Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Francji
Odpowiedz

Staraczki z Francji

Oceń ten wątek:
  • Evli Autorytet

Wysłany: 13 maja, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no masakra 🤦
    Mi się w tamtym tyg syn rozchorował, dostał antybiotyk amoxycyline i ...nie było go w żadnej aptece 😂
    Serio słyszałam kiedyś o tym że jest problem z dostaniem jego w tv ale nie myślałam że na taką skalę, mieszkając w mieście i mając apteki na każdym zakręcie 🤦 trzeba było wsiasc w samochód i objechać miasta w pobliżu, w końcu udało mi się znaleźć w w którejś aptece z rzędu ostatnią butelkę 🤞😂

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil, No to całe szczęście, ze się udało :) cyrk 🙈

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Em-Mi Koleżanka

Wysłany: 29 lipca, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia88 wrote:
    Em-Mi, daj znać jak tam sprawy u Ciebie się mają?

Cześć wszystkim! Zaglądacie tu jeszcze? ;-)
    Mnie nie było od dawna, ale miło jest wrócić po 1-2 latach w zupełnie innych okolicznościach.
    Na początku pisałam do Was przed pierwszą próbą FIV, a obecnie jesteśmy na wakacjach w Polsce z moim ośmiomiesięcznym synkiem :-)
    Zaszłam w ciąże po pierwszej próbie in vitro, ale poroniłam w 10tc. Później był kolejny transfer, udany już do końca - w listopadzie zostałam mamą.
    Liczę na wymianę wrażeń macierzyńskich we Francji ;-)

Susanne, Mia88 lubią tę wiadomość

👰38
    🤵40
    🛏💕2020
    👩‍⚕️🏥2021
    💊 💉IUI1❌
    💊 💉IUI2❌
    💊 💉IUI3 ❌
    💊 💉🔬 IN VITRO:
    - punkcja & udany świeży transfer: 09/2022 🤰, poronienie zatrzymane 11/2022
    - transfer mrożony: 03/2023 🤰, 17/11/2023: 👶
  • Mia88 Autorytet

Wysłany: 14 września, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, długo mnie nie było... Co słychać?

Em-Mi wielkie gratulacje! Super że nareszcie się udało ! Jak ten czas leci, za chwilę maluszek będzie miał rok!

Susanne a Wam jak leci wspólny czas?

Evli jak tam sytuacja ze szkoła w nowym roku szkolnym? Trochę lepiej? Przecież obowiązek szkolny jest to nie wiem jak oni to ogarniają że nie ma kadry 😅

Jak Wam minęły wakacje? Były jakieś wyjazdy?

Ja w tym roku nie miałam urlopu, przez igrzyska trzeba było pracować ale przetrwałam i jestem z siebie dumna, w ogóle ten okres wakacyjny był gorący i ten ostatni tydzień tez ale myślę że już teraz będzie lżej. Dostałam urlop w październiku i planujemy jechać gdzieś w ciepełko bo w tym roku nawet letnich ubrań nie zdążyłam wyciągnąć, ciągle tylko praca i dom więc czas odpocząć choć z tydzień i wygrzac tyłek 😅
    Ogólnie to dalej nie wiemy co ze staraniami robić, może jak wrócimy z urlopu to zgłosimy się po mrozaczki bo w perspektywie mamy jednak powrót do Polski w bliżej nieokreślonym czasie więc nie chcemy ich tutaj zostawiać ale tak ciężko wybrać dobry moment, umowa kończy mi się na początku lutego więc może warto sprobowac trochę wcześniej a nie czekać bo wtedy byśmy mogli na spokojnie wracac do PL. A z drugiej strony mąż złożył papiery na rentę, nie jest w stanie pracować więc trochę obaw mam dalej.

Mam nadzieję że u Was wszystko w porządku, odezwijcie się z nowinkami.
    Pozdrowienia 😊

Starania o pierwszego maluszka od 2018 ❤️
    ~kwiecień-czerwiec 2021 konsultacja w klinice 🇫🇷 -> badania + kwalifikacja do IUI lub IVF
    ~brak decyzji, wiele przeciwności
    ~grudzień 2022 wracamy do kliniki
    ~2023: styczeń - stymulacja do IUI - nie odbyła się :(
    2x IUI: luty❌ marzec ❌
    IVF stymulacja z gonalem
    06.06 punkcja - 5 oocytów, 3 zarodki
    11.06 transfer ❌
    Mamy ❄❄

- drożność OK
    - adenomioza
    - obniżona ruchliwość plemników -> trochę udało się poprawić
‹‹ 238 239 240 241 242
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ