Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
Evli tak, byl zestresowany.. W dodatku gniecie go poczucie winy, ze "przez niego" bede musiala przez to wszystko przechodzic.. Smuci mnie to, bo on tak naprawde mysli, a ja nie potrafie wybic mu tego z glowy 😔 Na szczescie trafil dzis na mila lekarke, no i wynik pozytywny, wiec juz troszke lepiej. To on sam zdwoni po wsztstkie nasze rdv, nawet dla mnie 😊 To mnie akurat cieszy, ze jest rownie zaangazowany, a nie stoi obok tego wszystkiego.
Echh, sorki, tak mnie na rozmyslania wzielo 😉🥰
🇫🇷
👩🏻 35, wszystkie wyniki w normie ✅
🧔🏻 41, OAT
IVF ICSI, pierwsze podejscie:
20.02 punkcja 🐣🐣🐣🐣
25.02 transfer B5AA 💚
9dpt - hcg 200
11dpt - hcg 457
19dpt - hcg 15020
28dpt - 1 USG - mamy serduszko! 💓 zarodek 7-8mm
20/04 - 2 USG - 3,6cm
04/05 - b.prenatalne - dzidzia 6.1cm, wszystko dobrze 🙏🏻
22/11/2021 - mamy córcię! 💓💓💓
17/11 - FET blastki 4.1.1 / 11 dpt beta <5 😞
20/12 - FET bl 3.1.1 cykl sztuczny + embryoglue + ananas
8dpt 23,1 hcg --- 10dpt 34,8 hcg
14 dpt 149,7 hcg --- 16dpt 385,9 hcg
18dpt 1015,8 hcg --- 22dpt - 3490 hcg
31dpt - 1 USG - jest serduszko !!!💓Kropcio ma 10,4mm 🥰
10w1d - 2 USG - 3,2cm 🥰
12w2d - prenatalne - wszystko w normie 🥳 bobo 6cm, prawdopodobnie dziewczynka 🎀
Została ❄️ B2 -
EllaDe szanse na poród w tym samym dniu sa duże, wiec kto wie 😂
Susanne tez czekam na relacje z podróży 😂
Evli tak, właśnie czekam na moją kolej 😁 brawa dla Ninki 👏
Koora, rozumiem Cię 🤗 Mój też miał wyrzuty sumienia i co jakis czas powtarzał, że to jego wina itp. Tłumaczenia, że to nasz wspólny problem pomagały, ale zranione męskie ego robi swoje 😟 co rozumiem, bo po pewnym czasie sama zaczęłam myśleć, że to ze mna jest coś nie tak i takie rozmyslenia strasznie podkopuja pewność siebie 😟 Super, że się angażuje 😁 Taka wspólna walka wzmacnia zwiazek 😁 no i macie wsparcie rodziny 🙂 -
Dziewczyny, które w najbliższych dniach wyjeżdżają do Polski - szerokiej drogi oraz spokojnych i zdrowych Świat! Bawcie się dobrze i objedzcie się karpiem :p
Mia - jesteś jeszcze z nami?
Wczoraj mieliśmy mały jedzeniowy sukces pod wieczór mały zjadł 20gr kalafiora z rybą! Po raz pierwszy od prawie 3 tygodni 😊 potem kaszka ryżowa, która przygotowałam na wodzie zblendowanej z ugotowanym pasternakiem :p zjadł połowę :pEvli, Olive lubią tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
EllaDe super że jest poprawa i apetyt wrócił 😁
Olive kciuki za piękny przyrost ✊
Koora dobrze że partner się angażuje, niech pamięta że potrzebny jest tylko JEDEN 🙃
Ja się wczoraj pochwalilam za szybko, nocka była średnia, gorączka, krzyki 🤕🤒 ale na szczęście w miarę szybko się uposkoila i druga cześć nocy była już ok.. a niech podenerwuje trochę sąsiada bo głąb myśli że sam mieszka i budzi mnie co noc 🤪Olive lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
EllaDe może ten bunt to było przygotowanie do skoku rozwojowego i teraz będzie ładnie wszystko jadł 🤔🤞
Evli o co chodzi z twoim sąsiadem?
Dostalam wynik 😁 557,2 😁 ta ciąża staje sie dla mnie coraz bardziej realna 😂Evli, EllaDe, Lejla92, Susanne, Koora lubią tę wiadomość
-
Olive piękny wynik 🥰
Ehhh z tymi sąsiadami ...sąsiad nade mną od pierwszego confinement czyli od marca codziennie koło północy zamyka volet (metalowe) a raczej wali nimi jak jakiś handicapé de cerveau🤯 Już ostatnio napisałam mu kartkę grzecznie poprosiłam czy mógłby „sobie nimi walić” przed 22h ale chyba czytać nie umie bo dalej robi to samo 😠2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli współczuję Ci takiego sąsiada 😟 U nas w bloku jest starsze małżeństwo, które pilnuje porządku 😁 i co chwile pojawiają sie kartki, ale nie narzekam bo jedna dotyczy tego, żeby nie zatrzymywać sie samochodem pod drzwiami wejsciowymi, a ja mieszkam na parterze 😁 ale nowy sąsiad jadąc gdzieś zawsze stawał pod drzwiami (i naszymi oknami) i czekał na żonę. Z włączonym silnikiem, a w lecie jeszcze z klimatyzacją. Któregoś dnia mąż mu zwrócił uwagę to sie oburzył bo przecież zaraz odjedzie, i on kartki nie widzial bo parkuje w garażu i nie wchodzi drzwiami. Ale na pytanie męża czy nie uważa, że to kwestia kultury żeby nie stać sąsiadom pod oknem z włączonym silnikiem itp to sie zamknął i do tej pory mamy spokoj 😁🤞
A tak w ogóle to melduję sie po pierwszej wizycie u osteopaty. Wrażenia... wow 🤯 Nie spodziewałam sie takiego wywiadu, przebiegu, a nawet efektów tego seansu. Wyszłam od niego lżejsza o kilka kilo zmartwień, stresu, a i ból z którym poszłam przeszedł jak ręką odjął.
Jak mężowi opowiedziałam, to z jednej strony śmiał się, że to jakiś szarlatan 😂 a z drugiej, zastosował się do jego poleceń 😂
Susanne dzieki za polecenie 😘
Pytanie do mamuś 🙂 bo nigdy aż tak daleko nie wybiegałam w wyobraźni. Kto bedzie prowadził moja ciążę? Lekarka z pma? Czy mój gin? Wczoraj chciałam sie umowic do mojego to okazało sie, że przeszedł na emeryturę 😂 Napisałam też do lekarki ale jeszcze nie odpisała i zastanawiam sie czy nie zaczęła już urlopu🤔Evli, Susanne, EllaDe, Koora lubią tę wiadomość
-
Olive normalnie (moje ciąże nigdy nie były normalne) do ok 6 mc chodzisz do ginekologa swojego, pozniej przejmuje Cię szpital. Rozglądaj się już do jakiego „okręgu” należysz bo do niektórych trzeba się zapisać chyba po pozywtywnym teście bo miejsc pozniej nie ma 🙄 (wiem że tak jest ze szpitalem w Neuilly np.)2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Olive, witaj po szarlatańskiej stronie mocy haha, cieszę się, że masz pozytywne odczucia po wizycie! Czyli jednak coś w tym jest, bo już się obawiałam, że to ja oszalałam
Dziewczyny, miłego dnia, ja dziś ogarniam wszystko co mogę, bo wyjazd być może jeszcze dziś wieczorem. Kierowca się zdecydować nie może -
Lekarka z pma powinna Cię pokierować (jeśli się dodzwonisz). Nie wiem jak to działa z pma bo ja tam tylko chodziłam z dzieckiem po narodzinach na ważenie.
Jeśli nigdzie się nie dostaniesz na pierwsze usg to możesz iść do swojego médecin traitant i poprosić o receptę na „échographie de datation » i isc do tych punktów (centre) co robią prześwietlenia- Radiologie et échographie, oni tam mają super sprzęty 😉2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Olive pierwsze usg robila mi lekarz z pma pozniej jak była pewna że jest serduszko i ciaza rozwija sie prawidłowo wypisala karte dla lekarza ktory prowadzil moja ciaze czyi moj ginekolog. i on do samego moja ciaze prowadzil nie bylo czegos takiego ze od 6 miesiaca przejmowal mnie szpital. W szpitalu bylam przed porodem na rozmowie z anestezjologiem i pozniej jak mnie skurcze łapały no i jak wody odeszły. A do szpitala rejestrowałam sie już pod koniec ciazy kolo 32/34 tydzin i tak samo w tym okresie umawiałam sie z polozna.
-
Evli chyba zależy od regionu te prayskie sa bardziej oblegane bo moje znajome tez nie zapisuja sie wczesniej do szpitala jak okolo 32 tygodnia nawet i do panstwowego.
Po szczepieniu dobrze , wczesniej goraczkowal i byl marudny a po tym mial tylko lekkie zaczrwienienie wkolo miejca wkucia i bez goraczki. Natomiast bardziej przeraza mnie nastepna dawka szczepien one z reguly sa bardziej "grozne" . A najgorzej ze zbiegnie sie wczasie ze szczepieniem corki ona ostatnia dawke przypominajaca a maly pierwsza dawke mam nadzieje ze oboje zniosa to dobrze.
A wy jak tam jak malutka po? ona tez tylko za miesiac szczepienie 5go miesiaca i pozniej macie spokoj na jakiś czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 12:34
-
Mimi no właśnie ja mam znajomą gdzie dostała opierdziel od szpitala "gdzie ona była przez te miesiące" i była na liście rezerwowej 🙆
Gorączkowała mi po szczepieniach i coś apetyt straciła 😐 no jeszcze za miesiąc szczepionka🙄 receptę już mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 13:09
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli, Mimi dziękuję za rady 😁 Lekarka z pma mi odpisała i mam pierwsze usg 8.01.
Sprawdziłam i w szpitalu gdzie chciałabym rodzić zgłoszenia przyjmuja tylko z déclaration de grossesse wiec muszę poczekać. A w między czasie szukam jakiegoś fajnego gina w okolicy, tzn. znalazlam 4 ale dzwonić do nich będę od poniedziałku, a dziś idę pracować bo od rana to tylko udawałam, że coś robię 😂
Sussane spokojnej drogi 😁Koora lubi tę wiadomość
-
Olive wrote:Koora jak badania?
Boje sie tylko histeroskopii, ktora mi zostala na przyszly tydzien.. Mama mi powiedziala, ze u nich w szpitalu robi sie to pod narkoza 😣 (mama jest położną). Samo założenie i potem wyciągnięcie spirali dosyć mnie bolało, to teraz naprawde sie obawiam bólu 😞
Tak strasznie cieszę się, że ten raz był dla Was szczęśliwy 🤗 Byle do tego pierwszego usg, moze juz uslyszycie serduszko 🥰 Ja też chcialabym znaleźć nowego gina w okolicy.. Czym sie bedziesz kierowac wybierając? Opinie w internecie są mocno subiektywne, ciężko sie bazować na czyichś odczuciach 😕
Evli, polecasz szpital w Neuilly? U mnie najblizszy jest Jossigny (pewnie nikt nie slyszal o nim 🤪), ale jest strasznie duży i opinie ma średnie..
Susanne spokojnej drogi 😘
Dzis humor zbity, kolejna chemia naszej psicy. Najgorsze, ze tu we Francji zatrzymują psa na 24 godziny w szpitalu. Taka okropna pustka tu bez niej.. Kupilismy dom na poczatku roku, mamy mnóstwo miejsca i puste pokoje, i jak tak tylko we dwojke siedzimy to tak nas wszystko dopada.. Rak Figusi, potem bezplodnosc.. A wprowadzalismy sie pelni szczęścia i beztroski. Oby 2021 okazal się choc trochę łaskawszy.
🇫🇷
👩🏻 35, wszystkie wyniki w normie ✅
🧔🏻 41, OAT
IVF ICSI, pierwsze podejscie:
20.02 punkcja 🐣🐣🐣🐣
25.02 transfer B5AA 💚
9dpt - hcg 200
11dpt - hcg 457
19dpt - hcg 15020
28dpt - 1 USG - mamy serduszko! 💓 zarodek 7-8mm
20/04 - 2 USG - 3,6cm
04/05 - b.prenatalne - dzidzia 6.1cm, wszystko dobrze 🙏🏻
22/11/2021 - mamy córcię! 💓💓💓
17/11 - FET blastki 4.1.1 / 11 dpt beta <5 😞
20/12 - FET bl 3.1.1 cykl sztuczny + embryoglue + ananas
8dpt 23,1 hcg --- 10dpt 34,8 hcg
14 dpt 149,7 hcg --- 16dpt 385,9 hcg
18dpt 1015,8 hcg --- 22dpt - 3490 hcg
31dpt - 1 USG - jest serduszko !!!💓Kropcio ma 10,4mm 🥰
10w1d - 2 USG - 3,2cm 🥰
12w2d - prenatalne - wszystko w normie 🥳 bobo 6cm, prawdopodobnie dziewczynka 🎀
Została ❄️ B2 -
Koora super wyniki 👍 histeroskopia nie taka straszna (w każdym razie jakoś źle jej nie wspominam) 🤗
Ja nie byłam w Neuilly. Potrzebowalam szpitala „niveau 3”.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 12:14
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦