Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki mięśniaczki - mięśniak w macicy
Odpowiedz

Staraczki mięśniaczki - mięśniak w macicy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój łyka suple razem ze mną ;) wit. C , magnez i kwas foliowy tylko że on dodatkowo selen i cynk jeszcze a ja wiesiołka i żurawinę :) mam nadzieję że wyniki będą lepsze choć trochę

• Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką nadzieję. Jutro testuję chociaż nie wiem czy nie za szybko więc dam znać

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać koniecznie :) 3mam mocno kciuki za powodzenie

Dominisia883 lubi tę wiadomość

• Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję na pewno dam znać :* :) wyczuwam minusik no ale zrobię ten tescik.

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niestety test negatywny.. Jutro, pojutrze powinna przyjść @ i pewnie przyjdzie....

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi kochana :( dużo Słoneczka dla Ciebie, tulam wirtualnie <3

• Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się pocieszam że do @ ok 2 dni i test bobo o czułości 25 to może za wcześnie go zrobiłam hehe.

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia kciukam więc za to by tak właśnie było i plusik się ukaże już niedługo :)

• malinek 91 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia daj znać jak tam po kolejnym teście! !! dziewczyny, a Wasi Panowie biorą suplementy bo im badania złe wyszły, czy tak po prostu? bo mój to w sumie jak mi się przypomni to kwas foliowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 11:37

Kiedyś będziemy mamami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia no właśnie co tam jak tam? Sikałaś dziś? ;)

Malinek Mój bierze bo mieliśmy zabieg na ŻPN i musi się wzmacniać co by szybciej się wyniki poprawiły, miejmy nadzieję że coś pomogą ale i wcześniej też brał tak dla zdrowotności razem ze mną i o dziwo sam się upomina ^_^

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety mój mężczyzna ma pracę w IT, więc gnije przed kompem a do tego uwielbia gry,więc wraca z pracy i dalej siedzi. .. nie badał się ale mam obawy że to ma wpływ na nasze powodzenie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktem jest że siedząca praca wpływa na jakość nasienia ponieważ podgrzewają się jądra a co za tym idzie i plemniki ale to zapewne wiesz. Ja w ten temat trochę się wdrożyć musiałam bo to niestety nas dotyczy, co prawda mój nie ma siedzącej pracy a raczej odwrotnie jednakże gorące prysznic, dźwiganie czy trzymanie laptopa na udach też nie jest wskazane dlatego staramy się tego unikać. A jak już doszły żylaki powrózka nasiennego to już wgl musieliśmy uważać dodatkowo jeszcze suple. Malinek dobrze by było gdyby Twój mąż jednak zrobił badanie nasienia to podstawa w staraniach a nóż w razie czego szybko będziesz wiedziała o co kaman a jak będzie dobrze to tym bardziej będziesz zadowolona że jest ok i obierzecie inny kierunek działania :)

• Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie jeszcze nie robiłam testu ale mam dwa więc zrobię jeden jeszcze dziś a drugi jutro rano jeśli nadal nie będzie @ bo tych plamien miesiączka nazwać nie mogę... Wczoraj dwa razy delikatne plamienie i dziś też dwa razy i dziś też bolał mnie brzuch tak jak pierwszego dnia @ boli ale już w sumie przeszło. Nie wiem o co chodzi. Ostatnie plamienie było delikatnie brązowe.

Jeśli chodzi o witaminy, które bierze mój mąż to bierze je ponieważ wyniki miał bardzo średnie. We wrześniu powtórzy badanie nasienia i zobaczymy czy witaminki coś dały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 22:11

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dac znać... Wylecialo mi z głowy :( Mam @ więc rozpoczęłam kolejny cykl

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie u lekarza, dostałam luteine na plamienia, i jod w tabletkach, niestety USG pokazało jakis mały torbiel na prawym jajniku, mam go skontrolować w kolejnym cyklu....

• Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to trzymam kciuki, żeby wszystko było ok malinek :*. Coś tu cichutko się zrobiło ;) i wątek nam spadł na drugą stronę.

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Marika123 Koleżanka

Wysłany: 29 października 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) czy jeszcze można do Was dołączyć? widzę że trochę przycichło tutaj;)
    Ja jestem właśnie 3 tydzień po wycięciu dwóch mięśniaków. Jeden 5,5 cm drugi 7cm. Staramy się z mężem już 2,5 roku i jak na razie nic. Podstawowe badania mamy zrobione i wszystko jest niby ok, a ciąży jak nie było tak nie ma. Myślałam że może to wina mięśniaków, ale lekarz mówi że nie... jednak nadzieja umiera ostatnia i modlę się żeby to jednak był nasz problem.
    pozdrawiam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika123 wrote:
    Hej dziewczyny :) czy jeszcze można do Was dołączyć? widzę że trochę przycichło tutaj;)
    Ja jestem właśnie 3 tydzień po wycięciu dwóch mięśniaków. Jeden 5,5 cm drugi 7cm. Staramy się z mężem już 2,5 roku i jak na razie nic. Podstawowe badania mamy zrobione i wszystko jest niby ok, a ciąży jak nie było tak nie ma. Myślałam że może to wina mięśniaków, ale lekarz mówi że nie... jednak nadzieja umiera ostatnia i modlę się żeby to jednak był nasz problem.
    pozdrawiam:)

Witaj, napisz coś więcej o usunięciu miesniakow
    Ja mam brzydala 4cm i dwa małe, lekarz nie chce usunąć grozi że może się okazać że wytna macice . Miesniak jest srodscienny , nie daje żadnych objawów
    Jak to było u Ciebie ?
    Jeśli wierzyć czy przeszkadzają czy nie najważniejsze jest ich położenie jeśli nie leżą tam gdzie ujście jajowodow do macicy to raczej przeszkadzać nie powinny ...
    Jeśli miałaś robiona drożność, i było ok to znaczy że miesniak nie blokuje
    Mnie też mowiono że nie przeszkadza i nie przeszkadzał udało mi się zajsc w ciążę- niestety ja straciłam według jednego z lekarzy w szpitalu to przez miesniaka
    Wtedy miał 6cm teraz po poronieniu ma 4 cm i ciut rośnie ...

• Marika123 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)
    Ja miałam dwa mięśniaki. Jeden mały o średnicy 1,4 cm a drugi duży 7,2 cm - oba śródścienne. O mięśniakach wiedziałam od jakiś 10 latach, ale były małe i nie zalecano mi z nimi nic robić. Byłam po prostu cały czas pod kontrolą. Dopiero, gdy jeden mięśniak zaczął rosnąć, i to w krótkim czasie, musiałam się zdecydować na operację. W przeciągu trzech miesięcy z 2,5 cm zrobiło się 7.Nie miałam żadnych objawów oprócz tego że mięśniak naciskał mi na pęcherz i często latałam do łazienki. Także zmuszona sytuacją poszłam pod nóż i teraz już prawie miesiąc jestem po operacji. do operacji zmusił mnie również fakt że w klinice leczenia niepłodności lekarz nie chciał podjąć się leczenia jeśli nie zrobię porządku w macicy.
    Co do samej operacji to miałam rozcinany brzuch. do ściany macicy od mięśniaka było niewiele bo jakieś 5 mm także strach miałam ogromny. Choć mój lekarz pocieszał mnie że to wcale nie jest mało. Ale wszystko się udało, lekarz miał jeszcze po rozcięciu sprawdzić naocznie czy nie mam endometriozy i w ogóle jak to wszystko wygląda i jest dobrze.
    Ale ciąży z jakiegoś powodu brak. Staramy się już 2,5 roku. podstawowe badania u mnie i męża ok, mięśniak podobno nie przeszkadzał. Teraz mamy pół roku przerwy od starań. Miesiąc na zwolnieniu jestem. Muszę się oszczędzać. Wszystko musi się zagoić i może w końcu się uda.Przynajmniej psychicznie odpocznę bo ta sfera u mnie jest w opłakanym stanie.
    Pozdrawiam dziewczyny

• Nathi2468 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Może ktoś tu jeszcze zagląda ;) Też jestem po usunięciu mięśniaków : jeden 3cm w dnie macicy który sięgał do endometrium i drugi 1,5cm na ścianie przedniej, obydwa śródścienne. Staramy się już od ponad 3 lat, jesteśmy zdrowi więc mamy nadzieję, że to właśnie mięśniaki utrudniały zajście w ciążę :) Musimy trochę odczekać i będziemy próbować dalej :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Starania od czerwca 2015r.
    - 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
    - 2 IUI III 2018r. - c.b.
    - VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
    - 3 IUI - X 2019 :(
    - 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
    - X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
    09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ