Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Francji
Odpowiedz

Staraczki z Francji

Oceń ten wątek:
  • Evli Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no masakra 🤦
    Mi się w tamtym tyg syn rozchorował, dostał antybiotyk amoxycyline i ...nie było go w żadnej aptece 😂
    Serio słyszałam kiedyś o tym że jest problem z dostaniem jego w tv ale nie myślałam że na taką skalę, mieszkając w mieście i mając apteki na każdym zakręcie 🤦 trzeba było wsiasc w samochód i objechać miasta w pobliżu, w końcu udało mi się znaleźć w w którejś aptece z rzędu ostatnią butelkę 🤞😂

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil, No to całe szczęście, ze się udało :) cyrk 🙈

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Em-Mi Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia88 wrote:
    Em-Mi, daj znać jak tam sprawy u Ciebie się mają?

Cześć wszystkim! Zaglądacie tu jeszcze? ;-)
    Mnie nie było od dawna, ale miło jest wrócić po 1-2 latach w zupełnie innych okolicznościach.
    Na początku pisałam do Was przed pierwszą próbą FIV, a obecnie jesteśmy na wakacjach w Polsce z moim ośmiomiesięcznym synkiem :-)
    Zaszłam w ciąże po pierwszej próbie in vitro, ale poroniłam w 10tc. Później był kolejny transfer, udany już do końca - w listopadzie zostałam mamą.
    Liczę na wymianę wrażeń macierzyńskich we Francji ;-)

Susanne, Mia88 lubią tę wiadomość

👰38
    🤵40
    🛏💕2020
    👩‍⚕️🏥2021
    💊 💉IUI1❌
    💊 💉IUI2❌
    💊 💉IUI3 ❌
    💊 💉🔬 IN VITRO:
    - punkcja & udany świeży transfer: 09/2022 🤰, poronienie zatrzymane 11/2022
    - transfer mrożony: 03/2023 🤰, 17/11/2023: 👶
  • Mia88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2024, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, długo mnie nie było... Co słychać?

Em-Mi wielkie gratulacje! Super że nareszcie się udało ! Jak ten czas leci, za chwilę maluszek będzie miał rok!

Susanne a Wam jak leci wspólny czas?

Evli jak tam sytuacja ze szkoła w nowym roku szkolnym? Trochę lepiej? Przecież obowiązek szkolny jest to nie wiem jak oni to ogarniają że nie ma kadry 😅

Jak Wam minęły wakacje? Były jakieś wyjazdy?

Ja w tym roku nie miałam urlopu, przez igrzyska trzeba było pracować ale przetrwałam i jestem z siebie dumna, w ogóle ten okres wakacyjny był gorący i ten ostatni tydzień tez ale myślę że już teraz będzie lżej. Dostałam urlop w październiku i planujemy jechać gdzieś w ciepełko bo w tym roku nawet letnich ubrań nie zdążyłam wyciągnąć, ciągle tylko praca i dom więc czas odpocząć choć z tydzień i wygrzac tyłek 😅
    Ogólnie to dalej nie wiemy co ze staraniami robić, może jak wrócimy z urlopu to zgłosimy się po mrozaczki bo w perspektywie mamy jednak powrót do Polski w bliżej nieokreślonym czasie więc nie chcemy ich tutaj zostawiać ale tak ciężko wybrać dobry moment, umowa kończy mi się na początku lutego więc może warto sprobowac trochę wcześniej a nie czekać bo wtedy byśmy mogli na spokojnie wracac do PL. A z drugiej strony mąż złożył papiery na rentę, nie jest w stanie pracować więc trochę obaw mam dalej.

Mam nadzieję że u Was wszystko w porządku, odezwijcie się z nowinkami.
    Pozdrowienia 😊

Starania o pierwszego maluszka od 2018 ❤️
    ~kwiecień-czerwiec 2021 konsultacja w klinice 🇫🇷 -> badania + kwalifikacja do IUI lub IVF
    ~brak decyzji, wiele przeciwności
    ~grudzień 2022 wracamy do kliniki
    ~2023: styczeń - stymulacja do IUI - nie odbyła się :(
    2x IUI: luty❌ marzec ❌
    IVF stymulacja z gonalem
    06.06 punkcja - 5 oocytów, 3 zarodki
    11.06 transfer ❌
    Mamy ❄❄

- drożność OK
    - adenomioza
    - obniżona ruchliwość plemników -> trochę udało się poprawić
‹‹ 238 239 240 241 242
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ