STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wszystkim jestem tu nowa ogolnie z takiego forum korzystam pierwszy raz i nie wiem jeszcze co i jak tutaj, więc zadam może kilka pytań. Z jakimi problemami się spotykacie podczas starań, ile czasu już sie staracie? Wspomagacie się jakoś farmakologicznie? A teraz opowiem coś o sobie może. Mam 31 staramy się o drugie dziecko, w pierwsza ciąża szybko zaskoczyła ale to było kilka lat temu człowiek był młodszy. Teraz staramy sie 8msc już i troche to człowieka dołuje, choć świadomość była że nie będzie to szybkie i łatwe. Mam PCOS, IO, ogniska endrometriozy na jajnikach. Cykle mam nieregularne, z leczeniem też ciężko, niestety mój oragnizm nie lubi sztuczności.😅 Terapie sztucznymi hormonami odpadają bo krew ma tendencje do zagęszczania, metformina na uregulowanie cukrów też odpadła z powodu uczulenia na nią. Narazie próba tylko na nafurlanych rzeczach czyli obecnie dieta, duzo ruchu, berberyna, inozytol i kwas foliowy. Zobaczymy co z tego wyniknie. 🙃
-
Cześć. Aktualnie "siedzę " na wątku majowym, ale z racji ze czuję, ze znowu pobędę na wątkach staraniowych dłużej, przycupnę i tutaj 🥹
-
O to chybq ja też muszę na kilku. Pewnie trochę się jeszcze zejdzie zanim cosik się zalęgnie🤭 Dopiero za miesiąc mam powtórkę badań czy się glukoza trochę ustabilizowała. I dalesze myślenie ginkiem czym dalej pchnąć ten mój organizm do "normalnego" funkcjonowania. Że też człowiek zwlekał tyle lat z drugim😄
-
shaylen wrote:Cześć. Aktualnie "siedzę " na wątku majowym, ale z racji ze czuję, ze znowu pobędę na wątkach staraniowych dłużej, przycupnę i tutaj 🥹
Hejka! My się chyba już trochę znamy
👩🏻👨🏻1995
07/11/2023 🟰
13/12/2023🪽🌈
——————————-
11/11/2024 🟰
15/07/2025 🍼
M 🩷 57cm, 2540g
29/07/2025🪽🌈 👼🏻 -
JoaJoaJoa wrote:Hejka! My się chyba już trochę znamy

Bardzo sie ciesze Joa, ze wróciłaś ❤️🫶 Trzymam za Was kciuki 🥹 -
shaylen wrote:Bardzo sie ciesze Joa, ze wróciłaś ❤️🫶 Trzymam za Was kciuki 🥹
Narazie się rozglądam co nieco, jeśli nic się nie zmieni to od lipca startujemy, żeby był ten rok od cc👩🏻👨🏻1995
07/11/2023 🟰
13/12/2023🪽🌈
——————————-
11/11/2024 🟰
15/07/2025 🍼
M 🩷 57cm, 2540g
29/07/2025🪽🌈 👼🏻 -
JoaJoaJoa wrote:Narazie się rozglądam co nieco, jeśli nic się nie zmieni to od lipca startujemy, żeby był ten rok od cc
Ja w sumie jestem 9 miesięcy po cc i juz działamy. Lekarz nie dal ani zielonego światła ani czerwonego. Tylko mowil, ze zalecenia mówią ze rok a najlepiej poltora🤷♀️ Powiedział tez, ze będziemy sie martwić jak zajdę w ciążę. (On chyba tez nie wierzy w ponowny cud ) -
shaylen wrote:Ja w sumie jestem 9 miesięcy po cc i juz działamy. Lekarz nie dal ani zielonego światła ani czerwonego. Tylko mowil, ze zalecenia mówią ze rok a najlepiej poltora🤷♀️ Powiedział tez, ze będziemy sie martwić jak zajdę w ciążę. (On chyba tez nie wierzy w ponowny cud )
Generalnie po ciąży hormony są bardzo rozchwiane i żeby się nie zdziwił jak cudzik będzie dość szybko 😅 -
Nigri wrote:Generalnie po ciąży hormony są bardzo rozchwiane i żeby się nie zdziwił jak cudzik będzie dość szybko 😅
Szczerze? Na prawde tego sobie życzę 🥹 -
shaylen wrote:Ja w sumie jestem 9 miesięcy po cc i juz działamy. Lekarz nie dal ani zielonego światła ani czerwonego. Tylko mowil, ze zalecenia mówią ze rok a najlepiej poltora🤷♀️ Powiedział tez, ze będziemy sie martwić jak zajdę w ciążę. (On chyba tez nie wierzy w ponowny cud )
Cuda się zdarzają 😘
U mojego gina byłam w kwietniu na kontroli no to mówił żeby ten rok minął i tak też sobie niektóre sprawy układam, żeby później można się skupić na ciąży. 🙈
shaylen lubi tę wiadomość
👩🏻👨🏻1995
07/11/2023 🟰
13/12/2023🪽🌈
——————————-
11/11/2024 🟰
15/07/2025 🍼
M 🩷 57cm, 2540g
29/07/2025🪽🌈 👼🏻 -
Hej dziewczyny 😊 ja wracam po ponad 5 latach 🙌🙌🙌 Jestem po 2 cesarkach. Mamy dwie córy - 18.01.2019 oraz 07.11.2020. Liczymy na chłopaka 😁
To nasz pierwszy cykl starań i z wyliczeń wynika, że wczoraj miałam owulację 😉 będę testować 3 czerwca, chyba że nie wytrzymam to szybciej 😂 trzymajcie kciuki 🤞ja też życzę Wam szybkich 2 kresek 💕
Czekam na wątek czerwcowy ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 23:21
Nigri lubi tę wiadomość
Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸Maj 2026 - 1cs
✨3 czerwca - testowanie 🤞
mommytobe -
Hej. Jestem po 2 miesięcznej antykoncepcji z uwagi na bardzo długi cykl i brak efektu starań ok 8 miesięcy po odstawieniu ostatniej antykoncepcji. Jeden z moich cykli miał ponad 70 dni lekarz na 2 miesiace zapisał antykoncepcję teraz kazał odłożyć i starać się od 12 do 14 dnia cyklu. Jak myślicie uda się zająć w ciążę w 1 cyklu po odstawieniu antykoncepcji?
-
mommytobe wrote:Hej dziewczyny 😊 ja wracam po ponad 5 latach 🙌🙌🙌 Jestem po 2 cesarkach. Mamy dwie córy - 18.01.2019 oraz 07.11.2020. Liczymy na chłopaka 😁
To nasz pierwszy cykl starań i z wyliczeń wynika, że wczoraj miałam owulację 😉 będę testować 3 czerwca, chyba że nie wytrzymam to szybciej 😂 trzymajcie kciuki 🤞ja też życzę Wam szybkich 2 kresek 💕
Czekam na wątek czerwcowy ♥️
Idealnie w moje urodziny, z tej okazji życzę sobie aby Twój test był pozytywny a w brzuszku rozgościł się ten chłopiec ☺️
mommytobe lubi tę wiadomość
👩🏻👨🏻1995
07/11/2023 🟰
13/12/2023🪽🌈
——————————-
11/11/2024 🟰
15/07/2025 🍼
M 🩷 57cm, 2540g
29/07/2025🪽🌈 👼🏻 -
Ewa15997 wrote:Hej. Jestem po 2 miesięcznej antykoncepcji z uwagi na bardzo długi cykl i brak efektu starań ok 8 miesięcy po odstawieniu ostatniej antykoncepcji. Jeden z moich cykli miał ponad 70 dni lekarz na 2 miesiace zapisał antykoncepcję teraz kazał odłożyć i starać się od 12 do 14 dnia cyklu. Jak myślicie uda się zająć w ciążę w 1 cyklu po odstawieniu antykoncepcji?
Różnie może być już nie jedna tak zaszła zaraz po odstawieniu anty. -
Hej Dziewczyny! Nie jestem pewna czy któraś z Was mnie kojarzy, ale w zeszłym roku sporo udzielałam się na wątkach miesięcznych. Cały poprzedni rok był dla mnie niezwykle trudny - dowiedzieliśmy się o niepłodności, a lekarze dawali nam naprawdę niewielkie szanse na naturalną ciążę. W listopadzie przeżyliśmy też stratę... Ostatecznie jednak wydarzył się nasz mały cud i w lutym zobaczyłam wymarzone dwie kreski. Ciąża szczęśliwie trwa do dzisiaj.
Te trudne doświadczenia sprawiły, że bardzo chciałam przekuć je w coś wartościowego. Fakt, że studiuję psychologię, popchnął mnie do decyzji, by swoją pracę magisterską poświęcić właśnie tematowi niepłodności. W związku z tym chciałabym Was ogromnie poprosić o wzięcie udziału w ankiecie. Skupia się ona na strategiach radzenia sobie ze stresem oraz poczuciu sensu życia u kobiet zmagających się z niepłodnością.
Będę wdzięczna za każdy wypełniony kwestionariusz. Badanie jest oczywiście w 100% anonimowe.
Link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2MALRyInUG8N9n4PYT8SrBR6kYrctXmWnEJ8A4EalcOhiOQ/viewform?usp=dialog
Z góry pięknie Wam dziękuję za pomoc i wsparcie! Mocno Was ściskam i życzę Wam mnóstwa siły i spełnienia tego najważniejszego i najpiękniejszego marzenia
-