Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
jak narazie cisza.. brzuch mnie pobolewał ale trwało to jakąś godzinke, moze nawet nie.
nie nastawiam się, bo dwie "kompetentne" osoby dały mi jasno do zrozumienia, ze nie mamy szans... Ale dobrze wiecie jak to jest .. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hejka !
A dziękuję, całkiem dobrze ^^ Póki co nie mam mdłości, ale za to od soboty miewam zawroty głowy i czuję się jak na kacuI mogłabym spać caaaały czas.
Niestety weekend miałam dość aktywny i nie miałam kiedy wypocząć, a dziś od rana w pracy
A co u Ciebie?
Powoli nadrabiam co się działo przez weekend tutaj ^^
'When life gives you lemons, make lemonade.'
-
Czesc dziewczyny.
ale dzisiaj sie nadzwonilam w sprawie Zasilku macierzynskiego. Dzwonie do ZUS- mowia ze o nie oni będą platnikiem i odeslali mnie do Urzedu Pracy, w urzedzie pracy tez sie wykrecali, ze to nie do nich i odeslali do MOPSu.
Bingo! MOPS bedzie to wyplacac ale zadnych informacji jeszcze nie maja i nie moga gdybać, bo to nadal jest niepodpisane przez Prezydenta.
Może to się przyda którejś brzuchatce. -
nick nieaktualnyMekeMe no u mnie nie za dobrze. Skoro mówisz że nadrabiasz zaległości na forum to dojdziesz co u mnie.
Wykryto u mnie 5 cm torbiel na lewym jajniku. Pokazała się dość szybko bo 3 mies wcześniej śladu nie było....Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 11:42
-
Hashija wrote:Czesc dziewczyny.
ale dzisiaj sie nadzwonilam w sprawie Zasilku macierzynskiego. Dzwonie do ZUS- mowia ze o nie oni będą platnikiem i odeslali mnie do Urzedu Pracy, w urzedzie pracy tez sie wykrecali, ze to nie do nich i odeslali do MOPSu.
Bingo! MOPS bedzie to wyplacac ale zadnych informacji jeszcze nie maja i nie moga gdybać, bo to nadal jest niepodpisane przez Prezydenta.
Może to się przyda którejś brzuchatce.Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
15cykl starań - Ten szczęśliwy
18.06.2016 Szymek jest już z nami
Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej. -
She86 wrote:dziewczynki pomóżcie, mam już wynik progesteronu wynosi tylko 13,6 gdzie w 21 dc miałam 33 (po 5 dniach brania duphastonu). Po 3 dniach przerwy od brania duphastonu tj czwartek 9 lipca okazalo się że jestem w ciazy i od tego dnia biorę Luteinę dwa razy dziennie po 1 tabletce, ale nie wiem czy to nie za mało? Umowiona jestem z lekarzem na 20 lipca na kolejne badanie, myślicie żeby podejść wczesniej?
W poniedziałek bede powtarzala Bete i zastanawiam się czy jest sens powtorzyć progesteron ??
She, a robiłas progesteron na własną rękę? Czy lekarz Ci kazał?
Kurcze ja nie pomysłałam, żeby zbadac poziom progesteronu ale tez w sumie nie mialabym odniesienia jak on sie ma do poziomu w trakcie cyklu. Ide w srode do lekarza to moze mi bedzie kazal zrobic, hmmm troche sie zdenerwowalam ze nie zbadalam tego ;/
Caly czas mierze temperature i utrzymuje sie ladnie w okolicach 37,05 - 37,17 wiec zalozylam ze poziom progesteronu jest ok, jako ze on jest odp za temp. Chyba ze sie myle? Hmmm
Madiullka przykro mi z powodu torbieliAle moze jak mowi lekarz sama sie wchlonie w krotkim czasie? Ja w zeszlym roku mialam torbiel nie pamietam juz jaka duza ale po 3 miesiacach sama sie wchlonela
Bedzie dobrze!
'When life gives you lemons, make lemonade.'
-
nick nieaktualnyMakeMe dzięki za wsparcie
przyznam że mam nie małego doła ale staram się trzymać... właśnie przed chwilą zapisałam się na kontrolne usg do innego gin gdzie mam za darmo z ubezpieczenia z pracy na 28 lipca i zobaczymy co z tym przez 2 tyg się zadziało...
-
MakeMe olej już ten termometr bo będziesz się stresować jak temp spadnie. Zresztą lepiej tam teraz niczym nie gmerać. Progesteron odpowiada za utrzymanie. Jak jest za niski to wtedy lepiej brać tabletki,bo można stracić ciąże. U mnie było podejrzenie,że mam za niski. I jest specjalna norma dla ciężarnych,więc nie musisz z niczym porównywać
She86 lubi tę wiadomość
-
MakeMeLemonade wrote:She, a robiłas progesteron na własną rękę? Czy lekarz Ci kazał?
Kurcze ja nie pomysłałam, żeby zbadac poziom progesteronu ale tez w sumie nie mialabym odniesienia jak on sie ma do poziomu w trakcie cyklu. Ide w srode do lekarza to moze mi bedzie kazal zrobic, hmmm troche sie zdenerwowalam ze nie zbadalam tego ;/
Caly czas mierze temperature i utrzymuje sie ladnie w okolicach 37,05 - 37,17 wiec zalozylam ze poziom progesteronu jest ok, jako ze on jest odp za temp. Chyba ze sie myle? Hmmm
Madiullka przykro mi z powodu torbieliAle moze jak mowi lekarz sama sie wchlonie w krotkim czasie? Ja w zeszlym roku mialam torbiel nie pamietam juz jaka duza ale po 3 miesiacach sama sie wchlonela
Bedzie dobrze!
Make me zbadałam na własną rękę i teraz się tylko denerwujęLekarz powiedział żebym zbadała dziś bete bo to jest ważniejsze.
Ale ja dziś powtórzyłam bete i progesteron, za godzinkę powinny być wyniki bety, progesteron jutro.Natalia27.03.2016
-
Jussio chodzi o to ze jak prezydent podpisze to od stycznia wszystkie świeżo upieczone mamgy beda dostawac 1000zl. Wszystkie te co nie maja odprowadzanych skladek ZUS albo maja a ich wyplata na maciezynski nie bedzie dobilac do 1000 to im to wyrownaja. Na razie tyle wiadomo.
Jesli ja urodze w grudniu to od stycznia do 1 roku zycia dziecka beda mi wyplacac 1000zl. To tez ma byc dla studentow, bezrobotnych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 11:56
-
Dzięki dziewczyny!
She trzymam kciuki za ładna betę i progesteron. Daj znać jak będą wyniki!
Hmm może i ja jutro się wybiorę zbadać progesteron, w razie co będę miała już gotowy wynik na środę, tak zanim mnie wyśle na badania i będę miała do niej później wrócić to tydzień zleci'When life gives you lemons, make lemonade.'
-
Doti87 wrote:Na plamienie to za późno bo na dzisiaj ma termin @.. Ale ja w dniu okresu też plamilam ale to na taki róż... I w końcu nic się nie ruszyło.. Trzymam kciuki żeby u ciebie tez tak było
Mogła mieć późno owulacje i takie plamienia w dniu @ się zdarzają.MakeMeLemonade lubi tę wiadomość