Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
wiem, ze są szanse.. Ale naturalnie to zawsze jakoś inaczej...
Jestem zdecydowana już i chyba przyzwyczajona do mysli o in vitro lub inseminacji. Chociaż nie dokońca wiem jakie są przesłania do tych metod. Jakie warunki i wgl. a na internecie nie wiele jest napisane...
-
Marjotka przykro mi
Może lepiej zamiast szukać w necie dowiedzieć się u źródła, tj w jakiejś klinice? Skoro i tak jesteś już raczej zdecydowana to po co czekać, im szybciej zaczniecie działać tym lepiejTe procedury też pewnie trwają i trwają;/
A dziecko to dziecko, nie ważne czy naturalnie poczęte czy nie, na pewno będziesz je kochać tak samo mocno, a może i nawet bardziej wiedząc jak musieliście się starać o nieHashija, She86, marjotka lubią tę wiadomość
'When life gives you lemons, make lemonade.'
-
marjotka wrote:wiem, ze są szanse.. Ale naturalnie to zawsze jakoś inaczej...
Jestem zdecydowana już i chyba przyzwyczajona do mysli o in vitro lub inseminacji. Chociaż nie dokońca wiem jakie są przesłania do tych metod. Jakie warunki i wgl. a na internecie nie wiele jest napisane...
in vitro a inseminacja to dwie rozne sprawy. o ile wiadomo na czym polega in vitro i z jakimi watpliwosciami natury moralnej sie spotyka, tak inseminacja to nic innego jak 'wstrzykniecie' nasienia bezposrenio do macicy. szansa przy inseminacji zwieksza sie nieznacznie, ale oczywiscie sa i takie przypadki szczesliwych ciaz. mysle, ze w przypadku problemow z jakoscia nasienia bardziej moze sie sprawdzic, kiedy np ilosc plemnikow lub ich jakos jest slaba, bo przynajmniej polowe jak nie wiecej drogi do jajeczka maja juz za soba.
u nas np in vitro nie wchodzi w gre a inseminacja ewentualnie jesli do konca roku nam sie nie uda naturalnie...Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
Mam bete 72h pozniej 252,32 mIU/ml - tj 13.07
beta z 10.07 111,21
belly pokazuje, że sredni dwudniowy przyrost to 192 mlU/ml (73%) (w normie) uffffffMadziulla, MakeMeLemonade, Hashija, jussio, bacha8709, Ola_45, Doti87 lubią tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
nick nieaktualny
-
Patutka wrote:
Zambia mam pytanie. Jak byś mogła rozwinąć swoją myśl o tych mdlosciach i wymiotach przy pcos?
Nie mam tu nic specjalnego na myśli.
chodzi mi tylko o to, że nie wiesz jaki masz termin @.
a mdłości i wymioty nie pojawiają się do razu po zapłodnieniu.
Gdyby mdłości i wymioty miały związek z ciążą to test już by raczej coś pokazał.
Ale kto wie ... różne są przypadki. Może się mylę - tego Ci życzę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyastoriaa wrote:Uśmiałabym się, bo miesiącami się staraliśmy z mężem, a tym razem to była wpadka, bo źle dni cyklu policzyłam
Wiesz ze tak jest najczęściej ?
Ja muszę przez minimum 2 cykle uważać żeby nie było fasolka (torbiel 5 cm) i właśnie bardzo się boje że mimo iż uważamy że właśnie zajdę w ciąże -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny