Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagodecka wrote:Aaaa dziewczyny ratujcie ☹️ Jadę wlasnie do Francji (ze Szwecji) i zapomniałam, przez pośpiech i stres, Ovitrelle z lodówki 😭😭😭 Powinnam się kłuć, dziś ale jutro tez się nic nie stanie. Czy ktoś ma odsprzedać? Albo doradzić jak w okolicach Paryża mogłabym zdobyć ten zastrzyk…
Help! 😢Jagodecka lubi tę wiadomość
-
Susanne wrote:Kurczę ja mam w lodówce, ale ja to południe Francji, kupa drogi do Paryża, nie bardzo mam pomysł jak to zdobyć bez recepty.
Planujemy być na południu w następnym tygodniu ale to już będzie za pozno 😥 Nie masz pomysłu jak zdobyć receptę? Ja właśnie czytam o polskich ginekologach i pewnie będę jutro dzwonić, probowac sie do kogoś umówić. Wiesz może jaki jest koszt prywatnej wizyty?🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
OvuFriendWitajcie
Mamy dla Was darmowe vouchery na badania hormonalne. Pakiet obejmuje badania z krwi: DHEA, SHBG, TESTOSTERON, ANDROSTENDION. Badania można wykonać w wybranym punkcie Diagnostyki w pobliżu swojego miejsca zamieszkania.
Zgłoś się, jeśli:
- występują u Ciebie bezowulacyjne cykle i/lub zaburzenia miesiączkowania na przykład zbyt częste lub rzadkie miesiączki - w odstępach większych niż 35 dni lub mniejszych niż 21,
- obserwujesz u siebie nadmierne owłosienie okolic twarzy (tak zwany “męski zarost”), brodawek sutkowych, pachwin czy pleców,
- zauważyłaś pogorszenie się stanu cery - trądzik (szczególnie w okolicach żuchwy), przetłuszczanie się skóry i włosów, wypadanie włosów i łysienie typu męskiego (w postaci “zakoli"),
- korzystasz z aplikacji OvuFriend lub jesteś chętna, żeby zacząć.
- nie stosujesz antykoncepcji / nie jesteś w ciąży / nie karmisz piersią.
Jeśli doświadczasz któregoś z wyżej wymienionych objawów, napisz wiadomość na [email protected] w tytule wpisując “Badania hormonalne1”.
Pula voucherów jest ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.
P.S. Masz zdiagnozowane PCOS? A może wykonywałaś już badania w kierunku diagnozy, ale nie potwierdziła się? Jeśli posiadasz wyniki badań, zgłoś się do nas i otrzymaj darmowy abonament Premium do aplikacji OvuFriend. Napisz do nas na: [email protected] w tytule wpisując “PCOS”.
Jeśli już się do nas zgłosiłaś i wykonywałaś / przesyłałaś powyższe badania, zignoruj ten post. -
Evli wrote:Susanne to nie pierwszy absurt we Francji niestety 🤦
Jak zapisywałam córkę do szkoły to musiałam dać acte de naissance nie starszy niż 6 miesiący 🤣
Fakt mógł się zmienić od narodzin 🤣
Ja do procedury FIV musiałam dostarczyć PEŁEN akt urodzenia, oczywiście świeżutki z Polski, niestarszy niż 3 miesiące... Mam już w domu całą kolekcję takich "do wglądu", które nagle się przedawniają...👰38
🤵40
🛏💕2020
👩⚕️🏥2021
💊 💉IUI1❌
💊 💉IUI2❌
💊 💉IUI3 ❌
💊 💉🔬 IN VITRO:
- punkcja & udany świeży transfer: 09/2022 🤰, poronienie zatrzymane 11/2022
- transfer mrożony: 03/2023 🤰, 17/11/2023: 👶 -
Mia88 wrote:
A mam pytanie bo ostatnio się zastanawialiśmy z kuzynami jak to jest we Francji bo ich brat spodziewa się dziecka i nie chcą zdradzić imienia, czy takie są we Francji zwyczaje czy tylko oni to tak ukrywają? Jakie macie doświadczenia ? Jego dziewczyna powiedziała podobno swojemu bratu 3 imiona ale drugiej stronie nie chcieli powiedzieć więc się trochę wkurzyli.
W rodzinie mojego męża też robiło się z tego wielką tajemnicę... w sensie: oczekiwano, że gdy już się dowiemy, zrobimy wielkie: WOOOOW👰38
🤵40
🛏💕2020
👩⚕️🏥2021
💊 💉IUI1❌
💊 💉IUI2❌
💊 💉IUI3 ❌
💊 💉🔬 IN VITRO:
- punkcja & udany świeży transfer: 09/2022 🤰, poronienie zatrzymane 11/2022
- transfer mrożony: 03/2023 🤰, 17/11/2023: 👶 -
U mnie leci urlop tez bardzo szybko! Nastawiam się psychicznie na aktywny wrzesień.
Później już planuje zwolnić zawodowe tempo.
W piątek mam wizytę u polskiego lekarza, jakoś tak się niecierpliwie. Nie wytrzymałabym do tej wrześniowej u mojego prowadzącego 🙈
U nas prawdopodobnie będzie chłopiec 💙
Czuje się dobrze, troszkę mniej siły, ale ogólnie nie mogę narzekać. Podróż tez przebiegła bardzo dobrze.
Dziękuje za Wasze pokecajki, adapter do pasów był mega wygodny, a pończochy uratowały moje nogi od opuchlizny.
Przez kilka głupich pytań o to czy czuje ruchy, bo przecież „już powinnam czuć” zaczęłam się troszkę martwić, ale racjonalnie patrząc mam na to jeszcze czas, wiec byle do wizyty!
Mam nadzieje, ze u Was miło, ciepło i spokojnie.
U nas na południu Francji ostre pożary były, na szczęście strażacy dają radę to wszystko ogarnąć,
Ale mam szczera nadzieje, ze we wrześniu będzie trochę chłodniej.
Dawajcie znać co u Was! -
Susanne super że polecajki się sprawdziły 👍
Też bym nie wytrzymała tyle do wizyty🤭 gratuluję chłopczyka 💙 na ruchy może być jeszcze za wcześnie, to pierwsza ciąża, nie martw się! Po 20tc powinnaś już je poczuć 🤗
Ja też mam nadzieję że się ochłodzi, wróciliśmy do Francji i upały się zaczęły 🙆 nie lubię 🥵2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Hej dziewczyny, ja się nie odzywałam bo tyle się działo że nawet nie miałam kiedy przysiąść do forum. Plany nam się zmieniały mocno na wakacje, najpierw mieliśmy zostać w Paryżu bo męża takie bóle złapały że skończyło się na urgence i dostał morfinę😭 byliśmy na konsultacji w szpitalu ale jakis młody lekarz na zastępstwie chciał go operować i w rezultacie nie zdecydowaliśmy się bo konsultowalismy jego badania w Polsce z fizjoterapeutami i twierdzili że i tak potrzebna operacja ale nie taka jak miał bo we Francji chcieli mu robić to samo, wyszło że ma niestabilne kręgi i problem by powracal. Zdecydowaliśmy się więc przyjechać do Polski z tygodniowym opóźnieniem bo w Paryżu mial mieć badania pod koniec sierpnia a w drodze już dowiedzieliśmy się że teściowa umówiła konsultację u takiego profesora więc w wielkim skrócie mąż będzie miał operację stabilizacji już w ten czwartek więc proszę o trzymanie kciuków 🙈
A tymczasem pozdrawiam Was z Chorwacji bo przywiozłam rodziców bo bali się sami jechać, wczoraj dotarliśmy a we wtorek wracam samolotem a przylatuje siostra z rodziną więc już wrócą sobie razem. Mąż biedny cierpi dalej u swojego brata bo morfina się kończy ale już jakoś musi dotrwac.
Tak więc mamy trochę wakacje bez wakacji. Pobyt w Polsce się przedłuży ale na razie nie wiem na ile i kiedy będziemy mogli już bezpiecznie wrócić. Temat dzieci na razie zamknięty 😓
Cieszę się że u Was wszystko dobrze.
Susanne, gratuluję synka i życzę dużo sił i zdrówka na dalszy okres ciąży 💚
Evli, a jak Twój maluch zniósł podróż? Albo raczej jak Wy to przetrwaliście? Znaleźliście jakiś sposób na niego? 🙊
Em-Mi, daj znać jak tam sprawy u Ciebie się mają?
Reszta dziewczyn też proszę się meldować od czasu do czasu 🙂Starania o pierwszego maluszka od 2018 ❤️
~kwiecień-czerwiec 2021 konsultacja w klinice 🇫🇷 -> badania + kwalifikacja do IUI lub IVF
~brak decyzji, wiele przeciwności
~grudzień 2022 wracamy do kliniki
~2023: styczeń - stymulacja do IUI - nie odbyła się
2x IUI: luty❌ marzec ❌
IVF stymulacja z gonalem
06.06 punkcja - 5 oocytów, 3 zarodki
11.06 transfer ❌
Mamy ❄❄
- drożność OK
- adenomioza
- obniżona ruchliwość plemników -> trochę udało się poprawić -
Mia 🫣 dzieje sie u Ciebie, dzieje 😱 jak maz po operacji ? Jak on zniosl podroz do Polski w tym stanie 😲
U nas jakos to bylo. Mamy rodzine w Niemczech wiec w dwie strony zatrzymalismy sie tam i bylo latwiej wszystkim przebrnac przez te kilometry 🫣 maly jakos jechal, myslalam ze dostane skretu szyi przez to obracanie sie do tylu i podawaniu zabawek ale dalismy rade 💪2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Hej Dziewczyny!
Co tam u Was?
Mia jak sytuacja?
My sobie rośniemy, jeszcze czeka nas jedna wycieczka do PL zanim się tu zaszyje na dobre
Chciałam Was zapytać, te które były w ciąży, czy miałyście robiona krzywa cukrowa, a jeżeli tak to w którym tygodniu? -
Hej 😁 Susanne tak miałam krzywe, jakoś koło 26-27 tyg
My sobie żyjemy 😁 starsza rozpoczęła przygodę szkolna, na szczęście podoba jej się 🤗
Mlodszy chce już chodzić w wieku 9 mc, kombinator wspina się wszedzie🙆 ostatnio szło mu 6 zębów na raz 🤐 ..także ciekawie było 😅
Koora Ty już chyba urodziłaś 😛2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
OvuFriendMasz PCOS lub niedoczynność tarczycy? Podziel się z nami anonimowo swoimi wynikami w celach naukowych i otrzymaj prezent!
Jak to działa?
❣️Napisz do nas na [email protected] w temacie maila wpisując PCOS / niedoczynność tarczycy i załącz zdjęcie lub skan swoich wyników badań potwierdzających diagnozę.
❣️Otrzymaj darmowy voucher na wybrane badania hormonalne z krwi w pobliżu Twojego zamieszkania LUB bezpłatny dostęp Premium do aplikacji OvuFriend do śledzenia cykli i ciąży ❤
Czekamy na Twoją wiadomość - [email protected] 🙂
Pula voucherów jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
P.S. Jeśli już wysłałaś nam swoje wyniki, zignoruj ogłoszenie. Dziękujemy za Twoje dotychczasowe wsparcie 🍀 -
OvuFriendModerator Forum wrote:Masz PCOS lub niedoczynność tarczycy? Podziel się z nami anonimowo swoimi wynikami w celach naukowych i otrzymaj prezent!
Jak to działa?
❣️Napisz do nas na [email protected] w temacie maila wpisując PCOS / niedoczynność tarczycy i załącz zdjęcie lub skan swoich wyników badań potwierdzających diagnozę.
❣️Otrzymaj darmowy voucher na wybrane badania hormonalne z krwi w pobliżu Twojego zamieszkania LUB bezpłatny dostęp Premium do aplikacji OvuFriend do śledzenia cykli i ciąży ❤
Czekamy na Twoją wiadomość - [email protected] 🙂
Pula voucherów jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
P.S. Jeśli już wysłałaś nam swoje wyniki, zignoruj ogłoszenie. Dziękujemy za Twoje dotychczasowe wsparcie 🍀
Jeśli cierpisz na inne zaburzenia tarczycy np. nadczynność lub Hashimoto, również możesz zgłosić się po prezent. 🎁Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 20:42
-
Coucou Evil!
Ja tu jestem cały czas, to prawda, że czas leci 🙈
U nas wszystko dobrze. Poza tym, że uparciuch nie chce się obrócić.
A jak U Ciebie, jak tam macierzyństwo?
I co u reszty dzewczyn?
Mia? Koora? -
Hehe macierzyństwo leci jak szalone 🙆 młodszy w przyszły weekend już roczek🫣 starsza już zaczęła szkole we wrześniu. Tak oglądam czasem zdjęcia i sobie myślę, jejku kiedy to było 🙆 ale cieszę się że już coraz więksi bo ten okres noworodkowy średnio wspominam, szczególnie z młodszym krzykaczem 😛 wolę jednak ten wiek 2 lata + 😆 ogólnie to przy dwójce mi się nie nudzi 🫣 wiecznie coś
Susanne oby się jeszcze obrócił.. w sumie różne cuda się zdarzają, czasem dzieci obracają się w dniu cesarki nawet 😅 mam przykład w rodzinie 🙃
Wszystko już masz gotowe ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2023, 14:30
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
No tak Evil, domyślam się ze to leci bardzo szybko. Ja to zauważam obserwując obce dzieci, a co dopiero będzie ze swoim 🙈
Już prawie wszystko gotowe, ale zawsze jeszcze „coś”. No i walizka jeszcze nie spakowana, ale wszystko już do niej mam.
Dowiedziałam się ostatnio, ze istnieje coś takiego jak poród francuski. Czyli cesarskie cięcie, ale troszkę zmodyfikowane. Coekawa jestem czy u mnie w szpitalu takie wykonują. Nigdy wcześniej o tym nie słyszałam🤔 -
Evli wrote:Nie wiem, pierwsze słyszę, co to za cesarskie cięcie ? 🤔
Po francusku nazywa się to la FAUCSWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2023, 22:43