Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe no ja tez wlasnie tosty z miodem wcinam buleczki biale tez najlepsze haha, nie poznaje siebie.
A wczoraj w sklepie jak zauwazylam ten serek Hochland taki topiony w plasterkach osobno pakowany to go wzielam odrazu do koszyka. Ostatnio jadlam ten serek w polsce Jako dziecko..
Maz sie smieje ze inne Produkty SA dla mnie za zdrowe
Ale faktycznie trzeba jesc to co nam podchodzi i smakuje.
Dziekuje za informacje co do zaswiadczenia i waszych rad.
Za poltora tyg jedziemy na 2 tyg urlopu i po powrocie im powiem.
To bedzie poczatek 11tygWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 19:07
-
Aleksa widzę, ze chciałaś suwaczek se zrobić ale musiałaś coś źle skopiować bo masz sam adres zamiast suwaka , ja tez na początku nie umiałam tego zrobić
-
Hej dziewczyny
Czytam sobie o waszych zmaganiach. Byłam w Polsce na urlopie i teraz nadrabiam posty. Dobrze, że wasze ciąże i fasolki rozwijają się prawidlowo. Co prawda dolegliwości doskwierają ale najważniejsze, że maleństwa mają się dobrze
Ona i on, przykro mi, że nie udało się tym razem. Na pewno poszczęści ci się za drugim lub trzecim. Oby za drugim... Zbieraj siły, glowa do góry i nie poddawaj się. To tylko kwestia czasu...
Akilegna, dostałam list ze wstępnymi wynikami, tzw. Fisch. Z tego co zrozumialam to wad genetycznych nie wykryto. Nie jestem tylko pewna czy wszystko dobrze zinterpretowałam. Było tam sporo medycznych terminów. Czekamy jeszcze na ostateczne wyniki. Tych nadal nie ma. W czwartek mam wizytę u gina. Skonsultuję z nim treść listu, który mam w domu.
Ewelina_90 lubi tę wiadomość
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018 -
Ola ja rowniez mysle o Tobie ale Wien ze bedzie wszystko dobrze
Daj znac po wizycie.
U mnie juz prawie öd 3 dni brak mdlosci.
Teraz zaczelam sie BAC ze cos jest nie tak a jeszcze caly tydzien do wizyty u Gina..
Wczoraj mialam znowu lekko brazowe plamienia juz mnie to denerwuje.
Myslalam czy jechac do kliniki ale rano pewnie by mnie tak szybko nie przyjeli.
No i brak mdlosci.. Nie wiem sama boje sie ze moglabym moje serduszko stracic.
Ewelina z tym suwaczkiem to masz Racje wklejalam wszystkie linki Jakie tam byly po kolei i nic nie wychodzilo, AZ w koncu sie zdenerwowalam i tak to zostawilam... -
Ola kciuki zeby wiesci jeszcze lepsze byly niz myslisz!
Aleksa coesz sie ze mdlosci przeszly! To wcale nic nie musi oznaczac zlego kuzynka ciaze stracila a poki beta nie spadla to mdlosci i wymioty ciagle jej towarzyszyly to naprawde zaden wyznacznik wiec gliwa do gory:*
A z suwaczkiem musisz wkleic tutaj adres url na pseldoforum
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Aleksa az weszlam tam gdzie chcesz suwaczek sobie stworzyc zeby ci podpowoedziec... wiec po stworzeniu suwaczka musisz nacisnac tam gdzie jeat napisane BBCcode i trn adres co ci wyskoczy skopiowac i wkleic tutaj w twoim podpisie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Podczytuje Was tu regularnie. I kibicuje kazdej.
Aleksa, na pewno zanik mdlosci to nic zlego i Twoja Fasolinka ma sie dobrze.
Ola, kciuki za wyniki.
Cierpliwa, jak samopoczucie?
Ja jutro mam pierwsza wizyte w klinice. Wybralam te, ktora mi polecilas Aleksa.
Mam troche stres przed rozmowa. Mozecie mi Dziewczyny zapodac jakas strone albo linka ze slownictwem niemieckim zwiazanym z in vitro? Szukalam, ale niewiele znalazlam. ❤
-
Cierpliwa ty to jestes kochana :*
Zaraz sprobuje to zrobic.
Kuba a do jakiego lekarza masz Termin?
Ja Ci powiem ze ze slownictwem To ciezko cos powiedziec. Ja bym sobie na Twoim miejscu przygotowala ze slownika lub Google Übersetzer to co chcialabys o was powiedziec.
Ile sie juz staracie Jamie badania byly wykonywane czy mialas jakies problemy lub choroby ktore Wam w staraniach przeszkodzily.
Wszystko To co do tej pory wiesz postaram sie o tym opowiedziec.
Na pewno Beda Cie pytac kiedy zaczelas bierzacy cykl badz w ktorym dniu cyklu jestes.
Dostaniecie na pewno jakies Dokumente ktore dotycza tematu "Künstliche Befruchtung" i to mozesz sobie w domu przestudiowac i przedlumaczyc.
Z wizyty na wizyte bedzie lepiej.
Mam nadzieje ze bedziesz zadowolona.
Powiedz tylko Jaki lekarz.
Kuba12 lubi tę wiadomość
-
Kuba ja sobie sama od slowa do slowa przetlumaczylam cala wiedze jaka mialam na temat leczenia nieplodnosci in vitro inseminacji stymulacji itp po polsku zeby wiedziec dokladnie o czym rozmawiamy jesli temat zejdzie na slownictwo jajnikow jajowodow badania droznosci stymulacji hormonalnej przygotowania do inseminacji calej procedury in vitro mrozenia przechowywania jak dlugo hodowac beda itp itd bo u mnie nie bylo pewne na pierwszej wizycie od czego zaczniemy wiec mialam omawiane wszystkie opcje...
Kuba12 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Kuba nie taki diabeł straszny, ja sie tez strasznie bałam, ale jakos dalo rade.
Trafiliśmy na szczescie na miłą p. Doktor i sądzę, ze nie bylismy jedyni bo nie raz słyszałam jak obcokrajowcy po angielsku z nią rozmawial
Jeśli masz czas i ochote ogladaj na Youtube niemieckie filmiki z procedury jak babki opowiadają mi to duzo dało, mówią prawie dokladnie o tym lekarz -
Kuba trzymam kciuki za Twoja wizyte.
Daj koniecznie znac jak bylo i do jakiej pani Dr. Trafilas.
Cierpliwa mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze bo te ciemne mysli mnie czasem nachodza, przede wszystkim przez to ze juz 10 dni nie bylam u lekarza a jeszcze 6 dni musze czekac.
Oby serduszko dalej Bilo.
Kuba12 lubi tę wiadomość
-
Aleksa chyba każda z nas to zna, ja tak miałam z piersiami nagle przestały boleć jakoś 2 tyg. temu wiec co? Jak zwykle internet i juz czarne myśli, że ustały objawy
Eehh my to mamy przewalone z tym strachem a te dwa tyg. do wizyty się ciągnie jak wieczność..
Bedzie dobrze ;** ♡
Paulcia jak ząb?
Mnie tez ostatnio bolą wszystkie na raz i rano czuje się ok, a po południu mdłości i nie mam na nic ochoty -
Jestem właśnie u dentysty. Dzwoniłam do ginekologa i powiedzieli ze mam iść to wyleczyć bo te osemke próchnica zaatakowała i dalej boli a dentysta mi na to że trochę próchnicy to nie problem, czy ja jestem jakąś nienormalna? A po co tyle się gada że trzeba leczyć w ciąży prochnice bo niebezpieczne jest i niewyleczone może szajse narobić? Idę zaraz gdzieś indziej bo mnie kurw.. bierze .Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ewelina_90 wrote:Aleksa chyba każda z nas to zna, ja tak miałam z piersiami nagle przestały boleć jakoś 2 tyg. temu wiec co? Jak zwykle internet i juz czarne myśli, że ustały objawy
Eehh my to mamy przewalone z tym strachem a te dwa tyg. do wizyty się ciągnie jak wieczność..
Bedzie dobrze ;** ♡
Paulcia jak ząb?
Mnie tez ostatnio bolą wszystkie na raz i rano czuje się ok, a po południu mdłości i nie mam na nic ochotyDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
To jednak nie próchnica tylko odwapnienie na tej ósemce. Mogę się dalej męczyć bo jeszcze nie całkiem wylazla i do roku czasu może wychodzić. JuhuDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Oj, szkoda mi Cie Paulcia. Tez przeszlam z zebami a w ciazy, kiedy trzeba uwazac z lekarstwami to calkiem kiepsko. Ale slyszalam ze na bol zeba dzialaja goździki. Trzeba kilka wziac np. W chusteczke, troszke rozgniesc i przylozyc w miejsce bolu. Podobno dziala, ja nie stosowalam. Ale znajomy sobie chwali.
Paulcia28 lubi tę wiadomość