Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej patus a jak tam Twoje przeczucia? :) zafasolkowalo sie cos?

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • kirys Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ale się tu dzisiaj dzieje! Ledwo Was nadrobiłam :-P
    Jestem po wizycie - pęcherzyk pękł :-) Wstąpiły we mnie nowe nadzieje! Trafiłam na rzeczową i konkretną babkę, powiedziała, że skoro owulację mam, to nie widzi sensu brania Clo. A może faktycznie ten cykl okaże się dla mnie szczęśliwy, w końcu to mój cykl urodzinowy ;-)

bacha8709 lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys to tak jak moj;) zobaczymy czy bedzie szczesliwy:)

bacha8709 lubi tę wiadomość

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
  • kirys Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poważnie? A z którego jesteś? Ja z 13 hihihi :-D
    To trzymam kciuki za Ciebie, a Ty za mnie, ok?
    (podekscytowana jestem wręcz)

Andromeda lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Hej dziewczyny.
    Wracam pomału do rzeczywistości po pobycie w szpitalu i całej reszcie.
    W ten weekend niestety poroniłam- w 6tc :((
    Zaliczyłam w przeciągu 3 tygodni wszytki emocje od euforii,strachu po rozpacz, a teraz to chyba samą pustkę czuję.
    Tak bardzo się cieszyłam, że w końcu... No nic czas zacząć 12 cykl starań. Mój mąż mówi, że przecież w tym miesiącu kolejna nasza szansa, więc trzeba wierzyć i tego się trzymam.

Postaram się nadrobić wasze wpisy, chociaż w części mam nadzieję. Trzymam kciuki za nas wszystkie!
    Współczuję Ci kochana. Te uczucia o których piszesz są zupełnie normalne i wręcz potrzebne, przeżyj żałobę po swojemu, dobrze że masz wsparcie w mężu, to bardzo ważne. Jak tylko będziesz potrzebowała wsparcia to pisz śmiało.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jussio wrote:
    Ostatnio widziałam, ze dyskutowałyście o tym jak przekonać faceta do badania nasienia...
    I powiem wam, że przekonać chłopa do tego badania to pikuś w porównaniu do tego ile się trzeba nagimnastykować aby facet poszedł na usg jąder, a nawet nie chcę myśleć co będę przechodzić jak się okaże że czeka nas zabieg na te żylaki bo wtedy to już chyba osiągnę mistrzostwo świata w negocjacjach :P

Jussio mam podobnie, u mnie w tym momencie jest etap - kochanie zapisz się na wizytę u urologa. Życzę Ci tego mistrzostwa w negocjacjach, a wtedy zgłoszę się do Ciebie po porady :-)
    Nadziejkaa1 wrote:
    Hej dziewczyny. :D
    Moja malutka Emily postanowiła zrobić nam niespodziankę i od wczoraj jest juz z nami. <3 <3
    Gratulacje!!! Pierwsze dzieciątko na tym wątku - ale super! Dużo zdrówka!
    aniabbb wrote:
    teraz oby się nic nie poprzesuwało i wyniki badań moczu przed laparo były ok to zabieg wypadnie mi pięknie 10 dnia nastepnego cyklu,bo kolejnej zmiany daty moge nie wytrzymać i podłożę bombę pod ten szpital :D
    Ania przypomnij kiedy masz ten zabieg? Będziemy tu trzymały kciuki zbiorowo :-)
    bacha8709 wrote:
    Ja zjawiłam się u niego po 5 miesiącach nie udanych prób. Zlecił monitoring i badania hormonów. Wyszło ewidentnie że mam podwyższone TSH i prolaktynę. Przepisał leki.
    U mnie prolaktyna blokowała owulację co było prawdą i podał mi zastrzyk z pegnylu, który zadziałała tak skutecznie że w tym samym cyklu zaszłam w ciążę.
    A i nadmienię że mój M miał dość kiepskie wynik nasienia.
    Mam bardzo podobną sytuację, no może oprócz tego blokowania owulacji. Twoja historia napawa mnie nadzieją!

Agisia - jak po wizycie?

jussio lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzienia moje gratulacje;) cieszę się że wszystko ok;)
    Rodzilas naturalnie czy CC? Podawali Ci sterydy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie bez zmian, leże w domumi skurcze są ale bezbolesne dlatego mam nadzieję że nie są szkodliwe;) dowiem się w poniedz na wizycie;)

Za 2 tyg IDE do szpitala na sterydy i pewnie już zostawia mnie do porodu;) chciałabym dotrwać do 35t;)

• Andromeda Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Poważnie? A z którego jesteś? Ja z 13 hihihi :-D
    To trzymam kciuki za Ciebie, a Ty za mnie, ok?
    (podekscytowana jestem wręcz)

Hehe ja z 28/09 wiec juz 'po'. A kciuki jasne-zawsze i mocno!:)

GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
  • kirys Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate trzymajcie się - będzie dobrze. Uważaj na siebie i maleństwa i daj znać w pn po wizycie.

Kate4 lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dotarłam z wizyty. Mały ma już 430 gram i strasznie się wierci. W ksiażeczce ciąży mam już wpisane poród CC i wygląda na to,że będzie na koniec stycznia. Jeśli wszystko będzie oki. Ciągle mam podwyższone CRP i niewiadomo z czego. Mam go co tydzień kontrolować. Jak wyskoczy powyżej 10 to mam do niego dzwonić i zobaczymy co dalej. W piątek połówkowe. Będę wiedzieć więcej o szkrabie :-)

Kate4 lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca się ciesze się,że macie plan działania. To naprawdę bardzo dużo daje.

Kirys super,że trafiłaś na rzetelnego lekarza. Oby to zaowocowało teraz :-)

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia to w piątek masz te połówkowe, myślałam że już dzisiaj. A z jakiego powodu będziesz miała CC? Trzymajcie się zdrowo :-)

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepuklina między kręgami na kręgosłupie. Męcze się już teraz z niezłymi bólami.
    Dziś normalna wizyta :-) połówkowe muszą poczekać hehe

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia wrote:
    Starająca się ciesze się,że macie plan działania. To naprawdę bardzo dużo daje.

Wreszcie mamy lekarza, który ma plan i to nas bardzo cieszy :D
    przykre jest to, że zmarnowaliśmy ponad rok na niewłaściwych lekarzy i gadanie z cyklu "nie staracie się jeszcze rok to macie czas"... a moja rezerwa się powoli wykańcza.... Zobaczymy jak będzie teraz, ale jestem pełna nadziei :) i mimo wszystkich przeciwności i niewątpliwie wielu trudności już dzisiaj wiemy z Mężem, że chcemy od razu jak tylko to będzie możliwe starać się o drugie dzieciątko... lata lecą, rezerwa się kończy a nie chcę mieć jedynaka. Ale najpierw niech się w brzuszku pojawi to pierwsze upragnione maleństwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 20:56

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski jestem i ja. Dopiero wróciłam z Gdańska. A więc u mnie wygląda to tak, że zrobił usg mówił, że jest 9 pęcherzyków, że on zakłada, że w tym cyklu AMH może być nawet i 1,5 więc ślicznie :) Ogólnie rzeczowy doktor naprawdę. Skupił się na tej mojej drożności. Mówił, że on oczywiście najlepiej by na in vitro już dał ale skoro chcę walczyć o naturalne zajście to mam dać sobie jeszcze rok. Ogólnie dobrze by było jakbym zrobiła znów HSG ale tym razem sonoHSG aby zobaczyć czy udrożnione są jajowody czy jednak znowu zrosty itp. Myślę, że pójdę na to. Szczególnie, że teraz AMH ok TSH też super, kupiłam ten żel conceive czy jak mu tam i będę robić wszystko książkowo. Na in vitro też mogę się zapisać ale jestem przerażona bo na chwilę obecną u nich czeka 1000 par. jeszcze szansa jest we Wrocławiu. Jak nie to zapłacę i tyle. Mam jakiś plan działania i to jest najważniejsze.

Nadziejko szczere gratulacje nasza pierwsza mamo jeszcze kafeteryjna ;)
    Agape przykro mi, mimo, że nie wiem jak to jest.

A tak w ogóle dostałam wczoraj wypowiedzenie z pracy ale mam to gdzieś:P są gorsze problemy niż cholerna praca :*

Kate4 lubi tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png

Wysłany: 6 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardko też masz zbyt niskie AMH? ile u Ciebie wynosi? U mnie przy normach dla wieku 1,18 do 9,16 wynosi 1,25 ng/ml więc troszkę mało :/ ale tak jak pisałam lekarz powiedział, że nie jest tragicznie :)

agape, bardzo mi przykro :( głowa do góry, będzie dobrze :) ważne że wiesz już, że dochodzi do zapłodnienia, teraz raz ciach będzie kolejne i tym razem ze szczęśliwym zakończeniem, zobaczysz !! :)

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca się właśnie miałam Ci pisać,że Kokardka brała leki na zwiększenie AMH.

Kokardko super wieści!!! Myślę,że na in vitro zapisać się można a do tego czasu starać się naturalnie. Ale kurcze 9 pęcherzyków?!? Rany ale ich wyhodowałaś :-)

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png

Wysłany: 6 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z AMH? Lekarz powiedzial, ze nie mozna go polepszyc, ono się tylko obniza...a i tutaj i na innym watku wyczytałam, że mi z na je polepszyc, juz sama glupieje :-/

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, własnie zrobiłam pierwszą część badań w 5 dc, może mi coś powiecie na ich temat? Bo ja w ogóle się nie znam...
    TSH 1,392 norma 0,550 - 4,782
    FT3 3,04 norma 2,30-4,20
    FT4 1,23 norma 0,89-1,76
    p/c ATG 15,7
    p/c ATG 14,7
    estradiol - 68,00 pg/ml
    FSH 3,96
    LH 14,49

Któras coś mi może powiedzieć? Plissss..... W 21 dc robie kolejne badania i potem dopiero ide do gina...

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ