X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Sandra18070! Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątek dla kobiet, które pragną być mamusiami w 2026 roku ❤️

Ananabanana, Nikolala, anett13, jpm lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 kwietnia, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Jeśli tu jesteście to oznacza że nie udało wam się zajść w ciążę w tym cyklu, tak jak mi! Proponuję wzajemne wsparcie w tym nowym początku ❤️

OrkiszowaSowa, Ananabanana, Marzycielka94, Powder, karasol, Świeżynka97, Agathere lubią tę wiadomość

• OrkiszowaSowa Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Sandra! Dołączam się do grona staraczek planujących poród w 2026. Planowaną owulację mam mieć między 24 a 28 kwietnia, więc niestety na grudniowy 'prezent' nie mam co liczyć, ale nie poddajemy się - działamy dalej! A jak to wygląda u Ciebie? Oby najbliższy cykl okazał się dla nas owocny :)

Syn - maj 2024
    Pierwsza miesiączka po porodzie: styczeń 2025
    Starania o drugiego malucha rozpoczęte! 💪
    Wciąż kp 🤱🏻

Wysłany: 11 kwietnia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć owulację mniej więcej 22 kwietnia, dziś mam 1 dzień cyklu 😒 a ile się już staracie?

• cherivalkyrie Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dołączam do Was. Ja walczę z manią testowania, mimo, że dopiero 20 dzień cyklu (zwykle trwa 30 dni). Miałyście może sytuację, że test pokazywał cień cienia po kilku godzinach? 2 różne testy i to samo, delikatna różowa kreska po czasie podanym w instrukcji.

• Ola9896 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Znalazłam to forum po drugim cyklu nie udanym. Mimo, że to początek i „nie mam się czym przejmować” i tak przykro, szczególnie, że dziś dostałam okres, którego miałam nie dostać, bo wszystko wskazywało na to, że się udało.
    Ale 2026 musi być nasz!❤️

Wysłany: 11 kwietnia, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cherivalkyrie wrote:
    Hej dziewczyny! Dołączam do Was. Ja walczę z manią testowania, mimo, że dopiero 20 dzień cyklu (zwykle trwa 30 dni). Miałyście może sytuację, że test pokazywał cień cienia po kilku godzinach? 2 różne testy i to samo, delikatna różowa kreska po czasie podanym w instrukcji.
    Miałam tak, zamówiłam testy easy home i raz miałam cień a raz nie, zwariować można normalnie 😵‍💫 ja też mam manię testowania, obiecuję sobie że nie będę tego robić dopóki @ się nie spóźni a potem i tak robię swoje… podeślę wam zaraz te moje blade kreski

sav19 lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 kwietnia, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola9896 wrote:
    Hej! Znalazłam to forum po drugim cyklu nie udanym. Mimo, że to początek i „nie mam się czym przejmować” i tak przykro, szczególnie, że dziś dostałam okres, którego miałam nie dostać, bo wszystko wskazywało na to, że się udało.
    Ale 2026 musi być nasz!❤️
    U mnie to 3 nieudany cykl, a mam duże obawy ze względu na moją wagę, dlatego też zaczynam dietę. Masz rację, niby to początek a jednak jakoś tak przykro się robi

• emilgiana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tutaj przycupnę. Mi gdyby się jakimś cudem udało w tym cyklu to i tak poród wypadałby na początek stycznia ☺️ ale nie jestem taką optymistką, oby skończyło się na 2026 a nie 2027 czy dalej..

BangBang, Bergamotka94, OrkiszowaSowa, Marzycielka94, Nikolala lubią tę wiadomość

Starania na luzie od 01.2022r.
    Starania mega na poważnie od 01.2024r.
    🙋🏻‍♀️ 27 lat
    PCOS, IO 😬
    Stymulacja Lametta ❌
    Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
    TSH: 3.83 ulU/ml
    🙋🏼 30 lat
    Budowa, ilość, ruchliwość ✅
    Morfologia: 6% 💪🏻✅
    Nosi się to pragnienie jak kamień pod skórą. Nie widać go, ale boli przy każdym kroku.
    To tęsknota do kogoś, kto jeszcze nie ma imienia, ale już ma miejsce w sercu, w ramionach, w życiu.
    Każdy miesiąc to nowa nadzieja,
    i nowe rozczarowanie, które milknie w poduszce.
    A mimo to serce nadal szepcze:
    ‘Jeszcze poczekam. Raz jeszcze.’
  • Ananabanana Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dołączam do Was. Co prawda jeszcze nie przyszła miesiączka, ale testy są białe więc obstawiam, że nic z tego.
    Zaraz będę mieć rok starań i duży roller coaster miesiączkowy.
    Team #rodzew2026. 🥰🙂

💁‍♀️30 💁‍♂️31 🐈🐈‍⬛

× niedoczynność tarczycy
    💊Letrox 75

Cykle- 27-34
  • Karolaaa95 Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Moim pierwszym postem na forum dołączam do grona #rodzew2026 (mam nadzieję 😁)

Na razie oficjalnie sie „nie staramy” bo planujemy zacząć za jakieś 3 miesiące, ale ja i tak co miesiąc mam nadzieję, że to już. Na razie 4 dc, zobaczymy jak będzie w tym miesiącu 😊 Od 12 lat mam zdiagnozowany PCOS, więc obawiam się że nie będzie tak łatwo, ale zobaczymy 🤞💪

Alo3s, Marza lubią tę wiadomość

👩🏼‍❤️‍👨🏻 ’95 & ’94
    🐱 ’19

Ona: PCOS
    💊Omega
    💊Ovarin: inizytol, kwas foliowy, Wit. D, Wit B6 i B12, chrom, selen, kwas pantotenowy
    💊Niepokalanek
    💊Wit. D
    🔜 zioła ojca Sroki
  • Ola9896 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też długo zbieraliśmy się do tego starania się „na poważnie”. Przedtem dużo rozmawialiśmy, ustalaliśmy, który miesiąc będzie okej żeby zgrać to z pracą itp. Wtedy myślałam, że to jest takie „chwila moment”, przecież to nic skomplikowanego, tyle ludzi ma dzieci, więc i my możemy. Ale jak widać to nie takie hop siup i od razu się nie uda.
    A fakt, że jestem typem zadaniowca i we wszystko angażuje się na 100% nie pomaga w porażce, na którą nie ma się do końca wpływu :/
    Ale mimo to rok 2026 brzmi bardzo dobrze 😄

Bergamotka94, Karolaaa95, Julinka lubią tę wiadomość

• Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola9896 wrote:
    My też długo zbieraliśmy się do tego starania się „na poważnie”. Przedtem dużo rozmawialiśmy, ustalaliśmy, który miesiąc będzie okej żeby zgrać to z pracą itp. Wtedy myślałam, że to jest takie „chwila moment”, przecież to nic skomplikowanego, tyle ludzi ma dzieci, więc i my możemy. Ale jak widać to nie takie hop siup i od razu się nie uda.
    A fakt, że jestem typem zadaniowca i we wszystko angażuje się na 100% nie pomaga w porażce, na którą nie ma się do końca wpływu :/
    Ale mimo to rok 2026 brzmi bardzo dobrze 😄

Ja też tu przycupnę i ja też celowałam w odpowiednią część roku bo myślałam że to się szybciej uda 🫠 mija 4 miesiąc, choć tak naprawdę drugi miesiąc starań na poważnie, przebadałam się na prawie wszystkie strony i teraz świruje w drugą stronę, że to jednak będzie trwało długo :(
    Na ten cykl też się nie nastawiam więc tak jak zakładałam że urodzę w 2025… to już chyba nie urodzę jednak :(

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,

4cs 📌🍀

27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35
    29.05 - bHCG 302, progesteron 39
    2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
    4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60. Pęcherzyk ciążowy 9mm.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    25.06 - 1,6 cm Bączka ❤️ i krwiak 4x9mm
    10.07 - 3,81 cm Bączka 🥹
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Piret Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Ja również chętnie dołączę i życzę Nam, aby każda z nas tuliła już swojego bobasa w 2026 roku 🥹 któraś z Was wspomniała o 'typie zadaniowca' ja także taka jestem już tyle razy w głowie planowałam wszystko, który miesiąc kiedy najlepiej bo wtedy chrzciny wypadną w takim miesiącu itp zdecydowanie lubię aby wszystko było po mojemu, wszystko zaplanowane na tip top no i co? … życie zweryfikowało.. tyle się działo, że aktualnie cierpliwie czekam, aż los się do mnie uśmiechnie 🌷

Bergamotka94, OrkiszowaSowa, karasol, anett13 lubią tę wiadomość

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔
    2x cb 💔

💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez

W trakcie diagnostyki
    ✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉
    ❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III;

Fragmentacja DNA 6% ✔️
    HSG ~ odwołane (infekcja) ⏳
    Konsultacja immunologiczna 🔜

🤞 Team #rodzew2026 🍀
  • Ola9896 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Hej dziewczyny ! Ja również chętnie dołączę i życzę Nam, aby każda z nas tuliła już swojego bobasa w 2026 roku 🥹 któraś z Was wspomniała o 'typie zadaniowca' ja także taka jestem już tyle razy w głowie planowałam wszystko, który miesiąc kiedy najlepiej bo wtedy chrzciny wypadną w takim miesiącu itp zdecydowanie lubię aby wszystko było po mojemu, wszystko zaplanowane na tip top no i co? … życie zweryfikowało.. tyle się działo, że aktualnie cierpliwie czekam, aż los się do mnie uśmiechnie 🌷
    Dokładnie!!! Ja nie wiem, co miałam w głowie, ale liczyłam, na ciąże w grudniu i miałam super plan na rozszerzanie diety bobasa na lato, pierwsze dni bobasa przy kolędach i chrzciny. Już liczyłam kiedy pójdę na L4 w pracy. Człowiek jest jednak naiwny 😂😂

Bergamotka94, OrkiszowaSowa, Nikolala, karasol, MoniaB lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 kwietnia, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że ja byłam po prostu pewna że uda mi się w pierwszym miesiącu, a tu szok 😂 już planowałam jak wszystkim powiem o mojej ciąży, no ale niestety narazie nic i świruje

Bergamotka94, karasol lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 kwietnia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie już jakieś dzieci?

• Ola9896 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra18070! wrote:
    Ja wam powiem, że ja byłam po prostu pewna że uda mi się w pierwszym miesiącu, a tu szok 😂 już planowałam jak wszystkim powiem o mojej ciąży, no ale niestety narazie nic i świruje
    Ja już miałam zaplanowane, że rodzicom powiem w majówkę, a siostrze zamówię koszulkę z tą informacją. Teraz wydaje się to zabawne, ale jak już jesteś po tej owulacji i niby masz „objawy” to świrujesz i prawie to wszystko chcesz zamawiać, bo przecież masz objawy 😂

Nikolala lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 kwietnia, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy macie teraz owulację dziewczyny?

Wysłany: 13 kwietnia, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola9896 wrote:
    Ja już miałam zaplanowane, że rodzicom powiem w majówkę, a siostrze zamówię koszulkę z tą informacją. Teraz wydaje się to zabawne, ale jak już jesteś po tej owulacji i niby masz „objawy” to świrujesz i prawie to wszystko chcesz zamawiać, bo przecież masz objawy 😂
    Tak ja też już chciałam już takie rzeczy zamawiać hahah już nawet oglądałam ciuszki dla dzieci 😂

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ