Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina gratuluję serduszka ❤
Ja zmniejszylam leki o połowę dopiero po skończonym 10tc a później co 3 dni mniejsze dawki. Zeszło to trochę ponad tydzień. Rozumiem, że recept z kliniki już nie dostałaś, więc poproś swojego ginekologa. A Ty dalej krwawisz?Ewelina_90 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny;*
Nie krwawie juz, zobaczmy w terminie kolejnej @ csy będę, ale to dopiero 6t4d a ona mi każe za tydz juz 1 mniej pozniej znowu , wiec około 8 tyg. bym odstawiła leki calkiem ..
Powiem swojej gin. ze krwawilam mocno i ze nie chce odkładać na razie lekarstw .. ja nie wiem, co z ta lekarka jest nie tak .. ?! -
Teraz sie obawiam , że ta lekarka z kwz w tym liscie z tymi zaleceniami napisze mojej gin. ze powinnam odłożyć te leki za 2 tyg a ta moja gin. nie lepsza sluzbistka i mi nie bedzie chciala tego proga przypisywać już.. co wtedy .. zmienić gina ?
-
Nie martw się na zapas, moja klinika nic takiego nie napisała w tym liście do gina. Gin dostała tylko informacje ze to ciąża z ivf i kiedy się odbyłapunkcja z transferem , jaki termin porodu. Tak ogólnie wszystko. Zobaczysz co twój ginekolog na to. Jeżeli uprze się, że ci lekarstw nie wystarczy, to może skombinuj leki od kogoś lub u innego gina. Może w Polsce? Tam chętnie wystawiają recepty. Kiedy masz termin u swojego?
-
Teraz w czwartek mam termin do gina.. racja , poproszę ja najwyżej powiem ze mi sie kończy Lutinus daty wystawienia ostatniej recepty ona raczej nie bedzie znać
A jak nie to w PL w najgorszym przypadku. -
Akilegna, Ewelina, tak czytam dalej te wiadomosci i uswiadomilam sobie jakie to dzis dla obu z was wspaniale wiesci!
Bardzo ciesze sie ze wszystko dobrze przebiega.
Ola ty rowniez! mam nadzieje ze potych jeszcze czekajacych Cie badaniach prenatalnych rowniez potwierdzi sie dobry wynik i zadnego ryzyka. Tego CI zycze.
Jeszcze tylko jutro Cierpliwa w kolejce po dobre wiesci! Kciuki zacisniete!
Ja boje sie ze jednak znowu sie nie uda.
Mam strach robic test.
Czuje Sie tylko wielka jak balon w brzuchu i ciagle moglabym cos jesc, zwalam to na leki haha xD
Wczoraj znowu lody w lozku jadlam przed snem ehhh haha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 19:04
Ewelina_90, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Aleksa, bedzie dobrze, nie nastawiaj sie.. ja tak samo robiłam i teraz wiem , ze nie warto bylo doszukiwać sie na sile objawów bo to za wcześnie, zrób po prostu test kiedy będziesz uważała za stosowne ;**
A groszki ♡♡ tam pewnie juz znalazły sobie dobre miejsca i sobie powtarzają:
aaa to ja się tu zagnieżdżę a drugi a to ja tu sobie zostanę
Bedzie dobrze! ;***Aleksa87, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Ewelina kochana jestes, naprawde AZ sie usmiechnelam pod nosem czytajac jak sobie groszki miejscowki rezerwuja haha xD
No masz Racje, nie chce sie doszukiwac objawow kazda z nas jest inna.
Czekam cierpliwie tylko Maz raz po raz do mnie dzwoni i pyta jak sie czuje i czy cos czuje
Ciezko mi mu cos powiedziec mowie ze musimy odczekac i tyle.
Wczoraj sobie troche smutalam i doszukiwalam sie czegos i znalazlam ze i ty i Akilegna mialyscie skape plamienie zaraz po transferze i obie zaszlyscie w ciaze.
Ale wiem ze to moze byc przypadek i ze faktycznie moglo to byc podraznuenie przy transferze.
No dobrze juz przestaje.
Dzis nie bede o tym myslala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 19:29
Ewelina_90 lubi tę wiadomość
-
Aleksa:* mam nadzieje ze mala bedzie na ctg ladnie brykac...
A objawow racja nie doszukuj sie bo u kazdego inaczej ja nie mialam plamien itp kompletnie nic jedyne co czulam to ze zaraz mnie @ zaleje dokladnie takie samo uczucie jak co miesiac... dopiero przed sama beta lekko mnie jeszcze ciagnelo w pachwinach ale wtedy juz i tak wiedzialam bo zrobilam test wczesniej... i do 6-7tc tylko ciagnely pachwiny i myslalam ze zaraz mnie zaleje bo brzuch typowo na @ bolal... dopiero pozniej sie zaczal ochydny posmak twarde piersi malo nie wybuchajace mdlosci jadlowstret itpAleksa87, Paulcia28 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dzięki Aleksa. Mam nadzieję, że wyniki będą szybko.
Jeszcze troszkę, a dowiesz się czy groszki się utrzymały
Bądź dobrej myśli, tym razem musi się udać. Powodzonka!
Cierpliwa, kciuki za termin!
Dziewczyny, gratuluję dobrych wieści!Ewelina_90 lubi tę wiadomość
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018 -
Aleksa tak trzymaj, pozytywnie!
Zajmij się czys co lubisz
Ja wszystkie seriale nadrobilam i książkę zdążyłam machnac , ktora stała od miesięcy bo mnie nie wciagala
Widzisz Cierpliwa miala jadlowstrent a ja żarłoczność III stopnia i bede miala 25 + jak nic
Po transferze też mężowi ciągle smucilam, ze nic nie czuje, ze zbyt dobrze sie czuje.
A on tez właśnie ciagle wypytywal, znam to bo tak bardzo tego pragniemy, a jeszcze facet wiesz jacy oni sa ?
Moj m. dzień po transferze juz pytal czy chce mi się moze wymiotować..
Eee . Noo . Hallo !!
Mowie mu: taak ! Ogórka kiszonego z nutella mi daj ehhh
Wiem , ze się łatwo mówi jak sie komus juz udało, ja to samo czułam, a szczególnie, ze probujecie 3 raz , ale teraz musi sie udac! No choinka !! Musi !!! ♡♡
Trzymam kciukasy najmocniej ;*** &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ola czekamy teraz na wiesci o twojej kruszynce
Mamy juz właśnie parke czekamy na Twoje wieściPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Cierpliwa, Ewelina dziekuje za wsparcie. Takich wiadomosci wlasnie bylo mi trzeba öd dazu jakos lepiej sie czuje! Serio dziekuje.
Ja za kazdym. Razem po transferze chce wiedziec kto Jakie objawy mial ale w sumie to bez sensu i wiem, wiem ale w tym okresie niewiedzy chce sie czlowiek czyms pocieszyc, szuka potwierdzenia.
Ewelina, ale sie usmialam z Twojego meza
-
Aleksa jest z czego sie pośmiać hehe
Poczekaj twoj tez nie dlugo ci takie jazdy będzie robil
A ja to u siebie wykorzystuję troszke hihi bo jak powiem rano ze sie zle czuje to nie dosc ze mam śniadanie do łóżka to jeszcze obiad hihihi jak ma wolne oczywiścieAleksa87, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Powoli wciagam sie w temat i Wasze historie dziewczyny. Przede mna ten trudny czas. Mam wiele obaw i tyle niewiadomych w glowie sie kłębi.
Gratuluje dziewczynom, ktore sa juz w ciazy. I trzy.am kciuki za te, ktore jeszcze czekaja na dobre wiesci.
Miłego dniaAleksa87, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Kuba chyba kazda z nas miala jakies watpliwosci, czegos nie wiedziala, troche stresu, troche strachu jak to bedzie... to normalne...
W razie ci zawsze mozesz pytac albo sie zwyczajnie wyzalicKuba12, Paulcia28 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa a ty o ktorej masz swoj Termin ja czekam na pozytywne wiesci!
-
Aleksa:* ja juz po... wszystko dobrze skurcze minimalne mala szalala na calego zreszta nadal szaleje hehe... po ktg lekarz spojrzal na zapis i powiedzial ze wszystko dobrze...
Za 2 tyg mam wizyte plus ktg i bedzie mi prenatalne III trymestru robilAleksa87, Kinga., Paulcia28 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa, No to rewelacja ! super wiesci, gratulacje.
A ty nadal dobrze sie czujesz ?
Masz jakies dolegliwosci? zgaga?
Ja dzwonilam dzis do Kliniki bo chcialam jeszcze raz sie upewnic kiedy mam na bete wpasc.
29.05. mam Test. powiedziala ze to najwczesniejszy termin.
-
Dziewczyny po zalogowaniu na glückskind (dm), po narodzinach przychodzi kupon na darmową paczkę pampersów. Można wziąć każdy rozmiar i uwaga na razie można wziąć też jubopack (oficjalnie niby tylko jest ta mała paczka, ale jak kupowałam mała i duża, to zminusowało mi tę dużą ;)Ten kupon dostałam ja i mąż (a więc ok 30€ zostaje w kieszeni). Nie wiem jak długo to będzie działać (póki ktoś im nie doniesie).
Paulcia28, Ewelina_90, Ola929 lubią tę wiadomość