Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 14 września   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki mięśniaczki - mięśniak w macicy
Odpowiedz

Staraczki mięśniaczki - mięśniak w macicy

Oceń ten wątek:
  • malinek 91 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!! postanowiłam założyć ten wątek, bo czuje się trochę osamotniona w staraniach o dzidziusia z takim problemem... mam nadzieję, że nie tylko ja tak mam!! wspierajmy się !

Karolina2787, Dominisia883 lubią tę wiadomość

Kiedyś będziemy mamami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Malinek 91 :)

Fajny tytuł nadałaś wątkowi :D
    Ja z chęcią dołączę bo mnie też niestety to dotyczy, chociaż lekarz powiedział mi że mięśniak nie powinien być przeszkodą w zajściu no ale jak do tej pory się nie udało. Miło będzie pogadać i wymieniać się doświadczeniami na ten temat :)

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie. ..ile się staracie ? my juz 4cykle...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to króciutko :) Nie musi to być związane akurat z mięśniakiem bo zdrowa para może się starać bez powodzenia do roku nawet. My staramy się 34 cykl

• Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również mam mięsniaczka malutkiego ale podobno w takim miejscu się zadomowił i jest tak maleńki, że kompletnie nie przeszkadza w zajściu w ciąże ale tak czy siak chętnie dołączę ;)

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinek wierzę że w najbliższym czasie uda Ci się zajść w ciążę bez problemu :)

Dominisia widzę że u Ciebie jeszcze problem z nasieniem. Wiadomo dlaczego?

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak, krótko, ale mój mięśniak rośnie, jest śródścienny, i powoduje krwawienia od ok 16 dnia cyklu :( także mocno przeszkadza....

Karolina 2787 a co u Was jest powodem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinek o kurczę :/ a co lekarz na to? Bo wiem że można je leczyć hormonalnie bądź usunąć operacyjnie. Duży jest Twój mięśniak?

U mnie wyszło brak naturalnych owulacji (mięśniak niby nie zawadza ale jednak jest) Poza tym Mój miał zabieg na żylaki powrózka nasiennnego bo mieliśmy problem z ilością nasienia, było za mało teraz mija 3ci miesiąc od zabiegu mam nadzieję że wyniki się poprawią...

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    46x33x40 mm... więc spory. Mogę go usunąć, ale lekarz kazała się najpierw starać o dziecko, ponoć to dla mnie bezpieczniejsze, i pewniejsza sprawa że donoszę ciążę bez ingerencji... Mam wizytę 29tego, zobaczymy co mi powie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście jest spory i jeszcze jak masz krwawienia to niezbyt dobrze, mam nadzieję że na wizycie dowiesz się czegoś więcej. Trzymam zatem kciuki :) U mnie mięśniak nie daje żadnych objawów na szczęście. Mój lekarz kazał działać mimo to bo uważa że nie jest przeszkodą. Przede mną jeszcze Hsg więc z tym wiążę większe nadzieje.

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze w końcu nam się uda... gdyby lekarka widziała, że nie zajdę w ciążę przez mięsniaka, to pewnie zaleciła by usunięcie :) dlatego zaczełam łykać OVARIN i olej z wiesiołka na śluz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda się uda, zobaczysz że szybko i pomimo mięśniaka, wierzę w to :) Ja też łykam wieśka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i pomaga Ci? ja dopiero zaczęłam z nim przygodę :)

• Aishha Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też mam miesniaka i słyszałam że lepiej go nie ruszać. Tym bardziej ze miałam histeroskopie i laparoskopie i nie wycieli.
    A macie przez to miesiączki ze skrzepami?

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinek Szczerze to tak :) ale łykam go różnie bo wcześniej brałam później przerwa w staraniach i nic a teraz znowu od dwóch cykli. A ile dziennie i z jakiej firmy masz wieśka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 19:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha dużego masz mięśniaka? U mnie czasem się zdarzają @ ze skrzepami ale niewielkimi.

• Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 dopiero we wrześniu mąż idzie do lekarza ale pewnie między innymi palenie papierosów na to wpłynęło ;). Od ponad dwóch miesięcy nie pali i bierze witaminy ;) we wrześniu powtarzamy badanie nasienia i wizyta u urologa już umówiona ;)
    Ja miesiączki ze skrzepami mam czasami ale nie łączyłabym tego z mięśniakiem ponieważ mam takie miesiączki od czasu do czasu ale nie zaczeło się to teraz tylko już od początku miesiączkowania a mięśniaka mam od nie dawna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 19:45

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia To gratki dla męża że rzucił palenie :D długo palił? 3mam kciuki za b. nasienia a na kiedy wizytę macie?

Dominisia883 lubi tę wiadomość

• Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina wizytę mamy na 13 września i kilka dni przed wykona mąż badanie nasienia a palił ho ho i jeszcze trochę :D pewnie od podstawówki :D a teraz mamy oboje po 29 lat :D palił sporo chociaż w ostatnich miesiącach trochę ograniczył aż ponad dwa miechy temu rzucił całkowicie bo chce tak bardzo bobaska jak i ja :D. Ja też popalałam czasem ale nie wiele i też rzuciłam całkowicie ;)

A któraś z Was czeka teraz na @ albo raczej jej brak? :D U mnie 2-4 dni czekania i wkręcania sobie wszystkich możliwych objawów hehe

I też łykam wiesiołka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 20:03

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam jakieś tam skrzepy, więc nie łączę tego z mięśniakiem... ja właśnie dziś dostałam @ :(

Jeśli chodzi o Wieśka - /OEPAROL i niby w ulotce jest ze 2 dziennie, to czytałam, że ok 4 dziennie powinno się brać....

Aishha - mi też lekarz powiedział żeby nie ruszać narazie, szczególnie dlatego, że one odrastają... Niestety usunięcie nie jest " na zawsze "

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ