Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Kobietko, chciałabym się przywitać Ja również z Niemiec, mieszkam w miejscowości Lübeck. Rozpoczęłam właśnie starania o rodzeństwo dla córki.
-
Ada M wrote:U mnie to klinika od razu sami kontaktowali się z Aok i dostałam pismo od Aok, że to dofinansowanie dostanę . Wszystkie rachunki sami rozliczali między sobą ja tylko w Aptece musiałam sama płacić.
Od razu zrób sobie termin w swojej Krankenkasie i się dowiedz, ile dostaniesz.
Mi Aok w rozmowie, nie miałam pisemnie, tylko ich pracownica poinformowała mnie, że zwrot jest przy klinice w Niemczech. Jeśli dostaniesz ustnie odmowę wzrotu, to spróbuj przez swojego prawnika. Masz Rechtsschutzversicherung? to spróbuj, bo oni zawsze najpierw chcą zbyć.
Jeśli Ci się jednak nie uda, to pamiętaj aby odliczyć to od podatku. Koszty leczenia prywatne nawet za granicą, po przekroczeniu pewnej kwoty minimalnej, a Ty to napewno przekroczysz, podajesz w rozliczeniu jako außergewöhnliche Belastungen. -
Cześć dziewczyny, czy któraś z Was robiła monitoringi naturalnego cyklu (przed owu na sprawdzenie jak rośnie pęcherzyk i po owu na sprawdzenie czy pękł i owulacja sie odbyła) z ubezpieczenia? Czy moge prosić o to w moim Kinderwunschzentrum czy u zwykłego ginekologa?
-
Hejka, jestem tu nowa Mieszkamy z mężem w Turyngi, staramy sie już bardzo długo, nie mieliśmy wcześniej czasu i możliwości na lekarzy aż nadszedł ten czas.. Nie wiem od czego zacząć aby zacząć leczyc sie w De, próbowałam umówić termin u ginekologa, ale jakieś odległe terminy za 3 czy 6 msc, albo nie przyjmują nowych pacjentów.. jestem trochę załamana, chcę jeszcze do jednej kliniki w mieście jechać zapytać w następnym tygodniu. Czy muszę mieć skierowanie od ginekologa do takiej kliniki ? czy moge iść z marszu? Ubezpieczenie mamy w AOK Hessen, słyszałam że AOK Plus więcej finansuje.. wiemy, że bez leczenia się nie obejdzie...
Ada M lubi tę wiadomość
o każdy cykl za długo...
obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅
🙏🙏🙏 -
Klaudia 1616 wrote:Tak ja wszystkie wizyty, badania, koszty dojazdu, suplementy a nawet hotel odliczam.👩🦰+👨>40
Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
●Invimed Katowice+ immunologia.
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
Leki:Accofil, encorton, Acard
20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
❄02.02.2023
transfer 3 dniowego 9 I-II
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
amani_96 wrote:Hejka, jestem tu nowa Mieszkamy z mężem w Turyngi, staramy sie już bardzo długo, nie mieliśmy wcześniej czasu i możliwości na lekarzy aż nadszedł ten czas.. Nie wiem od czego zacząć aby zacząć leczyc sie w De, próbowałam umówić termin u ginekologa, ale jakieś odległe terminy za 3 czy 6 msc, albo nie przyjmują nowych pacjentów.. jestem trochę załamana, chcę jeszcze do jednej kliniki w mieście jechać zapytać w następnym tygodniu. Czy muszę mieć skierowanie od ginekologa do takiej kliniki ? czy moge iść z marszu? Ubezpieczenie mamy w AOK Hessen, słyszałam że AOK Plus więcej finansuje.. wiemy, że bez leczenia się nie obejdzie...👩🦰+👨>40
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
❄02.02.2023
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Ada M wrote:Ja miałam od mojej ginekolog skierowanie do kliniki. Ale wiem, że nie musisz, bo były pary bez skierowań. Takiej klinice zależy na klientach.
Niby zależy, ale co rusz to słyszę że nie przyjmują więcej pacjentów… Mam nadzieję, że w tej klinice usłyszę, że umówią mnie… dziś 1 dc od 5 dc mam wciąż CLO a później duphostan.. nie wiem czy się uda.. chciałabym być pod kontrolą i okiem lekarza.
Pytanie moje kolejne, czy wizyty w takiej klinice są refundowane przez kasy chorych czy jak w Polsce trzeba zapłacić za wizytę ? Czy wszystkiego lepiej dowiedzieć się bezpośrednio w swojej kasie chorych ?o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
amani_96 wrote:Niby zależy, ale co rusz to słyszę że nie przyjmują więcej pacjentów… Mam nadzieję, że w tej klinice usłyszę, że umówią mnie… dziś 1 dc od 5 dc mam wciąż CLO a później duphostan.. nie wiem czy się uda.. chciałabym być pod kontrolą i okiem lekarza.
Pytanie moje kolejne, czy wizyty w takiej klinice są refundowane przez kasy chorych czy jak w Polsce trzeba zapłacić za wizytę ? Czy wszystkiego lepiej dowiedzieć się bezpośrednio w swojej kasie chorych ?
Ja od ginekologa - zazwyczaj dzwoniłam i wysyłali mi poczta( na drugi dzień miałam już w skrzynce ) mąż miał wystawiane w rejestracji u rodzinnego.
Jeśli masz skierowanie nie płacisz za żadna wizytę.
Ja od wczoraj zaczęłam stymulację za tydzień w pon mam pierwszy monitoring w pl 💪Ada M, amani_96 lubią tę wiadomość
-
amani_96 wrote:Niby zależy, ale co rusz to słyszę że nie przyjmują więcej pacjentów… Mam nadzieję, że w tej klinice usłyszę, że umówią mnie… dziś 1 dc od 5 dc mam wciąż CLO a później duphostan.. nie wiem czy się uda.. chciałabym być pod kontrolą i okiem lekarza.
Pytanie moje kolejne, czy wizyty w takiej klinice są refundowane przez kasy chorych czy jak w Polsce trzeba zapłacić za wizytę ? Czy wszystkiego lepiej dowiedzieć się bezpośrednio w swojej kasie chorych ?👩🦰+👨>40
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
❄02.02.2023
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Witam się i ja.
Mieszkam w Niemczech ale invitro zrobiłam w Polsce. Teraz proszę powiedzcie mi czy tylko ja mam problem z niemiecką służba zdrowia dla kobiet? Odwiedziłam i obdzwoniłam 8 ginekologów w promieniu 30 km żebynie przyjęli albo żeby choć na betę dali skierowanie albo błogosławieństwo. Nie będę się wyrażać jak mi poszło. No nie poszło. Nie ma terminów. Nie przyjmujemy pacjentek. Nosz kur... mać 🤦🤦🤦😤🤬Bo to co uskrzydla, potrafi być jak morderca... -
Lady Boom wrote:Witam się i ja.
Mieszkam w Niemczech ale invitro zrobiłam w Polsce. Teraz proszę powiedzcie mi czy tylko ja mam problem z niemiecką służba zdrowia dla kobiet? Odwiedziłam i obdzwoniłam 8 ginekologów w promieniu 30 km żebynie przyjęli albo żeby choć na betę dali skierowanie albo błogosławieństwo. Nie będę się wyrażać jak mi poszło. No nie poszło. Nie ma terminów. Nie przyjmujemy pacjentek. Nosz kur... mać 🤦🤦🤦😤🤬
To możemy sobie przybić piątkę, znalezienie ginekologa graniczy z cudem… na prawdę… ciagle słyszę to samo co ty.o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
Hej dziewczyny, czy któraś z Was ma na sprzedaż Accofil? Jestem przerażona, ponieważ mój immunolog z polski każe mi brac w ciąży Accofil, Porgraf, Encorton, Fraxiparina, ASS a żaden z lekarzy w Niemczech nie chce mi tego przepisac. Jak wam się to udaje dostać? Pomóżcie, bo umrę ze stresu.
-
Soonka wrote:Hej dziewczyny, czy któraś z Was ma na sprzedaż Accofil? Jestem przerażona, ponieważ mój immunolog z polski każe mi brac w ciąży Accofil, Porgraf, Encorton, Fraxiparina, ASS a żaden z lekarzy w Niemczech nie chce mi tego przepisac. Jak wam się to udaje dostać? Pomóżcie, bo umrę ze stresu.
Niestety nie pomogę..
Wątek chyba umarł 🤷🏻♀️ nikt tu się nie udziela 🤷🏻♀️o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
Cześć dziewczyny, to i ja się dopiszę, co by wątek trochę ożywić.
Oboje jesteśmy w TK i wszystko wskazuje na to, że będziemy kontynuować leczenie w klinice TFP. Jeszcze do końca nie wiemy jak to wszystko działa, tj. dofinansowanie z kasy chorych czy ew. dopłata z urzędu ale "robim co możem" -
papilotka wrote:Cześć dziewczyny, to i ja się dopiszę, co by wątek trochę ożywić.
Oboje jesteśmy w TK i wszystko wskazuje na to, że będziemy kontynuować leczenie w klinice TFP. Jeszcze do końca nie wiemy jak to wszystko działa, tj. dofinansowanie z kasy chorych czy ew. dopłata z urzędu ale "robim co możem"
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Soonka wrote:Hej dziewczyny, czy któraś z Was ma na sprzedaż Accofil? Jestem przerażona, ponieważ mój immunolog z polski każe mi brac w ciąży Accofil, Porgraf, Encorton, Fraxiparina, ASS a żaden z lekarzy w Niemczech nie chce mi tego przepisac. Jak wam się to udaje dostać? Pomóżcie, bo umrę ze stresu.
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
M94 wrote:Cześć dziewczyny, czy któraś z Was robiła monitoringi naturalnego cyklu (przed owu na sprawdzenie jak rośnie pęcherzyk i po owu na sprawdzenie czy pękł i owulacja sie odbyła) z ubezpieczenia? Czy moge prosić o to w moim Kinderwunschzentrum czy u zwykłego ginekologa?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Lady Boom wrote:Witam się i ja.
Mieszkam w Niemczech ale invitro zrobiłam w Polsce. Teraz proszę powiedzcie mi czy tylko ja mam problem z niemiecką służba zdrowia dla kobiet? Odwiedziłam i obdzwoniłam 8 ginekologów w promieniu 30 km żebynie przyjęli albo żeby choć na betę dali skierowanie albo błogosławieństwo. Nie będę się wyrażać jak mi poszło. No nie poszło. Nie ma terminów. Nie przyjmujemy pacjentek. Nosz kur... mać 🤦🤦🤦😤🤬
U mojego gina na rutynowa kontrole terminy sa ok 3 miesiace w przod, ale w ciazy, czy z jakims problemem zawsze dostaje w przeciagu 1-1,5tyg
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Pytanie moje kolejne, czy wizyty w takiej klinice są refundowane przez kasy chorych czy jak w Polsce trzeba zapłacić za wizytę ? Czy wszystkiego lepiej dowiedzieć się bezpośrednio w swojej kasie chorych ?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700