Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej patus a jak tam Twoje przeczucia? zafasolkowalo sie cos?Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
Hej dziewczyny! Ale się tu dzisiaj dzieje! Ledwo Was nadrobiłam
Jestem po wizycie - pęcherzyk pękł Wstąpiły we mnie nowe nadzieje! Trafiłam na rzeczową i konkretną babkę, powiedziała, że skoro owulację mam, to nie widzi sensu brania Clo. A może faktycznie ten cykl okaże się dla mnie szczęśliwy, w końcu to mój cykl urodzinowybacha8709 lubi tę wiadomość
Helenka Rośnij zdrowo córeczko!
-
Kirys to tak jak moj;) zobaczymy czy bedzie szczesliwy:)
bacha8709 lubi tę wiadomość
Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
agape wrote:Hej dziewczyny.
Wracam pomału do rzeczywistości po pobycie w szpitalu i całej reszcie.
W ten weekend niestety poroniłam- w 6tc (
Zaliczyłam w przeciągu 3 tygodni wszytki emocje od euforii,strachu po rozpacz, a teraz to chyba samą pustkę czuję.
Tak bardzo się cieszyłam, że w końcu... No nic czas zacząć 12 cykl starań. Mój mąż mówi, że przecież w tym miesiącu kolejna nasza szansa, więc trzeba wierzyć i tego się trzymam.
Postaram się nadrobić wasze wpisy, chociaż w części mam nadzieję. Trzymam kciuki za nas wszystkie!Helenka Rośnij zdrowo córeczko!
-
jussio wrote:Ostatnio widziałam, ze dyskutowałyście o tym jak przekonać faceta do badania nasienia...
I powiem wam, że przekonać chłopa do tego badania to pikuś w porównaniu do tego ile się trzeba nagimnastykować aby facet poszedł na usg jąder, a nawet nie chcę myśleć co będę przechodzić jak się okaże że czeka nas zabieg na te żylaki bo wtedy to już chyba osiągnę mistrzostwo świata w negocjacjach
Jussio mam podobnie, u mnie w tym momencie jest etap - kochanie zapisz się na wizytę u urologa. Życzę Ci tego mistrzostwa w negocjacjach, a wtedy zgłoszę się do Ciebie po porady
Nadziejkaa1 wrote:Hej dziewczyny.
Moja malutka Emily postanowiła zrobić nam niespodziankę i od wczoraj jest juz z nami.
aniabbb wrote:teraz oby się nic nie poprzesuwało i wyniki badań moczu przed laparo były ok to zabieg wypadnie mi pięknie 10 dnia nastepnego cyklu,bo kolejnej zmiany daty moge nie wytrzymać i podłożę bombę pod ten szpital
bacha8709 wrote:Ja zjawiłam się u niego po 5 miesiącach nie udanych prób. Zlecił monitoring i badania hormonów. Wyszło ewidentnie że mam podwyższone TSH i prolaktynę. Przepisał leki.
U mnie prolaktyna blokowała owulację co było prawdą i podał mi zastrzyk z pegnylu, który zadziałała tak skutecznie że w tym samym cyklu zaszłam w ciążę.
A i nadmienię że mój M miał dość kiepskie wynik nasienia.
Agisia - jak po wizycie?jussio lubi tę wiadomość
Helenka Rośnij zdrowo córeczko!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie narazie bez zmian, leże w domumi skurcze są ale bezbolesne dlatego mam nadzieję że nie są szkodliwe;) dowiem się w poniedz na wizycie;)
Za 2 tyg IDE do szpitala na sterydy i pewnie już zostawia mnie do porodu;) chciałabym dotrwać do 35t;) -
kirys wrote:Poważnie? A z którego jesteś? Ja z 13 hihihi
To trzymam kciuki za Ciebie, a Ty za mnie, ok?
(podekscytowana jestem wręcz)
Hehe ja z 28/09 wiec juz 'po'. A kciuki jasne-zawsze i mocno!Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
Właśnie dotarłam z wizyty. Mały ma już 430 gram i strasznie się wierci. W ksiażeczce ciąży mam już wpisane poród CC i wygląda na to,że będzie na koniec stycznia. Jeśli wszystko będzie oki. Ciągle mam podwyższone CRP i niewiadomo z czego. Mam go co tydzień kontrolować. Jak wyskoczy powyżej 10 to mam do niego dzwonić i zobaczymy co dalej. W piątek połówkowe. Będę wiedzieć więcej o szkrabie
Kate4 lubi tę wiadomość
-
agisia wrote:Starająca się ciesze się,że macie plan działania. To naprawdę bardzo dużo daje.
Wreszcie mamy lekarza, który ma plan i to nas bardzo cieszy
przykre jest to, że zmarnowaliśmy ponad rok na niewłaściwych lekarzy i gadanie z cyklu "nie staracie się jeszcze rok to macie czas"... a moja rezerwa się powoli wykańcza.... Zobaczymy jak będzie teraz, ale jestem pełna nadziei i mimo wszystkich przeciwności i niewątpliwie wielu trudności już dzisiaj wiemy z Mężem, że chcemy od razu jak tylko to będzie możliwe starać się o drugie dzieciątko... lata lecą, rezerwa się kończy a nie chcę mieć jedynaka. Ale najpierw niech się w brzuszku pojawi to pierwsze upragnione maleństwoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 20:56
-
Cześć laski jestem i ja. Dopiero wróciłam z Gdańska. A więc u mnie wygląda to tak, że zrobił usg mówił, że jest 9 pęcherzyków, że on zakłada, że w tym cyklu AMH może być nawet i 1,5 więc ślicznie Ogólnie rzeczowy doktor naprawdę. Skupił się na tej mojej drożności. Mówił, że on oczywiście najlepiej by na in vitro już dał ale skoro chcę walczyć o naturalne zajście to mam dać sobie jeszcze rok. Ogólnie dobrze by było jakbym zrobiła znów HSG ale tym razem sonoHSG aby zobaczyć czy udrożnione są jajowody czy jednak znowu zrosty itp. Myślę, że pójdę na to. Szczególnie, że teraz AMH ok TSH też super, kupiłam ten żel conceive czy jak mu tam i będę robić wszystko książkowo. Na in vitro też mogę się zapisać ale jestem przerażona bo na chwilę obecną u nich czeka 1000 par. jeszcze szansa jest we Wrocławiu. Jak nie to zapłacę i tyle. Mam jakiś plan działania i to jest najważniejsze.
Nadziejko szczere gratulacje nasza pierwsza mamo jeszcze kafeteryjna
Agape przykro mi, mimo, że nie wiem jak to jest.
A tak w ogóle dostałam wczoraj wypowiedzenie z pracy ale mam to gdzieś są gorsze problemy niż cholerna praca :*
Kate4 lubi tę wiadomość
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
Kokardko też masz zbyt niskie AMH? ile u Ciebie wynosi? U mnie przy normach dla wieku 1,18 do 9,16 wynosi 1,25 ng/ml więc troszkę mało ale tak jak pisałam lekarz powiedział, że nie jest tragicznie
agape, bardzo mi przykro głowa do góry, będzie dobrze ważne że wiesz już, że dochodzi do zapłodnienia, teraz raz ciach będzie kolejne i tym razem ze szczęśliwym zakończeniem, zobaczysz !! -
Starająca się właśnie miałam Ci pisać,że Kokardka brała leki na zwiększenie AMH.
Kokardko super wieści!!! Myślę,że na in vitro zapisać się można a do tego czasu starać się naturalnie. Ale kurcze 9 pęcherzyków?!? Rany ale ich wyhodowałaś -
Dziewczyny, własnie zrobiłam pierwszą część badań w 5 dc, może mi coś powiecie na ich temat? Bo ja w ogóle się nie znam...
TSH 1,392 norma 0,550 - 4,782
FT3 3,04 norma 2,30-4,20
FT4 1,23 norma 0,89-1,76
p/c ATG 15,7
p/c ATG 14,7
estradiol - 68,00 pg/ml
FSH 3,96
LH 14,49
Któras coś mi może powiedzieć? Plissss..... W 21 dc robie kolejne badania i potem dopiero ide do gina...Cudzie trwaj...