X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo faceci to tacy są... Niby odważni a jak dojdzie do Czegoś to boją się jak małe dzieci...
    Nie wiem co ci radzić, musi Twój dojrzeć do tego że musi iść do lekarza jak naprawdę chce mieć dziecko...
    Ale kłótniami i naciskami nic nie wskurasz niestety :-(

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    już po pęcherzyk pękł prawdopodobnie wczoraj albo przedwczoraj jest jeszcze resztka płynu w zatoce duglasa:) zostaje czekanie

Super! To powodzenia!!:)

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda wrote:
    Madziulla nie martw sie, ponoc takie torbiele same sie wchlaniaja z czasem. Juz sie dowiadywalam, bo sama myslalam, ze taka mam. A co Ci gin powiedzial? Jaki plan?

Kazał mi zrobić badanie roma lub Ca125 i od tego zależy co dalej.... jest opcja ze się wchłonie ale możliwe ze trzeba będzie usuwać chce mnie zobaczyć w połowie sierpnia po swoim urlopie. Chyba ze jakieś mega wyniki zle będą. Wyryczalam się pojechałam do siostry na pogaduchy trochę mi lepiej....najbardziej boli to ze teraz trzeba będzie robić tak żeby fasolka nie było.

• jussio Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda wrote:
    A dlugo sie juz u niego leczycie? Mysleliscie o zmianie?
    Nie u niego nie jesteśmy długo bo dopiero co zmieniłam gin, ale wydaje się być bardzo rzeczowy, bo nie gdyba tylko zlecił wszystkie badania jak trzeba no i teraz nasza kolej żeby je wykonać :/ Bo gin nie chce dawać leków po omacku jak dokładnie nie wie co nam jest ;) A tak naprawde to jesteśmy już na samym końcu tych badań bo zostało tylko to usg i moja histeroskopia... a tu takie schody przede mną... normalnie nie spodziewałam się tego :(
    Dzisiaj już tak się pokłóciliśmy że masakra... ale po prostu puściły mi już nerwy... bo ile można cackać się z facetem jak z jajkiem... niech wie że w tej chwili to bardzo dużo zależy od jego decyzji... a nie jak zawsze wszystko na mojej głowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 22:01

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowi sie, ze faceci tacy silni, a oni czesto boja sie bardziej od nas. Moze Twoj po prostu potrzebuje czasu po Waszej rozmowie, moze musi przetrawic (moj czasami tak ma).

Jussio naprawde bardzo trzymam za Was kciuki. Musisz byc silna, bo jak nie Ty to kto?!

jussio, marjotka lubią tę wiadomość

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio Tule Cię mocno, nie poddawaj się bo po burs zawsze vwychodzi słońce;) Twój M w końcu zrozumie i wzmie sprawy w swoje ręce;) a ją że swojej strony zachęcał Cię do odmówienia nowenny pompejanskiej Matka Boza Ci pomoze i zobaczysz że będzie dobrze;)

jussio, Andromeda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla nie martw się torbiele ją też miałam dużego przed ciąża 6 cm i sam się wchłonął i co najważniejsze nie zgadzają się na operację bo to mała torbiel a mi gin mówiła że inni lekarza idą na latwizne i operują a później pacjentka ma problemy z zajściem w ciążę także spokojnie czekaj niech się sam wchłonie;)

• jussio Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :)
    Jesteście niezastąpione... ja nie wiem co bym bez was zrobiła :) I przepraszam że znowu was zadręczam moimi problemami ale musiałam sie wygadać bo chyba bym oszalała, a tak to od razu mi lepiej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate dzięki za info wezmę pod uwagę ;) ale wiem ze sprawdzonych źródeł ze on tak szybko nie kładzie na stół. Chce jeszcze iść do gin innego z medycyny pracy z ubezpieczenia (miałabym za darmo) za 2 tyg sprawdzić i zobaczyć co on powie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio głową do góry. Ja ze swoim tez nie mam łatwo. A wygadanie się tu pomaga. Ja tez mam do d... dzień dziś

jussio lubi tę wiadomość

• jussio Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla ja też myśle tak jak dziewczyny ;) Warto poczekać troche i zobaczyć, a nóż widelec sama się wchłonie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no zrobię te badania krwi i zobaczę co powie inny gin za 2 tyg. I zobaczymy co dalej.

• Majetta Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mężczyznami to już tak jest jeśli chodzi o lekarzy/badania. Ja z moim rozmawiam na razie, mowię ze jeśli nie zaskoczymy za jakiś czas to bedzie musiał zrobić badania, niby mówi ze jest tego świadomy ale w oczach widzę duża niepewność ... I szykuje się na niejedno starcie.

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Jussio Tule Cię mocno, nie poddawaj się bo po burs zawsze vwychodzi słońce;) Twój M w końcu zrozumie i wzmie sprawy w swoje ręce;) a ją że swojej strony zachęcał Cię do odmówienia nowenny pompejanskiej Matka Boza Ci pomoze i zobaczysz że będzie dobrze;)

O rety, my wlasnie ja odmawiamy...

GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda wrote:
    O rety, my wlasnie ja odmawiamy...
    To cudownie;) ją wierze w moc modlitwy i wiem że dzieciaczki moje to cud od Pana Boga i Tobie też życzę takiego cudu;)

Andromeda lubi tę wiadomość

• Kicior Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny alez szalejecie z tyn pisaniem! Czytam i czytam i skonczyc nie moge!

Leminiadka i She86 - caluski gratulacyjne! Oszalalam :D

PeggyOlsen cale szczescie ze wszystko jest w porządku z maluchem ;)

Madziulka ja to chyba mam podobna sytuacje do Twojej, tyle że mnie już idzie 25 cykl. Dzisiaj jest mój 6dc a jutro wyjezdzamy na wakacje wiec owu bedzie w Chorwacji :D mysle że zaszalejemy coś... może jakiś "sex on the beach" albo cos takiego :D

Tak w ogole to dzieki za wsparcie (niestety juz nie pamietam ktora z Was to pisała, za dużo postów), mam nadzieję że ten immunolog faktycznie jest taki fajny na jakiego wyglada :)

Kokardko ja najprawdopodobniej tez bede miala laparo, też mi się to nue podoba ale staram sie o tym myslec w taki sposób że skoro juz tyle sie staramy i nic, a we wszystkich badaniach właściwie wychodzi ze niby wszystko jest ok, no to trzeba zaglądnąć do srodka bo moze tam jest jakas przyczyna niepowodzenia (mój gin mi mówił ze hsg mi zrobi od razu jak coś, także będzie za jednym zamachem). Jedyne czego się na prawde obawiam w tej kwestii to kosztow
    kosztów, bo ja chodzę prywatnie a w sumie chciałabym zeby moze jednak on mi robił ten zabieg a nie ktoś zupełnie obcy... No nic po wakacjach sie okaże co i jak ;)

... a na razie to jestem cala podjarana wyjazdem :D trzymajcie jutro za mnie kciuki bo bede musiala prowadzic, a zalozeniem jest ze dojade az do Wiednia (jezdze na codzień ale jeszcze nigdy nie jechalam w długą trasę)!! :D

Post na 100 kilometrów :P ale następny chyba dopiero po powrocie! Nie wiem jak ja Was będę nadrabiać... BUZIAKIIIII!! :D:D

She86 lubi tę wiadomość

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior życzę udanych wakacji :) ja mam 7 dzień cyklu ale dziś wykryto u mnie 5 cm torbiel i musze narazie tak robić "żeby nie zrobić...." dzidzi... jestem załamana ogolnie.

• Kicior Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia wlasnie co do torbieli, bo zapomnialam z tego wszystkiego :P tez miałam 6 cm ale mi wyskoczyła po owu i gin powiedział że to torbiel krwotoczna i że sama powinna się zagoic i faktycznie dokładnie tak było! Twój Ci coś mówił że to krwotoczna? Mój cały czas podejrzewa u mnie endometrioze i tez robilam marker Ca125 dwa razy już ale nic mi nie wykazał, no ale gin twierdzi że to nie znaczy że jej nie mam i właśnie dlatego też już mi mówił o laparo (chociaż ja to myślę że nie mam tej endometriozy - ot takie przeczucie :))

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nic nie mówił kazał mi zrobić rome bądź Ca125. Ale mówił ze jest opcja ze się wchłonie sama. Ale nie nazwał tego w żaden sposób. Czeka na wyniki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam ze mówił coś o czynnościowej czy to nie to samo?

Doti87 lubi tę wiadomość

‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ