Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1748 531

    Wysłany: 24 maja 2019, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie testuje:) nowy cykl się zaczął :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Stookrotka Autorytet
    Postów: 372 310

    Wysłany: 24 maja 2019, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

    Jeśli mogę dołączyć ;)
    Staramy się już/dopiero pół roku. Nie robiłam żadnych badań prócz lh, fsh i estradiol które wyszły dobrze :)
    Byłam też ostatnio na monitoringu owulacji i również ok.

    Czekam dalej :)

    8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1748 531

    Wysłany: 24 maja 2019, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj :)

    kiedy testujesz? :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Stookrotka Autorytet
    Postów: 372 310

    Wysłany: 24 maja 2019, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie to mój 7dc więc jeszcze dłuuugo :)
    Cykle mam 31 dniowe.

    8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 24 maja 2019, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa2017.23 wrote:
    MalaMi czekamy czekamy :)

    Martek super że dobrze się czujesz i jak miło że taka pozytywna energia od Ciebie bije :D

    Cieszę się bardzo tym ze jestem w ciazy.
    Mimo ze tego nie czuje. Ale jak zobaczyłam poprawione wyniki progesteronu zeszło ze mnie powietrze takiego stresu :)
    Za 6dni wizyta i mam nadzieje poznać mojego kropeczka i zobaczyć jego serduszko <3

    Loli, Stookrotka lubią tę wiadomość

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Stookrotka Autorytet
    Postów: 372 310

    Wysłany: 25 maja 2019, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    Cieszę się bardzo tym ze jestem w ciazy.
    Mimo ze tego nie czuje. Ale jak zobaczyłam poprawione wyniki progesteronu zeszło ze mnie powietrze takiego stresu :)
    Za 6dni wizyta i mam nadzieje poznać mojego kropeczka i zobaczyć jego serduszko <3

    A w tym cyklu starań jakoś się specjalnie staraliście czy zupełnie odwrotnie? Pełen luz, bez wyliczeń dni płodnych i owulacji ? :)

    8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 26 maja 2019, 06:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stookrotka wrote:
    A w tym cyklu starań jakoś się specjalnie staraliście czy zupełnie odwrotnie? Pełen luz, bez wyliczeń dni płodnych i owulacji ? :)

    Kompletnie bez starań. Nawet nie brałam suplementów żadnych. Wszystko odstawiłam co było związane ze staraniami o dziecko.
    Normalnie miałam cykle stymulowane Clo żeby byla owulacja, wiec nawet nie przypuszczałam ze bez tego może zaskoczyć.

    A o ciazy tez w mojej głowie nie było mowy bo zmiana pracy, bo nauczenie się tych wszystkich nowych rzeczy, bo okres próbny ;)

    Wiec był pełen luz. Mierzyłem tylko temperaturę żeby wiedzieć kiedy spodziewać się @

    A nawet wiem (tak myśle) który strzał był tym złotym xD byliśmy u teściowej na Wielkanoc i prawie się pogniewalam na męża ze nie chciał xD

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 285 101

    Wysłany: 26 maja 2019, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się trochę teraz martwię, bo 23.05 byłam u lekarza, jest pęcherzyk ciążowy 17mm i pęcherzyk żółtkowy 4mm, ale nie było widać jeszcze zarodka :( liczyłam, że serce zobaczę.
    W dniu wizyty był to 6t3d, ale lekarz mówi, że ciąża prawdopodobnie jest młodsza niż wynika z OM.

    W piątek, 24.05, byłam na bHCG i mam mega wysoki wynik - 86819.

    Wydaje mi się, że przy tak wysokiej bHCG zarodek powinien być widoczny, szczególnie, że lekarz pracuje na bardzo dobrym sprzęcie.
    Załapałam paranoję, że coś jest nie tak, a kolejną wizytę mam dopiero 04.06.

    ona 30 lat, on 36 lat , Toruń,
    starania od 04.2018

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    Partner zdrowy.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 27 maja 2019, 06:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    A ja się trochę teraz martwię, bo 23.05 byłam u lekarza, jest pęcherzyk ciążowy 17mm i pęcherzyk żółtkowy 4mm, ale nie było widać jeszcze zarodka :( liczyłam, że serce zobaczę.
    W dniu wizyty był to 6t3d, ale lekarz mówi, że ciąża prawdopodobnie jest młodsza niż wynika z OM.

    W piątek, 24.05, byłam na bHCG i mam mega wysoki wynik - 86819.

    Wydaje mi się, że przy tak wysokiej bHCG zarodek powinien być widoczny, szczególnie, że lekarz pracuje na bardzo dobrym sprzęcie.
    Załapałam paranoję, że coś jest nie tak, a kolejną wizytę mam dopiero 04.06.

    Nie zawsze tak się dzieje, że zarodek jest widoczny szybko. Czasami gdzieś się chowa :) bete masz ładna jak na ten tydzień ciazy :) pewnie za kilka dni zarodek się pokaże i od razu z serduszkiem :)

    Z różnych postów tu na forum albo od koleżanek widzę ze jest to bardzo różnie.... jedna moja koleżanka miałam już zarodek z serduszkiem w 5tyd 4d a czasami pojawia się to później. Nie ma reguły ze przy takiej becie i takiej wielkości zarodek musi być :) pokaże się :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 10:07

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 285 101

    Wysłany: 27 maja 2019, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z dzisiaj 143778, czyli urosła od piątku o 40% tylko.
    Pocieszam się, że jest już tak wysoka, że trochę wyhamowała. Najważniejsze, że rośnie, a nie spada.
    Jutro idę do lekarza, udało się wepchnąć mnie na rano, zobaczymy co powie.
    Nie mniej - nadal jestem przerażona.

    ona 30 lat, on 36 lat , Toruń,
    starania od 04.2018

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    Partner zdrowy.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 27 maja 2019, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    Beta z dzisiaj 143778, czyli urosła od piątku o 40% tylko.
    Pocieszam się, że jest już tak wysoka, że trochę wyhamowała. Najważniejsze, że rośnie, a nie spada.
    Jutro idę do lekarza, udało się wepchnąć mnie na rano, zobaczymy co powie.
    Nie mniej - nadal jestem przerażona.
    Z tym ze beta przy takich wartościach już wysokich jakie ty masz przyrasta dużo wolniej. Nie podwaja się co dwa dni ;) bo tak to pod koniec I trymestru wyleciałybysmy w kosmos ;)

    Widzę ze jutro wizyta wiec trzymam mocno kciuki żeby fasolka już się nie bawiła w chowanego <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 20:18

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 28 maja 2019, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    wczoraj wieczorem pojawiło mi się małe plamienie, i tu przepraszam że opis słowno muzyczny, śluz koloru kawy z mlekiem...
    dzisiaj jakby też ale jeszcze delikatniejszy kolor

    Przeraziłam się! Co się tam dzieje z moim kropkiem? <beksa> <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 10:45

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1748 531

    Wysłany: 28 maja 2019, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek udajesz się z tego tytulu do lekarza? Czy czekasz, spokojnie ?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 28 maja 2019, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam sms'a do mojego lekarza. Czekam na odpowiedź.

    Ale nawet jeśli będzie czekanie do czwartku - na szczęscie tylko do czwartku (wtedy mam zaplanowaną wizytę żeby zobaczyć zarodek i serduszko) to nie odbędzie się to w spokoju - z całą pewnością.

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 285 101

    Wysłany: 28 maja 2019, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek trzymam kciuki by wszystko było dobrze !

    U mnie na szczęście wszystko ok, serce bije, jest zarodek, ma 5mm.

    moje bóle i fatalne samopoczucie mogą być spowodowane właśnie wysoką betą i ogólnie hormonami.

    Rubii lubi tę wiadomość

    ona 30 lat, on 36 lat , Toruń,
    starania od 04.2018

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    Partner zdrowy.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 29 maja 2019, 06:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek i jak sytuacja u Ciebie? Wszystko dobrze? Ja powiem Ci ze na poczatku tez mialam takie plamienia i dzieckiem jest wszystko dobrze. U mnie okazało sie ze akurat mialam krwiaka bo jak dziecko sie wgryzalo to zostawilo slad po tym i musialam lezec i wszystko ladnie sie wchlonelo a dziecko ladnie roslo wiec nie zamartwiaj sie tak. Plamienia na piczatku ciazy sie zdarzaja i to nie znaczy odrazu nic najgorszego. Daj znac co tam u Was i co odpisal lekarz.

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 29 maja 2019, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj i dzisiaj nic się nie pojawiło. Więc może to po <3 z mężusiem

    Dzisiaj po odbiór wyników progesteronu lece a jutro o 16:00 wizyta... Strasznie się boje.

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 30 maja 2019, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze byc ze plamienie pojawilo sie po <3 teraz masz tam wszystko bardziej ukrwione i moze jakies naczynko peklo. Narazie moze sie wstrzymajcie od <3 niech maluch sie twm dobrze zadomowi i zobaczysz czy takie cos bedzie sie jeszcze powtarzac.
    I jaki mialas wynik progesteronu wczoraj? Trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte. Daj znac po co i jak :-)

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 379 328

    Wysłany: 30 maja 2019, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dopiero jutro zaczynam stymulację bo okres mi sie spóźniał 8 dni wiec wszystko sie przesunęło.. Podchodzę do invitro bez entuzjazmu za dużo stresu by to mogło wypalić. Schudłam 10 kg okres rozwalony totalnie masakra. Chciałam zrezygnować ale mąż mnie namówił .. Najchętniej bym sobie odpuściła za dużo zmian w życiu w ciagu tych dwóch tygodni, za dużo nerwów, sama nie wiem czy mam w ogóle sie stymulować. Jutro jak stanę przed zastrzykami to zdecyduje

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 30 maja 2019, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Moze byc ze plamienie pojawilo sie po <3 teraz masz tam wszystko bardziej ukrwione i moze jakies naczynko peklo. Narazie moze sie wstrzymajcie od <3 niech maluch sie twm dobrze zadomowi i zobaczysz czy takie cos bedzie sie jeszcze powtarzac.
    I jaki mialas wynik progesteronu wczoraj? Trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte. Daj znac po co i jak :-)

    też tak o tym myślę, no ale czasami ochota nachodzi a dwa że mąż też swoje potrzeby ma :D

    wczoraj wynik progesteronu 31,62 więc ładnie się utrzymuje a beta 65 000 (wiem że mnie za to zbacicie ale nie mogłam się powstrzymać :p 9dni temu było 15 919 więc przyrost chyba dobry) ;)

    <3 stresuje się przed wizytą i z tego wszystkeigo zapomnialam przyjąć luteiny :(

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego