X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to plamienie implementacja?
    Trzymam kciuki. :)

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio zmień w tabelce 12.08.- 3 cs

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na plamienie to za późno bo na dzisiaj ma termin @.. Ale ja w dniu okresu też plamilam ale to na taki róż... I w końcu nic się nie ruszyło.. Trzymam kciuki żeby u ciebie tez tak było

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak narazie cisza.. brzuch mnie pobolewał ale trwało to jakąś godzinke, moze nawet nie.
    nie nastawiam się, bo dwie "kompetentne" osoby dały mi jasno do zrozumienia, ze nie mamy szans... Ale dobrze wiecie jak to jest ..

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja umiera ostatnia... :-)

Hashija lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia wrote:
    Nadzieja umiera ostatnia... :-)

To prawda. Trzymam więc kciuki :)

• MakeMeLemonade Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba wierzyć, cuda się zdarzają :) Trzymam kciuki!

'When life gives you lemons, make lemonade.'

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć MakeMe jak się czujesz?

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ! :)

A dziękuję, całkiem dobrze ^^ Póki co nie mam mdłości, ale za to od soboty miewam zawroty głowy i czuję się jak na kacu XD I mogłabym spać caaaały czas.
    Niestety weekend miałam dość aktywny i nie miałam kiedy wypocząć, a dziś od rana w pracy :(

A co u Ciebie?

Powoli nadrabiam co się działo przez weekend tutaj ^^

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    ale dzisiaj sie nadzwonilam w sprawie Zasilku macierzynskiego. Dzwonie do ZUS- mowia ze o nie oni będą platnikiem i odeslali mnie do Urzedu Pracy, w urzedzie pracy tez sie wykrecali, ze to nie do nich i odeslali do MOPSu.

Bingo! MOPS bedzie to wyplacac ale zadnych informacji jeszcze nie maja i nie moga gdybać, bo to nadal jest niepodpisane przez Prezydenta.

Może to się przyda którejś brzuchatce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MekeMe no u mnie nie za dobrze. Skoro mówisz że nadrabiasz zaległości na forum to dojdziesz co u mnie.
    Wykryto u mnie 5 cm torbiel na lewym jajniku. Pokazała się dość szybko bo 3 mies wcześniej śladu nie było....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 11:42

• jussio Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Czesc dziewczyny.
    ale dzisiaj sie nadzwonilam w sprawie Zasilku macierzynskiego. Dzwonie do ZUS- mowia ze o nie oni będą platnikiem i odeslali mnie do Urzedu Pracy, w urzedzie pracy tez sie wykrecali, ze to nie do nich i odeslali do MOPSu.

Bingo! MOPS bedzie to wyplacac ale zadnych informacji jeszcze nie maja i nie moga gdybać, bo to nadal jest niepodpisane przez Prezydenta.

Może to się przyda którejś brzuchatce.
    A o co chodzi dokładnie bo chyba jakoś nie w temacie jestem :/

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    dziewczynki pomóżcie, mam już wynik progesteronu wynosi tylko 13,6 gdzie w 21 dc miałam 33 (po 5 dniach brania duphastonu). Po 3 dniach przerwy od brania duphastonu tj czwartek 9 lipca okazalo się że jestem w ciazy i od tego dnia biorę Luteinę dwa razy dziennie po 1 tabletce, ale nie wiem czy to nie za mało? Umowiona jestem z lekarzem na 20 lipca na kolejne badanie, myślicie żeby podejść wczesniej?

W poniedziałek bede powtarzala Bete i zastanawiam się czy jest sens powtorzyć progesteron ??

She, a robiłas progesteron na własną rękę? Czy lekarz Ci kazał?
    Kurcze ja nie pomysłałam, żeby zbadac poziom progesteronu ale tez w sumie nie mialabym odniesienia jak on sie ma do poziomu w trakcie cyklu. Ide w srode do lekarza to moze mi bedzie kazal zrobic, hmmm troche sie zdenerwowalam ze nie zbadalam tego ;/
    Caly czas mierze temperature i utrzymuje sie ladnie w okolicach 37,05 - 37,17 wiec zalozylam ze poziom progesteronu jest ok, jako ze on jest odp za temp. Chyba ze sie myle? Hmmm

Madiullka przykro mi z powodu torbieli :( Ale moze jak mowi lekarz sama sie wchlonie w krotkim czasie? Ja w zeszlym roku mialam torbiel nie pamietam juz jaka duza ale po 3 miesiacach sama sie wchlonela :) Bedzie dobrze!

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MakeMe dzięki za wsparcie :) przyznam że mam nie małego doła ale staram się trzymać... właśnie przed chwilą zapisałam się na kontrolne usg do innego gin gdzie mam za darmo z ubezpieczenia z pracy na 28 lipca i zobaczymy co z tym przez 2 tyg się zadziało...

• agisia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MakeMe olej już ten termometr bo będziesz się stresować jak temp spadnie. Zresztą lepiej tam teraz niczym nie gmerać. Progesteron odpowiada za utrzymanie. Jak jest za niski to wtedy lepiej brać tabletki,bo można stracić ciąże. U mnie było podejrzenie,że mam za niski. I jest specjalna norma dla ciężarnych,więc nie musisz z niczym porównywać

She86 lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MakeMeLemonade wrote:
    She, a robiłas progesteron na własną rękę? Czy lekarz Ci kazał?
    Kurcze ja nie pomysłałam, żeby zbadac poziom progesteronu ale tez w sumie nie mialabym odniesienia jak on sie ma do poziomu w trakcie cyklu. Ide w srode do lekarza to moze mi bedzie kazal zrobic, hmmm troche sie zdenerwowalam ze nie zbadalam tego ;/
    Caly czas mierze temperature i utrzymuje sie ladnie w okolicach 37,05 - 37,17 wiec zalozylam ze poziom progesteronu jest ok, jako ze on jest odp za temp. Chyba ze sie myle? Hmmm

Madiullka przykro mi z powodu torbieli :( Ale moze jak mowi lekarz sama sie wchlonie w krotkim czasie? Ja w zeszlym roku mialam torbiel nie pamietam juz jaka duza ale po 3 miesiacach sama sie wchlonela :) Bedzie dobrze!

Make me zbadałam na własną rękę i teraz się tylko denerwuję :/ Lekarz powiedział żebym zbadała dziś bete bo to jest ważniejsze.

Ale ja dziś powtórzyłam bete i progesteron, za godzinkę powinny być wyniki bety, progesteron jutro.

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Hashija Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio chodzi o to ze jak prezydent podpisze to od stycznia wszystkie świeżo upieczone mamgy beda dostawac 1000zl. Wszystkie te co nie maja odprowadzanych skladek ZUS albo maja a ich wyplata na maciezynski nie bedzie dobilac do 1000 to im to wyrownaja. Na razie tyle wiadomo.

Jesli ja urodze w grudniu to od stycznia do 1 roku zycia dziecka beda mi wyplacac 1000zl. To tez ma byc dla studentow, bezrobotnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 11:56

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!

She trzymam kciuki za ładna betę i progesteron. Daj znać jak będą wyniki! :)

Hmm może i ja jutro się wybiorę zbadać progesteron, w razie co będę miała już gotowy wynik na środę, tak zanim mnie wyśle na badania i będę miała do niej później wrócić to tydzień zleci :P

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Na plamienie to za późno bo na dzisiaj ma termin @.. Ale ja w dniu okresu też plamilam ale to na taki róż... I w końcu nic się nie ruszyło.. Trzymam kciuki żeby u ciebie tez tak było

Mogła mieć późno owulacje i takie plamienia w dniu @ się zdarzają.

MakeMeLemonade lubi tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Nadziejkaa1 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. :*
    Gratuluje dziewczyną co zobaczyły dwie kreseczki i życzę żeby dzidzie zdrowo rosły. <3
    Tysia - jak tam u Ciebie?
    I jak tam u was? :D

05.10.2015, Emily <3
    16.08.2016, Gabi <3
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ