Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Nigri Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim jestem tu nowa ogolnie z takiego forum korzystam pierwszy raz i nie wiem jeszcze co i jak tutaj, więc zadam może kilka pytań. Z jakimi problemami się spotykacie podczas starań, ile czasu już sie staracie? Wspomagacie się jakoś farmakologicznie? A teraz opowiem coś o sobie może. Mam 31 staramy się o drugie dziecko, w pierwsza ciąża szybko zaskoczyła ale to było kilka lat temu człowiek był młodszy. Teraz staramy sie 8msc już i troche to człowieka dołuje, choć świadomość była że nie będzie to szybkie i łatwe. Mam PCOS, IO, ogniska endrometriozy na jajnikach. Cykle mam nieregularne, z leczeniem też ciężko, niestety mój oragnizm nie lubi sztuczności.😅 Terapie sztucznymi hormonami odpadają bo krew ma tendencje do zagęszczania, metformina na uregulowanie cukrów też odpadła z powodu uczulenia na nią. Narazie próba tylko na nafurlanych rzeczach czyli obecnie dieta, duzo ruchu, berberyna, inozytol i kwas foliowy. Zobaczymy co z tego wyniknie. 🙃

• shaylen Autorytet

Wysłany: 14 maja, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Aktualnie "siedzę " na wątku majowym, ale z racji ze czuję, ze znowu pobędę na wątkach staraniowych dłużej, przycupnę i tutaj 🥹

👱‍♀️28 👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

05.26 wracamy do gry 🤞
    Czy ponownie stanie się CUD? 🥹

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png
  • Nigri Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to chybq ja też muszę na kilku. Pewnie trochę się jeszcze zejdzie zanim cosik się zalęgnie🤭 Dopiero za miesiąc mam powtórkę badań czy się glukoza trochę ustabilizowała. I dalesze myślenie ginkiem czym dalej pchnąć ten mój organizm do "normalnego" funkcjonowania. Że też człowiek zwlekał tyle lat z drugim😄

• Nigri Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze jeszcze dobrze rozkminić tą aplikację stąd.

• JoaJoaJoa Autorytet

Wysłany: 15 maja, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    Cześć. Aktualnie "siedzę " na wątku majowym, ale z racji ze czuję, ze znowu pobędę na wątkach staraniowych dłużej, przycupnę i tutaj 🥹

Hejka! My się chyba już trochę znamy ;)

👩🏻👨🏻1995

07/11/2023 🟰
    13/12/2023🪽🌈

——————————-

11/11/2024 🟰
    15/07/2025 🍼
    M 🩷 57cm, 2540g

29/07/2025🪽🌈 👼🏻
  • shaylen Autorytet

Wysłany: 15 maja, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoaJoaJoa wrote:
    Hejka! My się chyba już trochę znamy ;)

Bardzo sie ciesze Joa, ze wróciłaś ❤️🫶 Trzymam za Was kciuki 🥹

👱‍♀️28 👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲

05.26 wracamy do gry 🤞

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png
  • JoaJoaJoa Autorytet

Wysłany: 15 maja, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    Bardzo sie ciesze Joa, ze wróciłaś ❤️🫶 Trzymam za Was kciuki 🥹

Narazie się rozglądam co nieco, jeśli nic się nie zmieni to od lipca startujemy, żeby był ten rok od cc

👩🏻👨🏻1995

07/11/2023 🟰
    13/12/2023🪽🌈

——————————-

11/11/2024 🟰
    15/07/2025 🍼
    M 🩷 57cm, 2540g

29/07/2025🪽🌈 👼🏻
  • shaylen Autorytet

Wysłany: 15 maja, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoaJoaJoa wrote:
    Narazie się rozglądam co nieco, jeśli nic się nie zmieni to od lipca startujemy, żeby był ten rok od cc

Ja w sumie jestem 9 miesięcy po cc i juz działamy. Lekarz nie dal ani zielonego światła ani czerwonego. Tylko mowil, ze zalecenia mówią ze rok a najlepiej poltora🤷‍♀️ Powiedział tez, ze będziemy sie martwić jak zajdę w ciążę. (On chyba tez nie wierzy w ponowny cud )

👱‍♀️28 👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲

05.26 wracamy do gry 🤞

age.png
  • Nigri Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    Ja w sumie jestem 9 miesięcy po cc i juz działamy. Lekarz nie dal ani zielonego światła ani czerwonego. Tylko mowil, ze zalecenia mówią ze rok a najlepiej poltora🤷‍♀️ Powiedział tez, ze będziemy sie martwić jak zajdę w ciążę. (On chyba tez nie wierzy w ponowny cud )

Generalnie po ciąży hormony są bardzo rozchwiane i żeby się nie zdziwił jak cudzik będzie dość szybko 😅

• shaylen Autorytet

Wysłany: 15 maja, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Generalnie po ciąży hormony są bardzo rozchwiane i żeby się nie zdziwił jak cudzik będzie dość szybko 😅

Szczerze? Na prawde tego sobie życzę 🥹

👱‍♀️28 👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲

05.26 wracamy do gry 🤞

age.png
  • Nigri Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    Szczerze? Na prawde tego sobie życzę 🥹

I ja tobie również żeby się wszystko pięknie potoczyło 🙂

shaylen lubi tę wiadomość

• JoaJoaJoa Autorytet

Wysłany: 16 maja, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:

Cuda się zdarzają 😘

U mojego gina byłam w kwietniu na kontroli no to mówił żeby ten rok minął i tak też sobie niektóre sprawy układam, żeby później można się skupić na ciąży. 🙈

shaylen lubi tę wiadomość

👩🏻👨🏻1995

07/11/2023 🟰
    13/12/2023🪽🌈

——————————-

11/11/2024 🟰
    15/07/2025 🍼
    M 🩷 57cm, 2540g

29/07/2025🪽🌈 👼🏻
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 20 maja, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊 ja wracam po ponad 5 latach 🙌🙌🙌 Jestem po 2 cesarkach. Mamy dwie córy - 18.01.2019 oraz 07.11.2020. Liczymy na chłopaka 😁
    To nasz pierwszy cykl starań i z wyliczeń wynika, że wczoraj miałam owulację 😉 będę testować 3 czerwca, chyba że nie wytrzymam to szybciej 😂 trzymajcie kciuki 🤞ja też życzę Wam szybkich 2 kresek 💕
    Czekam na wątek czerwcowy ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 23:21

Nigri lubi tę wiadomość

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸Maj 2026 - 1cs
    ✨3 czerwca - testowanie 🤞

mommytobe
  • Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 21 maja, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem po 2 miesięcznej antykoncepcji z uwagi na bardzo długi cykl i brak efektu starań ok 8 miesięcy po odstawieniu ostatniej antykoncepcji. Jeden z moich cykli miał ponad 70 dni lekarz na 2 miesiace zapisał antykoncepcję teraz kazał odłożyć i starać się od 12 do 14 dnia cyklu. Jak myślicie uda się zająć w ciążę w 1 cyklu po odstawieniu antykoncepcji?

• JoaJoaJoa Autorytet

Wysłany: 21 maja, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Hej dziewczyny 😊 ja wracam po ponad 5 latach 🙌🙌🙌 Jestem po 2 cesarkach. Mamy dwie córy - 18.01.2019 oraz 07.11.2020. Liczymy na chłopaka 😁
    To nasz pierwszy cykl starań i z wyliczeń wynika, że wczoraj miałam owulację 😉 będę testować 3 czerwca, chyba że nie wytrzymam to szybciej 😂 trzymajcie kciuki 🤞ja też życzę Wam szybkich 2 kresek 💕
    Czekam na wątek czerwcowy ♥️

Idealnie w moje urodziny, z tej okazji życzę sobie aby Twój test był pozytywny a w brzuszku rozgościł się ten chłopiec ☺️

mommytobe lubi tę wiadomość

👩🏻👨🏻1995

07/11/2023 🟰
    13/12/2023🪽🌈

——————————-

11/11/2024 🟰
    15/07/2025 🍼
    M 🩷 57cm, 2540g

29/07/2025🪽🌈 👼🏻
  • Nigri Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:
    Hej. Jestem po 2 miesięcznej antykoncepcji z uwagi na bardzo długi cykl i brak efektu starań ok 8 miesięcy po odstawieniu ostatniej antykoncepcji. Jeden z moich cykli miał ponad 70 dni lekarz na 2 miesiace zapisał antykoncepcję teraz kazał odłożyć i starać się od 12 do 14 dnia cyklu. Jak myślicie uda się zająć w ciążę w 1 cyklu po odstawieniu antykoncepcji?

Różnie może być już nie jedna tak zaszła zaraz po odstawieniu anty.

• snieżka Autorytet

Wysłany: 24 maja, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Nie jestem pewna czy któraś z Was mnie kojarzy, ale w zeszłym roku sporo udzielałam się na wątkach miesięcznych. Cały poprzedni rok był dla mnie niezwykle trudny - dowiedzieliśmy się o niepłodności, a lekarze dawali nam naprawdę niewielkie szanse na naturalną ciążę. W listopadzie przeżyliśmy też stratę... Ostatecznie jednak wydarzył się nasz mały cud i w lutym zobaczyłam wymarzone dwie kreski. Ciąża szczęśliwie trwa do dzisiaj.

Te trudne doświadczenia sprawiły, że bardzo chciałam przekuć je w coś wartościowego. Fakt, że studiuję psychologię, popchnął mnie do decyzji, by swoją pracę magisterską poświęcić właśnie tematowi niepłodności. W związku z tym chciałabym Was ogromnie poprosić o wzięcie udziału w ankiecie. Skupia się ona na strategiach radzenia sobie ze stresem oraz poczuciu sensu życia u kobiet zmagających się z niepłodnością.
    Będę wdzięczna za każdy wypełniony kwestionariusz. Badanie jest oczywiście w 100% anonimowe.

Link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2MALRyInUG8N9n4PYT8SrBR6kYrctXmWnEJ8A4EalcOhiOQ/viewform?usp=dialog

Z góry pięknie Wam dziękuję za pomoc i wsparcie! Mocno Was ściskam i życzę Wam mnóstwa siły i spełnienia tego najważniejszego i najpiękniejszego marzenia <3

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
‹‹ 154 155 156 157 158
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ