X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część;) u mnie pierwszą noc w szpitalu oczywiście nie przespana;/ w nocy nie było dużo skurczy ale nad ranem się zaczęły;/ ktg godzinne wykazało 5 skurczy ponad 120 więc duże ale bezbolesne tylko taki dyskomfort czuć, tylko za często te skurcze;/ lekarz powiedział że muszę być przygotowana na wszystko;( ją jeszcze nie chce!!!;)

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate kochana jak nawet będziesz już miała swoje bable na świecie to wszystko będzie dobrze. Po ile ona ważą? Każdy z nicha już 1kg? Będzie dobrze zobaczysz...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys powodzenia na wizycie. Sąsiedzi na razie męczą wieczorami. Szkoda, że wiercą po mojej ścianie...

Kate trzymam kciuki byś jeszcze troszkę wytrzymała. Będzie dobrze, nie martw się. Na pewno Jesteś w dobrych rękach teraz :)

A tak a propo dziewczyny zna się tu ktoś na porządkach w ogródku? Bo ja jestem zielona w temacie, a mam parę pytań :D

Kate4 lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • jussio Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate wszystkie jesteśmy z tobą ;)

Agisia a o jakie porządki w ogrodzie chodzi ci dokładnie może będę umiała ci pomóc ;)

Wiecie co dziewczyny u mnie dzieją sie jakieś dziwne rzeczy ;) po raz pierwszy od początku starań, a to już minęły dwa lata, ja nie mam ochoty na to żeby zrobić test :P A teoretycznie już bym mogła sprawdzać bo jestem 10dpo, ale jakos tak nawet nie ciągnie mnie do szafki gdzie mam cały zapas testów. A to chyba dlatego że jakoś tak podświadomie czuję że nic z tego znowu nie wyszło :P
    Za to mam mały sukces na koncie staraczkowym bo w końcu po tych dwóch latach mogę powiedzieć że cykl mi się wyregulował do 38-40 dni (gdzie kiedyś bywały nawet 75 dniowe cykle u mnie) no i jestem w stanie określić kiedy jest u mnie owu :) I to wszystko dzieki temu że piję Inofem, a przynajmniej tak mi się wydaje ;)
    Tak więc dziewczyny z PCOS ja gorąco polecam ten specyfik bo mi najwyraźniej pomógł. Może jeszcze nie udało mi się zaciązyc dzięki niemu, ale to że mam owu to już wielki sukces :D

Doti87 lubi tę wiadomość

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio po cichu gratuluję małego sukcesu :-) małymi kroczkami i do przodu, do celu :-) kochana jak już wiesz kiedy owulacja jest to pół sukcesu za wami :-)

jussio lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia ja też mogę pomóc, bo ze wsi kobita jestem ;)

Jussio a co bierzesz jeszcze oprócz Inofemu? Ja też mam PCOS.

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • agisia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujemy domek. Wiadomo na ogródku to teraz rosną chwasty, a nie trawa. I nie wiem czy zająć się tym teraz czy czekać do wiosny? Nie wiem nawet jak tych chwastów się pozbyć :/

Jusioo cieszę się razem z Tobą! Powoli brniemy do przodu :)

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli całkowicie chcesz się ich pozbyć to można kupić specyfik, który nazywa się Roundup ( Randap) i spryskać to cholerstwo, które po prostu zostanie wypalone. A później na wiosnę ładnie przekopać ogród i zasiać trawę :)

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Kate kochana jak nawet będziesz już miała swoje bable na świecie to wszystko będzie dobrze. Po ile ona ważą? Każdy z nicha już 1kg? Będzie dobrze zobaczysz...
    Dzięki;) ważą już prawie po 1900 i będę się cieszyć jak dobija do 2 kg;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za wsparcie;) jesteście the best;) wszystkim życzę powodzenia;)

• agisia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape dzięki. Muszę sobie zapisać. Najpierw i tak trzeba będzie przekosić bo te dranie powyżej kolan już są :/

Kate to duże dzieciaczki. Ja myślę, że jeszcze trochę tam posiedzą :) Będzie dobrze :)

Kate4 lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki :) Proszę NIESTETY o zmianę wieku :P dziś mam urodzinki hihi 28 lat stara ruuuura :* :*

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego kokardka :-*

I nie stara :-P mam więcej lat ha!

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia na pewno da radę, u nas była masakra a udało się doprowadzić do porządku. Duży domek kupujecie, kiedy przeprowadzka? :) Zazdroszczę, my dopiero w przyszłym roku będziemy wybierać projekt i załatwiać pozwolenia na budowę. Ale jak sobie pomyślę ile kasy musimy na to mieć, to aż mnie głowa boli. Trochę mamy odłożone, ale bez kredytu się nie obejdzie :/

Kokardka44 wszystkiego dobrego! A w szczególności spełnienia marzeń :) Faktycznie 28lat, to już podeszły wiek , naprawdę :P

PCO
    wysoka prolaktyna
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    Cześć laseczki :) Proszę NIESTETY o zmianę wieku :P dziś mam urodzinki hihi 28 lat stara ruuuura :* :*

Sto lat sto lat starucho!!!! Faktycznie wiek już średni no ale co zrobić... Hehehehehehe żartuje kochana :-*

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Dzięki;) ważą już prawie po 1900 i będę się cieszyć jak dobija do 2 kg;)

Eee to już duże dzieciaki są.. Oczywiście życzę aby siedziały jak najdłużej w brzuchu ale nie ma tragedii :-)

Kate4 lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka sto lat!!! spełnienia marzeń a tym bardziej tego najważniejszego ;) <3

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 23:12

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 5t.💔
    2 zarodki ❄️❄️
    II transfer - 19.11.2024
    testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze)
  • agisia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape też myśleliśmy nad budową ale przy ciąży stwierdziliśmy, że wypadałoby mieszkać bliżej rodziny. W tej chwili mieszkamy 30min samochodem od niej, więc jakby coś się stało to jestem zdana na siebie. Ostatecznie szukaliśmy gotowego. Kupujemy domek w zabudowie szeregowej 120m2+18m2 garaż i 58m2 ogródek. Dla nas w sam raz :) głównie będę sama, więc z maluszkiem ogródek jakoś obrobie. No i 2km mam do rodziców :) Też bierzemy kredyt. Ale liczymy na wcześniejszą spłatę. Przynajmniej mamy taką nadzieje :)

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) my będziemy budować coś koło 100-120m o ile dobrze pójdzie. Mamy działkę od moich rodziców i druga od męża. Wiec na jednej zbudujemy dom,a pod drugą weźmiemy kredyt na wykończenie,przynajmniej takie są plany ;)

PCO
    wysoka prolaktyna
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ