Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Taka sytuacja, ja na Twoim miejscu dzialalabym nadal na spokojnie, nigdy nie wiesz co kolejne tygodnie przyniosa, a sytuacja moze zmienic sie z dnia na dzien. tak czy inaczej trzymam kciuki, zeby sie udalo bo przeciez chyba to jest dla nas wszystkich priorytetem:)
patus ja swojemu daje juz drugi miesiac fertilman, pomimo dobrych wynikow - mam nadzieje, ze zaszkodzic nie zaszkodzi, a moze jedynie wzmocni plemniki. i tez dalabym sobie troche czasu po wprowadzeniu suplementacji.
jussio czasami nadal ciezko mi uwierzyc, ze Ty juz po 'tamtej' stronie hihi mysle, ze niejedna z nas staraczek dalaby wiele za mdlosci ciazowePatus_777 lubi tę wiadomość
Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
Cześć dziewczyny
Przepraszam, że Wam się tak brzydko wtrące, ale nie wiem gdzie mogę o coś zapytać
Robiłam progesteron z 7 dpo i wyszedł mi 40,92 ng/ml
Według laboratorium jest on ponad normę.
Czy to jest normalny wynik, czy to jest bardziej wynik dla bardzo wczesnej ciąży?
Ksawcio ur. 27.04.2014
Aniołek 02.07.2016 [*] -
Maskotkaa przykro mi ale raczej ci nie pomogę jedyne co ci mogę poradzić to poczekać jeszcze tydzień i zrobić test Wtedy będziesz miała jasność
Andromeda uwierz, że mi samej jest ciężko uwierzyć że się udało i jestem już w dwupaku I powiem ci, że będąc staraczką to też tak myślałam że dałabym wiele za te ciążowe mdłości Oj jaka ja naiwna byłam
Ale nie narzekam, nie narzekam bo najważniejsze jest maleństwo
I już tak oficjalnie dziewczyny przesyłam masę wirusków !@#$%^&*()__(*&^$@!@#$%^&%$@!^&&*())_)_)*(**&&%%$%$#@@!~@##$%^&^*&*(*(**&%%$$%#@@!#@@$%%^%&^*^*^%$$##@#!@#!@Q$##%&^%*&(*)*)*()(_
Łapać i zarażać sięAndromeda, Patus_777 lubią tę wiadomość
Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
15 cykl starań - Ten szczęśliwy
18.06.2016 Szymek jest już z nami
Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej. -
Jussio probowalas herbatki z wrzuconym zaparzonymi plastrami imbiru? Mi na mdlosci swietnie pomagalo.
Sa nawet cukierki imbirowe w aptece.
A ja dzisiaj mam sprzatansko bk mam nalot rodzicow. Wczoraj lazienke wypicowalam kurze poscieralam, ale zostalo to czego najbardziej nie lubie robic- podlogi a tu jeszcze z brzuchem... a mąż wroci jak juz rodzice beda albo i pozniej wiec wszystko na mojej glowie.
W takich warunkach to ja chyba nie dotrzymam do terminu porodu. -
Taka Sytuacja - ja się już nieraz przekonałam, że w życiu nie da się zaplanować wszystkiego, bo życie pisze swoje scenariusze. Nie stresuj się za bardzo tą sytuacją w pracy, bo stres nie sprzyja staraniom.
Patus mi też lekarze już wspominali o inseminacji i widzisz - w tym samym cyklu się udało, co te wyniki odebraliśmy. Wiem, że nasze wyniki były nieco lepsze, ale nie porównuj, nie ma reguły. A u Was duże znaczenie mają na pewno te leki na kręgosłup. Ja też dawałam mojemu Fertilman, w ich składzie jest wszystko o czym pisze jussio (wit C, L-karnityna i L-arginina, selen, wit E) i do tego kwas foliowy i wiele innych. Nam się udało po 3 miesiącach suplementacji.
maskotkaa ja miałam progesteron 34,81 w 5 tygodniu ciąży - więc powodzenia w testowaniu Ale na spokojnie, nie nastawiaj się za bardzo, bo może być też inna przyczyna wysokiego progesteronu, nie wiem, nie jestem lekarzem.
jussio ja dopiero co zwalczyłam poranne mdłości - właśnie naparem z imbiru. Po prostu zalałam wrzątkiem dwa plastry świeżego imbiru. Też nie narzekam na dolegliwości, najważniejsze jest maleństwo!
Hashija nie szalej z tymi porządkami!!! Powoli sobie sprzątaj, nawet jak czegoś nie zdążysz zrobić, to rodzice zrozumieją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 11:22
Patus_777 lubi tę wiadomość
Helenka Rośnij zdrowo córeczko!
-
nick nieaktualnyhejka jak u was przyszłe mamusie ?? u mnie coraz ciężej i okropny ból kości łonowej.Jade juz trzeci tydzien na luteinie i nospie bo zapowiadało sie na wczesniejszy poród ale ostatnio na wizycie tydzien temu było ok. wiec zobaczymy jak to sie wszystko potoczy,ale szczerze mam juz dosc czuje sie taka ocieżała i obolała ;(
-
KOCHAM WAS:* dajecie mi nadzieje;***********
jak na razie ma ten androvit i kwas foliowy, witamina C...powiedzcie mi co to jest maca ? Najwyżej to jeszcze zakupimy:)mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
jussio wrote:Witam wszystkich z rana
Ja cały czas sobie grzecznie leżakuję I wszystko było by pięknie gdyby nie to że dopadły mnie straszne mdłości tyle że nie poranne ale wieczorne I nic mi na nie nie pomaga Jak już przychodzi wieczór to nie wiem co mam ze sobą zrobić
Ale jestem twarda i dam radę
Patuś nie przejmuj się tak tymi wynikami Jak mój gin zobaczył wyniki mojego M to też powiedział że do inseminacji się nadajemy. Ale ja się nie poddałam od razu zaserwowałam mężowi wspomagacze i proszę po 4 miesiącach suplementacji jestem w ciąży zupełnie naturalnie
Także głowa do góry i sio do apteki bo możesz spokojnie rozszerzyć swoją listę wspomagaczy dla męża o wit C, L-karnitynę i L-argininę, selen, wit E i o Mace. Przynajmniej ja tak serwowałam. I ja zamiast androwitu dawałam salfazin.
A przypomni mi jakie wyniki miał twój mąż?
POSYŁAM WYNIK:
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/hL~c4GqeXdD4PqKMarsbwNoeULL8m8
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/BOJTM1W2KMeUfLN9gx3cr7p2~8Dijqmamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
A na mdłości ciążowe polecam migdały przy łóżku. Ja jadłam śniadanie zawsze w łóżku i trochę leżałam by w żołądku na spokojnie się poukładało. Migdały miałam zawsze pod ręką. Z czasem odkryłam, że mdłości mam głównie po spożyciu produktów mlecznych. Jak to odłożyłam to dosłownie jak ręką odjął! Najgorzej jest z jeżdżeniem na badania na czczo. To była dla mnie szkoła przetrwania!
I wiecie co? Ja też zawsze mówiłam, że chciałabym mieć te mdłości ciążowe. Do momentu kiedy ich nie dostałam Także dziewczyny nie ma czego żałować wiem, że to oznacza ciąże... Ale każdej z Was życzę bezobjawowej. Ja przeleżałam plackiem w łóżku prawie 4 miesiące. Nie polecam!!!jussio, Andromeda lubią tę wiadomość
-
Patus kochana to ja ci tylko tak dla poprawy humoru w wielkim skrócie napiszę że my mieliśmy 6mln/ml plemników przy prawidłowej budowie 4% więc niewiele lepiej a nam się udało to i tobie się uda
A jak się zastanawiasz nad wit C to zwróć uwagę na to żeby miała 1000jednostek w kapsułce bo ta jest ponoć najlepsza.
Agisia to na mnie tak samo działają produkty mleczne I niestety wszelkiego rodzaju orzechy i bakalie też odpadają Na samą myśl mam dreszcze brrr...
Może jeszcze spróbuję z imbirem, ale nigdy mi nie smakował więc mam obawy że skutek może być odwrotnyPatus_777 lubi tę wiadomość
Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
15 cykl starań - Ten szczęśliwy
18.06.2016 Szymek jest już z nami
Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej. -
Jusio mi mąż szykował śniadanie i kładł przy łóżku. Jadłam po przebudzeniu jak najmniej ruszając się. Na spokojnie,potem poleżałam jeszcze i dzięki temu mogłam jakoś funkcjonować.
Ale niestety prawda jest taka,że trzeba to przetrwać.
Na lutówkach dziewczyny pisały o opaskach Sea Band (chyba tak się nazywały). Ja ich nie zdążyłam przetestować. Ale te co miały to chwaliły sobie -
Hej dziewczyny u mnie nadal walka na froncie, we wtorek byłam u ginekologa i powiedział, że coś się dzieje na prawym jajniku. We wtorek kolejna wizyta.
Zna się któraś z Was na wynikach TSH? Pod koniec kwietnia robiłam badania i wynik był 0,96 ulU/ml przy referencjach 0,35 do 4,9. Natomiast teraz była promocja w innym laboratorium i wynik to 1,36 ale mU/ml a wartości referencyjne to 0,27 do 4,2. Może ktoś coś na ten temat powiedzieć? -
Starająca się nie jestem pewna co do jednostek ale TSH powinno być poniżej 2 przy staraniach się o dziecko. Patrząc na normy są bardzo podobne. TSH jest najlepsze jak jest w okolicach 1. Też dużo może robić kiedy było robione badanie. Moim zdaniem masz dobry wynik
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 23:16
Patus_777, patkaaxx90 lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Cześć dziewczyny.
U mnie nic ciekawego - po staremu
Wpadłam spytać o Kate4 - odezwij sie! Nie pamietam na kiedy mialas termin cesarki ale jakoś na dniach - daj znac koniecznie.
Aneteek; Ola, Hash - wy tez jakby coś sie działo !
U mnie spokój wiec nic sie wcześniej nie powinno wydarzyć.
Pozdrawiam wszystkie ciężarówki i staraczki ! -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 23:16
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
U mnie tez cisza. We wtorek mam wizyte u gin ciekawe czy dowiem sie czegosc ciekawego. Podejrzewam, ze mala juz glowka w dol jest ulozona.
Kosc krzyzowa nie boli ale teraz jest problem z biodrami. Nie da sie juz normalnie spac w nocy. Na plecach nie wolno, prawego boku trzeba unikac a i tak spanie na bokach ktorychkolwiek boli i jak tu byc w dobrej formie przed porodem jak nocki sa marne?