X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape 2 lata bedzie....ale tak obserwując siebie i badając się to rok

• agape Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie, że rok to kupaaa czasu. Więc podziwiam Cię za walkę i wytrwałość:)

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh no niestety.... tyle to juz trwa :( mam nadzieje ze 2016 bedzie dla nas szczesliwy bo mnie sie juz ta wytrwałość kończy...

agape lubi tę wiadomość

• agape Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale Ci się nie dziwie. JA to teraz jestem tak wyczulona na małe dzieci i kobiety w ciąży, że czasem się zastanawiam,czy to normalne. Jeszcze moja siostra jest w 8tc, już z drugim dzieckiem. Zaszła w jedną i w drugą ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu anty. Więc wszystkim wokół mnie się wydaje, że ja powinnam tak samo szybko i łatwo zajść w ciążę, a tu lipa. Chociaż znów widzę, że moja młodsza siostra też ma objawy PCO, jak ja. Więc pomieszane to wszystko jak cholera.

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • agisia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko na razie termin porodu mam na koniec stycznia. Będę dużo leżeć i się nudzić :-) nie wiem jak potem ale na pewno będę tu kukać :-)

Agape jak będziesz krwawić w przyszłym tygodniu to dzwoń do gin

agape lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem będę dzwonić i na pewno się umówię wcześniej na wizytę jakby coś. Chociaż liczę na to, że to już końcówka bo mam już niewielkie krwawienie drugi dzień, ale jednak nadal się utrzymuje.

PCO
    wysoka prolaktyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie poczekaj i poobserwuj sie przez weekend.

ehh wczoraj bylam u kumpeli ktora 4 mies temu urodzila...jak Anastazje wzielam na rece to zly w oczach mialam... i juz wiedzialam na 10000 % ze to odpowiedni moment na to zeby miec dziecko...

• agisia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie plamienie miałam ze 3 dni. Umów się wcześniej żebyś wiedziała czy dobrze się oczyściłaś i czy możesz działać od razu. Monitoring też się przyda. Ja miałam i owu wyszło mi w 21dc. Nie wiem czy tak miałam normalnie czy przez poronienie się przesunęło

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,wiem tak czy tak chodzę na monitoring przy przyjmowaniu CLO, akurat w tym lekarz kazał zrobię sobie miesiąc przerwy od niego jeszcze przed tym poronienie,ale i tak przy okazji zajrzę co się tam będzie działo z moimi jajnikami.

PCO
    wysoka prolaktyna
  • agisia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki!

agape lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia wrote:
    Doti spróbuj zjeść coś słodkiego,wypić cole i poleż sobie. Ja najczęściej ruchy czułam jak leżałam na plecach. Mój buszuje głównie w nocy. Czytałam też,że grubsze dziewczyny nie czują dobrze ruchów przez tłuszczyk na brzuchu. Możesz mieć też łożysko na przedniej ścianie. To również tłumi ruchy. I nie denerwuj się bo to nie pomaga :-) na pewno wszystko jest ok. Dziecko ma jeszcze sporo miejsca :-)
    Z tym słodkim to będzie coś na rzeczy. Moja koleżanka mówiła, że jej dzieciaki najbardziej ruchliwe były po miodzie. I myślę że nie tylko dlatego że hoduje pszczoły :-)

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć;) ja już leże w szpitalu, mam silne skurcze ale szyjka długa to narazie wyciszaja skurcze, mam nadzieję że jeszcze wytrzymam min 3 tyg;) dostalam już sterydy, ale bolesne te zastrzyki;/

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate trzymaj się kochana i niech te bable dwa długo siedzę e brzuszku!!!!!!!! Będzie dobrze kochana.. Dawaj znać co tam jak tam..

Nadziejka a jak twoja lalunia? Wszystko dobrze? Fotkę pokazuj nam jakąś :-)

Kate4 lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate trzymajcie się!

Kate4 lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate nie daj się ;-) Musisz być silna dla dzieciaczków. I myśl pozytywnie, wszystko będzie dobrze! Będę pamiętać o Was w modlitwie.

Kate4 lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mnie trafi kur.... Wyobraźcie sobie,że moi sąsiedzi remontują się już ponad 4 lata!!! Przychodzi wieczór i jadą tą wiertarą do nocy. Pałac tam stawiają czy co?! No ileż można? Kiedyś im waliłam po ścianach bo o 7 rano mnie obudzili! Mam nadzieje,że zdąże się wyprowadzić do porodu. Dziecko mi w życiu spać przy tym nie będzie :-/

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate trzymaj się. Bądź silna wytrzymaj jeszcze trochę!!

Kate4 lubi tę wiadomość

• kirys Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Witam w piątkowy poranek, jeszcze tylko dziś i weekend :-) Popołudniu idę do endokrynolog, w końcu dostanę leki na to moje Tsh powyżej 3.
    Agisia mam nadzieję, że sąsiedzi dali Ci dziś pospać, faktycznie kłopot z takimi lokatorami. Ale może faktycznie wszystko się Wam ułoży do rozwiązania i dzidziuś będzie mógł spać spokojnie!

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • jussio Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobitki :)

Kate kochana trzymaj się dzielnie <3 Oby dzieciaczki zostały w brzuszku jak najdłużej. Trzymam mocno kciuki za ciebie ;)

Kate4 lubi tę wiadomość

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewuszki:) a ja dzis drugi dzien urlopu wiec wydluzony weekend. Wczoraj zasuwalam na dzialce, wiecie prace jesienne. Dzis M ma tez wolne i jedziemy razem-trzeba popalic.

A ogolnie to w sumie u mnie ok. Jakos tyle sie dzieje, ze nie mam czasu zastanawiac sie nad ew. objawami ciazy-druga polowa cyklu tak wlasnie u mnie wygladala. Za tydz jedziemy do Czestochowy po pieska i stwierdzilismy, ze zrobimy sobie taki wypad na weekend, z Gdanska to jednak jest kawalek. No i pojdziemy do Sanktuarium pomodlic sie o dar macierzynstwa-nie wiem czy taki przypadek, ale chyba dobrze sie sklada. Was rowniez bede miala w pamieci modlitewnej:)

No nic, koncze sniadanie i czas sie powoli zbierac. Sciskam Was piatkowo!:)

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ