Staraczki mięśniaczki - mięśniak w macicy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej Malinek 91
Fajny tytuł nadałaś wątkowi
Ja z chęcią dołączę bo mnie też niestety to dotyczy, chociaż lekarz powiedział mi że mięśniak nie powinien być przeszkodą w zajściu no ale jak do tej pory się nie udało. Miło będzie pogadać i wymieniać się doświadczeniami na ten temat -
nick nieaktualny
-
Również mam mięsniaczka malutkiego ale podobno w takim miejscu się zadomowił i jest tak maleńki, że kompletnie nie przeszkadza w zajściu w ciąże ale tak czy siak chętnie dołączęKiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalinek o kurczę a co lekarz na to? Bo wiem że można je leczyć hormonalnie bądź usunąć operacyjnie. Duży jest Twój mięśniak?
U mnie wyszło brak naturalnych owulacji (mięśniak niby nie zawadza ale jednak jest) Poza tym Mój miał zabieg na żylaki powrózka nasiennnego bo mieliśmy problem z ilością nasienia, było za mało teraz mija 3ci miesiąc od zabiegu mam nadzieję że wyniki się poprawią... -
46x33x40 mm... więc spory. Mogę go usunąć, ale lekarz kazała się najpierw starać o dziecko, ponoć to dla mnie bezpieczniejsze, i pewniejsza sprawa że donoszę ciążę bez ingerencji... Mam wizytę 29tego, zobaczymy co mi powie...Kiedyś będziemy mamami
-
nick nieaktualnyNo to rzeczywiście jest spory i jeszcze jak masz krwawienia to niezbyt dobrze, mam nadzieję że na wizycie dowiesz się czegoś więcej. Trzymam zatem kciuki U mnie mięśniak nie daje żadnych objawów na szczęście. Mój lekarz kazał działać mimo to bo uważa że nie jest przeszkodą. Przede mną jeszcze Hsg więc z tym wiążę większe nadzieje.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karolina2787 dopiero we wrześniu mąż idzie do lekarza ale pewnie między innymi palenie papierosów na to wpłynęło . Od ponad dwóch miesięcy nie pali i bierze witaminy we wrześniu powtarzamy badanie nasienia i wizyta u urologa już umówiona
Ja miesiączki ze skrzepami mam czasami ale nie łączyłabym tego z mięśniakiem ponieważ mam takie miesiączki od czasu do czasu ale nie zaczeło się to teraz tylko już od początku miesiączkowania a mięśniaka mam od nie dawnaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 19:45
Karolina2787 lubi tę wiadomość
Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
nick nieaktualny
-
Karolina wizytę mamy na 13 września i kilka dni przed wykona mąż badanie nasienia a palił ho ho i jeszcze trochę pewnie od podstawówki a teraz mamy oboje po 29 lat palił sporo chociaż w ostatnich miesiącach trochę ograniczył aż ponad dwa miechy temu rzucił całkowicie bo chce tak bardzo bobaska jak i ja . Ja też popalałam czasem ale nie wiele i też rzuciłam całkowicie
A któraś z Was czeka teraz na @ albo raczej jej brak? U mnie 2-4 dni czekania i wkręcania sobie wszystkich możliwych objawów hehe
I też łykam wiesiołkaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 20:03
Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
Ja zawsze miałam jakieś tam skrzepy, więc nie łączę tego z mięśniakiem... ja właśnie dziś dostałam @
Jeśli chodzi o Wieśka - /OEPAROL i niby w ulotce jest ze 2 dziennie, to czytałam, że ok 4 dziennie powinno się brać....
Aishha - mi też lekarz powiedział żeby nie ruszać narazie, szczególnie dlatego, że one odrastają... Niestety usunięcie nie jest " na zawsze "Kiedyś będziemy mamami