Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie tak jak pisałam wcześniej, jak narazie wszystko mi „zwisa”, nie mierze temperatury, nie liczę dni cyklu i chyba testów owulacyjnych tez nie będę robić. Zajęłam głowę pracą i myśle mniej,wielkie parcie na dziecko mi się narazie wyłączyło.
No ale to jest mój stan z teraz, za pare dni może się wszystko zmienić
Biorę grzecznie moje globulki przez 5 dni po skończeniu @ i zobaczymy co z tego wyjdzie
Miłego dnia dziewczyny :*2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli, moze Twoj organizm potrzebuje troche odpoczynku od tej staraniowej spiny i akuarat zaskoczy
Olcia, ja testy owulacyjne robilam zawsze kolo 17-18. Robilam jeden dziennie i szczerze mowiac wydaje mi sie, ze szczesliwa owulke milam dwa dni po pierwszym tescie pozytywnym... w dniu, w ktorym test pokazywal negatyw.
Trzymam mooocno kciuki za Wasze starania !!!
Ja wypoczywam i w sumie nie robie nic Teraz zaczelam szukac lozeczko i wozek. Przynajmniej mam czas i moge spokojnie poczytac i sie "douczyc" w pewnych kwestiach.
Milego dnia laseczki :*Evli lubi tę wiadomość
Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Evli - doskonale Cię rozumiem, jak mówisz, że Ci `zwisa`. Też tak mam... Jakoś wielkiej spiny nigdy nie czułam, na zasadzie będzie co ma być. Nigdy nie mierzyłam tempki, nigdy nie robiłam testów owulacyjnych (owulację czuję: zatrzymywanie wody i ból jajnika). Testy ciążowe? może ze 4 w ciągu 3,5 roku... @ zawsze przychodzi mniej więcej o czasie...
We dwoje, żyje nam się dość komfortowo i czasem się zastanawiam, czy nie lepiej niż jeśli byśmy mieli dziecko. Znajoma niedawno urodziła dziecko, dość późno, też długo się starali, i jest teraz w strasznej formie psychicznej, przypuszczamy, że depresja poporodowa (ma oparcie w mężu i chodzi do terapeuty). Naprawdę mnie to przeraziło, bo rozumiem dlaczego może się tak czuć...
Tak czy inaczej, żyjemy jakbyśmy wogóle nie plamowali ciąży (oprócz wizyt u lekarzy etc.) Nawet na koniec roku zaplanowaliśmy wczasy w rejonie wirusa zika... Taka mniej więcej jest moja wiara w zajście w ciążę.
Evli lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
Evli mysle ze dobrze zrobilas. Ciagla spina nie sprzyja temu.. chociaz i kto to mowi. Sama czytam bzdury i sie schizuje. Ale koniec z czytaniem. Co bedzie to bedzie. Puki co chyba dzisiaj cos sie dzieje. Lewy jajnik boli.. sluz jest ale taki troszke wodnisty. Tez sie taki zalicza do plodnego?
Evli lubi tę wiadomość
niedoczynnosc tarczycy
4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
hej my po wizycie w ss i co i nic haha trzeba sie umawiac na rdv bo inaczej sie nie da niczego zalatwić ja na karcie mam juz refundacje 100 % a meza maja dopisac do mnie i maja mu dac prowizoryczny numer ss... jutro mamy radv. do szpitala dzwonilismy i mowimy ze w kwietniu mielismy spotkanie i lekarz powiedział ze wsztkie badania są ok i mąż ma kariotyp a ona tak ze oni nie wiedzieli ;/ masakra!!!! i teraz musimy sie zapisac na konsultacje ..;/ ale terminu biospji juz nie ma wolnego do wakacji ;/ takze wszystko nam przepadało ;/;/ i to z winy lekarzy super ;/
-
EllaDe u mnie ta zlewka to pewnie przejściowe, przez te prawie dwa lata wypłakałam morze łez
Żyłam pod starania i nic nie umiałam zaplanować bo „co gdyby?”, narazie mi przeszło, jak się uda to będę myśleć
Basia92 kurcze to niefajna sytuacja z tym kardiotypem, coś musiało być niedogadane, przeoczone heh
Olcia77 ja śluz wodnisty w okolicy owulacji zaliczyłabym do tego płodnego, bo przecież niepłodny jest lepki
Ams jak wybierzesz łóżeczko czy wózek to pochwal nam się tu brzuszkiem też możesz
Ps. Wizyta u gina tuż tuż!
ams, olcia77 lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Poki co nic nie wybrane...
Zajmuje sie ukladaniem w szafach i takie tam pierdoly...
No to sie chwale w takim razie : https://zapodaj.net/6c91a75b4aafe.jpg.html
I staram sie Was w ten sposob zarazic
Juz nie moge sie doczekac tego poniedzialku !!!!Evli, olcia77 lubią tę wiadomość
Evli czytalam ze on ma miec konsystencje bialka od jajka, a moj jest bardziej rzadszy. Ale byl wczoraj chyba byla ovulka. Bol jajnika i sluz wlasnie taki wodnisty.
Ams nie widze tylko link ale go skopiowac nie moge na tel.. niewiem czemu
Zrazaj zarazaj ile sie da ❤️niedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
To dobrze evli, moj jest raczej wodnisty i jakies fragmenty glutka znajde. Ale wazne ze byl. Zobaczymy co to bedzie w nastepnym cyklu. Poki co zostaly mi jeszcze leki do poniedzialku.. juz modle sie zeby to skonczyc. Juz mam odruch wymiotny jak mam je polknac. Fujjjniedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Mysle, ze bedzie maly lobuz, ale sama nie wiem dlaczego. Moze dlatego, ze sie wierci i czasem mnie kopie tam na dole...
Olcia, ja zawsze mialam taki wodnisty wlasnie, a potem to takie grudki ... i jak sie udalo to grudek nie bylo i dalo mi to do myslenia...Evli, olcia77 lubią tę wiadomość
Evli o dziwo wlasnie mam tyle sluzu. Bardzo mi pomogl polecany przez Ciebie gynophilus. Aplikuje caly czas trwania antybiotykow, na poczatku lapala mnie grzybica ale juz przeszlo . Bede je brala jeszcze pare dni po skonczonych antybiotykach. Mam nadzieje ze mi flory nie wybilo.
Ams dawaj nam odrazu znac, czy chlopczyk czy dziewczynka ❤️Evli, ams lubią tę wiadomość
niedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Evli wrote:Ams jeszcze pare dni i będziesz wiedzieć
I Twój mąż będzie w końcu wiedział czy będzie układał samoloty/samochody z Lego czy zamek Elsy z Frozen
On sie tych Lego to doeczkac nie moze hahahaha
A ja juz sie nie moge doczekac jak wpadne w zakupowy szal i zaczne wybierac ciuszki
milego dnia Dziewczynki :* jeszcze chwila i weekendEvli lubi tę wiadomość
Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte