X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Sandra18070! Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątek dla kobiet, które pragną być mamusiami w 2026 roku ❤️

Ananabanana, Nikolala lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 kwietnia, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Jeśli tu jesteście to oznacza że nie udało wam się zajść w ciążę w tym cyklu, tak jak mi! Proponuję wzajemne wsparcie w tym nowym początku ❤️

OrkiszowaSowa, Ananabanana, Marzycielka94, Powder, karasol, Świeżynka97, Agathere lubią tę wiadomość

• OrkiszowaSowa Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Sandra! Dołączam się do grona staraczek planujących poród w 2026. Planowaną owulację mam mieć między 24 a 28 kwietnia, więc niestety na grudniowy 'prezent' nie mam co liczyć, ale nie poddajemy się - działamy dalej! A jak to wygląda u Ciebie? Oby najbliższy cykl okazał się dla nas owocny :)

Syn - maj 2024
    Pierwsza miesiączka po porodzie: styczeń 2025
    Starania o drugiego malucha rozpoczęte! 💪
    Wciąż kp 🤱🏻

Wysłany: 11 kwietnia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć owulację mniej więcej 22 kwietnia, dziś mam 1 dzień cyklu 😒 a ile się już staracie?

• cherivalkyrie Nowa

Wysłany: 11 kwietnia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dołączam do Was. Ja walczę z manią testowania, mimo, że dopiero 20 dzień cyklu (zwykle trwa 30 dni). Miałyście może sytuację, że test pokazywał cień cienia po kilku godzinach? 2 różne testy i to samo, delikatna różowa kreska po czasie podanym w instrukcji.

• Ola9896 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Znalazłam to forum po drugim cyklu nie udanym. Mimo, że to początek i „nie mam się czym przejmować” i tak przykro, szczególnie, że dziś dostałam okres, którego miałam nie dostać, bo wszystko wskazywało na to, że się udało.
    Ale 2026 musi być nasz!❤️

Wysłany: 11 kwietnia, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cherivalkyrie wrote:
    Hej dziewczyny! Dołączam do Was. Ja walczę z manią testowania, mimo, że dopiero 20 dzień cyklu (zwykle trwa 30 dni). Miałyście może sytuację, że test pokazywał cień cienia po kilku godzinach? 2 różne testy i to samo, delikatna różowa kreska po czasie podanym w instrukcji.
    Miałam tak, zamówiłam testy easy home i raz miałam cień a raz nie, zwariować można normalnie 😵‍💫 ja też mam manię testowania, obiecuję sobie że nie będę tego robić dopóki @ się nie spóźni a potem i tak robię swoje… podeślę wam zaraz te moje blade kreski

Wysłany: 11 kwietnia, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola9896 wrote:
    Hej! Znalazłam to forum po drugim cyklu nie udanym. Mimo, że to początek i „nie mam się czym przejmować” i tak przykro, szczególnie, że dziś dostałam okres, którego miałam nie dostać, bo wszystko wskazywało na to, że się udało.
    Ale 2026 musi być nasz!❤️
    U mnie to 3 nieudany cykl, a mam duże obawy ze względu na moją wagę, dlatego też zaczynam dietę. Masz rację, niby to początek a jednak jakoś tak przykro się robi

• emilgiana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tutaj przycupnę. Mi gdyby się jakimś cudem udało w tym cyklu to i tak poród wypadałby na początek stycznia ☺️ ale nie jestem taką optymistką, oby skończyło się na 2026 a nie 2027 czy dalej..

BangBang, Bergamotka94, OrkiszowaSowa, Marzycielka94, Nikolala lubią tę wiadomość

Starania na luzie od 01.2022r.
    Starania mega na poważnie od 01.2024r.
    🙋🏻‍♀️ 27 lat
    PCOS, IO 😬
    Stymulacja Lametta ❌
    Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
    TSH: 3.83 ulU/ml
    🙋🏼 30 lat
    Budowa, ilość, ruchliwość ✅
    Morfologia: 6% 💪🏻✅
    Nosi się to pragnienie jak kamień pod skórą. Nie widać go, ale boli przy każdym kroku.
    To tęsknota do kogoś, kto jeszcze nie ma imienia, ale już ma miejsce w sercu, w ramionach, w życiu.
    Każdy miesiąc to nowa nadzieja,
    i nowe rozczarowanie, które milknie w poduszce.
    A mimo to serce nadal szepcze:
    ‘Jeszcze poczekam. Raz jeszcze.’
  • Ananabanana Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dołączam do Was. Co prawda jeszcze nie przyszła miesiączka, ale testy są białe więc obstawiam, że nic z tego.
    Zaraz będę mieć rok starań i duży roller coaster miesiączkowy.
    Team #rodzew2026. 🥰🙂

💁‍♀️30 💁‍♂️31 🐈🐈‍⬛

× niedoczynność tarczycy
    💊Letrox 75

Cykle- 27-34
  • Karolaaa95 Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Moim pierwszym postem na forum dołączam do grona #rodzew2026 (mam nadzieję 😁)

Na razie oficjalnie sie „nie staramy” bo planujemy zacząć za jakieś 3 miesiące, ale ja i tak co miesiąc mam nadzieję, że to już. Na razie 4 dc, zobaczymy jak będzie w tym miesiącu 😊 Od 12 lat mam zdiagnozowany PCOS, więc obawiam się że nie będzie tak łatwo, ale zobaczymy 🤞💪

Alo3s, Marza lubią tę wiadomość

👩🏼‍❤️‍👨🏻 ’95 & ’94
    🐱 ’19

Ona: PCOS
    💊Omega
    💊Ovarin: inizytol, kwas foliowy, Wit. D, Wit B6 i B12, chrom, selen, kwas pantotenowy
    💊Niepokalanek
    💊Wit. D
    🔜 zioła ojca Sroki
  • Ola9896 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też długo zbieraliśmy się do tego starania się „na poważnie”. Przedtem dużo rozmawialiśmy, ustalaliśmy, który miesiąc będzie okej żeby zgrać to z pracą itp. Wtedy myślałam, że to jest takie „chwila moment”, przecież to nic skomplikowanego, tyle ludzi ma dzieci, więc i my możemy. Ale jak widać to nie takie hop siup i od razu się nie uda.
    A fakt, że jestem typem zadaniowca i we wszystko angażuje się na 100% nie pomaga w porażce, na którą nie ma się do końca wpływu :/
    Ale mimo to rok 2026 brzmi bardzo dobrze 😄

Bergamotka94, Karolaaa95, Julinka lubią tę wiadomość

• Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola9896 wrote:
    My też długo zbieraliśmy się do tego starania się „na poważnie”. Przedtem dużo rozmawialiśmy, ustalaliśmy, który miesiąc będzie okej żeby zgrać to z pracą itp. Wtedy myślałam, że to jest takie „chwila moment”, przecież to nic skomplikowanego, tyle ludzi ma dzieci, więc i my możemy. Ale jak widać to nie takie hop siup i od razu się nie uda.
    A fakt, że jestem typem zadaniowca i we wszystko angażuje się na 100% nie pomaga w porażce, na którą nie ma się do końca wpływu :/
    Ale mimo to rok 2026 brzmi bardzo dobrze 😄

Ja też tu przycupnę i ja też celowałam w odpowiednią część roku bo myślałam że to się szybciej uda 🫠 mija 4 miesiąc, choć tak naprawdę drugi miesiąc starań na poważnie, przebadałam się na prawie wszystkie strony i teraz świruje w drugą stronę, że to jednak będzie trwało długo :(
    Na ten cykl też się nie nastawiam więc tak jak zakładałam że urodzę w 2025… to już chyba nie urodzę jednak :(

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
    Kwasy Omega 3 BioCardine
    Prenacaps Multi 1, Wit. D

4cs 📌🍀

27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35
    29.05 - bHCG 302, progesteron 39
    2.06 - bHCG 1546, progesteron 26

💫team #rodzew2026 🪄
  • Piret Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Ja również chętnie dołączę i życzę Nam, aby każda z nas tuliła już swojego bobasa w 2026 roku 🥹 któraś z Was wspomniała o 'typie zadaniowca' ja także taka jestem już tyle razy w głowie planowałam wszystko, który miesiąc kiedy najlepiej bo wtedy chrzciny wypadną w takim miesiącu itp zdecydowanie lubię aby wszystko było po mojemu, wszystko zaplanowane na tip top no i co? … życie zweryfikowało.. tyle się działo, że aktualnie cierpliwie czekam, aż los się do mnie uśmiechnie 🌷

Bergamotka94, OrkiszowaSowa, karasol lubią tę wiadomość

👩🏼 34 🧔🏻‍♂️ 37

cp i 2x cb 💔

💊 wit. B12, B6, wit. D, foliany, cholina, koenzym,
    wit. K2, niepokalanek, magnez,

W trakcie diagnostyki
    MUCHa ✅
    Zespół antyfosfolipidowy - brak ✅
    mutacja MTHFR A1298C,
    Fragmentacja DNA 6% ✔️
    Kir/kariotypy 🔜
    HSG 🔜

🤞 Team #rodzew2026 🍀
  • Ola9896 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Hej dziewczyny ! Ja również chętnie dołączę i życzę Nam, aby każda z nas tuliła już swojego bobasa w 2026 roku 🥹 któraś z Was wspomniała o 'typie zadaniowca' ja także taka jestem już tyle razy w głowie planowałam wszystko, który miesiąc kiedy najlepiej bo wtedy chrzciny wypadną w takim miesiącu itp zdecydowanie lubię aby wszystko było po mojemu, wszystko zaplanowane na tip top no i co? … życie zweryfikowało.. tyle się działo, że aktualnie cierpliwie czekam, aż los się do mnie uśmiechnie 🌷
    Dokładnie!!! Ja nie wiem, co miałam w głowie, ale liczyłam, na ciąże w grudniu i miałam super plan na rozszerzanie diety bobasa na lato, pierwsze dni bobasa przy kolędach i chrzciny. Już liczyłam kiedy pójdę na L4 w pracy. Człowiek jest jednak naiwny 😂😂

Bergamotka94, OrkiszowaSowa, Nikolala, karasol, MoniaB lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 kwietnia, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że ja byłam po prostu pewna że uda mi się w pierwszym miesiącu, a tu szok 😂 już planowałam jak wszystkim powiem o mojej ciąży, no ale niestety narazie nic i świruje

Bergamotka94, karasol lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 kwietnia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie już jakieś dzieci?

• Ola9896 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra18070! wrote:
    Ja wam powiem, że ja byłam po prostu pewna że uda mi się w pierwszym miesiącu, a tu szok 😂 już planowałam jak wszystkim powiem o mojej ciąży, no ale niestety narazie nic i świruje
    Ja już miałam zaplanowane, że rodzicom powiem w majówkę, a siostrze zamówię koszulkę z tą informacją. Teraz wydaje się to zabawne, ale jak już jesteś po tej owulacji i niby masz „objawy” to świrujesz i prawie to wszystko chcesz zamawiać, bo przecież masz objawy 😂

Nikolala lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 kwietnia, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy macie teraz owulację dziewczyny?

Wysłany: 13 kwietnia, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola9896 wrote:
    Ja już miałam zaplanowane, że rodzicom powiem w majówkę, a siostrze zamówię koszulkę z tą informacją. Teraz wydaje się to zabawne, ale jak już jesteś po tej owulacji i niby masz „objawy” to świrujesz i prawie to wszystko chcesz zamawiać, bo przecież masz objawy 😂
    Tak ja też już chciałam już takie rzeczy zamawiać hahah już nawet oglądałam ciuszki dla dzieci 😂

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ