X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina na spokojnie ;) te pierwsze ruchy nigdy nie sa ani mocne ani tez regularne ;) a jak sie leniuszek trafi w brzuchu to i pozniej tez jak zaczyna sie regularnosc to czuje sie np codziennie ale tylko raz dziennie, w sensie jedna serie ruchow, czy dwa razy w ciagu dnia...

U mnie np bardzo rzadko ale mala miewa dni leniwca to wtedy tez bywa ze sie troche rano pokreci a pozniej dopiero wieczorem... a matka sie martwi... takie to oto nasze maluszki sa...

Ewelina_90 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola:* ja tez odliczam do piatku bo w sumie jakos powatpiewam ze wczesniej cos sie ruszy...
    Ale nie narzekam bo dla mnie na sama mysl ze za 3 dni o tej porze bede sie kladla na porodowke jest jakas nierealna hehe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 07:52

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa a ze za 4 dni bedziesz trzymac w ramionach malenka Mie <3
    to jest niesamowite.. Nowe zycie...
    Ciesze sie dla ciebie!

juz nie moge sie doczekac pierwszej wiadomosci ile Mia wazy, mierzy i o ktorej kiedy i jak haha :D

jesli chodzi o relacje to sie nie martwie bo wiem ze opiszesz nam tutaj wszystko dokladnie :D

ja narazie ciuszkami jeszcze sie nie interesuje za bardzo bo nie wiem co bedzie czy dziewuszka czy chlopaaczek :D

Pierwsze 2 rzeczy ktore mnie interesuja to fotelik do samochodu i wczoraj odkrylam ze Cybex tez ma jeden model ktory sie tak rozklada do pozycji lezacej.
    wiece o nim cos wiecej ?
    Pewnie juz pisalyscie...

a druga rzecz to to przystawiane lozeczko do mojego lozka takie Beistellbett bo mysle ze na pierwszy miesiac czy max 2 chcialabym miec baby przy sobie. Pozniej w swoim pokoiku bedzie spalo.

te 2 rzeczy mysle ze sa sensowne na pierwszy rzut.
    Oczywiscie nie mowiac o calej wyprawce.

Ola co do diety to ja tez jem to na co mam ochote. tylko zauuwazam ze mniejsze zapotrzebowanie mam niz wczesniej... :/
    A ze ty duzo slodyczy jesz nie widac po tobie naprawde, jestes szczuplaczkiem
    Ile przytylas do teraz? Pewnie prawie nic :)

No i ten zabobon ze przy chlopcu nie ma sie apetytu na slodkie to tez sie u ciebie nie sprawdza :) to znaczy ze mam szanse na dziewczynke :D

1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexia zobaczymy jak msla zareaguje na wyganianie jej hehe...

Cybex ma rozkladany fotelik to cybex q cloud... ale jego mozna rozkladac do pozycji lezacej tylko poza samochodem (jak np dojedziesz do domu a dzieck9 bedzie spalo to zeby nie przekladac bo sie rozbudzi) podczas jazdy samochodem musi byc zlozony do pozycji normalnego fotelika... jest nieco (chyba ok pol kilograma) ciezszy od kiddy... mozesz go zapinac na pasy i na baze, w nim baze trzeba dokupic osobno... to w sumie tyle z takich podstawowych info...

Z beistellbett nie pomoge w zaden sposob bo nawet nie bralam pod uwage... raz ze w ogole beistellbett a dwa ze u nas nie ma szans na takie lozeczko bo mamy boxspringbett i akurat taki ze bez szans zeby do niego takie lozeczko przystawic ze juz nie wspomne o zamocowaniu bo nie ma o co go zaczepic...

Mia ma lozeczko u siebie w pokoiku, a jakbym ja chciala czy na poczatku miec w sypialni, czy jak bedzie miala gorsza noc, zeby nie biegac (bo obserwowac caly czas moge, mamy nianie z kamera) to mamy kolyske... przy okazji kolyska moze nam sluzyc przez dzien w salonie, czy np moge sobie Moe do kuchni/lazirnki w niej zabrac jesli bedzie taka potrzeba bo np bedzie bardzo marudna a ja bede musiala zrobic sobie kanapke... a mizna ja blokowac ze jest jak malutkie lozeczko na kolkach albo blokade wyciagac i wtedy dodatkowo mozna ja bujac na boki... dla mnie to bylo praktyczniejsze rozwiazanie bo moge ja w tej kolysce miec gdzie chce i nie ogranicza mnie to, ze musi tu czy tu stac...

A! I co do fotelika nie kupowalabym go szybko bo kuposz a gwarancja leci ;) i okaze sie ze pierwsze pol roku gwarancji zlecialo tak naprawde w czasie kiedy fotelik lezal zapakiwany w kacie ;)

Jesli planujesz kupowac wozek nowy a nie odkupic od kogos uzywany to szybciej zainteresowalabym sie tym tematem, bo na wozki trzeba czekac czasem krocej, czasem dluzej ale malo kiedy jest tak ze sa od reki ;) a bywa ze na wybrany wozek nawet i 15 tygodni oczekiwania ;) moja kuzynka na swoj czekala 15tyg... ja na moj czekalam 8 tygodni, a ze kurier uszkodzil paczke i razem z tym rame wozka, to przeciagnelo sie kolejne 3tyg reklamacji nim ja zabral odwiozl, wymienili u producenta i przyslali spowrotem...

A! I nie wiem czy planujesz mebelki i ewentualnie jakie, bo jak np Ikea to zawsze od reki, ale jak np jakies zestawy typowo dzieciece , babyladen czy sklepow meblowych to tez czesto jest czas oczekiwania (my czekalismy na nasze 10 tygodni)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha my tez mamy Boxspringbett, nawet o tym nie pomyslalam... haha Ale mierzylam ze to lozeczko weszloby idealnie w luke ktora mam miedzy lozkiem a sciana a jesli nie da sie przymocowac to mozna duze lozko bardziej do sciany przysunac tak zeby zaklinowac ta dostawke.

Ale ta dostawka ktora mi sie spodobala ma rozne funkcje:
    - ma kola ktore mozna wpiac z blokadami
    - plozy mozna rowniez dostawic i wtedy ma funkcje kolyski.
    Nie kupowalabym nowego tylko uzywane bo czesto sa w bardzo dobrym stanie.
    W zestawie sa rowniez 2 pudla/pojemniki dopasowane kolorystycznie, ktore mozna postawic na polce pod lozeczkiem, ochraniacze boczne, materacyk i baldachim.

No i pozniej znowu bym wystawila na ebay K.A.

wczoraj mi taklie ladne prawie nieuzywane wpadlo w oko. Ale maz mowi ze to jeszcze za wczesnie zeby kupowac.

Z fotelikiem teraz sie jeszcze bardziej utwierdzilam ze kupie Kiddy. Ale z Gwarancja masz racje, lepiej odczekac.

Dzieki za informacje co do mebelkow. i wozka. jeszcze sie zastanawiam czy wozek nowy kupic, bo w sumie po czasie czytajac w internecie, stwierdzam, ze oplaca sie tylko kupic sama rame z gondola. bo fotelik kupie osobno, i spacerowke pozniej tez inna, bo z ta rama od glebokiego tylko problemy i ciezar i nieporecznie.
    A teraz sa te spacerowki juz takie superowe ze na jeden klik sie skladaja i rozkladaja i leciutkie sa.
    (wlasnie w weekend kolezanka byla u nas z taka spacerowka polskiej firmy. I super zadowolona.

Cierpliwa ty tez kupilas tylko Rame z gondola?

Ewelina, to ty masz termin 4 dni wczesniej niz ja. :)
    czekanie i czekanie... -ohmmm cierpliwosc potrzebna!

8599gov33b6h6gc5.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa z naszym lozkiem nie poszloby tak zrobic bo mamy dolne materace szersze o 10cm jak gorne ;) wiec to co by sie dostawilo do nozek to i tak zostalaby luka od tego gdzie spimy ;)
    No i u nas z dostawieniem do sciany tez bez szans bo z jednej strony lozka okno i parapet na tej scianie mamy no i tam po tej stronie ma tez legowisko moj psiak od zawsze... a z drugiej szafe rozsuwana na cala sciane... takze u nas odpadalo i dlatego i dlatego ze nawet jesli dziecko bedzie spalo w sypialni to nie tak jakby z nami a zupełnie osobno...

Co do uzywanego, my mamy kolyske pozyczona od kuzynki meza, ale materacyk kupilismy nowy, bo jednak dziecko nie powinno na uzywanych materacach spac, tym bardziej jak niewiadomo ile razy cos dziecko wylalo czy sie przesikalo i poszlo w materac... pokrowiec wyprany to nie widac ale w materacyku caly syf zostaje... no i do tych kolysek itp sa zazwyczaj beznadziejne materace dodawane takie najzwyklejsze z miekkiej pianki... wiec nawet jakbym jowa kupila to materac i tak zapewne kupilabym inny...

Co do wozka ja kupilam 2w1 a spacerowke inna dopiero za rok kupie ;)
    Te fajne zgrabne spacerowki na jeden klik zazwyczaj sa sztywne i maja bardzo slaba amortyzacje, a to jednak jest dobre dla dziecka ktore juz sztywno samo potrafi dobrze siedziec i trzymac kregoslup...
    A niestety czesto jest tak ze jak maluszek duzy i szybko rosnie to w wieku 5 miesiecy (szwagierka musiala przejsc na spacerowke na plasko z jednym dzieckiem w wieku 5 a drugim 4,5 miesiecy) kiedy jeszcze samodzielnie nie siada nie miesci sie juz w gondoli i trzeba przesadzic do spacerowki... wtedy idealnie zeby byla rozkladana na plasko bo jie powinno sie sadzac malucha jak sam jeszcze nie siedzi i warto zeby amortyzacja tez nadal porzadna byla zeby nie wytelepalo dziecka... no chyba ze sie spaceruje caly czas po idealnie rownej kostce to wtedy az tak nie wytelepie ;)
    Takze ja bralam wozek 2w1 z duza i szeroka gondola zeby maluch jak najdluzej w niej pojezdzil no i przede wszystkim priorytetem byla dla mnie porzadna amortyzacja (stad wybor wozka z pl bo tutaj jednak w porownaniu do tamtych wiekszosc dosc sztywna byla a ja z psem do parku czy nad jezioro wiec potrzebuje porzadnej amortycazji) a w przyszlym roku latem ten sie sprzeda a Mia sie przerzuci wtedy na taki wozek juz mniejszy, zgrabniejszy, skladany jedna reka i juz nawet mam kilka modeli i w tym faworyta na oku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 11:48

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa ok! super!

w takim razie 2w1 wozek! a pozniej spacerowka jak juz dziecko bedzie moglo siedziec to jest dobre info dla mnie. Wozek raczej kupimy nieuzywany.

Jesli chodzi o materacyk do tej dostawki to oczywiscie mialam tez w planie dokupic nowy. jestem tego samego zdania na ten temat, opisalam tylko co jest w zestawie.
    (musze jeszcze przemyslec ta sprawe z ta dostawka ale wczoraj lezac sobie w lozku pomyslalam ze te pierwsze noce chcialabym miec kruszynke przy sobie.
    po miesiacu czy 2 poszloby dziecko spac w swoim pokoiku.
    My tez na pewno kupimy nianie z Kamera i to porzadna, musi byc na pewno dobry ton i obraz. Wole wydac wiecej pieniazkow ale miec pewnosc co widze i co slysze a nie jakies szumy i zaklocenia.

Znajomi kupili bez kamery i jak cos slyszeli w odbiorniku to szli do malego i musieli otworzyc drzwi i dziecko wtedy sie budzilo... pomyslalam sobie co to za glupota! i co zaplacili za to 40€ i kasa w bloto. A teraz dziecko spi z nimi w lozku- No GO!
    ja wole wydac ok 150€ ale miec pewnosc, ze wszystko widze i slysze.

I tak jak juz wczesniej pisalam dziecko nigdy nie bedzie spalo ani z nami w lozku ani z nami w pokoju. mamy to udogodnienie i pokoik dziecka jest, takze to jest postanowione i tego sie trzymam. Ale te pierwsze Momenty chcialabym miec skarbusia przy sobie.

Czyli Fotelik samochodowy, niania i mata/Monitor oddechu musza byc przed porodem zamowione ze wzgledu na gwarancje zanotowane

8599gov33b6h6gc5.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:

Z beistellbett nie pomoge w zaden sposob bo nawet nie bralam pod uwage... raz ze w ogole beistellbett a dwa ze u nas nie ma szans na takie lozeczko bo mamy boxspringbett i akurat taki ze bez szans zeby do niego takie lozeczko przystawic ze juz nie wspomne o zamocowaniu bo nie ma o co go zaczepic...
    Babybay ma dedykowane łóżeczka. Emi ma teraz takie (mimo ze mamy normalne łóżko, bo jest tej wielkości co max, ale jest trochę wyższe od maxi, no i inaczej się trochę mocuje.) U nas plan był taki ze dostawka ma starczyc na2 lata, czyli również na akcje typu siadam, wstaję i raczkuję w nocy, bez stresu ze wypadnie. To tak w teorii, zobaczymy czy w praktyce szybciej nie wyrośnie ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexia to u nas tez ten poczatek bedzie pewnie w kolysce ;) ale to inaczej niz beistellbett...

No nasza niania tez malo nie kosztowala, ale warta swojej ceny bo moge przyciskami z monitorka nawet obracac kamerka w gore w dol i dookola osi, takze jak no kiedys ja bym robila cos w kuchni a mala by sie bawila to zawsze moge za nia wodzic kamerka po pokoiku...

Do lozka malej tez nie wezme, ale to dlatego ze jak mowilam lozko mamy wysokie bo 65cm i balabym sie ze spadnie, a w srodek bym sie bala bo moj maz tak sie strasznie w nocy wierci ze czasem i ja od niego dostane pod oko czy konczyny na mnie zarzuca itp czasem az z brzegu spie... a rano on nic z tego nie pamieta... wiec zostaje kolyska albo lozeczko, chyba ze salon

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga mi bardziej chodzi o to ze nasze lozko nie idzie rowno od dolu a ma taki stopien

I nawet te dostawki co maja ten materacyk taki kilka cm dluzszy jak koncza sie barierki nie pasuje bo i tak jak zmierzylam ten dol a ten dodatek to bylaby luka miedzy lozkiem a dostawka... no i utwierdzic ja jakkolwiek zeby sie nie odsunela tez nie byloby jak... chyba ze wlasnie przy scianie docisnac lozkiem ale wtedy lipa bo pod samym oknem i parapetem a miedzy naszymi materacami i tak bylaby luka... dlatego odrazu odrzucalismy dostawki...

Ale mysle ze w eazie czego kolyska tez da na poczatek rade... a i tak chce zeby jak najszybciej spala u siebie bo im pozniej tym gorzej i to nie zawsze dla dziecka ale czasem my same przezywamy pozniej bardziej jak dziecko i odwlekamy hehe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 18:50

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa, ladne macie lozko, nasze jest bardziej kanciate w sensie nie ma takich form zaokraglonych jak wasze, jest prosto ciete ze tak powiem.
    Jedyne co mi dalo do myslenie jest wysokosc, bo ja nie wiem jakie wysokie jest nasze lozko i czy ta przystawka bedzie pasowala musze to wymierzyc.

To niezly jest Twoj maz... haha :D
    my spimy raczej oboje spokojnie i czasem musze go reka albo noga szukac bo nasze lozko ma 180cm szerokosci.

8599gov33b6h6gc5.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexia nasze lozko (ta wezsza czesc materacy gdzie sie spi nie ta ktora stoi na podlodze) tez ma 180x200cm hahaha... jak widac za malo dla mojego meza :P

Aleksa87 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Ewelina_90 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż też mnie nieźle okłada w nocy, a później nic nie pamięta ;)
    Spanie ma bardzo mocne a ja nie za bardzo.
    Teraz juz jak widzę, ze zaczyna się np. przeciągnąć czy obracać to juz jestem gotowa do ataku hahaha :D oddaje mu , ale co z tego jak on nawet o tym nie wie..
    Tez mamy Boxspringbett i cały czas się zastanawiam gdzie łóżeczko dam itd.

Podajcie dziewczyny modele łóżeczka i kołyski jakie wybralyście, ja na etapie szukania na razie.

Starania od 2015
    ♡A <3 2019 (ivf)
    2020 start kolejnej procedury ivf - dzień przed wizytą poz. wynik testu (ciąża naturalna) 😮❤️

atdci09kusoye8ux.png

3i49df9h3dp9sviw.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja mam kolyske taka drewniana

2129587-00000-3_1.jpg

A meble dla malej mam z firmy Paidi kolekcja Kira z szarym drewnem...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina_90 wrote:
    Moj mąż też mnie nieźle okłada w nocy, a później nic nie pamięta ;)
    Spanie ma bardzo mocne a ja nie za bardzo.
    Teraz juz jak widzę, ze zaczyna się np. przeciągnąć czy obracać to juz jestem gotowa do ataku hahaha :D oddaje mu , ale co z tego jak on nawet o tym nie wie..
    Tez mamy Boxspringbett i cały czas się zastanawiam gdzie łóżeczko dam itd.

Podajcie dziewczyny modele łóżeczka i kołyski jakie wybralyście, ja na etapie szukania na razie.
    Ja mam tę dostawkę (zrezygnowałam z bajerow typu ochraniacze, baldachim, kółka czy barierka, bo i tak jest w pokoju)
    https://www.babybay.de/babybay-boxspring/
    Po starszej mam też łóżeczko turystyczne
    https://www.google.de/search?q=graco+contour+prestige&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=pl-de&client=safari#imgrc=YA7BU55q8GDOVM:
    Ale naszym hitem jest zdecydowanie nonomo (od 2 lat w ciągłym użyciu jako łóżeczko, bujaczek chuśtawka itp)
    https://www.nonomo.de

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ochraniacze zalozone, baldachim z kolyski poki co nie, bo by mi sie wszedzie platal, a dlatego chcialam cos na kolkach bo najbardziej mi zalezalo na kolysce zeby byla na dzien jako cos mobilnego do salonu co w razie marudnika bede mogla zabrac do kuchni czy lazienki...

Lozeczko turystyczne tez trzeba bedzie ogarnac zeby bylo na wyjazdy do pl

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My lozeczko turystyczne do tesciow potrzrbujemy, nawet jak na objad pojdziemy, zeby maluszka tam polozyc. Czy kiedy do pl pojedziemy.

Cierpliwa ladna kolyska.
    Kiedy zaczelas kupowanie czegokolwiek ty chyba od ciuszkow zaczynalas.

Ja jakos nie mam parcia na zakupy na razie. Cos mnie jeszcze powstrzymuje.

Kinga super rozwiazanie w sumie to by mi wystarczylo ale nowe takie kosztuje OK 150€
    Ewentualnie na ebay K.a uzywane bym kupila bo to sie nie oplaca, i takie lozeczko dostawka tylko na kilka miesiecy max.

Wczoraj sobie odebralam z DM szal do karmienia gratisowy. :)
    Kolezanka mi mowila ze jak ona 1,5 roku temu byla w ciazy to DM mial tez gratisowe bardzo fajne owijki ma Mutteepass. Teraz ich nie ma.

Powiem Wam ze czulam wczoraj w nocy pierwsze ruchy w brzuchu, jestem pewna ze nie byly to jelita albo babelki w brzuchu.
    Bylam pipi OK 2:30 i kiedy polozylam sie do lozka i przewrocilam na drugi bok poczulam dosc szybki ruch najpierw jeden raz i za chwile drugi bylam w szoku i AZ meza obudzilam zeby mu powiedziec :D

A nad ranem mialam koszmar ze krwawie mocno i moja mama stala przy mnie i powiedziala, to koniec, musisz sie z tym pogodzic. A ja zlapalam sie za brzuch w ktorym malenstwo sie ruszalo i pobieglam do lekarza, sen sie skonczyl ale nie przejmuje sie takimi snami, pewnie jeszcze niejeden taki bedzie ;)

Ja wiem ze wszystko bedzie dobrze.

Moze dowiemy sie 28.08. czy corcia czy synus.

Ostatnio czuje sie spelniona w 100%, szczesliwa i zycie stalo sie piekniejsze.

Musze dzis zamowic spodnie ciazowe bo na gumkach do wlosow guzik zapinam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 09:05

8599gov33b6h6gc5.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa ja kupowalam szybko ;) pierwsze ciuszki kupilam jak bylam w 14tc pozniej jakos w 18tc dowiedzialam sie co bedzie i w 19tc zamowilam kolejna paczke...
    A od ok 20tc zaczelam tez wybierac powoli rzeczy, ktore chcialam z pl (kocyki, apteka, pieluszki, termometr, aspieator do noska itp) i wysylalam siostrze linki a ona mi zamawiala, jak juz wszystko miala to cala pake do mnie wysylala... w miedzy czasie między 20-30tc kupilam tez chuste, kuppwalam przescieradelka, ubranka znow troche te ktore mi brakowaly, materac do lozeczka... jakos kolo 22tc zamowilam tez wozek i mebelki bo czas oczekiwania byl bardzo dlugi, a przy takich rzeczach lepiej miec po dostarczeniu tez chwile czasu jeszcze w razie jakby cos bylo nie tak, czegos brakowalo, cos trzeba bylo reklamowac itp bo nigdy nic nie wiadomo, czy np jakis srubek przypadkiem nie dodadza, nie bedzie jakiejs macke, czy jeszcze cos innego... wiadomo byc nie powinno nic i rzadko sie zdarza no ale jednak... a no i tez mebelki powinny postac zeby wywietrzal zapach nowosci, farby, wozek tez zawsze czuc na nowosc...
    Po 30tc zamowilam fotelik i zaczelam kompletowac reszte rzeczy do pielegnacji maluszka (olej z migdalow do kapieli, szczoteczka do wloskow, nozyczki do paznokci itp), szukac ochraniaczy do lozeczka i tutaj tez dobrze ze tak wczesnie bo z ochraniaczami mialam problem taki, ze jeden musialam odeslac spowrotem, bo nie zgadzal sie z opisem, znalazlam kolejny, to na wystawienie aukcji w kolorach jakie chcialam 2 tyg, zamowilam jak sie tylko pojawily, gdzie po tygodniu sie dowiedzialam, ze im sie za szybko wyprzedal kolor i musialabym do sierpnia poczekac bo szwalnia ma betriebsurlaub...
    Wiec znow szukanie bo sie wkyrzylam no ale jyz na szczescie sa i zamowilam najpiekniejsze dla mnie jakie moglam sobie wymarzyc a inne niz poczatkowo chcialam... no ale z 6 tyg nerwow bylo...
    No a pod koniec juz tak w okolicach 34-35tc zamowilam nianie elektroniczna, monitor oddechu, takie rzeczy ktore mogly czekac na koniec a nawet warto zeby czekaly...

Kolyske mamy pozyczona od kuzynki, bo jej maly juz nie korzysta, ale planuja jeszcze jedno wiec nie sprzedawala, dokupilam tylko materacyk...
    Mamy tez od niej wanienke na stojaku, bo kupili a kapali w niej 2 razy po czym przeniesli sie z kapaniem do duzej wanny, a wanienka stala nieuzywana...

Ten szal z DM tez mam ;) teraz mam do odebrania kuferek z probkami, ale nie chce mi sie jechac, a w sobote jak bylismy na zakupach to zapomnialam zajechac...
    Mysle ze moze te okladki na mutterpass sa jak sie zarejestruje tam na samiutkim poczatku ciazy, bo widze ze te gratisy ida roznie w zaleznosci od wieku ciazy... bo ja ten szal mialam juz chyba w marcu do odebrania...

Super ze juz ruchy zaczynasz czuc! Jak juz sie zaczna regularne to zobaczysz ze bedziesz duzo spokojniejsza ;)

Ja pojutrze do szpitala :O kiedy ta ciaza zleciala ja sie pytam?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 10:31

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Ola929 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa, piękne uczucie poczuc pierwsze kopniaczki, prawda :-)
    Ewelina, Aleksa kciuki za dalsze tygodnie i coraz mocniejsze ruchy maluszków!

Co do przybierania to mam na plusie tylko 2,5 kg. Niby jem niemalo, a waga prawie stoi, brzuch też dość mały jak na 28 tydzień. No ale mój maluszek też do dużych nie należy :-p

Co do łóżeczka to rozważam przystawkę na pierwsze pół roku (generalnie póki mały z niej nie wyrosnie) takie na blokowanych kółkach, z przednią ścianką regulowaną na całej wysokości lub zwykle łóżeczko 120 x 60. Plus taki, że inwestuje tylko w jedno łóżeczko, a nie w dwa, choć te przystawki są swietne moim zdaniem. W każdym razie to moje dwa pomysły, które omówię z mezem. Na pewno przez pierwsze miesiące mały będzie z nami w sypialni. Później zobaczymy. W razie czego łóżeczko możemy w każdej chwili przenieść do sąsiedniego pokoju, który póki co jest niczyj :-p Stoi tam narazie tylko biurko, ragal i sofka ;-)

oar8dqk37dz4afff.png
    Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
    Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
    Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018
  • Ola929 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa, piękne uczucie poczuc pierwsze kopniaczki, prawda :-)
    Ewelina, Aleksa kciuki za dalsze tygodnie i coraz mocniejsze ruchy maluszków!

Co do przybierania to mam na plusie tylko 2,5 kg. Niby jem niemalo, a waga prawie stoi, brzuch też dość mały jak na 28 tydzień. No ale mój maluszek też do dużych nie należy :-p

Co do łóżeczka to rozważam przystawkę na pierwsze pół roku (generalnie póki mały z niej nie wyrosnie) takie na blokowanych kółkach, z przednią ścianką regulowaną na całej wysokości lub zwykle łóżeczko 120 x 60. Plus taki, że inwestuje tylko w jedno łóżeczko, a nie w dwa, choć te przystawki są swietne moim zdaniem. W każdym razie to moje dwa pomysły, które omówię z mezem. Na pewno przez pierwsze miesiące mały będzie z nami w sypialni. Później zobaczymy. W razie czego łóżeczko możemy w każdej chwili przenieść do sąsiedniego pokoju, który póki co jest niczyj :-p Stoi tam narazie tylko biurko, ragal i sofka ;-)

oar8dqk37dz4afff.png
    Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
    Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
    Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ