Staraczki weteranki - ploteczki i wsparcie w długich staraniach o pierwsze dzieciątko.
-
WIADOMOŚĆ
-
celina550 wrote:specjalnie zrobiłam proga, gdyby to był zastrzyk, to chyba byłby niższy? help
-
BorówkowaGłowa wrote:O człowieku, Celina ja bym z emocji nie zasnęła aż do następnej bety 😅
ja mam ochotę walnąć kielicha i wyjść zapalić.Blond27 lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Zielone.Slonce wrote:Monia, mąż mi mówi żebym już nie chudła (ważę obecnie 57kg) ale nie potrafię znaleźć złotego środka. Próbuje po woli jeść więcej ale waga i tak spada.
Ja niestety jestem z tych co lubią skrajności i teraz jak pora poprostu zacząć trzymać wagę to boję się, że w pewnym momencie zacznę się zapominać i wrócę do punktu wyjścia. 🙈 A znowu jak pozwolę sobie na więcej to mam wyrzuty sumienia. Cała ja. 🙈
Tak dużo schudłaś, więc nie dziwię się wcale, że teraz się pilnujesz i czasem masz wyrzuty sumienia jak coś zjesz, ale oby to też szybko Ci spowszedniało i nie zaprzątało zbytnio Twojej głowy ☺️ -
Celina
Pozytywna 🤭ale emocje 🙈,oby pięknie rosła ✊🍀Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
02.2025 III procedura * 18 pęcherzyków i tylko 1 komórka 😭brak zarodków .
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Celina to kciuki niezmiennie trzymam aby to była
wczesna ciąża 🤞🤞
Zielone ja już kiedyś pisałam ale powtórzę teraz za Moniką mega robota 💖 a ile kochana masz wzrostu? Bo jeśli jesteś wysoka to rzeczywiście 57 kg to już wystarczy, ale rozumiem Ciebie, znam ten stan, że jak się już osiągnie cel to strach przed przytyciem jest...Blond27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZagadka, wcale nie jestem wysoka. Mierzę 165cm wzrostu. Ale dla mnie to na tyle zmiana, że czuję się atrakcyjnie i zgrabnie. Dziś weszłam w legginsy rozmiar S gdzie wcześniej wchodziłam w L, czasem duże M. 💪😁
Za to cycki mega mi spadły... Dziękuję za uznanie. To mega miłe.
Celina, ✊ za to żeby beta rosła. ☺️
Mojego allo dalej nie ma. Osiwieje z tych nerwów. 😣
Zagadka, widzę, że jesteśmy w tym samym cs.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2022, 15:05
-
Blond;( tak bardzo mi przykro- ale mam nadzieję, że nabierzesz sił i wrócisz do starań ze zdwojoną energią! Życzę Ci małego cudu!
W sumie to nam wszystkim życzę małych cudów z okazji naszego święta;) dzisiaj trochę smutno mi się zrobiło- jak koleżanka w ciąży powiedziała, że jak się dziecka nie urodzi to się nie ma dnia matki- wiem, że to nje było do mnie tylko mówiła co z mężem rozmawiali ale jakoś tak ukłuło mnie to w sterduszko.
CELINA! Kuzwa emocje gorsze niż w thrillerze, ja to chyba bym nawet jutro betę zrobiła żeby nie osiwieć. Ale życzę Ci żeby to była TA beta dzięki której nie dopniesz się w swojej sukience ślubnej! 🥹
Zielone- -15kg to już taki wow wynik! Taki bardzo zazdro- mówię to jako leniwa buła która kocha jeść! Chciałabym wyglądać trochę lepiej ale z drugiej strony tak strasznie nie chce mi się ćwiczyć… i tak stoję w miejscu…
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Zielone.Slonce wrote:Zagadka, wcale nie jestem wysoka. Mierzę 165cm wzrostu. Ale dla mnie to na tyle zmiana, że czuję się atrakcyjnie i zgrabnie. Dziś weszłam w legginsy rozmiar S gdzie wcześniej wchodziłam w L, czasem duże M. 💪😁
Za to cycki mega mi spadły... Dziękuję za uznanie. To mega miłe.
Celina, ✊ za to żeby beta rosła. ☺️
Mojego allo dalej nie ma. Osiwieje z tych nerwów. 😣
Zagadka, widzę, że jesteśmy w tym samym cs.
Tak, jesteśmy w tym samym cs 🥺 Patrzę na Twoją drogę i ile już w tej walce zrobiliście i podziwiam bardzo :* -
Zielone spojrzałam w Twoją stopkę i nie mogłam sobie darować wyliczeń- my zaczęliśmy swoje starania 14 miesięcy później niż wy (02.2020) a ze względu na moje krótkie cykle srednio 26-dniowe jest to juz 34 cs... chyba już wiem czemu moje AMH jest niskie, po prostu strzelam tymi jajeczkami jak z karabinu i to jeszcze niecelnie 🙈 czasem zaczynam z którąś z Was cykl i jak ja już mam kolejną owulację to ktoś dopiero testuje...
PS. Czy ktoś jeszcze ma Excela z datami @, notatkami, lekami, wynikami monitoringów, policzoną medianą, średnią i rozstępem miedzyćwiartkowym długości cykli? Bo właśnie sobie uświadomiłam że chyba jestem dziwakiem 😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2022, 17:27
-
Celinaaaa a nie myślałaś żeby dzisiaj skoczyć na jeszcze jedną betę? 🙂 Może po kilku godzinach już by było więcej i miałabyś pewność że to nie Ovi! 🍀
Blond, bardzo mi przykro 😢 jesteś bardzo dzielna, pamiętaj że jakbyś chciała pogadać to jesteśmy!
Paulina, Ty to akurat nie musisz chudnąć, bo z tego co pamiętam ze ślubnych zdjęć - jesteś mega laska!
Zielone, ode mnie też wyrazy uznania i gratulacje!😘 ja od jakiegoś czasu w ogóle nie mogę schudnąć. Masz już wyniki?Blond27 lubi tę wiadomość
-
BorówkowaGłowa wrote:Zielone spojrzałam w Twoją stopkę i nie mogłam sobie darować wyliczeń- my zaczęliśmy swoje starania 14 miesięcy później niż wy (02.2020) a ze względu na moje krótkie cykle srednio 26-dniowe jest to juz 34 cs... chyba już wiem czemu moje AMH jest niskie, po prostu strzelam tymi jajeczkami jak z karabinu i to jeszcze niecelnie 🙈 czasem zaczynam z którąś z Was cykl i jak ja już mam kolejną owulację to ktoś dopiero testuje...
PS. Czy ktoś jeszcze ma Excela z datami @, notatkami, lekami, wynikami monitoringów, policzoną medianą, średnią i rozstępem miedzyćwiartkowym długości cykli? Bo właśnie sobie uświadomiłam że chyba jestem dziwakiem 😅😅
Borówkowa, jeju też policzyłam cykle i mi wychodzi teraz 40cs 😲😲😲 myślałam że mniej, bo ponad trzy lata się staramy.
Ten rozstęp międzyćwiartkowy nawet nie wiem co to jest, muszę iść do Ciebie na korki 😅
W Excelu mam tylko staraniowe wydatki, a długość cyklu tylko w kalendarzyku 😁 -
Borówkowa Ty to jesteś excelowym freakiem widzę! Ja to takie podstawy ogarniam tylko;p ale generalnie nic w nim nie notuję;p
Kasio dzięki za miłe słowa, ale chyba wszystkie tu się ze mną zgodzicie, że jak się już ma 3 z przodu, to ciało robi się takie mięciutkie i się tak wylewa tu i tam;p No chyba, że się ćwiczy. Ja w ubraniach wygladam ok i nie narzekam na swoją figurę, za to w bikini to już trochę jak szynka w tej siatce😂😂 -
Dobra dziewczyny byłam u mojej lekarki
1. Jest pęcherzyk dzisiaj 25.5 mm czyli rośnie
2. Nie jest wykluczone, że była owu a to jest drugi pęcherzyk
3. Ciałko żółte mogło się schować za tym pęcherzykiem
4. Mogło dojść do czegoś takiego jak pęknięcie szczytowe, czyli uwolniła się komórka ale cały pęcherzyk nie pękł 🙈
5. Pomimo dużego progesteronu może dojść do kolejnej owulacji
6. Dostałam ovitrelle na pęknięcie tego pęcherzyka więc jeśli tam jest komórka to mamy kolejną szansę na dzidziusia ❤️ a dziś dzień mamy więc 🥹Olaola, Monika7, Blond27 lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
Bubu ✊🤞🍀
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Bubu te twoje pęcherzyki to można by o nich napisać powieść 😉 w poprzednim cyklu też miałaś tak że jeden pękł a drugi rósł prawda? Działajcie 🤞
Dziewczyny jestem freakiem nie excelowym a liczbowym - w końcu pracuję jako analityk danych, więc potrafię z nich wydusić wszystko 😂 jakbym miała takie dane jak ma ovufriend to bym budowała na tym modele machine learningowe takie że non stop bym publikacje pisała tylko 😁 -
Borówkowa,
ja mam excela do mnóstwa rzeczy 🙈 akurat do niepłodności mam karteczki. widzę, że byśmy się dogadały 😍
Kasio,
jutro sikne, jeśli to rosnące, to siła rzeczy test będzie ciemniejszy. co najlepsze (jak do tego doszło - nie wiem) zostały mi dwa (D W A) nordy, jeden bobek i 3 facelaki. muszę się oszczędzać w testowaniu i nie umiem tego rozłożyć 🙈
nord o 15 był ciemniejszy niż rano, facelle teraz też, rollercoaster emocjonalny jakiego jeszcze nie miałam.
Bubu,
ja nie nadążam za tym co tam się u Ciebie wyprawia 🙈👰🏻M&M🤵🏻
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Bubu ja już ostatnio pisałam, że wyglada na to, że Ty będziesz miała owulacje do skutku😂 skoro w zeszłym cyklu jakoś podczas okresu, teraz dwie, widocznie organizm się uparł na tą ciążę i tyle;p