Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny witam sie po wizycie!
Akilegna tak ja nastepna w kolejce poszlismy za ciosem.
U mnie dzis 13.dc Takze USG bylo sciany macicy pieknie rozbudowane 11mm z kazdej str.
W piatek transfer o 10:20
Powiedzialam ze nie chce narkozy. Niedosc ze musialabym sie po tym znowu meczyc to i kasa niepotrzebnie wydana.
Dzisiaj Beda malenstwa rozmrozone. Mam nadzieje ze sie wyspaly i teraz maja duzo energii na rozwoj.
Podpisalismy dzis umowe. Na 2 Embrionki
Miejmy nadzieje ze Beda 2 piekne.
6 mamy w sumie.
Gdyby transfer byl w piatek to Beda to 5dniowe blastki.
Gdyby mialo cos sie zmienic Beda dzwonic ze wczesniej jest transfer.
Cierpliwa i Akilegna super sie czyta o waszych zakupach listach potrzebnych rzeczy.
Ewelina ty tez niedlugo zaczniesz o tym myslec.
Mialas dzis nastepne wyniki krwi?
Jak tam, jak tam?
Dzis rano przed wizyta opowiadalam mezowi o Twoich przebojach.
Mowil ze malenstwo Silne chcialo z Toba koniecznie zostac
Anetolek teraz czekamy na Twoja wizyte.
A za Eweline i Akilegna trzymam mocno kciuki 22.05
Wszystko bedzie dobrze kochane.
Cierpliwa tak czy tam o tych kopniaczkach Mii i musze powiedziec ze niezla z niej tancerka, a ty biedukla.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 13:47
akilegna♥ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aleksa super trzymam mocno kciuki!
A Mia faktycznie wiercioszek ale mimo ze juz zaczyna czasem tak lupac ze jakis narzad potrafi to odczuc to chociaz jestem spokojna i nie musze wyczekiwac kiedy sie ruszy...
Jutro mam powtorke glukozy bo w zeszlym tygodniu ten maly test wyszedl w normie ale w gornej granicy i lekarz chcac dmuchac na zimne woli sprawdzic wssystko dokladnie i zrobic jeszcze raz cala krzywa jak cos przeoczyc ze wzgledu na to ze kiedys ten ptoblem i insulina mialam...
Asia to ja juz musze powiedziec ze mam sporo bo mamy zamowione mebelki i za miesiac maja byc (czekalismy 10 tyg) zamowiony wozek bo tez troche poczekamy, materac do lozeczka mamy juz, chuste, szumisia, prawie wszystkie ciuszki na 56 i 62, podgrzewacz do butelek, butelki (musze jeszcze jedna dokupic i zobaczymy ktora malej bardziej przypasuje) termometr bezdotykowy, aspirator do noska, wszystkue apteczne rzeczy (np sol fizjologiczna i kompresy jalowe do przemywania oczek, woda morska, probiotyk w razie problemow brzuszkowych itp) smoczki, dzis musze siostrze wyslac ktore pieluszki ma mi zamowic...
Zostanie laktator, fotelik, niania, monitor oddechu z wiekszych rzeczy no i drobnica typu masc na sutki, nakladki laktacyjne, kremik z filtrem mineralnym dla malej, pojemniki na pokarm i takie same drobnostki
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
asia8211 wrote:Witam Dziewczyny.
Widze co piszecie i szal zakupowy macie. Ja nic nie mam dla maluszka mojego.
Ja oprócz wózka jeszcze nic nie kupiłam sama z ciuszkami czekam na potwierdzenie płci. Ale jak się okaże, że to chłopak to zbyt wiele kupować nie muszę. Jeżeli będzie dziewczynka, to pewnie coś takiego typowo dziewczecego dokupie.
Gadżety typu podgrzewacze, schładzacze, sterylizatory itp dla mnie raczej są mało praktyczne i zabierają tylko niepotrzebnie miejsce.
Sprawy kosmetyczne dla dziecka i dla mnie ogarne później. Z mebli potrzebuje tylko łóżeczko, Laufstall i przewijak na komodę. Oczywiście dużo jeszcze przede mną, po połówkowych pewnie rusze doopsko na wędrówki po sklepach
Aleksa piękne endo już masz. Idziecie jak burza ogromne kciuki &&&
Ewelina to będziemy razem się denerwować przed wizytami
Anetolek Ty zaraz po Aleksie zachodzisz w ciążę -
Aleksa juz w piątek Twoje ♡♡ blastusie będą z Tobą? Super
Teraz trzymamy za was kciuki &&&&
Co najmniej jeden musi zostać z wami !!
Rzeczywiście my mieliśmy przeboje, wszystko da się zapomnieć byle by groszek we wtorek pokazała zdrowe bijące ♡ i zechciał na prawde z nami zostać
Chciałabym zeby ta olewajaca lekarka w końcu powiedziała mi , ze będzie dobrze.. zeby dala nadzieję, mam nadzieję, ze nie bedzie mnie znowu straszyć
Aleksa dawaj znać na bieżąco czy w piątek czy wcześniej maluszki wyladuja u Ciebie ;**
Cierpliwa te kopniaki Twojej akrobatki tez sa do zniesienia prawda? Przynajmniej czujesz, ze jest ok..
Lepsze pewnie to niż by miała siedzieć cicho a ty sie zamartwiac
Podziwiam te twoja wiedze w każdej dziedzinie, tyle tych rzeczy dla maluszka wymieniłas a to jeszcze podobno nie wszystko, ze ja tylko robię zawsze zrzut ekranu żeby nie zapomnieć albo nie szukać po calym forum hihi
Akilegna śpię, śpię i śpię ile sie da chociaż czasami jak za duzo myślę i sie denerwuje to mam takie idiotyczne sny, ze budze się cala spocona w środku nocy i 2h snu z głowy.. dzis znów jacyś terroryści mi się snili .. glupoty eeehhh
Ale np. wymioty jak niektore dziewczyny maja caly czas nie mam.. moze zbyt wcześnie -
Takie głupie sny to normalka, przyzwyczaisz się. Mi się dziś śniło, że moja mama urodziła dziecko zaraz po mnie. We śnie mówiła mi, że zrobiła sobie ivf z adopcja zarodka , tylko nie spojrzała na zdjęcie pary, bo dziecko urodziło się czarne jak węgiel haha kto mnie przebije???
A co do rzeczy dla malucha, ja stawiam na minimalizm. Widzę po rodzinie i znajomych (a szczególnie przy pierwszym dziecku), że większość rzeczy, które miały być niezbędne wylądowała w śmieciach lub stoi nieużywane i czeka na kupca. Najczęściej widać dopiero po porodzie co i ile jest potrzebne maluchowiEwelina_90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hahahahaha Akilegna dobre hahaha to ja cie nie przebije hihihi
Mi znowu sie czesto właśnie jacyś terroryści snia, często ktos chce mnie zabić hehe
Ja tez właśnie stawiam na minimalizm dlatego , ze nie mam pojecia co jest potrzebne hehe , musze z bratanica wywiad zrobić w późniejszym czasie
A jak u was właśnie wyglada z zakupami w PL a DE?
Cp gdzie ? W PL wszystko duzo tansze nie ? -
Ja kupuje tylko to co wiem ze bedzie dla mbie praktyczne i bedzie mi potrzebne... sterylizatora np nie kupuje bo dla mnie to na poczatek rzecz zbedna kupie jesli bede tylko mm dawala i miala po kilja butelek wieczorem do wyparzenia... przy tych dwoch trzech na moje mleko czy dokarmienie nie ma sensu ale juz pidgrzewacz wiem ze uzywac bede bo ti fla mnie praktyczne przrd kapirla ustawic go na kilka minut na dana temperature i moje mleko z lodowki podgrzac w czasie kapieli maluszka...
Monitor 9ddechu ja uwazam tez za rzecz niezbedna jak i nianie ale tu kazdy ma swoje podejscie... aspirator tez wole elektryczny jak sie z gruszka bawic bo malo kiedy daje rade a te na wdech to ja podziekuje... laktator tez wiem ze bede uzywac codziennie no chyba ze kompletnie laktacja by mi nie ruszyla i nawet kropla nie spadla wtedy wiadomo ale poza tym wiem ze bedzie zaesze w ruchu bo chce zeby mala przynajmniej jedna butle dziennie zjadla...
Takze kupuje tylko to co wiem ze mi niezbedne jest... na szczescie po rodzinie tyle malych dzieci ze moglam sobie wyrobic jakies zdanie co uwazam za niepotrzebne...
A kosmetyki to totalny minimalizm... do kapieli szampon do wloskow i olej z migdalow i to na tyle... a do pielegnacji po kapieli tylko sol fizjologiczna i kompresy jaliwe to mycia oczek rano i wieczorem i na wszelki wypadek cos do pupy ale smarowac bede tylko jesli bedzie czerwona... no i krem z filtrem mineralnym bo rodze latem...
Ewelina co do zakupow w pl a w de to ja prawie wszystko kupuje w de wychodzi korzystniej... w pl zamowilam wozek bo tu takiego nie bylo rzeczy apteczne bo faktycznie korzystniej i tez tutaj wszystkiego nie dostalam, pieluszki bo tutaj wzory mi sie nie podobaly i kocyk bambusowy... a i pieluszki bambusowe lenny lamb bo przesylka 12zl a 12,50€ to roznica byla
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dziewczyny dzwoniłam o swoje wyniki z wczoraj:
bHcg 2817
Prog 36.1
Estradiol 836
To jest moj 25dpt .. jak dla mnie slaby przyrost bHcg co wy na to ?
Akilegna widzę ty mialas 19dpt 4371 a ja mam 25dpt i 2817 malo prawda? -
Ewelina nie mozesz tak na to patrzec bo wszystko zalezy tez od poczatkowej bety jaka wartosc pozniej i kazdy organizm tez inaczej wiec nie ma co porownywac ja 14dpt mialam 1700 a 21dpt 10270 z tym ze bliźnięta...
Mysle ze jakby bylo cos nie tak to sami by do ciebie dzwonili do mnie w pierwszej ciazy jak beta zaczela w pewnym momencie zbyt wolno przyrastac to dzwonili ze rosnie ale troche za malo itp...
Czekaj spokojnie do wizyty
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Właśnie tak mi tez mąż tłumaczy, ze mam byc spokojna bo jak tak patrze to rzeczywiście Akilegna miała od razu większą bHcg , ja miałam niską od razu, moze tez przez krwawienie wiec widocznie dlatego rośnie wolniej.. byle jak na razie rośnie, zostaje prosić Boga aby rosła, nie przestała rosnąć i czekać na wizytę..
-
Ewelina jestem z Toba myslami i wierze ze wszystko bedzie dobrze. Najwazniejsze ze rosnie
Ja juz sie obawiam mojego transferu, ale bedziesz dobrze Musi byc.
Tak bym chciala zeby tym razem sie udalo..
-
Dzięki Aleksa , mam nadzieję, ze razem nam sie uda! ♡
Będziemy się wymieniać informacjami o naszych groszkach, miedzy ktorymi będzie parę miesięcy różnicy
Dzis juz wtorek prawie koniec, twoje maluszki pieknie rosną oby do piątku sobie dojrzewaly ;*** i w piątek siuup do brzuszka mamusi ;* -
Ewelina wg kalkulatora hcg Twój przyrost jest w normie i to jest najważniejsze. Tak jak już zauważyłaś, Twoja beta wyjściowa była niższa od mojej a można to tłumaczyć np.późniejszym zagnieżdżeniem. Nie martw się już o betę bo jest dobrze. Nadal się oszczędzaj i nie stresuj a już za 6 dni zobaczysz malucha w macicy
Ewelina_90 lubi tę wiadomość
-
Ewelina_90 wrote:Dziewczyny dzwoniłam o swoje wyniki z wczoraj:
bHcg 2817
Prog 36.1
Estradiol 836
To jest moj 25dpt .. jak dla mnie slaby przyrost bHcg co wy na to ?
Akilegna widzę ty mialas 19dpt 4371 a ja mam 25dpt i 2817 malo prawda?
Małe sprostowanie: to nie jest moj 25 dpt tylko 19 dpt , ja miałam transfer 25.4 a nie 20.4 (to punkcja) nie wiem czemu ale licze od dnia punkcji błędnie, pomyliłam się
Wczoraj wyszłam z mężem na małe zakupy, na prawde chwila i do apteki i mnie jajniki trochę rozbolaly , dzis bolały znów troche wzielam no spe , kurde czyli ja na prawde musze leżeć w tym łóżku cały czas ?
Jeszcze sie dobrze nie zaczęło a ja juz jakies 5 kg na plusie jestem
Nie moge patrzec na swoje uda jestem niska i bede taką kulką jak tak dalej pójdzie zwalam na hormony ale slodycze tez wcinam dość czesto
Ehhh -
To tak czy tak bardzo dobry przyrost
Pal licho nadliczbowe kg, zrzucisz po porodzie. Teraz dzidzia jest ważniejsza
Takie bóle w okolicach jajników i pachwin to norma. Czasami zdarzy się ból brzucha jak na okres, to też normalne. Dopiero jak ból będzie narastał z godziny na godzinę i nie minie, to lepiej od razu szpital.
Eh a mówią, że ciąża to taki piękny czas, a nikt nie mówi, że wiecznie coś boli ale damy radę, bo kto jak nie my? Dla tego cudu dajemy się nawet pokroićEwelina_90 lubi tę wiadomość
-
Aleksa, Ewelina, super czytać tak dobre informacje! Trzymam kciuki za dalsze dni i tygodnie!
Ewelina, ja np. nie miałam pojęcia jak moja beta rośnie. Nie podawano mi ani razu tych wartości... może dobrze. Wiedziałam po prostu, że ciąża jest
Nie mogę się doczekać wiadomości od ciebie o bijącym serduszku! P.S. mdłości mogą się pojawić po 6 tc
Aleksa, oby oba groszki się utrzymały!
Cierpliwa, prawie całkowicie obkupione jesteście Dobrze, nie będziesz się martwić na ostatnią chwilę. U mnie jeszcze za wcześnie na zakupy, ale widzę, że trochę tego jest...
Akilegna, pewnie teraz poznasz płeć dzieciątka. To już ten czas
A co u mnie... Tuż po wyjściu ze szpitala zrobiłam USG i test PAPP-A...
USG wyszło świetnie, przezierność karkowa w normie, nosek widoczny, inne wartości w porządku. Gdy lekarz zadzwonił do mnie przedwczoraj i skierował mnie na amniopunkcję, bo PAPP-A wyszła b. słabo i jest podejrzenie trisomii 21, wbiłam się w krzesło. Po USG podziewałam się dobrych wyników również z krwi. Wczoraj trochę ochłonęłam, bo zdaję sobie sprawę, że ten test potrafi być mylny... Ale niepokój jest... i pozostanie ze mną jeszcze przez ok. 5 tygodni, aż dostanę wyniki z pobrania wód płodowych.
Mam takie wartości:
PAPP-A: 0,600 U/I, 0,127 MoM
fbeta-hCG: 40,620 U/I, 1,142 MoM
Ryzyko trisomii 21: 1:2, trisomii 18: 1:17, trisomii 13: 1:53
22.05. mam termin u gina, a 28.05. termin nieszczęsnej amniopunkcji
Myślałam, że jej uniknę... Ehh
Ewelina_90 lubi tę wiadomość
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018 -
Ola w którym tygodniu ciąży jesteś? Te wyniki pappa to tylko statystyki ale jednak dają już jakiś obraz. Ryzyko wyszło Ci bardzo duże. Kciuki za amniopunkcje &&&
Edit : w którym tygodniu tc robiłaś pappa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 19:07
-
To juz 3 jesteś Ola z Akilegna i ze mną, które mamy 22.5 terminy
Ja pragnę w tym dniu zobaczyć ♡ a Akilegna ma połówkowe (mam nadzieje, ze się nie mylę)
Kurcze mam nadzieje, ze ten test rzeczywiście sie mylił i wszystko bedzie dobrze!
Akilegna masz racje mówią , ze ciąża to taki piekny czas a tu nie dość, ze strach caly czas na każdym etapie ciąży.. to jeszcze ból to taki , to taki..
Ola nie dawno taki ból brzucha teraz znów ten test ją nastraszył
Aleksa nie dzwonili z Kliniki ?
Wiec maluszki pięknie sobie rosną pewnie
Ja trzymam &&&&&& nie puszczam ;**
Cierpliwa a jak twoja tancerka ?