Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina, też czytałam o diecie na czas stymulacji.
Co prawda mój lekarz nic nie wspominał na ten temat, jednak gdy zaczęłam stymulke wzbogaciłam trochę moją dietę o pewne produkty, w tym też ryby czy orzechy brazylijskie (duża zawartość selenu). Znalazłam różne rozpiski co najlepiej jeść w tym czasie.
Nie musiałam jednak dużo zmieniać w jadłospisie. Wcześniej też starałam się prawidłowo odżywiać (pomijając nieszczęsne słodycze), ale wzięłam pewne dodatkowe produkty pod uwagę, tak na wszelki wypadek :-p
U mnie transfer był udany, ale czy dieta się do tego w jakikolwiek sposób przyczyniła, nie mam pojęcia. W necie czytałam na ten temat, ale od lekarza żadnych instrukcji co do diety nie usłyszałam.
Kitka, jak są dwie kreski to się ciesz, bo prawdopodobnienstwo ciąży jest ogrome Zrobiłaś już termin u ginekologa? Objawy są typowe, ale najlepiej żeby lekarz potwierdzil, nie będziesz się trzymać w niepewności.
Pozdrowienia
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018 -
Gdybym miała warunki, od razu przygarnelabym nawet dwa, trzy psy. A że nie mam narazie możliwości nawet na jednego, to chodzę do schroniska i wyprowadzam pieski na spacery. Trochę radości dla nich i dla mnie samej. Też opcja jak się lubi siersciuchy.
Ewelina_90 lubi tę wiadomość
Bylam u lekarza ale zrobil mi termin dopiero na 27.04,bo wtedy juz serce powinno bic. Pytalam czy mam na bete isc czy cos mowi ze nie potrzeba. Tu jakos dziwnie w tych Niemczech.Martwi mnie bardziej brak objawow jak wymioty zapachy bardziej wyczowalne.Ale moze to poprostu jeszcze za wczesnie.Kitka25
-
Aleksa liczę że się kiedyś spełni
Ewelina wszystko się uda. Troszke zamieszanie jest, ale zobaczysz że będzie ok :-*
Kitka gratulacje Kochana nie masz co tęsknić za objawami, lepiej ich nie mieć i cieszyć się w pełni stanem błogosławionymWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 17:46
01.2019 udało się
02.2019 serduszko bije jak dzwon♥️
05.2019 będzie córeczka
09.10.2019 Ola-nasz mały cud jest już z nami -
Kitka, u mnie mdłości pojawiły się dopiero w 6 tygodniu. Wcześniej nic a nic... Więc głowa do góry
No mógłby ci choć tą betę zrobić... bo trochę długo będziesz czekać
Kitka jeżeli Cię to uspokoi, to poszukaj laboratorium gdzie Ci zrobią betę na żądanie. Ale moim zdaniem nie masz się czym martwić. Ja też nie miałam żadnych objawów, czułam się jak zawsze przed @. Dopiero później wystąpiły lekkie mdłości, wymiotów brak do tej pory. Niestety tu lekarze trochę inaczej podchodzą do bety niż w pl. Pocichutku gratuluję
-
Moze poprostu panikuje niepotrzebnie. To dopiero 4 tydzien i normalne ze objawow jako takich nie mam . Maz mnie uspokaja i kaze cierpliwie czekac do wizyty u lekarza zapewniejac ze bd wszysyko dobrze bo czemu mialo by nie byc. A mama kaze sie cieszyc ze jeszcze nie boli.Kitka25
-
Kitka25 wrote:Mam kolezanke ktora mowi ze przestaly ja bolec piersi i poronila. A teraz co sie okazalo ze razem w ciazy jestesmy tylko ona 2 tyg dluzej i jakich to ona objawow nie ma... A ja biedna sie stresuje.
-
Noo ja jeszcze nie bd w ciazy juz panikowalam i sie wlasnie obawialam co bd jak naprawde zajde. No i mam histerie od 1 dni . No ale zaczne sie wkoncu cieszyc dobra nowina i piekna pogoda.Ale dzis kolezanka mi zwrocila uwage w pracy ze czerwona mam buzie i fakt nie jest mi goraco ale na twarzy mam goraczke wiec jednak hormony robia swoje.Kitka25
-
Dziewczyny orientujecie się może jaka powinna być norma tsh przy staraniach o dziecko? Gdzieś słyszałam że około 1, ale piszą też że max 2,501.2019 udało się
05.2019 będzie córeczka
IssaMelissa wrote:Dziewczyny orientujecie się może jaka powinna być norma tsh przy staraniach o dziecko? Gdzieś słyszałam że około 1, ale piszą też że max 2,5
-
Byłam dziś upuścić trochę krwi dla sprawdzenia dheas i od razu poprosiłam o kopię ostatnich wyników bo wtedy zapomniałam i obejrzałam je sobie dokładnie. Mam tsh na poziomie prawie 2,5 i zastanawiam się jak podejść do tematu. Bo ta endo stwierdziła ostatnio że wszystkie wyniki są w normie(fakt, w granicach normy), ale jednak trochę podwyższone jak dla starającej się. Jestem teraz w Polsce i tak się zastanawiam czy jeśli pójdę prywatnie do gina, to czy wypisałby mi coś na zbicie tsh, czy może czekać na koniec urlopu i iść na wizytę w niemczech. Jak myślicie? Jest wogóle szansa żeby dostać taki lek w Polsce?01.2019 udało się
05.2019 będzie córeczka
Kitka u mnie mdlosci lekkie zaczely sie dopiero kolo 6-7tc wymiotow nie mialam w ogole
Issa mi lekarz (chodze go ginekologa-endokrynologa) bardzo pilnowal zeby tsh nie przekroczylo 1 tak samo w klinice... jak zaszlam to robili na swiezo badanie to mialam 0,3 wynik...
Zarówno wczoraj jak i dzis dziewczynka potwierdzona wiec chyba juz bez zmian...Aleksa87 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kitka25 wrote:akilegna a ty w ktorym juz miesiacu?
Połowa 4 miesiąca
IssaMelissa na starania najlepsze jest tsh poniżej 2. Proponuje załatwić leki w Polsce skoro tu endo nie zwrócił na to uwagi albo zwrócić się do gina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 19:42