Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhmmm dałyście mi do myślenia...endokrynolog zlecił mi w czerwcu 2014 roku czyli jeszcze przed zajściem w ciąże i poronieniem badanie hormonów w tym progesteronu... miałam wtedy 7.50 ng/ml a w lutym czyli 2 mies po poronieniu miałam 15 ng/ml. nie miałam niestety podanych nrom a lekarz nic nie mówił wiec myślałam ze jest ok....
She86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja się dziś zapisałam do kliniki do Poznania, zobaczymy... oprócz tego jeszcze w tym miesiącu monitoring i borowina. U mnie kolejna znajoma z bliskiego grona zaciążona. Została tylko jedna para i my
marjotka lubi tę wiadomość
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MakeMeLemonade wrote:Basiu powiedziałabym napij się kawy ale to raczej kiepski pomysł
Jak możesz to idz na chwilę na dwór się przewietrzyć, mi to zawsze pomaga
Mam wyniki
Beta:
07/07 - 37,04
09/07 - 113,34
14/07 - 1352,70 (norma: Ciąża 2 - 3 tydzień 100 - 5000)
Progesteron:
17,48 (norma: Ciąża 1-trymestr 4,73 - 50,74)
Z bety jestem zadowolona ^^ Ale progesteron wydaje mi się trochę niski (wiem, że on skacze w ciągu dnia), chociaż w normieJutro idę do gin, cieszę się że sprawdziłam poziom przynajmniej jej pokaże i w razie co od razu coś mi przepisze.
She dzięki za podpowiedź żeby sprawdzić progesteron!!
Make Me piękna beta zazdroszczę! ja trochę martwię się o swoją, jutro pojde powtórzyc, boje się
Wydaje mi się, że Twój progesteron jest ok, ale możesz to skonsultować z ginemNatalia27.03.2016
-
Madziulla wrote:hmmm dałyście mi do myślenia...endokrynolog zlecił mi w czerwcu 2014 roku czyli jeszcze przed zajściem w ciąże i poronieniem badanie hormonów w tym progesteronu... miałam wtedy 7.50 ng/ml a w lutym czyli 2 mies po poronieniu miałam 15 ng/ml. nie miałam niestety podanych nrom a lekarz nic nie mówił wiec myślałam ze jest ok....
15 to dobry wynik, ja taki miałam po owulacji bez clo, z clo miałam ponad 30Natalia27.03.2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madziulla progesteron ma różne wyniki w zależności od dnia cyklu. Ja musiałam robić w każdej fazie. Najniższy jest w 3-5 dc. Zwiększa się od owulacji. W 21 dc powinien być bodajże powyżej 10 (nie pamiętam dokładnie norm). Tzn że owulacja była i zbliża się @ bądź ciąża. Normy możesz poszukać na internecie. Poleca się robić progesteron na początku cyklu i 21-22 dc. Wtedy widzisz czy prawidłowo rośnie.
Clo to tabletki na stymulacje jajników. Masz po nich więcej pęcherzyków -
Progesteron 7 mógł znaczyć,że nie jesteś w ciąży. Ale znów jeśli masz pewność,że jesteś w ciąży i jest on niski może spowodować poronienie. Wtedy trzeba brać tabletki na zwiększenie go. Lekarz powinien zlecić go do zbadania na początku i na końcówce cyklu. Dni podałam wcześniej
-
nick nieaktualny