Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta witaj!
Marta0120 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Hej Marta, ja z Kolonii, niedaleko Pozdrawiam
Ewelina, ja też byłam sama na transwerze. Mąż był w pracy. To jak zwykłe badanie ginekologiczne, 100 % bezbolesne i trwa krótko. Ale po punkcji mnie odebrał, bo to jednak było po narkozie.
Pij dużo wody, ok. 2 litrów. U mnie ok. kilka dni / do tygodnia po transferze pojawiły się ogromne wzdęcia i parcie w brzuchu, jednego dnia aż ciężko mi było oddychać. Brzuch był twardy i napompowany. Zgłosiłam się z tym do kliniki, aby na wszelki wypadek to sprawdzić. Zebrało się trochę płynu w brzuchu, ale lekarz stwierdził, że to nadal w normie i nie ma się czym martwić. Rzeczywiście, przeszlo z czasem Podobno lekka hiperka to nic groźnego, ale lekka... jednak dobrze się obserwować cały czas i mieć się na baczności. Jajniki też cię mogą boleć, dużo biedne przechodzą podczas stymulki
Powodzenia !
Ewelina_90 lubi tę wiadomość
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018 -
Cześć Marta
Ewelina mocne kciukasy za ciebie &&&&&&
Cccierpliwa gratuluję 100% córci
Dziewczyny przepraszam że się teraz nie odzywam, ale mimo urlopu, mam naprawdę mało czasu. Ale staram się was co jakiś czas podzczytywać. Super że nas tu już tyleEwelina_90 lubi tę wiadomość
01.2019 udało się
02.2019 serduszko bije jak dzwon♥️
05.2019 będzie córeczka
09.10.2019 Ola-nasz mały cud jest już z nami -
Witaj Marta!
Chyba wszystkie tu dziewczyny robią ivf w de, bo mamy taki przywilej, że niektóre kk pokrywają w 100% całą procedurę x 3. Inne 50% i 75%. Ja raczej nie pogodzilabym wyjazdów do pl z pracą. Skoro musicie tak długo czekać na termin w KiWu , to warto przemyśleć zmianę kk lub poszukać innej kliniki, gdzie terminy są bliższe. A jaki u Was problem zdiagnozowano?
I tak, możesz mieć nadzieję, że uda się za pierwszym razem. Są tu nawet takie szczęściary na forum
Ewelina hiperka może ale nie musi wystąpić. Pij po punkcji dużo wody niegazowanej, unikaj produktów, które wzmagają wzdęcia i jedz/pij dużo białka. W DM są takie gotowe drinki dla sportowców, mi bardzo smakował czekoladowy. Jak dobrze wywnioskowalam , będziesz miała świeży transfer? Więc pozytywna beta też może nakręcić hiperke. Ja miałam lekką już po pozytywnym teście, ale nawet tego nie odczułam. Poprostu obserwuj się i jak ból brzucha, problemy z oddychaniem czy inne niepokojące rzeczy się zaczną dziać, to najlepiej od razu do szpitala.
Na transfer dwa razy jechałam sama. Po transferze ważne aby nie dźwigać i nie robić maratonów. Zresztą sama zauważysz, że będziesz robiła wszystko wolniej i ostrożniej niż zwykle. To chyba taki naturalny odruch, żeby chronić to maleńkie życie w nas. Mi lekarz zalecał 2-3 dni oszczędzania się, ale nie kanapowego leżenia. No i trochę sportu / ruchu kilka dni po transferze. Trzymam kciuki za punkcje i Twoje jajka &&&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 08:14
-
Ogólnie od 2 lat jezdzimy juz do Bialegostoku do klimiki, i tal jestesmy co 3 miesiace w Polsce wiec udaje Nam sie, pogodzic to. Co do przyczyny - niewiadomo. Mamy chyba wszystkie badania, ostatnio zrobilam jeszcze AMH, hormony super, nasenie kilkadziesiat milionow zolnierzykow :p i nadal nic... hsg - oba drozne. Nie wiem juz gdzie mozna szukac przyczyny
-
Marta ja tez leczylam sie tutaj w klinice najpierw ttlko stymulacje pozniej inseminacje pozniej ivf...
Mozna miec nadzieje ze uda sie za pierwszym razem ja jestem jedna z tych szczesciar
Podobnie jak Akilegna nie pogodzilabym pracy z leczeniem w pl... trzeba byc w klinice kilka razy w ciagu jednego cyklu do tego te podróże ciagle jeszcze jak sie jest w takim stresie (a mieszkam niedaleko ciebie wiec do granicy spory kawal) no i wlasnie kwestia tego ze tutaj mozna liczyc na to ze conajmniej polowe kosztow przejmie kasa chorych wiec spore odciazenie finansowe...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Marta, mam termin porodu na 12 listopada i mi też udało się za pierwszym razem (ivf) Mialam szczęście. To jednak nie jest regula. Min. trzy podejscia to normalne i nie ma co się załamywać po pierwszym nieudanym razie.
Leczenie mieliśmy w Kolonii. Ciężko by mi było jeździć do Pl. Podczas stymulacji trzeba być czasem co 2-3 dni w klinice - na podgląd, regularne pobierania krwi, konsultacje, punkcje, transfer, itp. Jeśli nie pracujesz, pewnie nie będzie problemu. Gorzej gdy musisz wziąć specjalnie urlop.
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witaj Marta
My zaczęliśmy badania w Polsce , tam dowiedzieliśmy się, ze jest slabe nasienie. Ale procedury ivf nie wyobrażam sobie robić w pl, przede wszystkim ze względów finansowych ponieważ w mojej kk zwracają tutaj 100 % (jestem z Hessen)
Pracujemy z mężem więc nie byloby mowy o tak częstym wolnym na wizyty, krew itd.
Ja juz po stymulacji jutro punkcja , w środę (mam nadzieje) transfer i oczywiscie prosze Boga zeby nam się tez poszczęściło za 1 razem -
Hej Asia, dzieki ze pytasz u mnie wszystko dobrze... samopoczucie poki co naprawde dobrze po tym jak minely mdlosci czuje ze zyje... mala bryka dzis az czasem brzuch podskakuje wiwc poki co w jak najlepszym porzadku...
A jak tam u ciebie?
Ewelina super! Trzymam mocno kciuki za jutro!Ewelina_90 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
bardzo podniosłyście mnie na duchu - mam nadzieje ze ja tez dołączę do Was już w lipcu My nie zaczynamy tu ivf między innymi dlatego że nie mowimy po prostu po niemiecku. Bardzo ciężko trafić na polaków w takich klinikach, normalne, że tu byłoby super zacząć - jeszcze z dofinansowaniem, ale same widzicie ...
-
Dziewczyny macie jakiś przepis na koktajle bialkowe ?
Cierpliwa ty pisalas prawda?
Oglądam w internecie ale jak widzę składniki potrzebne do tych koktajli to masakra
Czytalam gdzies , ze maślanka jest ok ? -
Witaj Marta, zycze Ci powodzenia w staraniach, tak jak dziewczyny pisza bedziesz miala dosc ciezko, ale moze w cyklu w ktorym mialabys podejsc do ivf moglabys zostac na dluzej w PL, bo czasami co drugi dzien trzeby robic monitoring przed transferem lub badac krew.
Mimo to chciec to moc.
Ale wiesz co ja ostatnio wiedzialam u nas w klinice pare, chyba arabska ktora przyszla z tlumaczem.
Wszystko mozna.
Ja niestety nie naleze do tych szczesciar ktorym za pierwszym razem sie udalo.
Za mna juz druga nieudana proba. Ale nie poddaje sie i bede probowac dalej.
Ewelina trzymam mocno kciukaski za jutro!!!
Badz dzielna i zdaj nam pozniej relacje.
Wierze ze bedzie pieknie
Cierpliwa Fajnie sie czyta o tym brykaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 19:49
-
Ewelina ja kupilam sobie proszek dla sportowcow taki sprawdzalam zeby w skladzie jak najwiekszy % bialka byl i tobilam je nie z woda a z mlekiem zeby jeszcze wiecej bialka bylo... te gotowe co sa tez pilam i jadlam duzo orzechow migdalow tunczyka indyka itp...
Aleksa mam nadzieje ze niedlugo i ty nam bedziesz pisala jak maluch bryka zamiast spac
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ewelina wymieszaj sobie kefir /maslanke/jogurt naturalny / mleko z jakimś owocem. Jak za kwaśne, dodaj trochę miodu. Mój ulubiony drink to jogurt nat., marchew, mrożone truskawki i mrożony szpinak, ewentualnie gdy zbyt kwaśne z odrobiną miodu.
-
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Hej Asia, dzieki ze pytasz u mnie wszystko dobrze... samopoczucie poki co naprawde dobrze po tym jak minely mdlosci czuje ze zyje... mala bryka dzis az czasem brzuch podskakuje wiwc poki co w jak najlepszym porzadku...
A jak tam u ciebie?
Ewelina super! Trzymam mocno kciuki za jutro!
U mnie tez dobrze ale czesto mam zgage. Pomagaja mi migdaly.
Ale niestety do pracy musze jezdzic.
W zeszlym tygodniu myslalam ze poznamy juz o bedzie ale nie chcial albo niechciala nic pokazac -
asia8211 wrote:U mnie tez dobrze ale czesto mam zgage. Pomagaja mi migdaly.
Ale niestety do pracy musze jezdzic.
W zeszlym tygodniu myslalam ze poznamy juz o bedzie ale nie chcial albo niechciala nic pokazac
A ty nie mialas jakiejs ciezszej pracy?
No moja nie chciala sie do 18tc pokazac zawsze straszna wiercipieta na usg byla
Teraz potwierdzona 3x przez dwoch lekarzy...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700