X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    dziewczyny sorki że tak marudzę na swój temat, ale się denerwuję bardzo o ten mój przyrost bety, a nie mam narazie możliwości zapytania się gina czy jest ok, bo dopiero widzę się z nim w poniedziałek , chciałam zapytać o opinię zwłaszcza dziewczyn które są w ciązy i rozmawiały o tym z lekarzem jaki powinien być, i czy 73% to mało czy jest ok?? bo już się gubię, na belly piszę że powinien byc minimim 66% a widzę że większość z was ma przynajmniej 100 jak nie 200% przyrostu :(
    Roznie z tym jest, zależy nawet kiedy robilas badanie moz e 1 ok południa a 2 rano to już prawie pół dnia różnicy. Z doświadczenia mogę Ci powiedzieć żebyś się beta tak bardzo nie sugerowała bo na wątku grudniowek takie różne cuda były z betami a z ciąża ok więc najwazniejsz USG, serduszko i nie stresowac się;)

She86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MakeMe wydaje mi się że lekarz przepisane Ci jutro progesteron do lykania;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio co u Ciebie? Jak nastrój?
    Ją leże całymi dniami i przynajmniej skurczy tak często nie mam ale cały czas stresuje się szyjka żeby się nie skręcała;( zawsze coś na głowie musi być;) przynajmniej dzieciaczki szalejącej w brzuszku i powiedzialabym że dziewczynka jest niegrzeczniejsza;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Kochana to zależy w którym dniu cyklu robilas te badania, jeśli to 7 było przed owulacją to ok jeśli po owulacji to zdecydowanie za niski i może być przyczyną poronienia albo problemów w zagnieżdżanie. Dlatego teraz radar Ci jak chcesz wiedzieć to zrób badanie po owulacji;)

Kate to bylo 21 dzien cyklu. Bo tak zawsze lekarze mi mowili ze powinno się zrobić. A na innym watku dziewczyny mowily ze powinno byc 7-8 dni po owulacji a czy tak wypadlo wtedy to nie wiem. To czy ovu mam właściwie 12-14 dzien cyklu to się okaze jak mi ovufriend wyznaczy ovu....

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No myślę że w 21 DC to już miałas po owulacji więc zdecydowanie za niski progesteron i potrzebna jest z suplementacja II fazy;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh....to się załamałam... a orientujesz sie czy jak mam teraz torbiel to czy ma ona wplyw na progesteron?

• agisia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She ja miałam przyrost 72% i jest ok :-) nie panikuj! Badanie powinno się robić minimum 48h po pierwszym badaniu. Więc jak robiłaś np o godz.17 to dwa dni później najlepiej zrobić po godz.17. Daj se na luz :-)

Ja już po wizycie. Dostałam śliczne zdjęcie i słyszałam serduszko <3 ulżyło mi strasznie. Mam dobre wyniki,więc jest szansa,że zaniedługo będzie można odłożyć leki na podtrzymanie. Ufff :-)

Madziulla, Kate4, Hashija, bacha8709 lubią tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia wrote:
    She ja miałam przyrost 72% i jest ok :-) nie panikuj! Badanie powinno się robić minimum 48h po pierwszym badaniu. Więc jak robiłaś np o godz.17 to dwa dni później najlepiej zrobić po godz.17. Daj se na luz :-)

Ja już po wizycie. Dostałam śliczne zdjęcie i słyszałam serduszko <3 ulżyło mi strasznie. Mam dobre wyniki,więc jest szansa,że zaniedługo będzie można odłożyć leki na podtrzymanie. Ufff :-)

Agisia super! Ciesze się bardzo

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) dołączam się do staraczek:) od stycznia się staramy,teraz pierwszy cykl z monitoringiem i pomocą leków:)) jest tu ktoś w podobnej sytuacji??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 21:17

• jussio Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Jussio co u Ciebie? Jak nastrój?
    Ją leże całymi dniami i przynajmniej skurczy tak często nie mam ale cały czas stresuje się szyjka żeby się nie skręcała;( zawsze coś na głowie musi być;) przynajmniej dzieciaczki szalejącej w brzuszku i powiedzialabym że dziewczynka jest niegrzeczniejsza;)
    U mnie średnio na jeża ;) Humorek raz lepszy raz gorszy ale jakoś trzeba żyć ;)
    A z tych staraczkowych spraw to ten cykl na dzień dzisiejszy jest bezowulacyjny a to już mój 28dc więc na cuda nie liczę tym bardziej że od wczoraj brzuch już zapowiada zbliżającą się @ :(
    A z planów na przyszłość to czekam na wrzesień żeby przebadać M do końca i podjąć ewentualne leczenie no i jeszcze chcę się przejść do jakiegoś innego gin żeby rzucił okiem na te nasze wyniki i może coś wymyśli ;)
    A w przyszłym tygodniu chcę się przejśc też jeszcze na badanie krwi na krzywą cukrową i insulinową z racji tego mojego PCOS bo tego to jeszcze nie badałam.

Fajnie że twoje dzieciaczki szaleją :D Niech zdrowo rosną i nie przysparzają mamusi stresów ;D A brzuszek już pewno okrąglutki u ciebie? ;D

Hashija lubi tę wiadomość

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • She86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia wrote:

Dzięki Agisia, to prawie tak samo :D

Super, że usłyszałaś serducho :) Oby tak dalej!

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• agisia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She nie stresuj się tak :-) wie wiem łatwo się mówi. Ale trzeba być dobrej myśli. Ja jak dziś siedziałam to się usg nie mogłam doczekać. Już widziałam ładne ciałko. Nie jakaś plama :-P zobaczysz z każdą wizytą będzie coraz lepiej :-)

She86 lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio jest plan, głową do góry i nie podajemy się, po burzy zawsze słońce wychodzi;)
    Brzuszek mam umiarkowany;) trochę zaokrąglony ale nie wydaje mi się duży a inni znowu mówią że wyglądem na 8 miesiąc;)

jussio lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Ehhhh....to się załamałam... a orientujesz sie czy jak mam teraz torbiel to czy ma ona wplyw na progesteron?
    Tak torbiel podwyższa progesteron więc na razie póki nie pozbedziesz się torbieli nie ma sensu robić badania bo będzie niewiarygodne;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katd dzieki za info ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze a raczej najgorsze jest to ze ani endokrynolog ani ginekolog nie zwrocili na ten progesteron uwagi.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak już jest musimy być lekarzami sami dla siebie. Ją też gdybym nie zbadała prolaktyny bo mi się uwidzialo nie wiedziała był że mam taka wysoką 4 krotnie podwyższona i balam leki. Także prolaktyny też sobie kiedyś zbadania tylko 20 zl kosztuje;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyne mam w normie w 2013 walczylam z nia i jest oki ;) ale tez zbadzm z ciekawosci

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-) witam też nowa koleżankę- ja chodziłam na monitoring ale bez leków najpierw i się udało także trzymam mocno kciuki za ciebie!!!!

Ehhh dziewczyny umieram od wczoraj. Wieczorem dostałam gorączki ponad 38 stopni, wystraszylam się że maluchowi to może zaszkodzić i szukałam.przychodni 24h ale oczywiście zamknięte. Na szczęście gin mi odpisał co brać i zaraz ruszam się z łóżka do apteki lecę i potem spowrotem do łóżka... Ehhh żeby tylko nic fasolce nie było...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 08:58

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti odpoczywaj i kuruj się <3

Doti87 lubi tę wiadomość

‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ