X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • agape Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Ja po poronieniu niedoczekalam sie @ tylko zauwazylam sluz zadzialalismy i pach. Dlatego moja ciaza byla obliczana wg ostatniej owulcji a nie miesiaczki. :-) wiec nawet nie wiem czy cos mi sie przesunelo

Ale fajnie, super, że od razu się udało :))

Doti dzięki, na pewno dam znać :)

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No odpoczywam odpoczywam ile się da :)mnie tex brzuch jakoś ciągnie na dole jak wstaje z łóżka no i kręgosłup ale on to mnie boli nawet jak leżę ; ( juz żadna pozycja nie jest dla mnie wygodna do leżenia ech no ale oby przetrwać te najbliższe tygodnie.jutro jeszcze idę na wizyte zobaczymy czy się ustabilizowalo wszystko a jeśli nie to niestety będę musiała iść do szpitala :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 20:09

• kirys Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jest Dzień dziecka utraconego - refleksyjny nastrój mnie ogarnął...

Patus_777 lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • JoHanna Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    monirek Ev JoHanna Madziulla asiun ann_je marjotka Aleala Emilanka TalaZ
    Podajcie swoje terminy co by tak pusto na 1 stronie nie bylo :)
    Więc ja melduje posłusznie że dane na pierwszej stronie prawie się zgadzają :) Tylko cykl starań póki co 4 :)

"Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) Dzisiaj już piatuniunio i weekend macie!!!!! Pogoda okropna bleeee deszcz pada plucha taka.. Nie lubię takiej jesieni....

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • _Mi_ Koleżanka

Wysłany: 16 października 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jussio gratulacje!!

witajcie, nie miałam czasu za bardzo pisać od kiedy się tu pojawiłam. Troche problemów w rodzinie i tak jakoś leciały dni jak szalone.

Ostatnio coś mnie ciągle w brzuchu kłuło wiec wkręciłam sobie, ze to ciąża :P dzisiaj całą noc mi się sniło, że robię test i były 2 kreski. Rano zrobiłam niestety tak pięknie nie było i jedna. Także czekam na @. Oby moje przeczucia, ze albo za 1 razem albo będzie to trwało baaardzo długo...

w 2 cyklu chcę pobawić się w testy owulacyjne z ciekawości i zastanawiam sie od którego dnia robić przy cyklach około 29 dniowych. Myśle o 10 dc.

• Andromeda Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja, a mi sie znow nie udalo w tym cyklu :( nie wiem co ze mna jest... to juz tyle czasu, niby wszystko ok u mnie i u M, na clo ladnie reaguje ale efektow w postaci ciazy nie ma :( nie wiem czy jest sens brania tego calego swinstwa, faszerowania sie lekami i jeszcze M skoro to nic nie daje.

moj zapal przedwyjazdowy jakos wygasl, ciesze sie z pieska i z calego tripu ale w srodku czuje mimo wszystko zawod (choc przyzwyczailam sie juz do porazki) i jakis smutek.

niech ktos mnie przytuuuuli ;)

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda mocno tuuuuuuuuuule kochana :-* :-* tylko mi się titaj nie załamuj :-*
    U ciebie aa dwa wyjścia albo odpuścić tabletki i lecieć na spontana albo może problem jest dalej z droznoscia jajnikow że nie przechodzi dalej...
    AAAAAAA czemu zachodzenie w ciążę to nie jest pstryk magiczny i już
    .. Tylko trzeba być cierpliwym i wyczekiwac
    ..
    Będzie dobrze kochana!!!

Andromeda lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi możesz nawet spróbować od 8dc bo co organizm to inna historia.. Niektóre już miały w 9dc, ja miałam.dopiero 22dc więc różnie to bywa..
    Ja szczerze nie polecam ich w ogóle. Te z allegro nic mi nie pokazywały a te z Rossmanna to jakby non stop pozytywne były... I sprawdzałam je chodząc na.monitoring i dupa z nimi jest...
    Ale próbuj kochana może dla ciebie będą szczęśliwsze :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda tulę cię mooooocno! :* Wszystko się jakoś ułoży, zobaczysz. Wszystko jest w rękach Boga, jak nieraz piszesz, trzeba zaufać.
    Rozumiem Twój smutek, posmuć się posmuć i do przodu! Masz zaplanowaną drożność, może znajdzie się źródło problemów i zaraz po tym będzie pozytywny efekt. Tego Ci życzę!
    A może faktycznie jak pisze Doti, odstawienie leków i wrzucenie na luz pomoże?

U mnie piękne słońce :-D Cudowne jesienne widoki, teraz słońce jest jeszcze nisko, więc jest wspaniała gra światła i cienia.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda tez tuuule mocno :*
    mnie choróbsko dopada....gardło mnie od rana boli :( ziiiimno i pada.... :(

• agape Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda wrote:
    heja, a mi sie znow nie udalo w tym cyklu :( nie wiem co ze mna jest... to juz tyle czasu, niby wszystko ok u mnie i u M, na clo ladnie reaguje ale efektow w postaci ciazy nie ma :( nie wiem czy jest sens brania tego calego swinstwa, faszerowania sie lekami i jeszcze M skoro to nic nie daje.

moj zapal przedwyjazdowy jakos wygasl, ciesze sie z pieska i z calego tripu ale w srodku czuje mimo wszystko zawod (choc przyzwyczailam sie juz do porazki) i jakis smutek.

niech ktos mnie przytuuuuli ;)

Andromeda szkoda :( wiem,że to głupie takie gadanie,ale piesek wynagrodzi Ci Twoje smutki. Wiem co mówię,bo sami w sierpniu kupiliśmy pieska i jakoś fajniej jest, chociaż wiadomo pustka po każdym nieudanym cyklu jest w każdej z nas :(

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • JoHanna Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda - wypłacz się porządnie, bo to jest chyba jedyna rzecz która może Ci "jakoś" pomóc. A od jutra myśl o następnym cyklu. Każdej z nas jest przykro i smutno gdy nastaje nowy cykl, ale nic innego niż zaciśnięcie zębów nam nie zostaje :/ Tulam!

"Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Mi_ wrote:
    jussio gratulacje!!

witajcie, nie miałam czasu za bardzo pisać od kiedy się tu pojawiłam. Troche problemów w rodzinie i tak jakoś leciały dni jak szalone.

Ostatnio coś mnie ciągle w brzuchu kłuło wiec wkręciłam sobie, ze to ciąża :P dzisiaj całą noc mi się sniło, że robię test i były 2 kreski. Rano zrobiłam niestety tak pięknie nie było i jedna. Także czekam na @. Oby moje przeczucia, ze albo za 1 razem albo będzie to trwało baaardzo długo...

w 2 cyklu chcę pobawić się w testy owulacyjne z ciekawości i zastanawiam sie od którego dnia robić przy cyklach około 29 dniowych. Myśle o 10 dc.

Ech jakbyś mi opowiadała moje sny :) też mi się tak śniło, że robiłam test, widziałam dwie kreski i byłam taka szczęśliwa , mówiłam mężowi o tym w sposób jaki sobie zaplanowałam ale niestety u mnie to było niemożliwe z racji tego że dokładnie (tak mi się wydaje i okaże się w tym miesiącu) wiem kiedy mogę zajść :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoHanna wrote:
    Andromeda - wypłacz się porządnie, bo to jest chyba jedyna rzecz która może Ci "jakoś" pomóc. A od jutra myśl o następnym cyklu. Każdej z nas jest przykro i smutno gdy nastaje nowy cykl, ale nic innego niż zaciśnięcie zębów nam nie zostaje :/ Tulam!
    Ooo ten sposób też polecam, łzy, chociaż gorzkie czasem działają zbawiennie na dusze :)

PCO
    wysoka prolaktyna
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i leżę w szpitalu.. Kurcze sama się załatwiłam.. Wczoraj dźwigałam torbę z zakupami, potem pół dnia w kuchni i wieczór długi z znajomymi i dupa.. Od rana miałam bóle i lekkie skurcze.. I leżę na oddziale Ehh kurcze.. :-( a niby bezobjawowa moja cała ciąża..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti trzymaj się;) mowilam że masz się oszczedzac!! Od teraz masz zakaz przemeczania się i będzie dobrze;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio robilas 2 bete bo i e wiem czy nie doczytalam?

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sama sobie winna jestem.. Ehhh całej nocy nie spałam.. Chyba przespie się chwilę.. Dopóki mąż nie wróci..
    Ny w ogóle gości mamy.na cały weekend a ja wylądowałam w szpitalu...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 23:15

She86 lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 5t.💔
    2 zarodki ❄️❄️
    II transfer - 19.11.2024
    testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze)
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ