X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Patuś sprawdź teraz hormony. Najlepiej w 3 dc.

Ja też starałam się mega regularnie i nic i załamka za każdym razem jak przychodziła @ a okazało się że jednak wina leży po stronie zbyt wysokiej prolaktyny.

Cykle mam regularne co 30 dni. Przed ostatni okres dostałam jednak już w 26 dniu cyklu. Ostatni okres był skąpy, bez skrzepów i w ogóle nie bolesny (co u mnie nie spotykane, bo miesiączki mam mega bolesne i tylko silne przeciwbólowe pomagają)

Dzięki:) za pomoc;)

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jussio możesz zmienić ja na razie z przyczyn braku męża w miesiącu-Maj...starania rozpocznę od czerwca;/ powodzenia życzę wam :) DO KOŃCA ROKU KAŻDA Z NAS BĘDZIE MAMUSIĄ:***********
    @ nie wiem już teraz, wipsz tak jak jest....zrobie badania na te hormony zobaczę...

Patus_777__________23______4(czerwiec kolejne starania)________1______@???.06.2015

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuś ja też starania przekładam na czerwiec. Obstawiam, że z moją prolaktyną to i tak owulacji teraz mieć nie będę. Ale dobrze, chyba tego mi trzeba było takiego psychicznego odprężenia. Mam dni płodne, a nie mam spiny jak w poprzednich miesiącach. Jedynie co mną teraz kieruje, to znaleźć przyczynę i zacząć z nią walczyć, aby już nic nie stanęło na drodze do dzidziusia.

Ten weekend tez dał mi dużo do myślenia. Podsumowałam sobie dużo rzeczy i uświadomiłam sobie, że większość celi, które sobie postawiłam udało mi się osiągnąć. Wcześniej czy później, ale się udaje. Dlatego wierzę, że z dzieckiem też nam się uda. To już tylko kwestia czasu.

Patus_777, myshka84 lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Zambia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaana co tam ?

Bajkaanna lubi tę wiadomość

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Patuś ja też starania przekładam na czerwiec. Obstawiam, że z moją prolaktyną to i tak owulacji teraz mieć nie będę. Ale dobrze, chyba tego mi trzeba było takiego psychicznego odprężenia. Mam dni płodne, a nie mam spiny jak w poprzednich miesiącach. Jedynie co mną teraz kieruje, to znaleźć przyczynę i zacząć z nią walczyć, aby już nic nie stanęło na drodze do dzidziusia.

Ten weekend tez dał mi dużo do myślenia. Podsumowałam sobie dużo rzeczy i uświadomiłam sobie, że większość celi, które sobie postawiłam udało mi się osiągnąć. Wcześniej czy później, ale się udaje. Dlatego wierzę, że z dzieckiem też nam się uda. To już tylko kwestia czasu.

To jesteśmy razem;) do końca roku się uda:) ja muszę przełożyć starania bo mojego teraz przez 3 tyg nie będzie...od czerwca będziemy silniejsze;) ja sobie porobię badania może gin mi to ustabilizuje...

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • kasandra88 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro o 14 mam wizyte u nowej gin...
    trzymajcie kciuki aby obulo sie bez zlych wiesci....

Patus_777 lubi tę wiadomość

Kasandra
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Dziewczyny podpowiedzcie mi proszę.

Czy moje wyniki lepiej skonsultować z endokrynologiem?

Planuje powtórzyć badania hormonów, ale nie wiem, czy interpretacja tych wyników przez gina wystarczy? Czy jednak lepiej utwierdzić sie i odwiedzić endokrynologa.

Pytam, ponieważ kolejki do endo. na nfz są u mnie strasznie długie i musiałabym czekać kilka miesięcy, więc wchodzi w grę tylko prywatnie.

Bacha, jak zadzwoniłam do swojego gina, że mam podwyższoną prolaktynę (wtedy 25,6 przy normie do 24 jakoś) to z miejsca wysłał mnie do endokrynologa. A on wykrył jeszcze inne rzeczy, także polecam udać się do endo.

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po namysłach też podjęłam taką decyzję.

Boje się tylko tych wydatków. Badania hormonów, wizyty u endokrynologa, wizyty u gin + monitoring, no i pewnie lekarstwa.

Nie chorowałam kilka dobrych lat to teraz nadrobię, ale czego się nie robi dla swojego dzieciątka.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydatki niestety są, ja nawet nie podliczyłam, ile wydałam w ciągu ostatnich 2 miesięcy na badania hormonalne i endo. Tyle dobrze, ze z ginekologa na razie zrezygnowałam, bo skierowął mnie do endo i tyle.
    Znajdź sobie jakiegoś dobrego, ja prywatnie czekałam chyba ze 2 tygodnie;/ A na nfz to w ogóle tragedia.
    Właśnie dziś wykupiłam leki i zaczynam, zobaczymy jak będzie :)

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiadywałam się u nas w mieście to na nfz musiałabym czekać co najmniej 6 miesięcy :( Jak dla mnie to jakaś paranoja (ale w temacie naszej opieki zdrowotnej się już nie wypowiadam).

Szukam teraz prywatnie, ale u nas w mieście jest raptem dwóch endokrynologów. Szukam teraz w Krakowie, ale z tego co udało mi się już dowiedzieć, to trzeba czekać nawet i 2-3 tygodnie ;(

Zobaczymy co mi gin powie we środę.

Patus_777 lubi tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę polecić dobrego, ale to we Wrocławiu ;)

• agisia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha popatrz po klinikach niepłodności. Oni mają wielu lekarzy

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę musiała jutro poszukać na spokojnie.

CHyba że któraś z Was może polecić dobrego endo w KRK?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett który jest godny polecenia?;)ile bierze za wizyty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 20:49

• agisia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Będę musiała jutro poszukać na spokojnie.

CHyba że któraś z Was może polecić dobrego endo w KRK?

co do Krk nie pomogę ale zawsze możesz poszukać na "znany lekarz". Ja zawsze tam sprawdzam opinie

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Smużka Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Smuzka na bellybestfriend jest kalkulator bety czy dobrze przyrasta. Sprawdzisz?

Sprawdziłam i wklejam to co tam napisali: HCG podwaja się co 1 dni 5 godzin (30 godzin).

Średni dwudniowy przyrost to 37 mlU/ml (208.3%) (w normie).

Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo.
    Zambia wrote:
    Smużka - wg nie Twój przyrost jest ok. Nie wiem czemu gin nie jest zachwycony ...

Kurcze też nie wiem bo jak odebrałam wynika to sobie pomyślałam że jest dobrze, a jak zadzwoniłam do gina i powiedział że słabo przyrasta to się załamałam. Teraz tak się zastanawiam może coś źle usłyszał. Sama nie wiem już co myśleć. W czwartek powtórzę jeszcze tą betę pójdę na wizytę i się może czegoś dowiem, chyba że wcześniej zwariuje ;)

Hashija lubi tę wiadomość

3jgx3e3kaave89k5.png
    klz9krhmenj9pn50.png
    Aniołek 7 tc. - 30.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Violett który jest godny polecenia?;)ile bierze za wizyty

Polecam dr Gawrysia - ma wiele pozytywnych opinii na znanym lekarzu i wydaje się rzeczowy, podchodzi indywidualnie do człowieka. Jeszcze mi nie pomógł, ale czuję, że jestem w dobrych rękach :)
    Bierze 150 zł, a później można z nim się konsultować mailowo za 80 zł.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smuzka i gin moze sie cmoknac. Przyrost jest ok! Jezeli sie nie przeslyszalas to moze warto rozejrzec sie za innym gin.

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za ginekolog... Przyrost mieści się w normie a on tylko cię straszy niepotrzebnie...

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zambia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smużka. No tez mi sie ten gin nie podoba. Nie wierze ze w pamięci to policzył ( kto doda w pamięci 66% w ciagu 7 dni czyli 3,5 raza :) ) wiec wydawanie takich osadów jest nieprofesjonalne i zupełnie z dupy. Wiec pomysł o zmianie.

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ