Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 662

    Wysłany: 17 maja 2019, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłabym na dzisiaj iść - w teorii powinno być już widać zarodek. Zastanawiam się czy w zwiazku z tym, że kolejną mogę dopiero 30.05 mieć to czy na dzisiejszą sie nie złapac ;)

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 17 maja 2019, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki piekny masz suwaczek :-) mozesz sprobowac moze uda Ci sie dzis dostac. A ile dni po dacie @ jestes?

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 662

    Wysłany: 17 maja 2019, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazł sięnawet baranek :D przesłodki jest <3
    Zapisałam się. Jak potem mam czekać do 30.05 to wolę wcześniej dla spokojności pójść. 8-9dni po terminie @, 22dni po owulacji

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 17 maja 2019, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już powinno dzis byc widac. Śliczny jest ten baranek <3

    Na ktora masz wizyte?

    Martek&M lubi tę wiadomość

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 662

    Wysłany: 17 maja 2019, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    To już powinno dzis byc widac. Śliczny jest ten baranek <3

    Na ktora masz wizyte?

    ooo Boże to skoro tak mówisz, to liczę na to! Ale się ucieszę <3
    Wizytę mam dopiero na 18:40 wieć powłuczę się po mieście - mieszkam pod miastem, na wsi więc nie opłaca mi sie wracać do domku i tak biegać :) a i po drodze odbiorę wyniki

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 12:27

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 662

    Wysłany: 17 maja 2019, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki kochane, które mnie martwią oczywiście...

    Beta 6188,0 mIU/mL
    Progesteron 18,32 ng/mL

    Progesteron znowu spadl mimo ze biorę duphaston a beta wzrosła tylko o 97%... to mało :( a poprzednio wzrost był o 167%

    Coś idzie nie tak

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 17 maja 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry masz przyrost bety. Beta powinna rosnac o 66% co 48 h a Ty masz 97% wiec jest dobrze.
    Nie wiem czy to prawda ale ktos kiedys pisał ze duphaston niby nie wychodzi we krwi wiec mysle ze jest wszystko dobrze i nie masz sie co martwic. Wazne ze bierzesz duphaston a beta dobrze rosnie. Dzisiaj jeszcze masz wizyte to sie uspokoisz troche. Zapytaj lekarza o ten progesteron. Moze zwiekszy Ci dawke

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 17 maja 2019, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek Rubii ma rację. Przyrost bety super, sama wartość bety też dobra na ten tydzień :) nie masz się co martwic :) nie nakrecaj się i się nie denerwuj, bo to niepotrzebne. Daj znać po wizycie :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2191 732

    Wysłany: 17 maja 2019, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny nie wiem na co ja liczyłam. Wczoraj miałam dostać @ Nie dostałam miałam blado różowe plamienie raz na papierze wcziraj dzisiaj jak narazie brak. Brzuch prawie nie boli. Lekko czuje więc pomyślałam że może się udało. Zrobiłam teraz test i biel.. No cóż

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3799 532

    Wysłany: 17 maja 2019, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Też mam już 29 lat. Pierwsze dziecko urodziłam 2 tyg przed 28 urodzinami i teraz staramy się o rodzeństwo :). O swojego pierwszego staraliśmy się dość długo. Mam nadzieję że ten wątek będzie dla mnie szczęśliwy, dużo z was już jest w ciąży :), gratuluję :).

    Martek&M masz dobry przyrost, po jakimś czasie tylko już nie pamiętam od którego tygodnia, beta już tak szybko nie rośnie a wręcz przeciwnie, zwalnia także nie bój nic i daj znać jak po wizycie :). A duphaston nie ma wpływu na badanie krwi

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 18:34

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    dxomanli5dlutv4a.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2191 732

    Wysłany: 17 maja 2019, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl witaj. Jak długo się staraliscie za pierwszym razem ? Jaki problem. Mieliscie ? Opowiedz coś o sobie:).

    Trzymam kciuki żeby się szybko udało :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 17 maja 2019, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Girl. Trzymamy kciuki.

    Martek jak tam po wizycie? Jakie wiesci?

    MalaMi przykro mi ze zobaczyłas biel. Kazde rozczarowanej boli. Następny cykl musi być lepszy <3

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 17 maja 2019, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w locie. Od jutra zaczynam dietę, może to coś też pomoże? Więc robiłam.zakupy a teraz gotuję, od razu na 2 dni :)
    MalaMi tak mi przykro, zawsze mamy nadzieję że może jednak.... Ale głowa do góry i dzialamy.
    Martek kciuki za wizytę i czekamy na wieści :)
    Girl witaj :) rozgosc się :)

  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 662

    Wysłany: 17 maja 2019, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo optymistycznie! Jednak pierwszy lekarz którego przy stymulacji wybralam jest strzałem w dziesiątkę :)

    - szyjka pięknie zasiniona
    - endometrium 25mm czyli pięknie ciążowe
    - cialko żółte w jajniku jednak nie do końca poprawne stad prawdopodobnie ten spadek progesteronu - niewydolne. To był problem przy stymulacjach ze progesteron po owulacji był dość nisko.
    Dostałam duphaston 2x1, luteinę dopochwowe 2x1 + zapisał mi witaminy prenatalne i jakiś lepszy kwas foliowy.

    Pęcherzyk w macicy jest (wiec ciąża pozamaciczna wykluczona - pierwsze ufff :) ), pęcherzyk ma 7,5mm i jest ciałko żółte (wiec nie ma pustego jaja płodowego - drugie ufff :) ).

    Jak na ten etap wszystko w porządku, jedynie wyprowadzić trzeba ten progesteron. Mam go zbadać przed następna wizyta.

    Kolejna wizyta 30.05 :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 11:17

    Marcowa2017.23, MałaMi90 lubią tę wiadomość

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 662

    Wysłany: 17 maja 2019, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie tez czemu tamten lekarz mi tak w poniedziałek powiedział :(
    Napędził mi tylko stracha i wywołał stres :( stad tez pewnie swirowalam ;)

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 17 maja 2019, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi przykro mi z powodu rozczarowania. Ale brak @ o czasie na pewno puścił iskierka nadziei, wiec nic dziwnego że zrobiłaś test. A @ już się rozkrecil czy cisza? Mogłaś mieć późniejszą owulacje?

    Martek widzisz! Super wieści :D bardzo się cieszę :)

    Witaj Girl, powodzenia w staraniach :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 662

    Wysłany: 17 maja 2019, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Abi90, Marcowa2017.23 i Rubii - za wsparcie i doprowadzanie do pionu ze mam nie stresować się, nie panikować :) jak będzie tak dalej to proszę róbcie tak dalej :p

    Witaj Girl. Trzymam mocno kciuki za wasze starania :)

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3799 532

    Wysłany: 17 maja 2019, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraliśmy długo bo ok 4 lata nie licząc tego jak mąż siedział za granicą. Hmm mąż ruchliwosc plemników miał poniżej normy i chyba tabletki na poprawę nasienia pomogły bo po 2,5 miesiąca zaszłam w ciążę, plus to że za bardzo chciałam i to też była blokada. Też miałam stymulacje z clo pregnyl na pęknięcie i nici z tego. Ja. Miałam też problem z nieregularnymi miesiączkami. O. Dziwo suplement diety ovarin mi pomógł bo przy nim miałam co 35 dni okres. Teraz po ciąży samo na szczęście się uregulowalo.

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    dxomanli5dlutv4a.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2191 732

    Wysłany: 18 maja 2019, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa2017.23 wrote:
    MalaMi przykro mi z powodu rozczarowania. Ale brak @ o czasie na pewno puścił iskierka nadziei, wiec nic dziwnego że zrobiłaś test. A @ już się rozkrecil czy cisza? Mogłaś mieć późniejszą owulacje?

    Martek widzisz! Super wieści :D bardzo się cieszę :)

    Witaj Girl, powodzenia w staraniach :)


    Właśnie sluchajcie kobitki w czwartek miałam mieć @ Ale w środę lub w czwartek nie pamiętam kiedy miałam jedorazowe zabarwienie jasnorozowe na papierze. Chybato bylo jednak w srode. Więc mówię nie robie w dzien @ testu bo sie rozkreci. Ale się nie rozkrecila. Jajniki bardzo delikatnie czuje. Wczoraj zrobilam test Ale ok godziny 17.30 A nie rano. I wieczorem przepraszam za wyrażenie poczułam wilgoć więc pomyślałam zaczyna się patrzę A tu sluz gesty.
    Bardzo dziwna sytuacja którą mnie napawa znowu optymizmem.co Wy o tym sądzicie?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2191 732

    Wysłany: 18 maja 2019, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl trzymam kciuki. :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego