Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
akilegna♥ wrote:Ewelina oliwka ci nie zaszkodzi ale twarzy nią nie smaruj lepiej
Właśnie, przejechałam raz nia twarz i moze dlatego.. nie chce zejść to uczulenie
Miłego weekendu dla Was dziewuszki ;*** -
Akilegna tak robie sobie takie male kanapeczki i jak czuje ze nadchodza mdlosci to jem. Dzis zjadlam moze za malo bo to tak jest ze sie nie ma apetytu wcale i najlepsze SA dla mnie zupy. I juz öd trzech dni w przerwie jem zupe.
Tylko ze zupa nie syci tak na dobre.
Najgorsze jest to ze staran sie jesc owoce rano jak dojade do pracy, po sniadaniu i Krone sobie jablkoni banana i na chwile jest OK ale za chwile mnie mdli i musze chlebek zapodac i to pomaga.
Ewelina jeszcze ani razu nie wymiotowalam. Nawet mi sie nie chce tyle ze jest mi niedobrze na zoladku, tak jakbym cos nieswiezego zjadla.
Jak mysle co moglabym zjesc, to öd wszystkiego mnie odrzuca.. I tez sie troche zmuszac musze.
Dzis mam mdlosci a do tego bol glowy.
Maz chcial zebysmy poszli do restauracji na jedzonko a ja tak slabo sie czuje ze odmowilam mu a ja uwielbiam z nim wychodzic i zawsze go namawiam...
No trudno i ziewam Cale dnie co piec Minuten jakbym sie polozyla to öd dazu bym zasnela. Wczoraj poszlam spac o 21:30 i do rana spalam.
Modle sie tylko zebym nie czula sie tam przez cala ciaze.
Termin u mojego Gina mam na 28.06. dzien przed urlopem.
AZ sie boje jechac na urlop jesli Nadal bede sie tam czula -
Dziewczyny byłam u dentysty rano ale nic nie zrobili, a teraz mam opuchnięte pół twarzy i jakby migdały czy węzły chłonne aż pół szyi spuchniete i ledwo mogę gadać o bólu nie wspomnę. Cholera nie wiem jak mam to przeżyć. Wezmę na noc paracetamol bo chcę mi się wyć z bólu, nie wiem czy zapalenie jest czy coDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Aleksa a ja mam 29.6 termin u gina dzień po Tobie
Nie narzekaj znoś wszystkie objawy z uśmiechem hihi
Nie dawno co pisalyśmy innym dziewczynom , ze chciałbysmy byc na ich miejscu i mieć to objawy wiec teraz cieszymy sie kochana! hehe
Ja jutro zacznę 11tc i juz coraz lepiej powoli się czuje.
Nie martw się.. Dziś np. w ogole nie spałam w ciagu dnia , a jeszcze nie dawno spałam dosłownie cały dzieńAleksa87 lubi tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Dziewczyny byłam u dentysty rano ale nic nie zrobili, a teraz mam opuchnięte pół twarzy i jakby migdały czy węzły chłonne aż pół szyi spuchniete i ledwo mogę gadać o bólu nie wspomnę. Cholera nie wiem jak mam to przeżyć. Wezmę na noc paracetamol bo chcę mi się wyć z bólu, nie wiem czy zapalenie jest czy co
A dlaczego nic nie zrobili ?
-
Paulcia wspolczuje Ci naprawde,
Ewelina no masz racje, ale jakbysnoe dzis w pracy zobaczyla to wiedzialabys o co mi chodzi.
Teraz zjazlam zupke i loda i mi dobrze, jak brzuszek jest pelen to i ja szczesliwa . wlasnie bol glowy mi przeszedl. Juuuhuüuu!!!
Ja sie naprawde ciesze, jesten taka szczesliwa!!!! -
I bardzo dobrze
Ja wtedy jak mnie zemdlilo i byłam sie juz do muszli przytulić to śmiałam się jak dziecko z radości mówię sobie zniosę juz wszystko bo tak bardzo tego chcialam
Tez narzekam mężowi ciagle, kręgosłup i nogi mnie bolą dziś strasznie .. a gdzieee tam jeszcze ?!?
Ale damy radę.. bo jak nie my to kto ? Tralalala heheAleksa87 lubi tę wiadomość
-
Ewelina_90 wrote:A dlaczego nic nie zrobili ?Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Nie wiem ile paracetamolu ale ja brałam jeszcze Ibuflam , tez pomagał na ból ale na początku. Teraz to nie wiem czy można
Kostki lodu a ja w pl jak nie chcialam juz tyle tabletek brać to po prostu udko z zamrażarki przełożyłam przez ręcznik do policzka i zamarzlo mi wtedy zasnęłam bez bólu... kurde wspolczuje ci -
Aleksa87 wrote:Dziewczyny mnie dopadly mdlosci. AAA
Kolezanka z pracy ktora wie o ciazy poradzila mi z doswiadczenia, zebym przynosila do pracy male kawalki chleba z obkladem, z czyms co lubie i zawsze kiedy mnie mdli zjesc taki kawaleczek chlebka.
I to pomaga!
Tylko ile mozna jesc tego chleba na koncu bede okragla jak beczka
Ma ktoras z was jeszcze jakies rady na mdlosci.
Jakos nic öd was o takich dolegliwosciach nie slyszalam.
Aleksa87 lubi tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Bo w pierwszym trymestrze ciąży nic nie zrobią, mam przeczekać aż ósemka całkowicie wyjdzie i przejdzie ból. Jedynie mogę kostki lodu ssac . Masakra jakaś, ile paracetamolu można w ciągu dnia wziąć? Ile tabletek? Nie wyrabiam normalnie nie wyrabiam
-
Paulcia wspolczuje... paracetamolu mozna wziac 2-3 tabletki na dobe ale jak ja bralam (leczenie kanalowe) to mialam zaznaczone ze max 3 dni moge brac tak ze codziennie jakas tabletke bym wziela...
Ewelina ten dla rossmanna produkowany Facelle
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ewelina_90 wrote:Cierpliwa tak mi się coś skojarzyło i ten wzięłam
Paulcia jak bol?
Przechodzi coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 10:20
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Ja się z kolei męczę z bólem kręgosłupa, dolna część
Chodze na spacery , posprzątam trochę itp. boli wieczorem, ze nie moge zasnąć wiec dziś odpoczelam , cały dzień nic nie robię, leżę w łóżku tez boli
A gdzie tam dalej ? bedzie ciężko
Na dodatek od obiadu męczy mnie ból z lewej strony pod żebrem jakby, czy jajnik sama nie wiem
Myślałam, ze może za ciężki obiad mialam straszna ochotę na kluseczki z sosem, pekińską i rolady śląskie (wersja light z kurczaka) może za ciężkie ale smaczneee , chciałam zjeść cos na co miałam ochote bo po wilczym głodzie na poczatku teraz mam całkowity brak apetytu na cokolwiek
A co u was dziewczyny ?
Jak minął weekend ?
Paulcia współczuję ci tej sytuacji.
Mam nadzieję, ze jutro poczujesz ulgę, ze ktoś coś zaradzi -
Paulcia i jak sytuacja?
Ewelina na ból pleców / krzyża mi pomogła poducha ciążowa. Jeżeli nie masz, to warto się w nią zaopatrzyć albo spróbuj leżeć na boku z poduszką między kolanami.
Ola czy Ty już masz wyniki? EDIT: doczytałam, że trisomii brak a co to za reszta wyników, na które czekasz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 07:38
-
Akilegna dzięki, dopiero mam termin na 15 , to jeszcze trochę muszę poczekać. Ząb krzywo urósł i mam nadzieję że w drugim trymestrze mi go usuna zanim zacznie znowu problemy robić. Ale strasznie mi gorąco, czytałam że to normalne w ciąży w tym tygodniu, dobrze że na dworze trochę się ochlodzilo, a jak Ty się czujesz?Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia oby ci pomogli!
My w weekend weselnie takze tylko podczytywalam... w sobote do naszego pokoju dotarlismy przed 4 nad ranem haha... ale bylo superPaulcia28 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700