Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Francji
Odpowiedz

Staraczki z Francji

Oceń ten wątek:
  • Evli Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest!!!!!!!! Olive mówiłam że 14 to szczęśliwy dzień!!!! Gratulacje 😍😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 13:10

Olive lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive! Gratulacje kochana!!! 😘

Olive lubi tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
    2017 - 3x IUI :(
    2019 - IVF
    - 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
    - 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
    2022 - nieudany transfer mrozaczka
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do naszych doświadczonych mamusiek - Olcia, Mimi, Basia etc. Czy wasze dzieci przechodziły przez fazę odrzucenia zupek, papek, owoców, słoiczków etc. Jak mój wszystko jadł pięknie, tak już drugi tydzień jest jakiś koszmar... Je tylko cyca, kaszki, babany (przemycam w nich awokado, czasem kiwi) i gęstą zupkę z ziemniaka/pora/kurczaka, do której dodaje masła i fromage blanc. Nic innego nie tknie. Nawet to wcinał z zapałem jeszcze 3 tyg temu, teraz jest niejadalne. Codziennie próbuję podawać i owoce i różne warzywa, coś do łapki (nawet nie wezmie)... Zaczynam się tym wkurzać. Do tego tyle mleka ciągnie (choć mu ograniczam przystawienia do piersi), że moje cyce sa jak przy nawale po kilku godzinach od karmienia. 😲 Mam dość KP, po świętach odstawie go brutalnie...

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • olcia77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive nie masz pojecia jak sie ciesze!❤️❤️❤️ Mowilam nie trac nadzieji, gratulacje❤️ Rosnijcie zdrowo, bedziemy odliczac z Lejla razem do narodzin maluszka

Olive lubi tę wiadomość

niedoczynnosc tarczycy

4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.

28.03.2019- Kordian❤️
    10.05.2021- Dawid❤️
  • Mimi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe tak u nas tez tak było w pare dni corka odrzucila kuchnie mamusi i przez jakis czas byla tylko na sloiczkach i to wybranych. Robilam tak ze otwieralam sloiczek ten co lubi i tego co nie i jedna lyzke tego co lubi druga tego co nie albo mieszalam na lyzece troche tego troche tego po jakims czsie jej przeszlo i tak mniej wiecej kolo roku jadla wszystko.Ja uwielbialam ja karmic (z reszta teraz tez uwielbiam karmic malego) wiec jej nie ograniczalam mleka tylko najpierw jadla obiad i jak juz naprawde niechciala a malo zjadla dojadala z cycka.

Gratuluje pozytywnych Bet trzymajcie sie dziewczyny nudnych 9 miesiecy i szybkich/łatwych porodów .

Olive lubi tę wiadomość

• Koora Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive- brawo! Zrobiliscie to ♥️♥️♥️

Olive lubi tę wiadomość

preg.png
    🇫🇷
    👩🏻 35, wszystkie wyniki w normie ✅
    🧔🏻 41, OAT

IVF ICSI, pierwsze podejscie:
    20.02 punkcja 🐣🐣🐣🐣
    25.02 transfer B5AA 💚
    9dpt - hcg 200
    11dpt - hcg 457
    19dpt - hcg 15020
    28dpt - 1 USG - mamy serduszko! 💓 zarodek 7-8mm
    20/04 - 2 USG - 3,6cm
    04/05 - b.prenatalne - dzidzia 6.1cm, wszystko dobrze 🙏🏻
    22/11/2021 - mamy córcię! 💓💓💓

17/11 - FET blastki 4.1.1 / 11 dpt beta <5 😞

20/12 - FET bl 3.1.1 cykl sztuczny + embryoglue + ananas
    8dpt 23,1 hcg --- 10dpt 34,8 hcg
    14 dpt 149,7 hcg --- 16dpt 385,9 hcg
    18dpt 1015,8 hcg --- 22dpt - 3490 hcg
    31dpt - 1 USG - jest serduszko !!!💓Kropcio ma 10,4mm 🥰
    10w1d - 2 USG - 3,2cm 🥰
    12w2d - prenatalne - wszystko w normie 🥳 bobo 6cm, prawdopodobnie dziewczynka 🎀

Została ❄️ B2
  • Evli Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi co tam u Was?

Koora Ty kiedy robisz badania?

Olive jak tam przestałaś klnąć? 😂 Jak mąż zareagował?

Olive, Koora lubią tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive ❤❤❤❤🍀
    Super wiadomość!

Nam odwołali kolejny lot z Bcn do Krk... na ten piątek. Tak mnie wkurzają te linie lotnicze, nie podają żadnego konkretnego powodu.

No ale ostatecznie ogarnęliśmy sobie busa do Polski. Przez ograniczenia bedziemy tam tylko my + tesciowka i 2 kierowców. Wiec chociaż tyle, niemniej juz mi slabo na myśl o tej drodze.

Ja wczoraj miałam usg tarczycy- wszystko git. A w czwartek mam endo, bo moje tsh nie ruszyło prawie z miejsca, wiec dawka do poprawy.

A dzis wizyta u osteo ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 09:17

Olive lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Olive Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za wszystkie kciuki 😘 Evli zwłaszcza Tobie za 14.12 😘 Ja sama nie chciałam sobie robić nadziei bo jak juz wam pisalam, ten cykl jest dziwny, malo tego wyniki męża do tej 3iui były jeszcze gorsze niz poprzednio 🤷

Kląć przestałam 😂 i bardzo powoli zaczynam się cieszyć. Powoli bo boje sie czy wszystko dalej będzie ok.
    Co do męża to zareagował inaczej niz się spodziewalam, zresztą ja tez 😂 wyobrażałam sobie ze jak się dowiem to zacznę piszczeć i skakać z radości, a mąż jak mu powiem to do mnie dołączy 😂 A było tak, ze jak sprawdziłam wynik zaczęłam płakać, mąż myślał ze znowu się nie udało i podszedł mnie przytulić. Pokazałam mu maila, zobaczył wynik, upewnił się że jest pozytywny i tak staliśmy przytuleni. Ja płakałam i się trzęsłam, a mąż czułam, ze serce bije mu coraz mocniej. Dopiero po chwili zaczął mówić i panikować 😂 np. ze musimy zmienić mieszkanie na większe, koniec z lataniem do Pl, kawy juz nie mogę pic a piłam tylko 1 dziennie pół na pół z mlekiem, pochował wszystkie słodycze, i to tylko przykłady. Do wieczora troche się uspokoił 😂

Susanne współczuję i rozumiem złość. Super, ze udalo Ci się ogarnąć busa, też w piątek wyjeżdżacie?

Evli, EllaDe, Koora lubią tę wiadomość

8.2021 👧
    23.04.23 ⏸️
    19.05.23 ♥️

preg.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive, te reakcje filmowe ze skakaniem i piszczeniem że się jest w ciąży są takie przerysowane. Te prawdziwe, nieoczekiwane reakcje na długo wyczekiwaną ciąże są najpiękniejsze. Staremu instynkt wicia gniazda dla potomka widzę od razu zadziałał :D Piękne chwile przed Wami, bądź dobrej myśli :)

A co do busa to jedziemy w sobotę rano. Jeszcze nie wiemy jak wrócimy, ale na razie chcemy tam dojechać, potem się będziemy martwić :D Najgorsze, że jedzie teściówka, letnią podróż z nią jako komentatorką rzeczywistości ledwo przeżyłam 🤣

Olive lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive hehe zawsze reagujemy inaczej niż sobie wyobrażaliśmy 😅 ja tez klnełam 🙈
    Rok temu jak zrobiłam test reakcja męża była „a to za wcześnie?”, najlepsza była mojej babci „ a ty nie rozprujesz się?” (Komentarze co do niedawnej cesarki)😏

Susanne powodzenia z teściową 🤪
    U nas tez będzie podróż życia bo z małym dzieckiem..mam nadzieje że wytrzyma tyle godzin w foteliku i się nie będzie drzeć pół drogi 🥴

Olive lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mimi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli dziekuje że pytasz u nas leci pomału czytam was ale ciezko cos napisać. Mały rośnie mamy już 68 cm i 7,5 kg w prawie 5 miesiecy urósł 18 cm i wyrósł z rozmiaru 71 używamy 74 ale jak dlugo to ponosi to nie wiem niby 74 jest rozmiarem najdłużej używanym przez dzieci. Pampersy też zamienilismy na 4, dogonił bliźniaki ale one wiadomo wczesniaki troche wolniej rosna. jutro mamy szczepienie i narazie przerwa w przyszlym tyg mamy tomografie glowy przed operacja musze zrobic też badanie na grupe krwi w razie transfuzji no i operacje mamy zaplanowana na 20 styczeń.

A wy jak sie macie jak malutka znosi szczepienia ?

• Lejla92 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive witaj w klubie brzuchatek ❤️❤️

Każdy reaguje inaczej, my akurat skakaliśmy po łóżku Sussanne :) 😁

Dziewczyny u mnie brak objawów ciąży 🤯 czekam na jakieś z niecierpliwością 🤢

Olive, Koora lubią tę wiadomość

👩🏽 29
    👱🏽‍♂️ 37
    • 2017 👼🏼
    • 2020 - 2 IUI :(
    👩🏽 MTHFR - hetero
    👱🏽‍♂️ MTHFR homo
    26.10.2020 punkcja
    9 śnieżynek ❄️
    (ivf+Icsi) 🙏🏼
    25.11 transfer
    ❤️
    20.08.2021 🤱🏽

7.08.21 Nikodem 🎈🦕
    Moje największe szczęście!

• I will never stop dreaming •
  • Evli Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi my dziś mamy 4 miesiące 🥰 i mamy dziś szczepienia🥺 mam nadzieje że dobrze zniesie, po ostatnich strasznie płakała wieczorem, nie dało się jej w ogóle uspokoić. Ciekawe tez ile waży🙃
    Macie już datę zabiegu 😬 będzie stres 😞

Leija nie każdy ma „objawy ciazowe”. Ja nie miałam. W drugiej ciąży z 1-2 tyg trochę mnie muliło i tyle z objawów, czułam się normalnie.

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Basia92 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellade
    Niestety nie pomogę bo moja Hania jadła pięknie od początku i je do tej pory 😊 to co ugotuje pięknie je i lubi kosztować nowych rzeczy wiec tutaj super 😊
    Oliv gratuluje ❤️
    No my już w piątek wyjeżdżamy 😊nie mogę się doczekać 🙂🙂🙂 będziemy sid zatrzymywać u mojej siostry we Wrocławiu żeby odpocząć i Hania rozprostowala kości i pobawiła się z kuzynem 😊

EllaDe, Olive lubią tę wiadomość

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia a jak w koncu jedziesz ? Na dzień czy na noc? Bo wiesz że godzina policyjna jest i we Francji i w Belgii i w Niemczech ...

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla I Olive - może urodzicie jednego dnia? Tak jak Basia i Olcia? 🤔😘

Mimi- Twój jest prawie wielkości mojego 🤣🤣🤣 mój co prawda osiągnął 74cm (3tyg temu) ale waży 'tylko' 8,5kg. Zostało nam jeszcze jakieś 70 pampersów w rozmiarze 3 i zaczynamy 4. 😁 Na razie co tydzień monitorujemy wagę niejadka i jako że nadal przybiera (lekko), to się nie martwimy, (tylko ja się wkurzam, jak widzę te zacisniete usta, kiedy podstawiam mu jedzonko pod nos). Wczoraj prawie nic nie zjadł, za to dziś nieźle : bananek z awocado, trochę kaszki, zupka (ta co zawsze ;)) i jak się obudzi, to spróbujemy gruszki.

Basia - szerokiej drogi.

Suzanne - podobno policja hiszpańska na granicy nikogo nie wpuszcza, więc kto może to i lepiej, że macie busa, bo nie będziesz musiała się prosić, że wy na samolot jedziecie. I powodzenia z teściową - czekam na piękną relację z drogi 😁

Evli - jak po szczepieniach? Ninka da radę! 💪 Girl power!

Koora lubi tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Basia92 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjeżdżamy ok 18-19 tak wiemy wiemy. Ale jakos nie sadze żeby na autostradach stali i sprawdzali 🤷🏻‍♀️ Nie wiem

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
  • Koora Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Koora Ty kiedy robisz badania?
    Pierwsze badania krwi juz za mna, wsystkie hormony w normie! 🥰 Zrobie update stopki jak znajde chwilke. Jutro usg jajnikow, a w przyszlym tygodniu histeroskopia. Moj J. dzis mial usg jader, wszystko ok, w piatek badanke krwi, kariotyp, a w styczniu spermogram.

Chcialabym miec juz te wszystkie badania za nami...

Ale by bylo fajnie gdyby dziewczyny rodzily razem! 😃

Olive, Evli, Lejla92 lubią tę wiadomość

preg.png
    🇫🇷
    👩🏻 35, wszystkie wyniki w normie ✅
    🧔🏻 41, OAT

IVF ICSI, pierwsze podejscie:
    20.02 punkcja 🐣🐣🐣🐣
    25.02 transfer B5AA 💚
    9dpt - hcg 200
    11dpt - hcg 457
    19dpt - hcg 15020
    28dpt - 1 USG - mamy serduszko! 💓 zarodek 7-8mm
    20/04 - 2 USG - 3,6cm
    04/05 - b.prenatalne - dzidzia 6.1cm, wszystko dobrze 🙏🏻
    22/11/2021 - mamy córcię! 💓💓💓

17/11 - FET blastki 4.1.1 / 11 dpt beta <5 😞

20/12 - FET bl 3.1.1 cykl sztuczny + embryoglue + ananas
    8dpt 23,1 hcg --- 10dpt 34,8 hcg
    14 dpt 149,7 hcg --- 16dpt 385,9 hcg
    18dpt 1015,8 hcg --- 22dpt - 3490 hcg
    31dpt - 1 USG - jest serduszko !!!💓Kropcio ma 10,4mm 🥰
    10w1d - 2 USG - 3,2cm 🥰
    12w2d - prenatalne - wszystko w normie 🥳 bobo 6cm, prawdopodobnie dziewczynka 🎀

Została ❄️ B2
  • Evli Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia to daj znać jak dojedziecie do Polski czy były kontrole. My jednak jedziemy na dzień, wolimy nie ryzykować ..za to spowrotem i tak będzie problem żeby zdążyć przed 20h 🙄

Koora super że większość macie za sobą. J.pewnie się stresował przed badaniem co?

Olive powtarzasz jutro bete?

My po szczepieniach. Narazie jest ok, poszła grzecznie spać 😉 mamy 7kg, lekarka łapiąc za jej udo skomentowała że ma niezle zapasy na zimę 😂😎
    Za dwa tyg możemy zacząć rozszerzać dietę, ciekawe jak to będzie 🤪

Koora lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ