekam na moja owocna majówke bo wtedy przypada mi owulacja może jakoś rozluźnię głowę i sie uda, przyznam szczerze ze poczułam dzis zlosc ze niektorzy sie nie przykladaja do staran i od tak zachodza w ciąże :(
    Ojej tak! Wiadomo, wiele osób się nie chwali tym, ile się starali, tylko widzimy „efekt” i piękne sesje ciążowe na fb. Jednak mam dość bliską znajomą, która jest w ciąży. Oboje z partnerem palili i to sporo, zaczynali dzień od kawy i papierosa, styl życia też dużo do życzenia jeśli chodzi o odżywianie, suplementacja itp, jej dodatkowe wyszły problemy z tarczycą a tu ooo,ciąża. Co prawda na początku miała małe problemy, ale mimo to się udało.
    A niektóre znasz dwoją się i troją, odpowiednio się odżywiają, garściami biorą witaminy, badają się i nie wychodzi :((

• oliwia79 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola9896 wrote:
    Ojej tak! Wiadomo, wiele osób się nie chwali tym, ile się starali, tylko widzimy „efekt” i piękne sesje ciążowe na fb. Jednak mam dość bliską znajomą, która jest w ciąży. Oboje z partnerem palili i to sporo, zaczynali dzień od kawy i papierosa, styl życia też dużo do życzenia jeśli chodzi o odżywianie, suplementacja itp, jej dodatkowe wyszły problemy z tarczycą a tu ooo,ciąża. Co prawda na początku miała małe problemy, ale mimo to się udało.
    A niektóre znasz dwoją się i troją, odpowiednio się odżywiają, garściami biorą witaminy, badają się i nie wychodzi :((

Tak dokładnie o to chodzi :(

• Ola9896 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny marzę żeby wyłączyć głowę. Żyć normalnie, nie sprawdzać kiedy owulacja, kiedy ma przyjść okres, liczyć ile razy się serduszkowaliśmy i w któryś piękny dzień ogarnąć, że okres mi się spóźnia. Tak wiecie, jak na filmach 😂 i takie ojej, takie zaskoczenie jak to się stało. Bez liczenia, bez planów. 😄

• oliwia79 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola9896 wrote:
    Ja dziewczyny marzę żeby wyłączyć głowę. Żyć normalnie, nie sprawdzać kiedy owulacja, kiedy ma przyjść okres, liczyć ile razy się serduszkowaliśmy i w któryś piękny dzień ogarnąć, że okres mi się spóźnia. Tak wiecie, jak na filmach 😂 i takie ojej, takie zaskoczenie jak to się stało. Bez liczenia, bez planów. 😄

Haha ja tez bym tak chciala ale nie wiem czy to wykonalne w moim przypadku😂

• OrkiszowaSowa Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia00.. wrote:

Ogromnie współczuję straty i ślę moc uścisków 🩷 Oby w piątek przyszła spodziewana @ 🤞

Karolaaa95, Ola9896, Bergamotka94 - w takim razie życzę Wam podwójnej niespodzianki na USG. 👶👶Nie wyobrażam sobie tej ekscytacji płynącej z zobaczenia nie jednego, a aż dwóch bijących serduszek na monitoringu. I faktycznie, podobnie jak Ty Bergamotka94 najbardziej bym się martwiła o zdrowie bobasów i utrzymanie takiej ciąży. Plus pewnie trudno by było urodzić dzieciaki siłami natury - ponoć zazwyczaj przynajmniej jedno z bliźniąt przychodzi na świat przez cesarkę.

Swoją drogą myślałyście już dziewczyny jak chcecie rodzić?

Karolaaa95, klaudia00.. lubią tę wiadomość

Syn - maj 2024
    Pierwsza miesiączka po porodzie: styczeń 2025
    Starania o drugiego malucha rozpoczęte! 💪
    Wciąż kp 🤱🏻
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Dziekuje za slowa otuchy🥰
    Dziewczyny a co suplementujecie przy przygotowaniach przed ciaza ?

Ja mam trochę wyników do naprostowania więc suplementuje:
    Typowo ciążowe - Prenacaps multi 1 - uwaga: okropnie śmierdzą 🤢
    Witaminę D + magnez
    Kwasy Omega 3
    Koenzym q10

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
    Kwasy Omega 3 BioCardine
    Prenacaps Multi 1, Wit. D

4cs 📌🍀

27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35, TSH 4,3 😢
    29.05 - bHCG 302, progesteron 39
    2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
    Rośnij maluszku 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OrkiszowaSowa wrote:
    Ogromnie współczuję straty i ślę moc uścisków 🩷 Oby w piątek przyszła spodziewana @ 🤞

Karolaaa95, Ola9896, Bergamotka94 - w takim razie życzę Wam podwójnej niespodzianki na USG. 👶👶Nie wyobrażam sobie tej ekscytacji płynącej z zobaczenia nie jednego, a aż dwóch bijących serduszek na monitoringu. I faktycznie, podobnie jak Ty Bergamotka94 najbardziej bym się martwiła o zdrowie bobasów i utrzymanie takiej ciąży. Plus pewnie trudno by było urodzić dzieciaki siłami natury - ponoć zazwyczaj przynajmniej jedno z bliźniąt przychodzi na świat przez cesarkę.

Swoją drogą myślałyście już dziewczyny jak chcecie rodzić?

Ja jeszcze o tym tak szczegółowo nie myślałam - najpierw chciałabym dojść do etapu „ciąża” ale chyba naturalnie jak będzie taka możliwość. Przeraża mnie trochę perspektywa cięcia brzucha

OrkiszowaSowa lubi tę wiadomość

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
    Kwasy Omega 3 BioCardine
    Prenacaps Multi 1, Wit. D

4cs 📌🍀

27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35, TSH 4,3 😢
    29.05 - bHCG 302, progesteron 39
    2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
    Rośnij maluszku 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Karolaaa95 Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Ja jeszcze o tym tak szczegółowo nie myślałam - najpierw chciałabym dojść do etapu „ciąża” ale chyba naturalnie jak będzie taka możliwość. Przeraża mnie trochę perspektywa cięcia brzucha
    Ja to samo, jeszcze o tym szczegółowo nie myślę, ale na pewno chciałabym naturalnie i NA RAZIE myślę, że bez ZZO.

OrkiszowaSowa lubi tę wiadomość

👩🏼‍❤️‍👨🏻 ’95 & ’94
    🐱 ’19

💊Omega
    💊Niepokalanek
    💊Wit. D
    🔜 zioła ojca Sroki
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ