Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 723 756

    Wysłany: 11 maja 2019, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek gratulacje!!!!! Ale wspaniałe wieści 😍😍😍

    Martek&M lubi tę wiadomość

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 11 maja 2019, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek bodajże wczoraj oglądałam Twoj wykres i zastanawiałam się kiedy testujesz bo ładnie wyglądał. A tu taka niespodzianka. Gratulacje kochana <3 duzo zdrowka dla Was <3 wiedzialam ze bedzie dobrze po wykresie :-)

    Martek&M lubi tę wiadomość

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 11 maja 2019, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo gratulacje <3 teraz juz wszystko bedzie dobrze <3

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 11 maja 2019, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dobre wiadomosci widzę :)
    Liliputkowo90 super, powodzenia! Bardzo się cieszę że się udało :)

    Martek ogromne gratulacje! :) :) piękne kreski :D

    Martek&M lubi tę wiadomość

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3799 532

    Wysłany: 11 maja 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek gratuluję :). I to jest pozytywny test :p. A ile jesteś po terminie?

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    dxomanli5dlutv4a.png
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 662

    Wysłany: 11 maja 2019, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa2017.23 wrote:
    Jej dobre wiadomosci widzę :)
    Liliputkowo90 super, powodzenia! Bardzo się cieszę że się udało :)

    Martek ogromne gratulacje! :) :) piękne kreski :D

    Dziękuję! <3 jeszcze do mnie to chyba tak nie dotarło ale się tak ciesze że teraz to nic innego nie ma znaczenia... no oczywiście poza głównym sprawdzą zamieszania czyli moim mężusiem :D
    Girl25 wrote:
    Martek gratuluję :). I to jest pozytywny test :p. A ile jesteś po terminie?

    w dniu spoedziewanej miesiączki, 15dpo :) krecha pojawiła się od razu nawet nie musiałam czekać minuty :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 12:13

    Marcowa2017.23 lubi tę wiadomość

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 662

    Wysłany: 11 maja 2019, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Martek bodajże wczoraj oglądałam Twoj wykres i zastanawiałam się kiedy testujesz bo ładnie wyglądał. A tu taka niespodzianka. Gratulacje kochana <3 duzo zdrowka dla Was <3 wiedzialam ze bedzie dobrze po wykresie :-)

    nie testowałam wcześniej a bo i się nie staraliśmy i się nie spodziewałam... żadnych objawów, nic kompletnie
    a i wykresy zawsze u mnie ładnie wygladały.
    Ale jak dzisiaj temperatura skoczyla mi do 37,21 stwierdziłam że chyba jest coś na rzeczy :)

    Marcowa2017.23 lubi tę wiadomość

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 11 maja 2019, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:55

    7 cykl staran
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 413 195

    Wysłany: 11 maja 2019, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja również się pochwalę, tydzień temu zrobiłam test i wyszedł pozytywny, w poniedziałek i w czwartek byłam na becie, pięknie rośnie, lekarz widział też pęcherzyk na USG :) 23 maja mam kolejną wizytę, na której już mam nadzieję zobaczyć bijące serce :)

    Martek&M, ABI90, Rubii, Marcowa2017.23, MałaMi90 lubią tę wiadomość

    ona 31 lat, on 37 lat , Toruń,
    starania od 04.2018

    Dieta wege z niskim IG :)

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża/ 11.2020 allo MLR po 3 szczepieniach 28%.
    haplotyp Bx, brakuje 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Zespół Ashermana w lekkiej postaci

    Partner zdrowy.

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
    07-10. 2020 - 3 razy ciąża biochemiczna
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 11 maja 2019, 23:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje :) ja cały dzień w biegu, dopiero zaglądam a tu takie wieści, jutro przy komputerze zaktualizuję listę :)
    W kratkę hehe nie zły sen, miło że wpadasz :)
    Ja jestem jakaś zmęczona wszystkim, non stop coś się dzieje ale bardziej budowa itp. Jeszcze dostałam antybiotyk profilaktycznie po badaniu i strasznie go odczuwam...
    Zdrówka dla Was dziewczyny :)

  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 723 756

    Wysłany: 12 maja 2019, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanien gratulacje! Ależ sie dzieje !

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2191 732

    Wysłany: 12 maja 2019, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    to ja również się pochwalę, tydzień temu zrobiłam test i wyszedł pozytywny, w poniedziałek i w czwartek byłam na becie, pięknie rośnie, lekarz widział też pęcherzyk na USG :) 23 maja mam kolejną wizytę, na której już mam nadzieję zobaczyć bijące serce :)


    Super gratuluję :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2191 732

    Wysłany: 12 maja 2019, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    Widziałam ABI90 że pisałaś że ciekawe co u mnie :)
    i wracam do was :)

    z najlepszymi wieściami jakie mogą przynieść. Dzisiaj testowałam, bo temperatura skoczyła mi do 37,21 i WYNIK POZYSTYWNY!! <3

    JESTEM W CIĄŻY! <3
    https://zapodaj.net/8eddc10017daf.jpg.html


    Tak się cieszę gratulacje. Dziewczyny miałyście jakieś objawy przeczucia że się udało?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 14:44

    Martek&M lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 662

    Wysłany: 12 maja 2019, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Tak się cieszę gratulacje. Dziewczyny miałyście jakieś objawy przeczucia że się udało?
    Dziękuje kochana. :)

    Kompletnie nic. Zero. Zbierała mi się woda i wzdęcia ale to zawsze miałam przed @. Lekko sutki teraz zaczynam czuć i czasami mam ból jak na miesiączkę ale nic pozatym. Dopiero jak mi skoczyła temperatura do 37,21 zamiast spadać przed @ stwierdziłam... uuu coś jest na rzeczy! A tak to czuje się świetnie :)

    Przeczuć nie miałam bo wogole nie brałam ciazy pod uwagę. Skupiłam się na tym ze w lipcu możemy startować ze staraniami. A tu ktoś pod serduszkiem postanowił wcześniej spłatać figla ;)
    Ja odpuściłam wogole wszystkie tabletki i ten cały misz masz ze staraniami związany. Tylko temperaturę mierzyłem żeby wiedzieć kiedy @ moc się spodziewać :)

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • Tinia Debiutantka
    Postów: 11 3

    Wysłany: 12 maja 2019, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich 😁

  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 12 maja 2019, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinia witamy w naszym gronie.

    Martek to super zaskoczenie :-) robisz bete?
    oby te Waszw sobre wieści to byl poczatek takich informacji na maszym forum :-) trzymam kciuki za wszystkich. Ja mam jutro wizyte i maly stresik jak przed kazda wizyta.

    Martek&M lubi tę wiadomość

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 662

    Wysłany: 12 maja 2019, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Tinia witamy w naszym gronie.

    Martek to super zaskoczenie :-) robisz bete?
    oby te Waszw sobre wieści to byl poczatek takich informacji na maszym forum :-) trzymam kciuki za wszystkich. Ja mam jutro wizyte i maly stresik jak przed kazda wizyta.

    Jutro idę na pierwsza betę, w środę druga a w piątek trzecia i sprawdzę sobie przyrost. Oby wszystko było dobrze bo jak to kobieta sobie już wkręcam i się nerwuje czy wszystko będzie dobrze

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • Tinia Debiutantka
    Postów: 11 3

    Wysłany: 12 maja 2019, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krociutko o sobie. To mój pierwszy cykl z ovufriend, ogólnie 5 cykl starań. Stwierdziłam że trzeba trochę bardziej poznać swoje cialo i może wtedy coś się uda ☺️ za parę dni powinnam dostać @ i tak obserwuje teraz swój wykres kiedy zacznie spadać, bo nastawiam się na to że w tym cyklu się chyba jednak nie uda ☹️

  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 723 756

    Wysłany: 12 maja 2019, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinia wrote:
    Krociutko o sobie. To mój pierwszy cykl z ovufriend, ogólnie 5 cykl starań. Stwierdziłam że trzeba trochę bardziej poznać swoje cialo i może wtedy coś się uda ☺️ za parę dni powinnam dostać @ i tak obserwuje teraz swój wykres kiedy zacznie spadać, bo nastawiam się na to że w tym cyklu się chyba jednak nie uda ☹️
    Witamy:) rozumiem ze skoro to twój 5 cykl to jeszcze działacie sami czy juz z pomocą medyczna? Z tym poznawaniem ciała masz racje! Myślałam ze dziewczyny które czuja swoje rosnące jajeczka czy nadchodząca owulacje przesadzają, a gdy zaczęłam sie starać o maluszka i obserwować uważnie siebie zauważyłam ze to wszystko jest prawdą! 😂

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Tinia Debiutantka
    Postów: 11 3

    Wysłany: 12 maja 2019, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Witamy:) rozumiem ze skoro to twój 5 cykl to jeszcze działacie sami czy juz z pomocą medyczna? Z tym poznawaniem ciała masz racje! Myślałam ze dziewczyny które czuja swoje rosnące jajeczka czy nadchodząca owulacje przesadzają, a gdy zaczęłam sie starać o maluszka i obserwować uważnie siebie zauważyłam ze to wszystko jest prawdą! 😂
    Tak jak narazie sami, pierwszy raz testy owulacyjne robiłam i przynajmniej wiem że udało nam się trafić ze staraniami w owulacje 😁 ale i tak dość sceptycznie podchodzę do tego cyklu. A ty ile już się starasz?

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego