Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola bedzie dobrze, tego sie trzymaj lekarze na pewno zrobia co w ich mocy.
W sumie moze i lepiej ze jestes w szpitalu bo masz stala Kontrolle i opieke.
Te przypadki o ktorych pisalas SA naprawde przerazajace ale nie mozna tego brac za bardzo do siebie, trzeba wierzyc ze masz przypadek jest inny bo na pewno jest!
Kazda z nas ma inny Problem i nie mozna sie za bardzo porownywac bo bysmy zwariowaly.
Moj wewnetrzny glos zawsze podpowiada mi jak jest i staram sie mu ufac.
2,5 miesiaca za wczesnie to duzo czasu bedzie to malenka kruszynka ale z drugiej strony on walczy i chce zyc!
Ja wiem ze bedzie dobrze.
W tych czasach mozna wszystko i skoro nawet istnieja zastrzyki na rozwiniecie pluc to wierze ze podtrzymaja go w inkubatorze i maly podrosnie w mgnieniu oka. -
Akilegna super ze u Ciebie jeszcze te przeplywy w normiert oby jak najdluzej, trzymam mocno kciuki, a jak z Twoja cukrzyca?
Anetolek czasami tak Musik byc ze sie TU czy tqm cos przeciagnoe ja uwazam ze na sile lepiej nic nie robic wszystko ma swoj czas. Widocznie ma ruszyc dopiero za miesiac truymam kciuki
Cierpliwa ja czekam z niecierpliwoscia na Twoje nowinki o skurczach lub "odeszly mi wody".
Ewelina byle do terminu!
Zamelduj sie tam w tej aplikacji koniecznie i w Rossmannie tez
Tam SA ciagle kupony a to 30% na paste do zebow a to na kremy 10% itd nie tylko dla dzieciaczkow.
Ciekawe jesten czy jak sie teraz zarejestrujesz na DM to CZ jeszcze bedziesz mogla odebrac ten szal przykladowo czy jest tak jak Cierpliwa pisala ze moze to zalezy od stanu zaawansowania ciazy.
Kinga czyli z tego co rozumiem jesli dwojka rodzicow jest zameldowana to SA wieksze profity? Ale w sensie ze ma on sie zarejestrowac faktycznie Jakob ojciec tego dziecka CZ zupelnie oddzielnie niezaleznie?
U mnie w sumie wszystko OK tylko besten zalamana tym ze pogoda do nas wraca i znowu ponac 30 stopni....
-
Akilegna najwazniejsze ze stale to kontroluja i czesto, to napewno nie przegapia i bedzie dobrze!:*
Aleksa no ja jutro o tej porze to juz od 2h bede s szpitalu wiec raczej malo prawdopodobne, ze napisze o odchodzacych wodach hehe...
Dzis konczy sie moje czekanie, a od jutra lekarze juz beda mala wyganiac
Szal mysle ze spokojnie dostanie Ewelina, bo on jest do karmienia, wiec przydaje sie dopiero po ciazy pewnie bedzie takim pierwszym gratisem...
U mnie jeszcze w podobnym czasie co szal (ale nie pamietam czy wczesniej, czy pozniej) byl batonik mussli ten dla ciezarnych, czy karmiacych i bylo pudelko na mokre chusteczki, ale to bylo krotko i w czasie jak w dm nie bylam wiec nie odebralam...
Co do aplikacji do maz musi sciagnac u siebie i sobie konto sam zalozyc, ze w tym i tym czasie zostanie ojcem
Nie bedzie powiazania z toba, ze ktore to konkretnie dziecko, tylko zwyczajnie fakt, ze zostanie/zostal rodzicem
Ja musze tez u mojego wkoncu sciagnac, bo poki co zawsze zapominam, a sama juz chyba od 10tc mam hehe...
Z Rossmanna jak dla mnie to szalu nie ma... Procz kosmetyczki naprawde fajnej i z roznymi probkami niczego ciekawego nie otrzymalam... tzn jakies kupony byly ale w sumie w wiekszosci na rzeczy i tak przeze mnie nie uzywane (jak zielone chusteczki do pupy dla dziecka z babydream itp) bo np na balsamy dla ciezarnych mialam lepsze tzn bardziej oplacalne kupony w dm...
Tam zdecydowanie bardziej mi sie przydaja kupony 10% na wszystko, ktore tak czy tak co chwile dostaje do skrzynki tak o bezimiennie...
Mozecie sie zarejestrowac tez na stronie Hipp, tez wam beda wysylac rozne rzeczy ja dostalam na poczatku taka ksiazeczke prowadzenia ciazy, a pozniej, po polowie ciazy paczuszke z probkami (krem do pupy na odparzenia i chyba zel do kapieli) plus grzechotka pluszowa... pozniej wiem ze probki mleka wysylaja, czy jakis sloiczek, jakis prezent na urodziny itp...
Na Aptamil mozecie tez sie zarejestrowac dostaniecie takiego pluszaczka szmaciaczka do zasypiania
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cierpliwa na Hipp tez jestem i dostalam ten pierwszy list juz jakis czas temu, ale o Aptamil nie slyszalam dzieki za info.
Ja lubie korzystac z takich akcji dlaczego nie skoro daja trzeba brac
Musze powiedziec ze od wczoraj wieczora brzuch mnie boli ale nie miesiaczkowo tylko tak pobolewa czasami.
Jeszcze 11 dni do terminu. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
Dziewczyny macie tez tak ze jak cos zjecie to wasz brzuch tzn podbrzusze staje sie jakies takie niespokojne?
Jakby tak pulsowalo albo moge porownac to do szybkobijacego serca tylko ze w brzuchu -
Aleksa jeszcze na babyservice mozesz sie zarejestrowac... tam tez ostatnio jakies ptobki mi dwa razy wyslali, smoczek z aventu itp
Co do boli brzucha napewno bedzie dobrze niestety chcemy czy nie chcemy tak sie juz dzieje ze brzuch od czasu do czasu pobolewa a my swirujemy...
Po jedzeniu nic mi nie pulsuje, czuje sie zupelnie normalnie...
W ogole cukier mi sie sam przed porodem naprawil... od dwoch dni nie biore insuliny na noc bo mam cukier na czczo bez niej ponizej 90 a z insulina spada juz pod 70... wiec na probe na dwa dni odstawilam i wszystko w normie... zawsze wiedzialam ze jakas dziwna odmane tej cukrzycy ciazowej mam ale reraz to juz w ogole mnie zadziwia
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa super ze cukier Ci sie poprawil, na koniec wszystko sie klaruje.
Mam jakies takie przeczucie ze Twoj porod pojdzie jak z plataka.
Bedzie na pewno bezproblemowo.
ja juz sie na Aptamil zarejestrowalam a co do Babyservice to juz tam jestem dostalam list pierwszy ktory dotyczyl odzywiania sie w trakcie ciazy mysle ze to bylo to. Taka zolta koperta.
Ale dzis naprawde jakos dziwnie sie czuje caly brzuch mnie dosc pobolewa niedajboze przypadkowo wciagne lekko brzuch... ;/
No nic musze to przezyc...
Ja juz chce Mutterschutz!
...jeszcze ok 4 miesiecy musze sie pomeczyc. -
Aleksa 4 miesiące musisz jeszcze pracować??
Tak długo?
Ja też mam różne bóle brzucha, to na dole jak na @ , a czasem inne.
To z boku brzucha, to w okolicach żołądka.. spokojnie. Myślę, ze będzie ok.
Cierpliwa życzę Wam szybkiego rozwiązania;** ♡♡
Żebyś juz mogla cieszyć się śliczna mała Mia
Akilegna dobrze, ze jest lepiej oby tak dalej.
Olu za was trzymam kciuki cały czas ;** ♡♡
Anetolek ten miesiąc o który przelozyliscie procedure szybko zleci.. wiem co czujesz jak wszyscy wokół maja dzieci a my nie .. te dziwne spojrzenia, ciągle pytania.. ehh
U nas tez wszyscy mają po kilkoro
Dziewczyny słyszalyście taka (dla mnie komiczną teorię)
Koleżanka chodzi do mojej gin. i jest 25tc miala USG i ta jej powiedziała, ze na 60 % dziewczynka ponieważ na USG obróciła się pupą eeee ?? -
Ewelina no niestety dopiero 6 tygodni przed porodem jest Mutterschutz.
Ja mam lekka peace w biurze i niestety musze DAC rade.
Ale jutro nie IDE dzis lekko Bolal mnie brzuch tak jak pisalam.. Na koncu pracy poszlam do szefa i powiedzialam ze zle sie czulam caly dzien i ze jesli jutro tak bedzie to po prostu nie przyjde. Bo czasami chcialabym sie na chwile polozyc a nie ma takiej mozliwosci.
I poleze sobie naprawde wyluzuje sie bo ostatnio za duzo wszystkiego sie dzieje.
Dzis sie dowiedzialam ze kolezanka z pracy tez jest w ciazy ale ona jest miesiac dalej niz ja.
Ona dopiero wczoraj powiadomila Geschäftsführung ze jest w ciazy troche pozno no ale...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 19:19
-
Dziewczyny ja wlasnie spojrzalam w kupony na aplikacji Rossmanna i SA pieluchy gratis Pampersy rozmiar 1 jedna paczka i jeszcze Babydream ale rozmiar 3,4,5 do wyboru tez jedna paczka.
Ja uwazam ze rossmann tez Nest OK tak jak i DM. Tylko zalezy kiedy jakie promocje robia -
Hej! Dziewczyny taka mała anegdotka: wysłałam dzisiaj męża do daku z Behandlungsplanem, może akurat wezmą. Wyszła młoda babka, no i mąż pyta się jej, czy potrzebują zaświadczenie od androloga. A ona wielkie oczy i pyta, kto to w ogóle jest androlog. On tłumaczy, że taki i taki lekarz, ona na to, że z tego co widzi na stronie, to "chyba" sam plan wystarczy. Weźmie, wyśle, kiedy przyjdzie nie wie, bo urlopy, a czy wszystko ok, to okaże się jak przyjdzie itp. No normalnie witki opadają
Ewelina_90 lubi tę wiadomość
Boże, daj mi te łaskę
Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego. -
Anetolek mam nadzieje ze wam to podbija i bedziemy sie smiac z tego androloga
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa kciuki zacisniete!!!
Bedzie dobrze
A powiedz czy bierzecie Familienzimmer w szpitalu?
Bo ostataio o tym czytalam ze maz moze przez te kilka dni byc przy was.
Anetolek to teraz powodzenia ja rowniez uwazam ze wam ten Paln podbija i przesla.
Ja jednak Jade do pracy bo jakos glupio sie wczoraj czulam. Razem z mezem stwierdzilismy ze skoro lepiej sie czujesz to pojde szef powiedzial mi wczoraj ze zawsze möge wczesniej isc do domu gdybym sie gorzej czula.
Nie wiem jeszcze czy po ciazy wroce do tej firmy ale gdyby tak mialo byc to na razie lepiej pokazac ze mi zalezy, poki dobrze sie czuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 08:37
-
W tym szpitalu zasięgu muszę szukać po calym budynku, hehe. Nawet nie ma jak wam odpisać, bo co chwilę neta mi rozlacza :-p
Cierpliwa powodzenia i czekamy tu na dobre wiadomosci, gdy dojdziesz do siebie!
Akilegna no to świetnie, że jeszcze mogłaś wrócić do domu. A kiedy masz kolejną wizytę? Lekarze potrafią oszacować kiedy będzie rozwiązanie? To teraz pewnie jak na szpilkach siedzisz...
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy :-*
Aleksa, uważaj na siebie i nie przemeczaj się za bardzo. Tym bardziej, że nie masz w pracy możliwości wypoczynku, jak piszesz. Jak u was z przerwami? Niedługo maleństwo będzie dawało ci popalić i będziesz skupiona tylko na nim, więc to twoje ostatnie chwile, żeby zadbać o siebie. Jak u ciebie ze stresem w pracy? Masz dużo na głowie? Ile godzin dziennie pracujesz?
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018 -
A ja dzis miałam wizytę z lekarzem z PraenatalPlus. Chyba wypuszczą mnie na weekend do domu Ale musze zjawiac się w szpitalu codziennie na ctg. W poniedzialek odbędzie się kolejne dokładne badanie. Może tak byc, że znów mnie tu zatrzymają, ale póki co przynajmniej weekend mogę spędzić we własnym łóżku. Teraz chcą sprawdzać małego minimum dwa razy w tygodniu (może nawet 3) + codziennie robić ctg.
Pępowina / przepływ już się generalnie zawęża, więc poród będzie przeprowadzony prawdopodobnie w przeciągu 1-3 tygodni. Lekarz mówi, ze jesteśmy już na dalekim etapie rozwojowym, niezależnie od tej malutkiej wagi. Mamy osiągnięty 28. tydzień, a to dobrze wróży dla rokowań po porodzie. Jest duże prawdopodobieństwo, że mały wyjdzie z tego bez szwanku i uszczerbku na zdrowiu w przyszlosci
Ogólnie z każdym tygodniem jestem coraz spokojniejsza o synka.
U ciebie Akilegna wygląda to pewnie jeszcze lepiej, jesteś na dalszym etapie. Lekarze coś więcej ci mówili na ten temat?
Jestem w pokoju z dziewczynami, które rodziły w 27. i 28.tygodniu. Mniej wiecej opowiadają mi jak wygląda tu opieka nad wczesniaczkami. Również jak one same się organizują, o co prosić w szpitalu, na co zwracać uwagę. Zatem zbieram sobie trochę porad w międzyczasie
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018 -
Cierpliwa powodzeniaDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ja mam w poniedziałek punkcje ale transfer odroczony ze względu że moje jajniki już są wielkieDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie