X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Francji
Odpowiedz

Staraczki z Francji

Oceń ten wątek:
  • Evli Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no masakra 🤦
    Mi się w tamtym tyg syn rozchorował, dostał antybiotyk amoxycyline i ...nie było go w żadnej aptece 😂
    Serio słyszałam kiedyś o tym że jest problem z dostaniem jego w tv ale nie myślałam że na taką skalę, mieszkając w mieście i mając apteki na każdym zakręcie 🤦 trzeba było wsiasc w samochód i objechać miasta w pobliżu, w końcu udało mi się znaleźć w w którejś aptece z rzędu ostatnią butelkę 🤞😂

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil, No to całe szczęście, ze się udało :) cyrk 🙈

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Em-Mi Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia88 wrote:
    Em-Mi, daj znać jak tam sprawy u Ciebie się mają?

Cześć wszystkim! Zaglądacie tu jeszcze? ;-)
    Mnie nie było od dawna, ale miło jest wrócić po 1-2 latach w zupełnie innych okolicznościach.
    Na początku pisałam do Was przed pierwszą próbą FIV, a obecnie jesteśmy na wakacjach w Polsce z moim ośmiomiesięcznym synkiem :-)
    Zaszłam w ciąże po pierwszej próbie in vitro, ale poroniłam w 10tc. Później był kolejny transfer, udany już do końca - w listopadzie zostałam mamą.
    Liczę na wymianę wrażeń macierzyńskich we Francji ;-)

Susanne, Mia88 lubią tę wiadomość

👰38
    🤵40
    🛏💕2020
    👩‍⚕️🏥2021
    💊 💉IUI1❌
    💊 💉IUI2❌
    💊 💉IUI3 ❌
    💊 💉🔬 IN VITRO:
    - punkcja & udany świeży transfer: 09/2022 🤰, poronienie zatrzymane 11/2022
    - transfer mrożony: 03/2023 🤰, 17/11/2023: 👶
  • Mia88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2024, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, długo mnie nie było... Co słychać?

Em-Mi wielkie gratulacje! Super że nareszcie się udało ! Jak ten czas leci, za chwilę maluszek będzie miał rok!

Susanne a Wam jak leci wspólny czas?

Evli jak tam sytuacja ze szkoła w nowym roku szkolnym? Trochę lepiej? Przecież obowiązek szkolny jest to nie wiem jak oni to ogarniają że nie ma kadry 😅

Jak Wam minęły wakacje? Były jakieś wyjazdy?

Ja w tym roku nie miałam urlopu, przez igrzyska trzeba było pracować ale przetrwałam i jestem z siebie dumna, w ogóle ten okres wakacyjny był gorący i ten ostatni tydzień tez ale myślę że już teraz będzie lżej. Dostałam urlop w październiku i planujemy jechać gdzieś w ciepełko bo w tym roku nawet letnich ubrań nie zdążyłam wyciągnąć, ciągle tylko praca i dom więc czas odpocząć choć z tydzień i wygrzac tyłek 😅
    Ogólnie to dalej nie wiemy co ze staraniami robić, może jak wrócimy z urlopu to zgłosimy się po mrozaczki bo w perspektywie mamy jednak powrót do Polski w bliżej nieokreślonym czasie więc nie chcemy ich tutaj zostawiać ale tak ciężko wybrać dobry moment, umowa kończy mi się na początku lutego więc może warto sprobowac trochę wcześniej a nie czekać bo wtedy byśmy mogli na spokojnie wracac do PL. A z drugiej strony mąż złożył papiery na rentę, nie jest w stanie pracować więc trochę obaw mam dalej.

Mam nadzieję że u Was wszystko w porządku, odezwijcie się z nowinkami.
    Pozdrowienia 😊

Starania o pierwszego maluszka od 2018 ❤️
    ~kwiecień-czerwiec 2021 konsultacja w klinice 🇫🇷 -> badania + kwalifikacja do IUI lub IVF
    ~brak decyzji, wiele przeciwności
    ~grudzień 2022 wracamy do kliniki
    ~2023: styczeń - stymulacja do IUI - nie odbyła się :(
    2x IUI: luty❌ marzec ❌
    IVF stymulacja z gonalem
    06.06 punkcja - 5 oocytów, 3 zarodki
    11.06 transfer ❌
    Mamy ❄❄

- drożność OK
    - adenomioza
    - obniżona ruchliwość plemników -> trochę udało się poprawić
  • Evli Autorytet

Wysłany: 3 maja, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coucou 😊 ktoś tu jeszcze zagląda ?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Em-Mi Koleżanka

Wysłany: 4 maja, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Coucou 😊 ktoś tu jeszcze zagląda ?
    Salut ! Zajrzałam ja ;-)

👰38
    🤵40
    🛏💕2020
    👩‍⚕️🏥2021
    💊 💉IUI1❌
    💊 💉IUI2❌
    💊 💉IUI3 ❌
    💊 💉🔬 IN VITRO:
    - punkcja & udany świeży transfer: 09/2022 🤰, poronienie zatrzymane 11/2022
    - transfer mrożony: 03/2023 🤰, 17/11/2023: 👶
  • Mia88 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja również zajrzałam przypadkiem trochę 😊 co słychać u Was?

~kwiecień-czerwiec 2021 konsultacja w klinice 🇫🇷 -> badania + kwalifikacja do IUI lub IVF
    IVF stymulacja z gonalem
    11.06 transfer ❌
    Mamy ❄❄

- drożność OK
    - adenomioza
  • Evli Autorytet

Wysłany: 6 maja, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jednak jeszcze ktoś tu zagląda 😀

Co u Was dziewczyny?

U mnie w sumie bez zmian, zostaje przy mojej dwójce, starczy 😛 młody we wrześniu idzie do szkoły a ja hmmm chciałabym się ruszyć do pracy ale pomysłu na razie na siebie nie mam, za długo już w domu siedzę 🙆

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mia88 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie w sumie też bez zmian, dalej zwlekamy z decyzją o dziecku i robi się powoli niebezpiecznie późno. Ostatnio mnie moja ginekolog trochę "zmotywowała" żeby dzialac ale mam w perspektywie zakończenie umowy o pracę więc tak jeszcze trochę się wstrzymuje bo nie wiem co dalej. Zawsze coś. Chciałabym zaliczyć cudowna wpadkę i by było po kłopocie ale coś też nie wychodzi 😅
    A jeszcze co do pracy to jeśli mi nie przedłuża umowy to pewnie bardziej staniemy na tym żeby wrócić do PL i tak samo będę w kropce co ze sobą zrobić tam bo pomysłów i chęci brak na coś nowego 😂

IVF stymulacja z gonalem
    11.06 transfer ❌
    Mamy ❄❄

- drożność OK
    - adenomioza
  • Evli Autorytet

Wysłany: 9 maja, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm jeśli macie zamiar wrócić do Polski to może lepiej tutaj działać biorąc pod uwagę że macie dzieci na zimowisku i jest refundowane ?
    Pracujesz dalej na lotnisku ? 🙂

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
‹‹ 238 239 240 241 242
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ