Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Jestem właśnie po badaniu. Lekarz znów powtórzył, że USG nie wskazuje na wady genetyczne płodu... dlatego tak zły wynik papp-a tym bardziej dziwi...
28.05. mam wizytę w poradni prenatalnej. Zobaczymy co wyjdzie. Może to po prostu problem z łożyskiem lub serduszkiem. Czas pokaże...
Poza tym na badaniu ukazał się nam mały ogonek. Lekarz twierdzi, że to nie pępowina ;-p Jest podejrzenie, że to chłopiec, ale pewności nie ma. Za miesiąc po wynikach amniopunkcji będziemy mieć pewność, nie tylko co do zdrowia dzidzika, ale też co do płci.
Jeśli chłopiec, to w rodzinie mojego męża kolejny... Do tej pory jeszcze żaden z jego braci nie dorobił się córki, tylko samych samczyków. A mąż siostry też żadnej nie ma, tylko dwóch braci. Jakiś pakt plemników
Pozdrowienia i czekam na wiadomości od dziewczyn
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018 -
Witaj Kuba,
rowniez jestem z Berlina jak juz nasza Cccierpliwa wspomniala.
Akurat dobrze sie sklada bo wraz z mezem leczylismy sie przez ok pol roku w tej klinice.
Niestety dobrego slowa nie moge powiedziec.
Jest to klinika prywatna i na pierwszy rzut oka bardzo profesjonalnie podchodzaca do sprawy, sa bardzo mili.
Niestety juz po kilku wizytach przekonalismy sie ze sa to naciagacze.
W tej klinice niestety wydalismy bardzo duzo pieniazkow z wlasnej kieszeni gdyz proponuja badania jak np. badanie glowki plemnika lub badanie kodu genetycznego plemnika, ktore kosztuja w sumie ponad 700€ - nastepni lekarze nawet nie chceli widziec tych wynikow.
Wysylaja kazdego pacjenta do znajomego Immunologa, ktory proponuje nastepne niepotrzebne i nikomu nieznane zabiegi. (wiem ze to rutynowe polecenia, bo kolezanka tez tam byla i wraz z dostali taki sam stos papierow do podpisania i dokladnie ta sama procedure)
ponadto przy kazdej wizycie trafialismy na innego lekarza, bo nasz byl albo na urlopie albo mial inne terminy.
na ostatniej wizycie przyjal nas jeden z 2 zalozycieli Dr. Stoll. ten lysy jesli nie pomylilam nazwisk.
Wizyta byla straszna.
wyszlismy z niez z niesmakiem, doktor nasmiewal sie mowil bardzo szybko jaky wszystko mialobyc dla nas jasne i oczywiste.
Dla nego bylo najwazniejsze zebysmy podpisali dokumenty zwiazyne z dodatkowymi Leistungami.
Niestety nie polecam. Niestety nie zdobyli naszego zaufania.
Bylam tez na niedaleko Savignyplatz w Wunschkinder Berlin i niestety byc moze trafilismy na zla lekarke.
To byla nasza pierwsza klinika.
czulismy sie tam jak intruzi. Przy kazdym zadanym pytaniu mialam wrazenie ze pani Dr. ma nas dosc i chce sie nas jak najszybciej pozbyc.
AKTUALNIE jestesmy w klinice:
Fertility Center Berlin - Westend
Spandauer Damm 130
14050 Berlin
030 233 2081 10
My jestesmy u Dr. Marina Werling i choc jest bardzo dobrym specjalista to gdybym mogla wybierac to zdecydowalabym sie na Dr. Claudie Ehlert, ze wzgledu na jej podejscie i spokoj wewnetrzny. Jest ona przemila, naprawde bardzo delikatnie podchodzi do sprawy i bardzo kompetentna. Mialam u niej jedna wizyte bo moja byla na szkoleniu.
I powiem tylko tyle ze jeszcze nigdy zaden lekarz nie zrobil mi USG z takim wyczuciem i spokojem.
tutaj czujemy sie naprawde bardzo komfortowo.
Jam masz jeszcze jakies pytania to nie ma problemu.
-
Kuba z kosztami tak jak wyzej Cccierpliwa napisala.
jesli ty i Twoj maz oboje jestescie w AOK to krankenkasa przejmie 100% kosztow leczenia.
W praktyce wychodzi to tak ze przy zakupie lekow w aptece placicie tylko polowe kosztow a po calym procesie odsylasz, badz zanosisz osobiscie Rachunki do AOK i oni zwracaja Tobie wszystko co wylozylas.
U nas bylo to za pierwszym razem +/- 2000 i za drugim razem +/- 1800€
Jedyny wyjatek to tak jak Cccierpliwa napisala zamrazanie zarodkow.
Od momentu zamrozenia koszty nie sa pokrywane.
Czyli wy przejmujecie kost mrozenia na 6 miesiecy + Transfer i leki. ( ale to nie jest przymusowe, wy o tym decydujecie)
Kasa chorych pokrywa 3 pelne podejscia do ivf czyli stymulacja, punkcja i transfer, oraz leki z tym zwiazane.
jesli np. podczas pierwszego podejscia uda sie zamrozic zarodki. mozesz zrobic criotransfer ktory pokrywacie sami. Ale nadal macie 2 pelne proby ktore pokrywa KK.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 12:29
-
Akilegna OGROMNE gratulacje !!!!!!!
-
Pod warunkiem ze AOK w Berlinie placi 100% bo z tymi krankenkassami to roznie bywa... jedne placa 100% jedne 75% a inne tylko 50% wiec tu trzeba sie jeszcze zorientowac ile twoja kk Kuba doplaca 50% do 3 podejsc musi zaplacic a czy doklada od siebie cos jeszcze to juz indywidualna wola krankenkasse...
Akilegna gratulacje!!! cudownie! I przesliczny synus! To mamy parke
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kuba12 wrote:Bardzo dziekuje. A co jesli chodzi o jezyk? Boje sie ze nie poradze sobie z tym specjalistycznym slownictwem.
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Akilegna gratulacje synusia
Ja melduję sie z naszym bijacym ♡
To 6t i 4d ciąży, termin mam na 11.01 a sama jestem z 18.01 więc jesli Bóg da, ze wszystko bedzie dobrze do końca i małe opóźnienie to byłoby fajnie
Dzwonilam przed chwila to bHcg ponad 10tys. (Nie chciala mi p. Biolog powiedzieć dokladnie ile, powiedziala ze to nie wazne ze wazne teraz jest USG) co mnie zdziwiło:/
Nie wiem czemu ale jakoś mnie lekarka tak nie za bardzo pocieszyla, taka sluzbistka znów byla.. nie omieszkala jak zwykle przy koncu wspomniec , ze mam sie cieszyc ale nie na wyrost bo to jeszcze w każdej chwili moze byc , ze ciąża moze "zniknąć" .. ehh moze dlatego jestem tak nastawiona bo ona mnie ciagle straszy
Ale ja swoje nadzieje mam i bardzo wierze , ze moje ♡ chce z nami zostać..Cccierpliwa, Aleksa87, akilegna♥, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny zapomniałam zapytać..
Doktorka mi kazała w przyszłym tyg. brac juz tylko 3x1 proga , estradiolu juz tylko 2x1 , a w nastepnym jeszcze o 1 mniej i tak schodzić do 0 ??
Ja ?
Przy moich krwawieniach mam juz odstawic proga ? -
Ewelina cudownie! kiedy kolejna kontrola?
A baby nie sluchaj bo glupie takie gadanie... z ciaza sie cos moze stac na kazdym etapie nawet w 38tc mozna ja stracic...
Moze niedlugo powie ze mozesz isc juz do gina prowadzacego i bedziesz miec z nia spokoj...
A beta piekna i biolog ma racje teraz juz nie istotne bo ona i tak coraz wolniej bedzie rosla teraz usg najwazniejsze odkad serduszko bije...Ewelina_90 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ewelina uwazam to za zly pomysl z jej strony... tez dokladnie tak schidzilam z tych lekow ale kazali mi zaczac schodzic z nich dopiero po skonczonym 12tc
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Kuba Cccierpliwa ma Racje ja weszlam na Strone AOK i tam jest napisane ze przejmuja do 100% ale nie jest napisane ze na pewno wiec moze idz albo zadzwon i sie dowiedz.
A jesli nie przejmuj 100% to pomyslalabym o zmianie KK. Bo to jednak wasze pieniazki.
Zmiana KK wiaze sie z okresem 3 miesiecy.
Ale jesli macie czas to ja bym to zrobila.
Co do jezyka to dokladnie jak Cierpliwa pisze, dodatkowo przygotuj sie pod tym katem, zeby opowiedziec o waszych dotychczasowych staraniach: ile sie juz staracie czy juz jakies badania mieliscie robione.
Czy chorujecie NP na jakas przewlekla chorobe. I o szczepieniach.
Ale dacie rade zobaczysz.
I pamietaj jak czegos nie zrozumiesz albo nie bedziesz pewna to pytaj nawet 2 razy.
Jesli zdecydujesz sie na ta Klinike, ktora CI polecilqm to ta p.Dr Elath bedzie na pewno bardzo wyrozumiala i wszystko wam wyjasni Wam powoli i zrozumiale.
Jesli nie ta to moja bardzo dobra znajoma jest w tej samej klinice u Dr. Manja Krause i ona jest rowniez wspaniala.
W internecie ma same pozytywne Bewertungi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 13:58
Kuba12 lubi tę wiadomość
-
Cierpliwa właśnie dzis odeslala mnie juz do mojej gin w czwartek mam.
Mówiłam jej , ze w czwartek mam wizyte u gina to cos o jakims liście mowila, ze musi jej wysłać.. zapytałam czy tu w kwz mam robić jeszcze termin właśnie mówiła ze nie musze , ze do swojej gin mam iść..
Zapytam o te leki , bo tej swojej lekarki w kwz nie czaje .. jak ona moze mi kazać leki odstawić juz całkowicie -
Ewelina ale super wiesci!!!! Wspaniale
Gratulacje i ciagle musisz tak mocno wierzyc ze wszystko tak juz zostanie i bedzie dobrze :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 13:58
Ewelina_90 lubi tę wiadomość
-
Aleksa mozliwe ze AOK u was placi 100% nie sprawdzalam dawno kk wiec nie jestem teraz na biezaco ale wiem ze to sie moze co kwartal zmieniac... najlepiej sie u zrodla dowoedziec wtedy 100% pewnosci... wystarczy na infolinie zadzwonic...
Ewelina to cale szczescie... to trzymam kciuki zeby maluch walecznie rosl i zeby twoja lekarka miala inne podejscie co do lekow...
A list ta jej wysle jakie badania mialas juz zrobione jakie sa wyniki jakie byky zalecenia itp
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700