X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • Biedrona89 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaxa, dokładnie tak jak piszesz. Dla dobra ogółu. Jasne, jest nam smutno, ale nie będzie to stracony czas, bo spędzimy go razem, a ostatnimi czasami, wszystko nabrało takiego tempa, że nie mamy zbytnio czasu dla siebie.
    Teraz tylko ganianine mamy, bo jeszcze tylko dzisiaj możemy kupić ozdoby choinkowe 🙈 my co roku w Polsce spędzaliśmy swieta, także tutaj choinki nigdy nie ubieraliśmy i poza ozdobami do mieszkania to nie mamy nic na choinkę. Jestem bardzo ciekawa jak naszym kotom się drzewko spodoba 🙈 z tego względu dla bezpieczeństwa z bólem serca kupujemy tylko plastikowe lub drewniane ozdoby.

Cierpliwa, dokładnie tak! Wczoraj właśnie o tym z Mężem rozmawialiśmy, że super człowiek, nie ma bariery na linii pacjent-lekarz, bo on absolutnie nie zadziera nosa, że jest profesorem i co on nam będzie głupkom tłumaczyć jak i tak nie zrozumiemy. On normalnie jakby miał misje 'tłumaczyć tak, żeby wszyscy zroruzmieli'. Dla łatwości zrozumienia tego co mówi to w miejscach gdzie nie jest konieczne fachowe słownictwo, używa zupełnie innych słów, wczoraj jak nam tłumaczył o co chodzi z tym LH to wziął pokazał nam obrazek na monitorze i tłumaczy 'ten fioletowy odpowiada za...' 😂
    Ja co prawda nie wiele zrozumiałam, ale to tylko wina mojego niemieckiego, ale za to Maz wyszedł taki podbudowany, że w końcu coś wie i coś rozumie. No i piąte przez dziesiąte coś mi tam później przekazał, nie był w stanie wszystkiego, bo profesor zalał go informacjami 😂
    Mam nadzieję, że jednak się obędzie bez kolejnej szprycy, ale choćby nawet 2 więcej bylyby teraz konieczne to biorę to na klatę 💪😁
    Ohh Cierpliwa tak opisujesz swoją procedurę z nim, że już się nie moge mojej styczniowej doczekać 🙈😂

ICSI
    30.10.20 -> punkcja, 9 jajeczek
    3.11.20 -> transfer 2 4dniowych maluchów
    17.11.20 -> test negatywny
  • Patka6 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Biedrona!! 😊 tak opisujesz tą wizytę emocjonująco że już nie mogę się doczekać jak wystartujecie i wraz z Nowym Rokiem wszystko ułoży się na lepsze! Najważniejsze że dobrze się czujesz w rękach tego lekarza, zawsze to większy komfort psychiczny, gdy złapało się dobry kontakt✊🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 13:54

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedrona, ciesze sie jakby to o mnie chodzilo i ja podchodzilabym do tej procedury!!!!

A ja dzis dostalam info, ze moje ryzyka z prenatalnych sa niskie... nie wiem jak niskie, bo pierwszy raz trafilam na taka malo pomocna i problematyczna pania tam🙄 powiedziala mi tyle, ze alles is in Normbereich i nie musze sobie robic zadnych zmartwień...
    No to dobrze, ze chociaz tyle, ale nic więcej od niej nie wyciagnelam, pytalam czy moze mi np na maila wyniki wyslac, to stwierdzila, ze odbiore sobie przy nastepnej wizycie🤦‍♀️
    Ogolnie nie bylo z nia o czym gadac...

No i kupilismy dzis dostawke :D Babybay Comfort :D mialam ja w szpitalu jak urodzilam Mie i byla rewelacyjna... okazja nam sie trafila, bo z kolkami i nawet betthimmel miala a za 1/3 ceny sklepowej w stanie idealnym, sami mieli jeszcze male dziecko, ale niechetne bylo na spanie w doatawce, wiec kaum benutzt😂

Mamaxa, Biedrona89 lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa gratuluje dobrych wyników. Wierze, ze chciałabyś znać szczegóły ale już samo takie info cieszy!!!

I gratuluje zakupu. Ja tez kupiłam dostawke, tzn odkupilam od koleżanki koleżanki. Koleżanka dostała ja ale okazało sie, ze do ich łóżka nie pasuje wiec zapytała czy nie chce. Przy Maxiu mieliśmy w sypialni łóżeczko, bo my mamy to mniejsze 120x60 ale teraz mamy inny układ sypialni i doszłam do wniosku, ze z dostawka będzie wygodniej.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaxa, ekstra!
    Ja.mialam z Mia kolyske drewniana, a pozniej tez lozeczko, ale my mamy to 70x140 az🙈
    A teraz wzielam ta dostawke ale tez z zamykanym bokiem i na kolkach bo.przy Mii mi sie mega sprawdzilo, ze moglam ja wziac do salonu tak i sobie spala czy lazienki jal szlam pod prysznic a ona w karuzele patrzyla

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Biedrona89 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa gratuluję złapania okazji 😁 ojj coś czuję, że Ty chyba jesteś prawdziwy łowca 😅

Super, że takie wyniki Tobie wyszły! A kobieta z która miałaś doczynienia no to faktycznie, porażka...

Te dostawki do łóżka to fajna rzecz, bo dziecko jest blisko, ale jednak ma swoje bezpieczne miejsce 🙂

Mamaxa, a jak tam u Ciebie? Jak się masz?

ICSI
  • Ewelina_90 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedrona cieszę się bardzo, se Profesor przypadł wam do gustu 😍
    Rzeczywiście tak opisujesz te wasza wizytę i relacje z tym lekarzem, że nie mogę się doczekać stycznia i waszego startu 😁 i formuj na bieżąco oczywiście 😊

My po kolejnej wizycie u nowej gin, ogólnie nie jest źle z tą nową przychodnia (największy plus, że mam 900m) jadę 3 min samochodem..
    Na recepcji babka miła, ale lekarka to znowu taka średnia 🤦‍♀️🤷‍♀️ w porównaniu do Cierpliwej to jakaś najgorsza z możliwych chyba..
    Moje zwykle usg i jej to przepaść.
    Cierpliwa siedzi w gabinecie jakoś ok 45 min jak pisała ostatnio a ja w sumie z 5 min, z czego na fotelu nie całe 2 min.
    Mam jakieś wrażenie, że jest mega olewacka i niedokładna 🥴 a sprzęt 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😵😵😵
    Praxis same ohy i ahy, czyściutko, nowoczescie, koszulki każda zielone firmowe a USG jeszcze chyba wujka Adolfa pamięta 🤷‍♀️😏😲
    Także,... za każdym razem zwala, że małe za małe i następnym razem będzie widać lepiej
    Także chyba poszłam z deszczu pod rynnę, a że jest mega bliżej bo 25.km a 900m to zostanę już tutaj 🥴
    Tyle dobrze, że byłam ❤️ pięknie biło i maleństwo się nawet raz pięknie poruszyło, jakby aż podskoczyło na tym ekranie, tyle, że wiem, że jest dobrze, choć trochę spokojniejsza a 29go mam I prenatalne u innego lekarza i w innej Praxis (mam nadzieję, że będę wiedzieć więcej i widzieć więcej)

Dziewczyny a jak to teraz jest mężowie z wami chodzą na wizyty, czy przez te koronę nie wolno?
    Mój chociaż na prenatalne chciał iść 🥴

Starania od 2015
    ♡A <3 2019 (ivf)
    2020 start kolejnej procedury ivf - dzień przed wizytą poz. wynik testu (ciąża naturalna) 😮❤️

atdci09kusoye8ux.png

3i49df9h3dp9sviw.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedrona, no lowca to chyba niestety jestem🙈
    Juz nawet nasza Ewelina ile razy mnie przeklina, ze ja to zawsze cos wyhacze😂
    Ale ja jak wiem dokladnie czego chce, to potrafie naprawde polowac...
    Pamietam jak przy corce polowalam na fotelik samochodowy... fotelik kosztujacy w sklepie 459€ na check24 wyhaczylam za 279€ tylko chyba 2-3kolory byly w korzystnej cenie, ale co tam jakis wybralam😂
    A pozniej jeszcze go sprzedalam za 200€😂

A co do tej baby to daj spokoj... zaplacilam niemalo za badanie, a ta jeszcze fochy strzela jakby to jakas tajemnica narodowa byla🤦‍♀️
    Przy Mii to odrazu jak dzwonili, to.powiedzieli, ze moge sobie w kazdej chwili odebrac to zestawienie... serio pierwszy raz na taka babe tam trafilam, jak od 7 lat juz tam jestem...
    Jeszcze ton jej glosu i sposob wymowy byl taki, ze mialam wrazenie, ze umarla juz dwa dni temu i ta rozmowa to jeszcze taki impuls wymuszony co po nerwach idzie jak u lurczaka jak glowe odetna a on jeszcze chwile biega...

Ewelina, ja chodze sama, u mnie w praxis nie ma opcji na we dwoje... z Mia byl na kazdym az do 26tc (bo pozniej to zawsze najpierw dlugie ctg itp to za dlugo trwalo), a teraz lipa...
    A co do dlugosci wizyty, to ja mysle, ze to tez troche zboczenie zawodowe mojego lekarza ;) on sie zajmuje tez badaniami prenatalnymi, lubi miec wszystko dokladnie sprawdzone, po tysiac razy, na lazdym badaniu przelacza na 3d, kreci dookola, sprawdza czy wszystko jest w 3d tak jak byc powinno...
    W tej praxis jest jeszcze jedna lekarka, ktora ma certyfikat, do niej chodzi jedna z kuzynek meza i ona juz nie jest taka wyrywna do dlugich usg, do 3d itp...
    Ze nie wspomne o innych, bo raz wtedy co mnie brzuch bolal to aqaryjnie mnie do takiej nowej wcisneli bo najmniej ludzi miala, to u niej nie wiem czy usg chociaz minute trwalo ;) zobaczyla, ze bije serce, zmierzyla crl i po usg i wizycie ;)

A moj gin ma sporo przeciwnikow przez opinie, ze taki mruk, malo mowi, szepcze pod nosem, nie jest wylewny...
    Za to dla mnie najwazniejsze, ze sumienny, dokladny, wspolpracujacy, sluchajacy pacjenta, czwsto ja o cos zapytalam a on na to przystal, a nie na zasadzie "ja tu jestem.lekarzem" i to dla mniw duzo wazniejsze ;)

W ogole dziewczyny jak korzystacie z Netflixa polecam serial chyba chirurgiczne ciecie albo jakos tak, dokumentalny jest... zwlaszcza pierwszy odcinek! Chyba wiekszosc przeryczalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 00:03

Ewelina_90 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Biedrona89 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa, 'miałam wrażenie, że umarła już dwa dni temu' 🤣🤣🤣

Ojj czasem się trafiają właśnie tacy ludzie... Powiem Tobie, że u nas w klinice na recepcji też jest właśnie jedna taka całkiem nie miła kobieta. Jak po poprzedniej procedurze chcieliśmy wyniki wszystkich badań to się wręcz rzuciła do nas po co nam one. Ale wydrukowała z wielkim fochem... Gdzie miała powiedziane, że jeśli to problem to może na mail wyslac, nie musi drukować. Albo innego razu przychodzimy, mówimy, że mamy termin no i ona się pyta o nazwisko. No to mówię, ale wiedziałam, że nie zrozumie dlatego równoczesnie dałam jej kartę z kk. To miała pretensje, że ona się pyta o nazwisko, a nie prosi o kartę. Gdzie po chwili i tak o nią poprosiła no bo właśnie nie mogła zrozumieć nazwiska... 🤷‍♀️🤦‍♀️

A jesli chodzi o kwestie wspólnych USG i korony:
    Mam nadzieję, że nas wpuszcza juz razem. Bardzo szkoda będzie mi Męża jak nie, bo on też bardzo pragnie dziecka, na dobrą sprawę powiem Wam dziewczyny, że mi się wydaje, że on 'bardziej' niż ja. W sensie gdybyśmy mieli nigdy nie zostać rodzicami wydaje mi się, że on miałby większe problemy żeby się z tym pogodzić niż ja. No i też ta kwestia, że chce razem z nim to przeżywać, a nie tylko mu powiedziec co widziałam na ekranie, co WYDAJE MI SIE, że lekarz powiedział i ew pokazać mu zdj z USG... Przezywanie takich emocji wspólnie moim zdaniem budują związek. Bardziej niż późniejsze opowiadanie.
    Plus do tego nie wyobrażam sobie, że mieliby go nie wpuścić kiedy mój język jest daleki od doskonałości, a ja chce wszystko zrozumieć! Dlatego mam nadzieję, że chociaż na język uda nam się swoje ugrać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 08:53

ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki. Jestem i ja, z moją niekończącą się historia....
    Miałam dzisiaj ten termin, poszłam tam już w nastawieniu, że amino nie robię, przynajmniej nie dzisiaj. Ale muszę przyznać że nie odwołałam terminu w razie gdybym jednak zmieniła zdanie. Gdy w laboratorium z jedną Arzthelferin zeszłam na ten temat to ona mi powiedziała, że ona też nie umiała podjąć tej decyzji o amino i zrobiła test NIPT. To mnie tak trochę utwierdziło w przekonaniu, że dobrze robię. Lekarz też nie robił problemów, więc krew pobrana na NIPT. Teraz czekanie na wynik... Pani zadzwoniła do laboratorium z prośbą aby jeszcze przed świętami dali wyniki no ale wiadomo, że albo będą albo nie...
    Ogólnie to wizyta ok, dzidziuś ma się dobrze, ładnie rośnie, usg bez zarzutu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina u mojego gina wisi kartka że bez Begleitpersonen ale widziałam dzisiaj gdy wchodziłam, że przed gabinetem na schodach siedział chłopak a potem gdy jego dziewczyna jiz miała wchodzić do gabinetu to zawołali go wszedł z nią. Ja chodzę sama, w ciąży z Maxiem mąż był na połówkowych i tyle. Teraz z racji corony nawet nie proponuję. Ważne żeby przy porodzie byl ☺️😉

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez niestety ohne Begleitung 🤷‍♀️ w takich czasach nam przyszlo w ciazy chodzic...

Mamaxa, ciesze sie, ze wszystko ok i decyzja podjeta!
    Ktore nipt robilas? Trzymam kciuki, zeby jak najszybciej byly wyniki!

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieprliwa ten konkretny test nazywa się fetalis, lekarz mówi na niego praena ale to ten kompletny, 270€ ☺️
    I zakreśliłam, że chce z określeniem płci. Błagam trzymajcie kciuki żeby wyszło niskie ryzyko!

• Biedrona89 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaxa bardzo się cieszę, że podjęłaś decyzje i, że masz już to za sobą!
    Mam teraz nadzieję, że wyniki przyjdą szybciutko i przyniosą same dobre wieści! 🍀✊

My wczoraj byliśmy u wet z kotem i jak weszliśmy oboje do gabinetu to ta pomocnica mówi, że jedno z nas musi wyjść, bo Corona, na co mój mówi, że ale to jest mój kot, a on tylko tłumaczy (ok, koty sa nasze, ale to ja się głównie nimi zajmuje i to ja znam odpowiedź na wnikiliwe pytania pani wet jak kolor i gestosc wydzieliny z nosa, jak po jakich lekach reaguje, czy jego oddech się zmienił, jeśli tak to po czym kiedy i jak, itd itd), a ona dalej swoje, że jedno z nas musi opuścić gabinet, to mój już podirytowany miał ochotę wyjść i powiedzieć miłej zabawy, że i tak za chwilę będzie go wołać, ale zdążyła przyjść wet i powiedziała, że dla nas można zrobić wyjątek i możemy być oboje w gabinecie.

Czasy na bycie w ciąży są conajmniej kiepskie. Mam nadzieję, że u mnie będzie już lepiej niz u Was. Boję się, że sytuacja będzie dalej taka posrana i że wgl nie będzie opcji porodu rodzinnego... Ja już dla mojego zapowiedziałam, że jesli nie będzie tej opcji, a z ciąża będzie wszystko ok i nie będzie ku temu przeciwwskazan to bardzo poważnie zacznę rozważać opcję porodu domowego.

Mamaxa lubi tę wiadomość

ICSI
  • Biedrona89 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaxa wrote:
    Cieprliwa ten konkretny test nazywa się fetalis, lekarz mówi na niego praena ale to ten kompletny, 270€ ☺️
    I zakreśliłam, że chce z określeniem płci. Błagam trzymajcie kciuki żeby wyszło niskie ryzyko!
    Trzymam z całych sił, i zaciskam nawet duze paluchy u stóp!! ✊✊

Mamaxa lubi tę wiadomość

ICSI
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaxa trzymam!!!! Napewno wyjdzie...
    A wiesz, ze Praena robi tez pojedyncze, tzn tylko na trisomie 21... bez pozostalych...
    Ja sie zastanawialam nad Praena tez i myslalam czy nie zrobic zamiast prenatalnego usg z pappa, ale właśnie na czerwocowkach dziewczyna tak zrobila w poprzedniej ciazy i praena jej nie wykryla trisomii 13, pokazalo ze qynik prawidłowy, a na polowkowych okazalo sie, ze mozg sie zle dzielil... dlatego finalnie wrocilam do opcji uag, bo tam jednak widac duzo wiecej i bez jak widac mozna sie przejechac...

A u ciebie kochana bedzie dobrze! Wkoncu usg mialas wzorowe i to sie najbardziej liczy!

Powiem ci jeszcze, ze myslac kazdego dnia o tobie, jeszcze bardziej niz w ciazy z Mia docenilam kiedy mi powiedzieli, ze jest alles unauffällig...

Mamaxa lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Ygiywi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaxa trzymam kciuki żeby wyniki były przed świętami i żeby wyszło wszystko suuper dobrze

Mamaxa lubi tę wiadomość

qb3ci09kvqvj6ig7.png
    Starania od 2016
    08.2018 laparoskopia polip endometrioza PCOS niedoczynność tarczycy cukrzyca typ 2
    06.01.2020 startujemy z ivf
    17.02.2020 naturalna ciąża pozamaciczna 😢 6t3d
    24.03.2020metotrexat laparoskopia
    17.08.2020 startujemy z ivf w nowej klinice
    22.09 - Punkcja
    27.09 - Transfer🐣🐣
    03.10 - Testujemy-beta22.9
    06.10 - Testujemy-beta73.6
    15.10 - Usg 👍 beta 2219.0
    27.10 ❤ beta 23541.0 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa, nawet nie wiesz jak Cię rozumiem. Ja nieraz sobie myślę, jakie to byłoby piękne gdybym wtedy usłyszała coś innego. Powiem Wam, że to naprawdę na głowę bije. Idzie oszaleć.
    Teraz czekam na wyniki, staram się wyprzeć z głowy złe myśli ale z drugiej strony myślę sobie, że muszę to chyba w ten sposób przepracować bo zwariuje. Muszę chyba myślec też o tym, że może byc źle... Choć oczywiście myślę też, że będzie dobrze.
    Prawda jest taka, że nie mam już na nic wpływu a boję się jak diabli.
    Dzisiaj na USG to patrzyłam na ten monitor i zamiast jak zwykle się cieszyć że wszystko ok to serce mi waliło jak szalone a w głowie pustka. Lekarz zaglądał, oglądał dokładnie i mówi że nie ma się do czego przyczepić i tego się trzymam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, że mogę się Wam tu wygadać, mimo, że to wcale nie miejsce na takie wywody. Wiem, że ostatnio mało się odnoszę do Waszych postów. Mam nadzieję, że to się niedługo zmieni.

Aaa, i Cierpliwa, czytałam właśnie o tych już konkretnych testach, nawet pisałaś kiedyś ale stwierdziłam, że skoro on ten jeden robi to niech już będzie. Już mi się nie chce chodzić po innych lekarzach. Chcę mieć wynik.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaxa, wiesz jao ja calymi dniami o was mysle, to co dopiero sie w twojej glowie musi dziac!
    Ale napewno bedzie dobrze!
    A z ta Praena, to tam jak i w innych 99,8% pewnosci, no naprawde trzeba miec pecha, zeby byc w tych 0,2% naprawde mysle, ze to sporadyczne przypadki jak i we wszystkich innych, tylko tyle, ze alurat nazwa tego jednego sie mi kilka razy przewinela... a zapamietalam, bo powiem ci, ze ja sama grzebalam w tych nitp, zeby juz jakiekolwiek rozeznanie miec, jakby cos zle wyszlo i to chyba od 8tc 🙈
    Stad tez to odkrycie, ze oni robia tez na jedna trisomie, bo pamietam, ze.sobie wtedy pomyslalam, ze jakby tylko 21 byla podwyzszona, to zrobilabym ta jedna moze...

Wiem, ze to szalone, ale.mi to jakis taki spokoj sqego rodzaju dawalo takie rozeznanie i branie roznych opcji pod uwage, nawet takich, ze moze byc cos nie tak...
    A jestem pewna, ze jakby sie okazalo cos nie tak, to wszystko to, o czym myslalam i mialam zaplanowane legloby i chaos w glowie nie dalby mi myslec jak wczesniej, a mialabym od nowa olbfzymia zagwozdkę

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ