Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny cały czas myślę o tych wynikach bo mam kumpeli z rejestracji napisać co chce żeby endokrynolog mi zlecił. zerknijcie proszę na wszystkie moje hormony z 3 mies przed poronieniem i 2 mies po poronieniu bo jak usłyszałam o tym progesteronie to się zaczęłam naprawdę martwić... może jest coś na co jeszcze powinnam zwrócić uwagę?
Badania 3 mies przed poronieniem:
-Prolaktyna 16,7 ng/ml (norma 5-23ng/ml)
-Estradiol 97 pg/ml nie mam norm podanych
-Progesteron 7,50 ng/ml nie mam norm podanych
-TSH 2,370 ľIU/ml (norma 0,27 - 4,2)
-FT4 1,13 ng/dl(norma 0,93 - 1,7)
-Glukoza 89 mg/dl (norma 70-99)
Badania 2 mies po poronieniu
-Prolaktyna 22,7 ng/ml (norma 5-23ng/ml)
-Estradiol 131,0 pg/ml nie mam norm podanych
-Progesteron 15,72 ng/ml nie mam norm podanych
-TSH 1,160 ľIU/ml (norma 0,27 - 4,2)
-FT4 1,32 ng/dl(norma 0,93 - 1,7)
-Glukoza 89 mg/dl (norma 70-92)
Oba badania były robione w 21 dniu cyklu -
już jestem
wróciłam z urlopu. nowe termin @: 1.08
piszecie tak dużo, że po tygodniu nie mam szans nadgonić. chyba że w długie, zimowe wieczoryproszę mi meldować, co tam się u Was wydarzyło ostatnio?
pozdrowionka
ps. i jeszcze wysyłam Wam trochę pozytywnego myślenia, dobrego nastawienia i dystansu do tego wszystkiego co się dzieje, zwłaszcza dla starających się. będzie dobrzeDoti87, Madziulla lubią tę wiadomość
Flp 4,6-7 -
Hej dziewczyny,
cos niektore ucichly.. lotta, aniab, co z Wami?
aniareh, ja mialam monitoring w tym cyklu, od nastepnego startujemy z clo ale tak naprawde teraz okaze sie (za tydz), czy nasze starania w ogole na cos sie zdaly... jesli nie to tez nie jest zle, bo dalej kontynuacja monitoringu a to mi sie bardzo podoba bo przynajmniej wiem kiedy i czy w ogole jest ovu. u mnie np niespodzianka bylo b. pozne ovu, bo dopiero w 20 dc. zawsze sie czegos mozna nauczyc;)Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
nick nieaktualnyCześć myshka84 myśmy chyba nie miały okazji się "poznać"
u mnie wykryto torbiel 5cm muszę odłożyć starania na pewni min miesiąc do dwóch a jeszcze na dodatek wczoraj odkryłam że mam progesteron za niski i to mogło być powodem poronienia. dlatego wyżej napisalam wszystkie hormony bo może jest coś jeszcze na co muszę zwrócić uwagę bo ani endokrynolog ani ginekolog nie zauważyli tu nic niepokojącego.
Mam nadzieję że "złapie" od Ciebie trochę pozytywnego myślenia bo na razie to w psychicznym dołku jestem.
Doti wczoraj Kate i agisia mi sporo pomogły może zajrzą tu dziś -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPoszperałam w necie trochę i znalazłam hormony których nigdy nie miałam badanych mimo problemu z zajściem w ciąże i poronieniem... mam w planie zbadać:
- Prolaktyna iprolaktyna z obciążeniem (miałam problem z prolaktyna i chce sprawdzic czy napewno ok wszystko)
- Estradiol
- Progesteron
- THS, FT3, FT4, T3, T4
- Testosteron
- FSH
- LH
Jest coś na liście co uważacie że jest zbędne lub czegoś tu brakuje? Pytam was bo nie będę się widziała z endo tylko kumpela załatwi mi skierowanie bo nie ma szans się wbić wcześniej na wizytę
LH i FSH wiem że robi się 3-5 dzień cyklu a resztę mogę zrobić razem 7-8 dni po ovu?