Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
olcia77 wrote:Dziekuje ams. Czyli ta ureaplasme i mycoplazme nie zrobia mi narazie tylko za 4 tyg?
Nie mowia, ktory wynik, byl niemozliwy takze w tym Ci nie pomoge... najlepiej podejdz i zapytaj...
olcia77 lubi tę wiadomość
Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Olcia skończ antybiotyki, później idz na badanie krwi czy toxo zniknęła. Pewnie jakiś czasz zajmie Ci żeby odbudować florę, bo antybiotyki wszystko wyżerają niestety I jak już nic nie będzie Cię piekło itp to powtórz wymaz dopiero.
Te badania 3 i 4 tarczycowe to są tez z krwi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 23:08
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Tak zrobie jak mowisz. Pewnie dopiero po urlopie, albo na urlopie w Polsce sobie to zrobie. 10 czerwca ide robic badania czy zwalczylam toxo. Taki plan mamy zaczac starania na urlopie... zero stresu, odpoczynek. To mi sprzyja, prolaktyna nie skacze jak oszalala. Evli ja wczoraj zle popatrzylam na jednostki tego progesteronu. Wynik mam ten drugi prawidlowy w ng. Wynosi 11. Teraz czytam, tu dziewczyny na ovu piszs ze to jest za nisko. On powinien wynosic minimum 15 a najlepiej kolo 20. Przy takich wynikach dostaja luteine. I przy takim wyniku nie bylo szansy na utrzymanie mojej ciazy. Ale to juz z ginekologiem skonsultuje,
W Polsce zrobie monitoring czy owulacja jest wogole bo cos ostatnio mi szfankuje.
Tak Evli ft3 i ft4 robi sie z krwi razem z tsh. Ja jeszcze oznaczalam przeciwciala anty tpo i anty tg ( wykrywaja hashimoto, chorobe tarczycy). Evli a mialas robione jakies badania pod kątem immunologicznym? Moze tam cos jest nie tak? Z tego co widze to owulacja wychodzi ci piekna. Ja nigdy takiej krechy nie doswiadczylamniedoczynnosc tarczycy
4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Olcia napewno masz normy w fazie lutealnej przy wyniku. Owulacje miałaś a czy to za mało to nie wiem. Tak jak mówisz trzeba skonsultować z lekarzem zresztą jak nie jesteś pewna kiedy była owulacja to mogłaś zrobić badanie za wcześnie np..
Nie miałam badań o których piszesz Pytałam ostatnio lekarza że może zrobiłabym jakies inne badania z krwi, to powiedział mi że nic nie robimy, bo to problem z florą. I weź tu z nim rozmawiaj. Chyba sobie zrobię w Pl na wakacjachWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 13:00
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Niby w normie, ale 11 to ponoc za malo. Ale to nie koniec swiata:) najwyzej luteine dostane na podwyzszenie i po problemie.
CIesze sie ze w tym wymazie nie wyszlo powazniejszych rzeczy, odpukac bo jeszcze tej ureaplasmy i mycoplasmy mi nie zrobili. Powtorze sobie to raczej na urlopie bo przed juz nie mam jak, a chce wszystko juz wiedziec i zaczac starania na nowo.
Evli wg mnie ten lekarz to powinien szukac glebiej przyczyny, 2 lata to naprawde dlugo i wg mnie to nie o flore tutaj chodzi. Porob sobie dodatkowe badania jak bedziesz w Polsce, idz do jakiegos naprawde dobrego ginekologa ktory wezmie sprawe powaznie.
Zauwazylam ze tutaj lekarze podchodza inaczej do wszystkiego. Samo to ze nie traktuja powaznie ciazy do 12 tygodnia.
Samo to ze leczyl ci paciorkowca, ktorego nie leczy sie jezeli nie jest sie w ciazy. Narobil ci wiecej szkody niz pozytku.
Ja ide tutaj do ginekologa 18 czerwca zobaczyny tez jaki bedzie, ale jednak wole w Polsce isc, ide z polecenia do bardzo dobrego lekarza ktory zajmuje sie wlasnie poronieniami i kobietami ktore maja problem z zajsciem w ciaze. Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze. Glowa do gory evli, wkoncu musimy sie doczekac czerwonych kreseczekEvli lubi tę wiadomość
niedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Dziewczyny co tutaj taka cisza?
U mnie z nowosci to fakt, ze dzisiaj dostalam smsa z infomacja, ze moja gin anulowala moje RDV, ktorego tak bardzo sie nie moge doczekac !!!
Pojde dopiero tydzien pozniej czyli 11 czerwca... Echhh...
A do tego wszystkiego wyskoczyla mi opryszczka.
Fantastycznie.
Sciskam :*Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Hej hej !
Ja się nie odzywam bo w sumie nie mam co pisać .. czekam na @
W kółko to samo.
Eh musisz się tydzień dłużej uzbroić w cierpliwość.. pewnie poznasz już płeć ! Szykuj imiona na 11
Buziaki dziewczyny :*
ams lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Ja tez czekam na gin z niecierpliwoscia i na badania na toxo. Juz 2 tydzien biore to paskudztwo, jeszcze zostal mi tydzien i 4 dni..
Trzymajcie kciuki zeby badania wyszly dobre.. tak bardzo bym chciala zaczac starania na urlopie. Bez stresu, wypoczynek.. buziaki dziewczynyniedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Trzymam trzymam i nie puszczam
Mnie dziś w nocy zaskoczyła @ myślałam że przyjdzie za dzień czy 2 bo zero objawów, jeszcze wczoraj wieczorem szyjka była w miarę wysoko a tu bum.. umieram cały dzień
Abonament mi się skończył i nie kupuje następnego, bo temperatury i tak nie mierze.
Teraz pozostaje czekać na dni płodne..które pewne nic nie przyniosą jak co miesiąc. Na wymaz jeszcze nie ide, bo za szybko żeby się flora odbudowała, także ..
Pozdrawiam2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Olcia, trzymam kciuki najmocniej jak sie da !
Evli wspolczuje, bo teraz jeszcze przy tych upalach to masakra z @...
Masz racje, jesli nie mierzysz tempki to nie ma sensu wydawac kasy z nami mozesz (poki co hahaha) rozmawiac za darmo
Trzymajcie sie laseczki :*Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Dzieki wielkie dziewczyny za wsparcie. Staram sie dobrze myslec , ale czasami mam dosc. Jestem tak nafaszerowana tymi lekami ze masakra.. wysypalo mnie tak na twarzy ze az wstyd mi do pracy isc. No ale czego sie nie robi dla dziecka ktore tak pragne.. jeszcze teraz sobie zaczelam wkrecac ze bede miala problemy z zajsciem w ciaze. Za 2 tyg przeprowadzka, pozniej urlop. Do szczescia brakuje mi tylko jednego. Evli ja juz wlasnie po okresie. Tez byl strasznie bolesny.. i wkoncu mialam 4 dni. To chyba lepiej bo do tej pory 3 dniowy.. kupilam sobie inofem( rownowaza ponoc hormony) i pije codziennie.
Ams jak sie czujesz? Jak tam Twoja dzidzia?
Ja dzisiaj widzialam kolezanke z pracy. Piekny brzuszek ma. ZazdroszczeEvli lubi tę wiadomość
niedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Evli, to dobrze, ze moglas dzisiaj odpoczac i miec wszystko w ...
Czuje sie dobrze, poki co prawie nic nie przytylam... a brzuch rosnie, ciekawa jestem skad bierze na to "material"Evli lubi tę wiadomość
Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Hej dziewczyny u Mnie po staremu bez żadnych nowości i rewelacji ... mam ogolnie jakąś niemoc niechęć ... stres co bedzie itd jest ogromny.... Mąż też "świruje" tzn zamyka sie w sobie ... ogromnie się martwi co to będzie jak czy się uda.. a tutaj do wizyty jeszcze trochę!!! oszalejemy do tego czasu chyba.. ;/
-
Hej dziewczyny, u mnie po staremu - czekam na okres, jak zwykle. Plus zrobiłam jakieś podstawowe badania zalecone przez lekarza rodzinnego. Dziś muszę wyniki odebrać (w sumie oprócz tarczycy, nic co mogłoby się przydać w diagnostyce niepłodności.
W zeszłym tygodniu 2 znajome urodziły + jedno nowe powiadomienie o ciąży. Spokojnie, żadnej załamki nie mam.niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
No i mały zonk... TSH 3,6 - to prawie 2 razy więcej niż poprzednio. Tak więc wizyta u lekarza rodzinnego w poniedziałek, poproszę o powtórzenie badania i jego rozwinięcie, oraz email do kliniki, czy mają jakiś `cut off` na TSH do invitro. Nie chcę się dowiedzieć przy kolejnej wizycie gdzieś w lipcu, że potrzebna wizyta u endokrynologa (u nas wszystko przeciąga się prez to czekanie na wizyty u specjalistów: neurolog, androlog, badania, które można zrobić tylko w jednym miejscu)... Bo i pewnie na wizytę u endo trzeba by czekać miesiąc, lub więcej... ehhh...niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka