Staraczki mięśniaczki - mięśniak w macicy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze się pocieszam że do @ ok 2 dni i test bobo o czułości 25 to może za wcześnie go zrobiłam hehe.Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -
nick nieaktualny
-
Dominisia daj znać jak tam po kolejnym teście! !! dziewczyny, a Wasi Panowie biorą suplementy bo im badania złe wyszły, czy tak po prostu? bo mój to w sumie jak mi się przypomni to kwas foliowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 11:37
Kiedyś będziemy mamami -
nick nieaktualnyDominisia no właśnie co tam jak tam? Sikałaś dziś?
Malinek Mój bierze bo mieliśmy zabieg na ŻPN i musi się wzmacniać co by szybciej się wyniki poprawiły, miejmy nadzieję że coś pomogą ale i wcześniej też brał tak dla zdrowotności razem ze mną i o dziwo sam się upomina -
nick nieaktualnyFaktem jest że siedząca praca wpływa na jakość nasienia ponieważ podgrzewają się jądra a co za tym idzie i plemniki ale to zapewne wiesz. Ja w ten temat trochę się wdrożyć musiałam bo to niestety nas dotyczy, co prawda mój nie ma siedzącej pracy a raczej odwrotnie jednakże gorące prysznic, dźwiganie czy trzymanie laptopa na udach też nie jest wskazane dlatego staramy się tego unikać. A jak już doszły żylaki powrózka nasiennego to już wgl musieliśmy uważać dodatkowo jeszcze suple. Malinek dobrze by było gdyby Twój mąż jednak zrobił badanie nasienia to podstawa w staraniach a nóż w razie czego szybko będziesz wiedziała o co kaman a jak będzie dobrze to tym bardziej będziesz zadowolona że jest ok i obierzecie inny kierunek działania
-
Narazie jeszcze nie robiłam testu ale mam dwa więc zrobię jeden jeszcze dziś a drugi jutro rano jeśli nadal nie będzie @ bo tych plamien miesiączka nazwać nie mogę... Wczoraj dwa razy delikatne plamienie i dziś też dwa razy i dziś też bolał mnie brzuch tak jak pierwszego dnia @ boli ale już w sumie przeszło. Nie wiem o co chodzi. Ostatnie plamienie było delikatnie brązowe.
Jeśli chodzi o witaminy, które bierze mój mąż to bierze je ponieważ wyniki miał bardzo średnie. We wrześniu powtórzy badanie nasienia i zobaczymy czy witaminki coś dałyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 22:11
Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
Oj to trzymam kciuki, żeby wszystko było ok malinek :*. Coś tu cichutko się zrobiło i wątek nam spadł na drugą stronę.Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
Hej dziewczyny czy jeszcze można do Was dołączyć? widzę że trochę przycichło tutaj;)
Ja jestem właśnie 3 tydzień po wycięciu dwóch mięśniaków. Jeden 5,5 cm drugi 7cm. Staramy się z mężem już 2,5 roku i jak na razie nic. Podstawowe badania mamy zrobione i wszystko jest niby ok, a ciąży jak nie było tak nie ma. Myślałam że może to wina mięśniaków, ale lekarz mówi że nie... jednak nadzieja umiera ostatnia i modlę się żeby to jednak był nasz problem.
pozdrawiam:) -
nick nieaktualnyMarika123 wrote:Hej dziewczyny czy jeszcze można do Was dołączyć? widzę że trochę przycichło tutaj;)
Ja jestem właśnie 3 tydzień po wycięciu dwóch mięśniaków. Jeden 5,5 cm drugi 7cm. Staramy się z mężem już 2,5 roku i jak na razie nic. Podstawowe badania mamy zrobione i wszystko jest niby ok, a ciąży jak nie było tak nie ma. Myślałam że może to wina mięśniaków, ale lekarz mówi że nie... jednak nadzieja umiera ostatnia i modlę się żeby to jednak był nasz problem.
pozdrawiam:)
Witaj, napisz coś więcej o usunięciu miesniakow
Ja mam brzydala 4cm i dwa małe, lekarz nie chce usunąć grozi że może się okazać że wytna macice . Miesniak jest srodscienny , nie daje żadnych objawów
Jak to było u Ciebie ?
Jeśli wierzyć czy przeszkadzają czy nie najważniejsze jest ich położenie jeśli nie leżą tam gdzie ujście jajowodow do macicy to raczej przeszkadzać nie powinny ...
Jeśli miałaś robiona drożność, i było ok to znaczy że miesniak nie blokuje
Mnie też mowiono że nie przeszkadza i nie przeszkadzał udało mi się zajsc w ciążę- niestety ja straciłam według jednego z lekarzy w szpitalu to przez miesniaka
Wtedy miał 6cm teraz po poronieniu ma 4 cm i ciut rośnie ...
-
hej:)
Ja miałam dwa mięśniaki. Jeden mały o średnicy 1,4 cm a drugi duży 7,2 cm - oba śródścienne. O mięśniakach wiedziałam od jakiś 10 latach, ale były małe i nie zalecano mi z nimi nic robić. Byłam po prostu cały czas pod kontrolą. Dopiero, gdy jeden mięśniak zaczął rosnąć, i to w krótkim czasie, musiałam się zdecydować na operację. W przeciągu trzech miesięcy z 2,5 cm zrobiło się 7.Nie miałam żadnych objawów oprócz tego że mięśniak naciskał mi na pęcherz i często latałam do łazienki. Także zmuszona sytuacją poszłam pod nóż i teraz już prawie miesiąc jestem po operacji. do operacji zmusił mnie również fakt że w klinice leczenia niepłodności lekarz nie chciał podjąć się leczenia jeśli nie zrobię porządku w macicy.
Co do samej operacji to miałam rozcinany brzuch. do ściany macicy od mięśniaka było niewiele bo jakieś 5 mm także strach miałam ogromny. Choć mój lekarz pocieszał mnie że to wcale nie jest mało. Ale wszystko się udało, lekarz miał jeszcze po rozcięciu sprawdzić naocznie czy nie mam endometriozy i w ogóle jak to wszystko wygląda i jest dobrze.
Ale ciąży z jakiegoś powodu brak. Staramy się już 2,5 roku. podstawowe badania u mnie i męża ok, mięśniak podobno nie przeszkadzał. Teraz mamy pół roku przerwy od starań. Miesiąc na zwolnieniu jestem. Muszę się oszczędzać. Wszystko musi się zagoić i może w końcu się uda.Przynajmniej psychicznie odpocznę bo ta sfera u mnie jest w opłakanym stanie.
Pozdrawiam dziewczyny
-
Cześć dziewczyny. Może ktoś tu jeszcze zagląda Też jestem po usunięciu mięśniaków : jeden 3cm w dnie macicy który sięgał do endometrium i drugi 1,5cm na ścianie przedniej, obydwa śródścienne. Staramy się już od ponad 3 lat, jesteśmy zdrowi więc mamy nadzieję, że to właśnie mięśniaki utrudniały zajście w ciążę Musimy trochę odczekać i będziemy próbować dalej
Karolina2787 lubi tę wiadomość
Starania od czerwca 2015r.
- 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
- 2 IUI III 2018r. - c.b.
- VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
- 3 IUI - X 2019
- 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
- X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm