Staraczki z rocznika '90 vol.2
-
WIADOMOŚĆ
-
Martek narazie się tym nie przejmuj moze po prostu trochę za wczesnie bylo i dlatego nie widzial tego co chcial. Ale tez co lekarz to inaczej bada. Ja w tym cyklu jak bylam u lekarza na nfz po owu zeby stwierdzić czy byla to powiedzial ze nie bo nie ma cialka zoltego no i sie pomylil bo ten cykl byl szczesliwy. Nie zamartwiaj się narazie bo napewno bedzie dobrze sprawdz przyrost bett i daj nam znac co wyszlo. Trzymam kciuki
-
Rubii wrote:Martek dzis powtórka bety? Trzymam kciuki za piekny przyrost daj znac jak bedziesz miec wyniki juz. Bedzie dobrze zobaczysz
Tak, dzisiaj powtórka.
Krew już od rana oddana. Teraz czekam do 15:00 żeby móc je odebrać.
Stresuje się❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Liliputkowo a co dostałaś na stymulację? Jestem ciekawa jakie leki przepisują
Ja około 18 mam wizyte, zobaczymy co tam słychać i ciekawe czy dostanę znowu Clo czy coś innego ogólnie zobaczymy co doktor powie na moją drożność
Martek trzymamy kciuki i czekamy na wynik razem z Tobą -
ABI90 wrote:Liliputkowo a co dostałaś na stymulację? Jestem ciekawa jakie leki przepisują
Ja około 18 mam wizyte, zobaczymy co tam słychać i ciekawe czy dostanę znowu Clo czy coś innego ogólnie zobaczymy co doktor powie na moją drożność
Martek trzymamy kciuki i czekamy na wynik razem z Tobą5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Dziś jadę do swojego bo skończył mi się motformax i właśnie stymulacji nie mam. Zobaczymy co z tym dużym pęcherzykiem się dzieje od piątku. Ale chciałabym żeby mi zmienił Clo... A dzisiaj koleżanka dowiaduje się też jak wygląda in vitro pod jego opieką więc i ja się dowiem
-
ABI90 wrote:Dziś jadę do swojego bo skończył mi się motformax i właśnie stymulacji nie mam. Zobaczymy co z tym dużym pęcherzykiem się dzieje od piątku. Ale chciałabym żeby mi zmienił Clo... A dzisiaj koleżanka dowiaduje się też jak wygląda in vitro pod jego opieką więc i ja się dowiem5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Liliputkowo, my jak najbardziej bierzemy pod uwagę in vitro, jeśli uda się finansowo pogodzić z budową to chociażby na jesieni, a może uda się załapać do programu jeszcze nie ma listy placówek. Chyba inseminacje odpuścimy tylko od razu on vitro... Zobaczymy co życie przyniesie...
-
Hej dziewczyny,
wracam do was z informacjami
Beta-hCG: 3 151,0 mIU/mL
Progesteron: 19,76 ng/mL
Beta super! Wzrost z 1178,0 mIU/mL
Ale Dlaczego progesteron spadł martwię się mimo ze po becie ciąża rozwija się prawidłowoRubii lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
Martek nie jestem specjalista ale myśle ze beta to dobry znak a progesteron trzeba podnieść i lekarz powinien ci go zapisać. Umów sie na wizytę będziesz spokojniejsza. W twojej sytuacji stres nie pomaga. Abi cieżko doradzić czy te inseminacje maja sens... U mnie 4 i dupa. Kupę energi w nie wladowalam o pieniądzach nie wspomnę. Jak możesz sie łapać do programu super:) kiedyś do miejskich trzeba było mieć za sobą trzy próby iui. Pytanie jak bedzie teraz bo to chyba sie zmienia? Aż tak bardzo nie jestem w temacie5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Będę czytać, szukać i dopytywać chociaż na dzień dzisiejszy sama nie wiem.... Po wizycie wg mojego lekarza nie ma sensu zmieniać leku bo pęcherzyk rośnie, estradiol też poszedł w górę i plus zastrzyk czyli jest ok. Drożność super, wszystko prawidłowo. Pęcherzyka nie ma już, widocznie bez zastrzyku mi nie pękają lub pękają same sporadycznie. Stwierdził że męża trzeba wziąć na świecznik i obowiązkowo powtórka badania. Piłka po stronie męża. Mój entuzjazm powoli gaśnie....
-
Martek super wynik gratulacje raz jeszcze co do progesteronu to sie nie martw to nie jest az taka duza roznica a tak jak posze Abi tez slyszalam ze progesteron jest falowy i w roznych momentach dniach moze mie rozna wartosc. Wazne ze wynik jest dwucyfrowy. A powiedz mi Ty bierzesz duphaston albo luteine?
-
Dziękuje wam kochane za wsparcie.
Przyznaje się se tez trochę poczytałam i ogolnie przez ostatnie dwa dni przed badaniem mocno się stresowałam tym co powiedział mi lekarz na poniedziałkowej wizycie. W progesteron może być zamieniany w kortyzol przez organizm w sytuacjach stresowych czyli jest zabierany.
Mam nadzieje tez ze trafiłam po prostu na taki lekki dołek.
Cieszę się i napełnia mnie to nadzieja ze beta tak ładnie przyrosła co wskazuje ze z kropusiem wszystko dobrze i dobrze się rozwija❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
Dzisiaj robię ostatnią (trzecią betę) - tak sobie zaplanowałam żeby mieć ładny wykresik
na wizytę umówiłam się na 30.05 - wcześniej nie było miejsc - (ale może dorwę coś wcześniej)❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024