Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa wrote:Ja mialam hiperke zaraz po punkcji ale transfer mialam tak czy inaczej bo do transferu szpital wyprowadzil mnie na prosta...Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia u mnie bylo pobranych 7 komorek z czego tylko dwie byly dobre wiec ryzyko hiperki znikome a mialam dzien po punkcji brzuch pelen wody hiperke II stopnia wymagajaca hospitalizacji i blagalam zeby mnie dobili a do szpitala jechalam w najgorszych meczarniach bo ok 40km a kazda nierownosc na drodze dawala odczucie jakby mi ktos brzuch nozem rozcinal... ledwo bylam w domu a pozniej w szpitalu sie na lozku przekrecic...
Myslalam ze transfer bedzie odwolany a wtedy ordynator powiedzial ze do poniedzialku (to byla noc z piatku na sobote) bede jak nowa... i faktycznie jak w niedziele wieczorem bez bolu moglam sie wysikac to bylo cos wspanialego...
W poniedziałek prosto ze szpitala jechalam z Briefem do kliniki na transfer
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Jejku. Cierpliwa jak to czytam to aż się przestraszyłam. I dziękować tylko Bogu że mnie to ominęło. Bałam się bardzo tej hiperki Ale mam nadzieję że już po transferze nie ma aż takiej możliwości żeby się pojawiła?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 21:53
30.05 transfer 2 zarodków -
Cccierpliwa wrote:Paulcia u mnie bylo pobranych 7 komorek z czego tylko dwie byly dobre wiec ryzyko hiperki znikome a mialam dzien po punkcji brzuch pelen wody hiperke II stopnia wymagajaca hospitalizacji i blagalam zeby mnie dobili a do szpitala jechalam w najgorszych meczarniach bo ok 40km a kazda nierownosc na drodze dawala odczucie jakby mi ktos brzuch nozem rozcinal... ledwo bylam w domu a pozniej w szpitalu sie na lozku przekrecic...
Myslalam ze transfer bedzie odwolany a wtedy ordynator powiedzial ze do poniedzialku (to byla noc z piatku na sobote) bede jak nowa... i faktycznie jak w niedziele wieczorem bez bolu moglam sie wysikac to bylo cos wspanialego...
W poniedziałek prosto ze szpitala jechalam z Briefem do kliniki na transferDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Anetolek wrote:Aha, dzięki Cccierpliwa, trzeba więc mieć nadzieję, że hiperki nie będzie
Anetolek co ci moge doradzić ze swojego doświadczenia to pij duzo wody, bialka (kefiry itd, ten proszek z dm ktorym Cierpliwa pisała dla sportowców super sprawa) a przede wszystkim nie przemeczaj sie, duzo odpoczywaj . Ja chyba z 5 dni po transferze chcialam "troszke ogarnąć mieszkanie bo kolezanka miala wpasc" to byl błąd!
Rano i do poludnia troche posprzątałam i male zakupy i jak mnie złapało o 18.00 to do nastepnego dnia myślałam ze umre z bólu, tylko dlatego nie poszlam do szpitala ze na nastepny dzień mialam wizyte o 9.00 -
Hiperka zwlaszcza jesli jest silna czyli juz taka ktora wymaga hospitalizacji to jest straszne przezycie...
Mialam jyz lyzeczkowania, zabieg z powodu komorek nowotworowych na szyjce laczone z lyzeczkowaniem, polamane przeroznie konczyny itp i nic ale to kompletnie nic nie rownalo sie z bolem hiperki... ja bez asysty meza nie bylam w stanie podniesc sie z lozka i dojsc do samochodu ze juz nie wspomne o wejsciu do niego bo to byli wyzwanie... nawet zwykle wysiusianie sie to byla mega przeprawa...
Paulcia no to z taka iloscia to wiadomo ze u cuebie ryzyko bylo i to spore... u mnie z dwiema komorkami to bylo raczej jak 1% szans ze mbie cos takiego spotka i to jeszcze w takim stopniu zaawansowania...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Kuba12 wrote:Aleksa, tak bardzo Ci gratuluje. Wierzylam ze sie uda.
Ona i On, trzymam kcuki.
Ola, fajnie ze wyniki ok.
Ja mam termin w klinice na 22 czerwca. Jakies to takie dla mnie dziwne i dalekie. Ale wiem ze inaczej nie mam szans. A czuje ze to ostatni dzwonek. Nie moge wiecej liczyc ze moze jednak sie uda naturalnie.
Niestety tez musze isc jutro do pracy. Nie cierpie jej. Ciezka jest i marze zeby jaknajszybciej stamtad uciec.
Milego wieczoru
Może nie będziesz musiała długo zostać w tej pracy, jeśli terapia szybko zakończy się sukcesem. Powodzenia w czerwcu na terminie!
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018 -
Dziewczyny aż mam gęsią skórkę jak czytam o tej hiperce. U mnie skończyło się na szczęście małą ilością płynu w brzuchu. Bolał co prawda, ale to pikuś w porównaniu z wami...
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018 -
Dziewczyny.... Sorry ze sie nie odzywalam ale wyniki byly od 14 a ja zaraz peace zaczynalam a pozniej Maz z moja mama mnie odebrali bo mama ma nowe mieszkanie i koncowka przeprowadzki byla.
Dopiero po 22 bylam w domciu i jeszcze Maz zazyczyl sobie zebym mu sledzie w oleju z cebula zrobilam bo specjalnie do rosyjskiego sklepu po nie jechal haha i kroilam cebule i plakalam...
No dobra koniec tych spamow.
Ciaza sie rozwija
dzis 13 dpt
Beta 1999
Progesteron 15,9
Pytalam o Progesteron czy nie za niski a ona na to ze nie, jest na pewno calkiem OK. I ze po co ja w ogole dzwonie, i jeszcze o dokladny wynik pytam. Haha
Ze ten test tylko dla statystkiki i tylko dla nich jest robiony.
Dobranoc chcialabym zeby 2 groszki przetrwaly...
-
Ta hiperka to dla mnie jakas abstrakcja ja nawet wczesniej nie wiedzialam ze cos takiego grozi po punkcji.
Paulcia ja tez mialam w przy ostatniej punkcji 18 jajeczek hehe
Ale zobacz nic kompletnie mi nie bylo.
Kazdy organizm jest inny.
Wspolczuje tym z was ktore musialy przez to przejsc -
Aleksa jest duza szansa ze sa oba beta juz jest wyzsza jak ja z moimi blizniakami mialam w 14dpt
Paulcia28, Aleksa87 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Będą dwa Aleksiki ♡♡
Jeeehha !! Ale byłoby super
Trzymam &&&&&&& żeby do końca wytrzymały się dwa kropeczki ;******Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:Hiperka zwlaszcza jesli jest silna czyli juz taka ktora wymaga hospitalizacji to jest straszne przezycie...
Mialam jyz lyzeczkowania, zabieg z powodu komorek nowotworowych na szyjce laczone z lyzeczkowaniem, polamane przeroznie konczyny itp i nic ale to kompletnie nic nie rownalo sie z bolem hiperki... ja bez asysty meza nie bylam w stanie podniesc sie z lozka i dojsc do samochodu ze juz nie wspomne o wejsciu do niego bo to byli wyzwanie... nawet zwykle wysiusianie sie to byla mega przeprawa...
Paulcia no to z taka iloscia to wiadomo ze u cuebie ryzyko bylo i to spore... u mnie z dwiema komorkami to bylo raczej jak 1% szans ze mbie cos takiego spotka i to jeszcze w takim stopniu zaawansowania...Aleksa87, Ewelina_90 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Aleksa87 wrote:Dziewczyny.... Sorry ze sie nie odzywalam ale wyniki byly od 14 a ja zaraz peace zaczynalam a pozniej Maz z moja mama mnie odebrali bo mama ma nowe mieszkanie i koncowka przeprowadzki byla.
Dopiero po 22 bylam w domciu i jeszcze Maz zazyczyl sobie zebym mu sledzie w oleju z cebula zrobilam bo specjalnie do rosyjskiego sklepu po nie jechal haha i kroilam cebule i plakalam...
No dobra koniec tych spamow.
Ciaza sie rozwija
dzis 13 dpt
Beta 1999
Progesteron 15,9
Pytalam o Progesteron czy nie za niski a ona na to ze nie, jest na pewno calkiem OK. I ze po co ja w ogole dzwonie, i jeszcze o dokladny wynik pytam. Haha
Ze ten test tylko dla statystkiki i tylko dla nich jest robiony.
Dobranoc chcialabym zeby 2 groszki przetrwaly...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 06:33
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Ja też o 01:00 posty pisałam prze ten upał, nie mogłam spać chyba ze 2h a jak zasnęłam to obudzila nas okropna burza
Każdy latal po calym domu okna zamykać, mąż szybko kwiatek z balkonu .. a przed chwilą bylam z psem na spacerze i jest PIĘKNIE! hehe chłodny wiaterek , zero słońca.. znów mam wszystkie okna pootwieranePaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Dziekuje dziewczyny
Jestem bardzo szczesliwa!
Wczoraj powiedzielismy mojej Mamie o ciazy a w sobote planujemy powiadomic rodzicow meza.
Paulcia a ty znowu nie moglas spac w nocy?
Dzis moj pierwszym pelny dzien w pracy a ja wlasciwie Lada Moment musze powiedziec ze jest ciaza.
Ale ciesze sie ze przez te .iesiace wiecej zarobie. Przyda sie dla maluchow
Moj Maz jest przerazony kiedy mowie: 2 lozeczka, doppel-kinderwagen hahah
A czy wy przed serduszkowym USG mowilyscie juz znajomym o ciazy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 07:22
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Aleksa87 wrote:Dziekuje dziewczyny
Jestem bardzo szczesliwa!
Wczoraj powiedzielismy mojej Mamie o ciazy a w sobote planujemy powiadomic rodzicow meza.
Paulcia a ty znowu nie moglas spac w nocy?
Dzis moj pierwszym pelny dzien w pracy a ja wlasciwie Lada Moment musze powiedziec ze jest ciaza.
Ale ciesze sie ze przez te .iesiace wiecej zarobie. Przyda sie dla maluchow
Moj Maz jest przerazony kiedy mowie: 2 lozeczka, doppel-kinderwagen hahah
A czy wy przed serduszkowym USG mowilyscie juz znajomym o ciazy?
U nas wie niewiele osób, tylko mama,teść i babcia i mój brat, no i w firmie nikt inny nie wie. Jak będzie widać to się kapna .
Wierzę że dla Twojego męża to jest szok ale dacie radę ja po cichu liczyłam na bliźnięta bo jeśli będę chciała rodzeństwo dla mojego dziecka to niestety muszę powtarzać całą procedurę bo mrozaczkow brak, ale to odległy temat.
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia dziecka u nas paskudna pogoda, burza i leje non stop ale lepsze to niz ten upał dam znać jak dotre do domuDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia u mnie to bylo pewne i w sumie nikt nie mowil o zabiegu na poczatku jak cytologia byla zla tylko powtarzali badania niestety z kazdym razem mislam coraz dalsza grupe i ostatecznie moj gin zrobil wymaz na hpv dodatkowo to nie dosc ze te grupy w cytologii bardzo szybko awansowaly i w 3 miesiace z III zrobila sie IV to jeszcze wyszedl test hpv pozytywny o genotypie agresywnym... i to dwa tygodnie przed tym jak mialam umowiona wizyte pierwsza w klinice...
Takze wizyta odwolana i zeezlo sie 5 miesiecy bo czekanie na zabieg pozniej po zabiegu odczekanie az sie wszystko wygoi pozniej 5rzeba bylo powtorki badan i po 5 miesiacach od koniecznosci przerwania staran mialam zielone swiatlo a cytologie mialam pierwszy rok powtarzana co 3 miesiace a teraz co 6 miesiecy...
Mi wtedy po pierwszym zlym wyniku gin powiedzial ze mam sie nie martwic pocieszyl ze czasem tak jest a zaraz wroci na odpowiedni tor ze rozne czynniki moga wplynac na gorszy wynik i jeden jeszcze nic nie znaczy... no ale przy ostatnim razem z wynikiem hpv juz sami do mnie dzwonili kiedy moge jak najszybciej przyjsc na wizyte i juz wiedzialam ze jest zle...
Aleksa bedzie dobrze nawet z dwoma chociaz ja tez sie troche obawialam... najbardziej zachodzilam w glowe co z wozkiem haha... reszta byla bardzo szybko rozwiazana... no ale los zdecydowal sam wiec widocznie mialam donosic jedno byle do konca cale i zdrowe...
Co do mowienia u nas przed serduszkowa nie wiedzial nikt poza moja ciocia i kuzynka ktore jako jedyne wiedzialy kiedy podchodzimy do procedury... no i bylismy u nich na swieta Bozego Narodzenia gdzie juz mialam mdlisci i jadlowsret ze zjadlam dwie lyzki barszczu jednego pieroga i poskubalam lososia wiec i tak by sie domyslili... po wizycie serduszkowej wiedziala tylko moja mama i tesciowa na poczatku a w sylwestra dowiedziala sie ciocia j kuzynki meza jak juz wszyscy inni goscie poszli bo robilismy impreze sylwestrowo urodzinowa s stylu lat 60tych i mialam w nowy rok na 6:30 isc do pracy i jsk sie miedzy 2-3 w nicy zapytali o ktorej musze do pracy to juz powiedzielismy i w nowy rok rodzenstwu... no a reszta rodziny i znajomi (procz tych w pracy to wiadomo) dopiero po prenatalnych...
Paulcia u mnie moje blizniaki to tez bylo 99,9% jedynej szansy na to ze moje dzieci beda mialy rodzenstwo... widac miala Mia pozostac jedynaczka bo na kolejna ciaze raczej sie juz nie zdecydujemy...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ja dziś 2 dpt i nadal stres przejmuję władzę nade mną. Są momenty kiedy mówię sobie że i tak nie mam wpływu na to i że co ma być to będzie. Ale za chwilę przychodzą takie momenty kiedy zadaje sobie pytanie: a co jeśli się nie uda? Co wtedy zrobimy?
Muszę przygotować się na dwie możliwości i to mnie stresuje.
Czuje się dobrze po transferze- dziś czuje tylko piersi nabrzmiale. Wczoraj lekko ciągnął mnie brzuch Ale dziś nic już nie czuje.
Po transferze wiem że mam się oszczędzać i nie mogę złapać infekcji (unikać kąpieli). Ale sama nie wiem czy mogę wyjść na słońce ? Czy siedzieć w cieniu? Czy spacerować czy lepiej leżeć?30.05 transfer 2 zarodków