Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Maskara hehe
My tu wszysykie po jednych pieniądzach jesteśmy
Kazda z nas do czegoś czeka. Ja tez caly czas sie macam po piersiach i myślę sobie , kurde czemu nie boli
Wgl zaczelam 9 tc a ani razu nie wymiotowalam raz mnie zemdlilo ale nic.. jeszcze troche śpiąca bywam ale juz sie nie męczę az tak jak wchodze pod schody dlatego sie ciagle obawiam i schizuje czy wszystko ok
Cierpliwa chcialabym już mieć taki brzusiooo jak tyPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Aleksa, nie przejmuj sie! Mnie ani razu nie mdlilo i piersi nie bolaly nic a nic. Kazdy przechodzi inaczej.
Bedzie dobrze
U nas jeszcze 7 tyg, mam nadzieje, ze 7 a nie, ze wyjdzie wcześniej przez ta szyjke. Juz mam dosc tego leżenia. Dopiero 4 dzien a ja juz wariuje. -
Myślę, ze my "Mamy po raz pierwszy" tak mamy. A szczególnie my, ktore tyle przeszlysmy zeby to miec. Po raz pierwszy przechodzimy ciążę, gdzieś wyczytalysmy objawy, gdzies cos slyszalysmy i jak nie mamy tego samego to juz czarne mysli, ze cos nie tak.
A rzeczywiście kazda z nas jest inna.
Jedna krwawi druga nie. Jedna wymiotuje druga nie. Jedna tyje druga chudnie.
Ja na poczatku czulam się rano i do poludnia źle. Po poludniu i wieczor dobrze . A ostatnio rano dobrze a teraz leze z ręcznikiem mokrym na czole bo mnie bolą zęby i strasznie glowa w czole
Zaczynam tez miec lekka zgage, a jeszcze wczoraj czulam się "zbyt dobrze" i juz się bałamPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
O jejku
To trzymam kciuki , zeby bylo ok , zeby maleństwo jeszcze sobie siedziało w brzuszku spokojnie ;** &&&&&Pałka lubi tę wiadomość
-
Aleksa no duza ta pannica juz... zobacze jak duza dokladnie w czwartek... dzis kopala psa jak sie do brzuszka przytulil haha...
Palka oby bylo wszystko dobrze!
U nas dzis tapetowanie pokoiku malej... polowa juz gotowa
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ewelina jak bedzie miala taki temperament jak jej psia siostrzyczka to bedzie wesolo haha... maz sie smieje ze nam chate we dwie rozniosa haha...
Pokoik malej juz wytapetowany i jestem zachwycona! Juz sie nie moge doczekac az bedzie w pelni gotowy
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa gratulacje wytapetowania pokoiku super teraz mebelki i powoli wszystko bedzie gotowe na przyjscie malej Mii na swiat.
A u mnie dzisiaj pojawil sie bol sutkow... Juz sie boje. Bo öd poczatku piersi mnie w ogole nie bolaly. Ewelina ja tez sie macalam czy w koncu zaczna bolec..
Caly ten czas dluzy sie do nastepnej wizyty w nieskonczonosc.
Jeszcze 9 dni...
Palka wspolczuje Ci tego lezenia oby na wizycie wyszla poprawa, tego CI zycze.
Cierpliwa no mala na psiaku bedzie jezdzila po mieszkaniu haha.
Ewelina a Ciebie kiedy piersi bolaly? I boki czy sutki?
Bo ja teraz jakos w 5 tyg jestem. I mnie zaczely bolecsutki lekko i brzuch rowniez.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 01:17
Pałka lubi tę wiadomość
-
Aleksa różnie było. Po transferze dlugo mi nic nie bylo, wiec jakie myśli? Nic z tego
Jakos właśnie w 5-6 tc zaczęły lekko boleć i swedziec , a swedzą do dziś i teraz okolo środy nagle stop !!
Piersi przestały boleć.. wiec ja juz znów schizy.. ale od piatku teraz codziennie bli podbrzusze j strasznie się boje bo jak wbiłam w kalkulator to to termin mojej @ i za każdym razem chodze ze strachem do WC, ogladam papier czy będę znowu krwawic , ale jak na razie nie. Dzięki Bogu
No i bolą mnie wszystkie zęby od kilku dni i głowa ale znowu nie wymiotuje wcale, a niektóre babki biedne cały dzien tulą muszlę
Cierpliwa dobre teraz będzie Mia vs. Suczka hahaha
Strasznie ciekawa jestem jak to będzie u nas , ja mam psa taki Mami Cycek , w łóżku spi z nami , ciężko mu się będzie przyzwyczaić, ze czegos mu nie wolno, skoro teraz wolno mu wszystko hihi -
To maleństwo będzie w swoim pokoiku a wy w swojej sypialni ?
Nie chciałaś jej kolo swojego łóżka?
Ja sama sie zastanawiam ciągle -
Aleksa nie no na jazde na nim to psiak za maly hehe...
A piersiami sie nie przejmuj mnie do dzis tylko w pewnym momencie bolaly po bokach i byly tam twarde jak kamien a tak to do dzis bola mnie tylko sutki... piersi nie urosly nawet centymetra i sa normalne miekkie i niebolace
Ewelina nasz pies tez moze wszystko i spi z nami w lozku (procz takiej pogody jak teraz ale to dlatego ze jak maz w domu i w trojke spimy to jej za goraco w lozku z nami i woli w lezance obok lozka albo na kafelkach) i po porodzie nic sie nie zmieni pies nadal bedzie moja mala coreczka spiaca z nami w lozku i mogaca wszedzie wchodzic tulic sie itp
A mala bedzie od poczatku w swoim pokoju raz ze ja w sypialni nie bardzo mam obok lozka miejsce bo jest go malutko miedzy lozkiem a sciana z mojej strony i tam jest tez loze psa odkad miala 9 tygodni i to sie nie zmieni bo nie mam jej zamiaru rewolucji na kazdym kroku fundowac a dwa wiem ze bedzie lepiej jak sie mala przyzwyczai spac osobno sama bo przeciez wiecznie by z nami w sypialni nie byla a im pozniej tym gorzej czesto bo dzieci rozne sa i niektore z sypialni latwo wyprowadzic a inne raz wchodzac juz z niej nie wyjda dluuugi czas...
Mamy nianie z kamera mamy monitor oddechu i pokoj dwa kroki od sypialni... a w razie bardzo slabych nocy gdzie mala budzilaby sie co 10 minut mamy kolyske do salonu w ktorej w ostatecznosci moglabym ja polozyc w sypialni...
Palka no teraz juz z gorki... chociaz jeszcze sporo prac porzadkowych bo wszystko z pokoju malej ktory kiedys byl pokojem goscinnym wyladowalo u nas na srodku sypialni i trzeba poogarniac i dzies to poupychac
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Najważniejsze, ze wszystkie te rzeczy to sama przyjemność U mnie dzisiaj Maz ubierze cale lozeczko i nakryjemy juz folia malarska. Bo przez ta szyjke to nigdy nic nie wiadomo. Wczoraj powiesil lampe i w sumie zostana mu jeszcze do wyprasowania i powieszenia zaslonki.
A ja chyba spakuje na wszelki wypadek torbe do szpitala
Jaki macie monitor oddechu. My kupilismy nianie i monitor Angelcare. -
Palka no ja "ubior" lozeczka musze jeszcze zamowic bo nie chcialam zeby to lezalo i przerzucane z kata w kat bylo poki nie ma mebelkow jeszcze...
Lampe wczoraj akurat przemalowalam wiec tez dzis do powieszenia bedzie
A monitor mamy babysense 7 niani nie kupowalismy z firmy monitora a zupelnie inna
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Witajcie, ja tez mam w planie nie spac z dzieckiem w jednym pokoju rowniez mamy pokoj dla gosci ktory przemieni sie w pokoj dziecka.
Wiem z doswiadczen u rodziny jak to jest jak matka SPI z dzieckiem zeby bylo wygodniej na czas karmienia.
Znajoma spala w pokoju dziecka do trwzrciego roku zycia z mezem spotykala sie w sypialni tylko na
A na koncu urodzila drugie dziecko i spala z dwojka. Horror dla mnie.
Nigdy do tego nie dopuszcze. Starsze dziecko robilo pozniej terror w domu bo nie chcialo spac samo w swoim pokoiku.
A Maz... Hmm spal sam.
Nie nie nie
Najwyzej bede czesto w nocy wstawac ale zasady Beda öd poczatku trzymane.
Moje piersi dzis rano juz nic nie bola...
Brzuch tez nie.
Swira mozna dostac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 10:12
-
Aleksa no u naszej kuzynki tez tak jest ze ma dwojke dzieci i spia w lozku w czworke mimo ze starsze dziecko (prawie 3 latek) ma swoje lozko a mlodszy ma lozeczko a u jich w sypialni kolyske to i tak spi z nimi w lozku...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa, Palka wlasnie o to mi chodzi to jest Chore dlatego dzieci musza sie nauczyc spac same i pozniej jest spokój.
Mam znajomych ktorzy swietnie sobie z ty. Poradzili i dzieci przynosza pizamke i pampersa prosza o Butle mleka a pozniej machaja i mowia papa ciocia ja IDE spac.
Haha no ale CI znajomi musieli kilka wieczorow przecierpiec i wysluchac placzu dziecka. Pozniej sie chlopczyk przyzwyczail.
W brzuchu zaczelo znowu troche ciagnac. Wiec jest nadzieja znowu.
Ogarnelismy mieszkanie na koncu Maz odkurzal a ja mylam podlogi ale Maz i tak przejal paleczke bo troche szybko sie zmeczylam.
Dzis jest przyjemnie troche chlodniej.
A mi sie troche w glowie kreciWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 13:24