Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe no masakra 🤦
Mi się w tamtym tyg syn rozchorował, dostał antybiotyk amoxycyline i ...nie było go w żadnej aptece 😂
Serio słyszałam kiedyś o tym że jest problem z dostaniem jego w tv ale nie myślałam że na taką skalę, mieszkając w mieście i mając apteki na każdym zakręcie 🤦 trzeba było wsiasc w samochód i objechać miasta w pobliżu, w końcu udało mi się znaleźć w w którejś aptece z rzędu ostatnią butelkę 🤞😂2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Mia88 wrote:Em-Mi, daj znać jak tam sprawy u Ciebie się mają?
Cześć wszystkim! Zaglądacie tu jeszcze?
Mnie nie było od dawna, ale miło jest wrócić po 1-2 latach w zupełnie innych okolicznościach.
Na początku pisałam do Was przed pierwszą próbą FIV, a obecnie jesteśmy na wakacjach w Polsce z moim ośmiomiesięcznym synkiem
Zaszłam w ciąże po pierwszej próbie in vitro, ale poroniłam w 10tc. Później był kolejny transfer, udany już do końca - w listopadzie zostałam mamą.
Liczę na wymianę wrażeń macierzyńskich we Francji
Susanne, Mia88 lubią tę wiadomość
👰38
🤵40
🛏💕2020
👩⚕️🏥2021
💊 💉IUI1❌
💊 💉IUI2❌
💊 💉IUI3 ❌
💊 💉🔬 IN VITRO:
- punkcja & udany świeży transfer: 09/2022 🤰, poronienie zatrzymane 11/2022
- transfer mrożony: 03/2023 🤰, 17/11/2023: 👶 -
Hej dziewczyny, długo mnie nie było... Co słychać?
Em-Mi wielkie gratulacje! Super że nareszcie się udało ! Jak ten czas leci, za chwilę maluszek będzie miał rok!
Susanne a Wam jak leci wspólny czas?
Evli jak tam sytuacja ze szkoła w nowym roku szkolnym? Trochę lepiej? Przecież obowiązek szkolny jest to nie wiem jak oni to ogarniają że nie ma kadry 😅
Jak Wam minęły wakacje? Były jakieś wyjazdy?
Ja w tym roku nie miałam urlopu, przez igrzyska trzeba było pracować ale przetrwałam i jestem z siebie dumna, w ogóle ten okres wakacyjny był gorący i ten ostatni tydzień tez ale myślę że już teraz będzie lżej. Dostałam urlop w październiku i planujemy jechać gdzieś w ciepełko bo w tym roku nawet letnich ubrań nie zdążyłam wyciągnąć, ciągle tylko praca i dom więc czas odpocząć choć z tydzień i wygrzac tyłek 😅
Ogólnie to dalej nie wiemy co ze staraniami robić, może jak wrócimy z urlopu to zgłosimy się po mrozaczki bo w perspektywie mamy jednak powrót do Polski w bliżej nieokreślonym czasie więc nie chcemy ich tutaj zostawiać ale tak ciężko wybrać dobry moment, umowa kończy mi się na początku lutego więc może warto sprobowac trochę wcześniej a nie czekać bo wtedy byśmy mogli na spokojnie wracac do PL. A z drugiej strony mąż złożył papiery na rentę, nie jest w stanie pracować więc trochę obaw mam dalej.
Mam nadzieję że u Was wszystko w porządku, odezwijcie się z nowinkami.
Pozdrowienia 😊
Starania o pierwszego maluszka od 2018 ❤️
~kwiecień-czerwiec 2021 konsultacja w klinice 🇫🇷 -> badania + kwalifikacja do IUI lub IVF
~brak decyzji, wiele przeciwności
~grudzień 2022 wracamy do kliniki
~2023: styczeń - stymulacja do IUI - nie odbyła się
2x IUI: luty❌ marzec ❌
IVF stymulacja z gonalem
06.06 punkcja - 5 oocytów, 3 zarodki
11.06 transfer ❌
Mamy ❄❄
- drożność OK
- adenomioza
- obniżona ruchliwość plemników -> trochę udało się poprawić -